2 жовтня 2017

Архів

Публікації

Партнерство на три роки: що ЄС готовий надати Україні, Молдові та Грузії

Саміт Східного партнерства може закінчитися без підсумкової декларації. Джерела підтвердили, що дві країни ЄС – Німеччина та Нідерланди – виступають проти визнання європейських прагнень України, Грузії та Молдови.

Від стартапа до конкурента Apple: як Китай вирощує техногігантів

Чому китайська продукція в Україні та світі користується високим попитом, та як компанія Huawei лише за 6 років стала головним конкурентом Samsung і Apрle? Про це в репортажі ЕП з Шеньчженя. (рос.)

Штучне майбутнє: чи заберуть технології роботу в людей

Яким буде майбутнє? Чи витиснуть роботи людину? Чи може штучний інтелект захопити світ? Які професії зникнуть, а які з'являться? Про перспективи ринку праці ЕП поговорила з викладачами Київської школи економіки.

Саакашвілі в Одесі. З "тітушками" та без старої команди

Поки Саакашвілі роз’їжджає країною, у Києві все частіше нарікають на його нерозбірливість у попутниках. Нині навколо Саакашвілі гуртуються люди із сумнівним минулим. На це скаржаться й ті опозиціонери, з якими екс-президент публічно говорить про координацію своїх дій.

Місто, у якому змогли домовитися

Зазвичай відвідини малих містечок Слобожанщини навівають депресивні думки, і аж ніяк не бажання милуватися краєвидами. Сьогоднішня історія – про те, як люди змогли домовитися. З владою і самі з собою.

З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії

Барселона збирається проголосити незалежність. Якщо Каталонія доведе, що можна проводити незаконні референдуми, провокувати центральну владу і зрештою досягати успіху – це стане серйозним випробуванням для Європи.

Навіщо президент хоче обмежити гласність у судах

Влада хоче, щоб можливість відеозйомки у відкритих судових засіданнях залежала від волі головуючого судді. Вже у вівторок ВР може ухвалити такий закон.
Колонки

Зовнішні ігри і внутрішні діалоги

Поштова площа: врятувати свою історію чи продати в ТРЦ?

Чинна влада не має ні перспективи, ні альтернативи

Мертвий капітал

Медична реформа в селах. Місія нездійсненна?

