1 березня 2001

Архів

Новини
22:39
Офіційна відповідь Медведчуку, Волкову і Тігіпку
Уряд не тільки "висловлює стурбованість з приводу нагнітання окремими політичними силами ситуації навколо так званого питання коаліційного уряду", але і "розцінює такі дії, як спробу розхитування взаємовідносин між Верховною Радою і Кабінетом Міністрів".
21:54
Кучма перейшов у наступ
"Реакція влади неадекватна ситуації. Це свідчить лише про невпевненість президента – якщо він вважає за необхідне застосування сили проти мирних демонстрантів. Я б спробував вплинути на Україну - дати зрозуміти Києву, що двері в Європу перед нею не відкриються".
19:52
Правда про Богдана Бойка
Заяву Бойка щодо перебування Мельниченка на базі НАТО в одній з країн Бенілюкс почули навіть у Брюсселі, в штаб-квартирі організації. Думку депутата в Північноатлантичному альянсі називають симптомом психозу.
16:51
Форум національного порятунку змінює тактику
Швидше усього, наметове містечко в центрі столиці не буде відновлено. Замість цього ФНП запропонує нові форми протесту, повідомив УП Олександр Кривенко. Суть нової стратегії і тактики поки що не розголошується. Крім того, в п'ятницю буде оприлюднено спеціальне звернення до нації в "різких вісловлюваннях".
15:38
"Ім'ям України" демонстрації в метро заборонені
Старокиївський райсуд може скласти конкуренцію Печерському в боротьбі за звання "найгуманішого в світі". Без натяку на іронію "ім'ям України" він наказав міліції заборонити демонстрації в підземних переходах, а також зобов'язав їх забезпечити проведення мітингу під аркою "Дружби народів".
15:13
Американцям розповідають про демократію в Україні
В той час, як у Києві розганяють демонстрантів, український посол намагається переконати американську громадськість, що в Україні "все класно". У листі до Washington Post Костянтин Грищенко завіряє американців, що по відношенню до демонстрантів у Києві правоохоронні органи не проявляють силу. Все це, говорить він, прояви демократії…
14:19
Кучма – "за" мордобій, США – "проти", Ющенко - "утримався"
Кучма підтримав дії міліції по демонтажу наметового містечка, США висловили "жаль", а Ющенко вважає, що поки не вичерпані всі засоби досягнення "розумного компромісу".
12:46
Кучма відповів Бушу і задовольнив друзів Медведчука
коментарі політиків
Режим, що діє в Україні, застосовує ті ж методи, що і Лукашенко. Це добра відповідь Кучми на лист Буша...
11:41
Офіційний Київ захотів правди
Віденська експертиза плівок Мельниченка нелегітимна, вважає Олександр Чалий, посол України в Раді Європи. Враховуючи це, Україна має намір просити комітет міністрів Ради Європи про допомогу в розслідуванні справи Гонгадзе.
11:27
Влада показала своє обличчя
Ліквідація наметового містечка яскраво демонструє, що влада не здатна на цивілізований діалог, вважають у Форумі національного порятунку. У партії Собор ліквідацію містечка розцінили як "демонстрацію брехливості заяв Кучми про начебто відсутність в Україні політичної кризи". Депутати кажуть про незаконність дій влади.
10:55
Леся Гонгадзе відмовилася від зустрічі з Кучмою
Мати загиблого журналіста більше "не бачить потреби" відвідувати Банкову. Але якщо ж відомство Потебенька "знову буде вести себе так, як раніше", то вона буде змушена ще раз потурбувати спокій "гаранта".
23:00
АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"
Ліквідовано наметове містечко
1 березня о 8.45 міліція оточила наметове містечко акції "Україна без Кучми" на Хрещатику. Відеокамери українських та іноземних каналів зафіксували як учасників акції б'ють, тягнуть по землі до міліцейських машин. В акції ліквідації містечка брали участь 400 міліціонерів. Державні прапори України під час бійки були нещадно розтоптані представниками МВС.