Співпраця чи боротьба? Нові тенденції антикорупційної політики

Навіщо президент хоче обмежити гласність у судах

Новини
23:53
відеоГеращенко: У Авакова і Порошенка конфлікт з першого дня
Екс-радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і президентом Петром Порошенком існує конфлікт з найпершого дня обрання глави держави.
23:21
ФІФА оштрафувала Україну за поведінку вболівальників
Міжнародна федерація футбольних асоціацій оштрафувала Федерацію футболу України на 48 тисяч швейцарських франків, тобто близько 42 тисяч євро, за підсумками осінніх матчів кваліфікації ЧС-2018 з Туреччиною та Ісландією.
23:16
Головні економічні новини дня - за 60 секунд
Про Bitcoin, про тарифи, про курс гривні, про земельну реформу, про Приватбанк, про приватизацію, про НКРЕ, про ціни на газ.
22:59
Навального заарештували на 20 діб за заклики виходити на акції
Суддя Симонівського суду Москви Хизир Муссакаєв заарештував російського опозиційного політика Олексія Навального на 20 діб за повторне порушення порядку проведення масових акцій.
22:34
"Чорних трансплантологів" судитимуть на Київщині. Їм загрожує до 15 років
Прокуратура Київщини передала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох осіб, які вивозили за кордон українців для незаконних операцій з трансплантації нирок.
22:17
Продажі нових авто в Україні зросли на 36%
Вересневі продажі нових легкових автомобілів в Україні відносно вересня 2016 року зросли майже на 36%.
21:56
Головні новини дня – за 60 секунд
Масове вбивство в Лас-Вегасі, референдум в Каталонії, пожежа в Запоріжжі, перестрілка на кордоні України і РФ, затримання диверсантів, справа Майдану і справа вбивства Шеремета - новини, які обговорювали 2 жовтня.
21:46
фото На Київщині потяг наїхав на автомобіль: загинула людина
У селищі Глеваха Київської області на регульованому залізничному переїзді технічний потяг збив легковий автомобіль, який намагався проїхати на заборонений сигнал світлофора.
21:31
відеоЗатримали власницю хостелу, в якому через пожежу загинули люди
Затримано власницю хостелу в Запоріжжі, через пожежу в якому загинули 5 осіб.
20:58
66% українців користуються інтернетом для особистих цілей
Близько 66% українців регулярно користуються інтернетом для особистих цілей, в той час як на глобальному ринку ця цифра становить 82%.
20:47
МЗС попередило українців про труднощі у зв’язку з протестами в Каталонії
МЗС попередило громадян України про можливі ускладнення руху транспорту у зв’язку з протестами в Каталонії 3 жовтня.
20:16
Референдум в Каталонії: МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського
431 офіцер поліції і цивільної гвардії Іспанії отримали різного роду поранення у неділю в ході голосування на референдумі про незалежність Каталонії.
19:59
Українців серед загиблих і поранених у Лас-Вегасі немає — посольство
За попередньою інформацією, громадян України серед потерпілих чи загибих у результаті стрілянини на музичному фестивалі в Лас-Вегасі немає.
19:45
Тимошенко вручили протокол про незаконний перетин кордону
Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко стала третім нардепом, якому співробітники Держприкордонслужби вручили адмінпротокол про незаконний перетин держкордону 10 вересня в пункті пропуску "Шегині".
19:16
Держава знову спробує продати свою частку у 3 енергокомпаніях
Фонд державного майна розпочав повторну процедуру приватизації 25% акцій Одесаобленерго, Сумиобленерго та Донбасенерго, які не вдалося продати у період проведення аукціонів з продажу блокуючих пакетів акцій 8 енергокомпаній.
18:54
В запорізькій "Спілці вірмен" розповіли про напад на свого лідера
У "Спілці вірмен Запорізької області" підтвердили спробу нападу на керівника організації Арташеса Саргсяна.
18:51
У вересні до Криму заходили 30 суден-порушників — не лише з Росії
Протягом вересня до портів окупованого Криму зайшло 30 вантажних суден-порушників.
18:43
Україна збільшила транзит російського газу до рекорду
ПАТ "Укртрансгаз" за результатами 9 місяців протранзитував рекордні 70,4 млрд кубометрів газу, що на 23,5% перевищує обсяг транзиту за 9 місяців минулого року.
18:11
Штаб АТО: З початку доби бойовики 9 разів порушували перемир'я
Впродовж дня бойовики били з великокаліберних кулеметів і протитанкових гранатометів по українських позиціях біля Широкиного, Водяного та Павлополя, а також по житловому сектору в районі Мар’їнки.
18:03
Справа Євромайдану: суд відклав засідання по Серединському
Печерський райсуд через відвід судді відклав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолію Серединському, який підозрюється у протидії учасникам Революції Гідності.
17:57
США виділять $5 млн на українську кібербезпеку – посольство
США нададуть Україні $5млн у рамках нової допомоги у сфері кібербезпеки.
17:30
Кабмін відклав дату публікації ціни на газ для населення
Кабінет міністрів відклав на невизначений строк публікацію ціни на природний газ на рівні імпортного паритету на період із 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.
17:25
Відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі взяла на себе ІДІЛ
Терористичне групування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі, в результаті якої загинули щонайменше 50 людей, а постраждали понад 400.
17:10
Справа Майдану: Горбатюк озвучив докази проти підлеглих Авакова
Зокрема, про причетність Сергія Поготова, Ігоря Бабича та Анатолія Серединського свідчать дані телефонних з’єднань із підрозділами "Беркута" 18-19 лютого.
16:58
фотоСтрілянина у Вегасі: Понад 400 людей доставили в лікарні
Поліція Лас-Вегаса стверджує, що понад 400 осіб були госпіталізовані після масового розстрілу на кантрі-фестивалі в Лас-Вегасі.
16:50
Сербія звинуватила ЄС у подвійних стандартах стосовно Каталонії і Косово
Сербія критикує ЄС за те, що не визнаючи референдум в Каталонії, блок визнав відокремлення Косова.
16:48
Побиття євромайданівців: екс-чиновника МВС відпустили під домашній арешт
Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваного в перешкоджанні акціям Євромайдану начальника охорони Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", колишнього міліціонера Сергія Поготова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
16:42
Міноборони РФ хоче призвати до своєї армії понад 2 тисячі кримчан
На військову службу до російської армії призвуть понад 2 тисячі жителів окупованого Криму.
16:31
Місія ОБСЄ називає слова Геращенко некоректними
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ називає некоректною інформацію представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко про "значне збільшення в місії спостерігачів із Росії та дружніх до неї країн".
16:16
Ціни на нафту падають: Brent опустилася нижче 56 доларів
Ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у понеділок знижуються на тлі даних про підвищення світового видобутку і зміцнення курсу долара США.
16:04
У Зайцевому внаслідок обстрілів вщент згорів будинок
У неділю, вночі, під час обстрілу позицій сил АТО в районі селища Зайцеве, під вогонь стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів бойовиків ОРДО також потрапили будинки мирних мешканців населеного пункту.
15:59
Справу засудженого до колонії кримчанина Балуха переглянуть
"Верховний суд Криму" повернув кримінальну справу проти українського активіста Володимира Балуха до суду першої інстанції на новий розгляд. Відео
15:58
На лідера "Союзу вірмен Запорізької області" вчинили замах – ЗМІ
У центрі Запоріжжя невідомий стріляв у лідера громадської організації "Союз вірмен Запорізької області" Арташеса Саргсяна, важкі поранення отримав його охоронець.
15:52
Три українські ракети запустять у космос
У листопаді відбудуться запуски ракетоносіїв Вега (8 листопада), Антарес (10 листопада) і Зеніт (точна дата не вказана).
15:40
РФ "передумала": кавказці, які застрелили прикордонника, проривалися в Україну
Російська сторона підтвердила, що курський прикордонник загинув при перестрілці з невідомими, що спробували прорватися в Україну.
15:30
Київгаз каже, що скоро кияни будуть з гарячою водою
ПАТ "Київгаз" заявляє, що підключило до газопостачання усі котельні ПАТ "Київенерго", незабаром кияни будуть з гарячою водою.
15:27
Умеров отримав текст вироку. Лутковська вимагає нормальної медицини йому
"Стан його здоров’я з кожним днем погіршується, у зв’язку з чим він потребує постійного догляду з боку медичного персоналу", – йдеться у листі Лутковської до уповноваженому з прав людини в РФ.
15:00
Протягом вересня журналістів в Україні били 11 разів – НСЖУ
Національна спілка журналістів зафіксувала 11 випадків застосування фізичної сили до журналістів при виконанні ними професійних обов'язків у вересні.
14:46
Земреформа може збільшити обсяг виробництва на 15 мільярдів - Світовий банк
Прийняття земельної реформи зможе збільшити річний обсяг виробництва на 15 мільярдів доларів та збільшити ВВП приблизно на 1,5%.
14:45
Аваков вважає, що звинувачення проти Трояна безперспективні
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що всі звинувачення проти його заступника Вадима Трояна є надуманими і не мають жодної слідчої і судової перспективи.
14:43
На Запорізькій АЕС почали навчання антитерористичного спрямування
На Запорізькій атомній електростанції почалися тактико-спеціальні навчання діям у випадку диверсій, які триватимуть до 6 жовтня.
14:35
Поліція бачить "російський слід" у вибуху авто в Одесі
Під час розслідування вибуху 24 липня 2017 року в Одесі було виявлено сліди російського втручання.
14:22
Парубій розповів, коли Рада візьметься за оновлення ЦВК та НКРЕКП
Верховна Рада може вже 5 жовтня розглянути кандидатури до комісії з відбору членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
14:18
Угорський парламент відмовився говорити про освіту з нардепами
Депутати парламенту Угорщини відмовилися від зустрічі з делегацією Верховної Ради щодо роз'яснень положень закону "Про освіту", зокрема мовної статті.
14:16
Єврокомісія: Якщо Каталонія вийде зі складу Іспанії, то буде за межами ЄС
В Єврокомісії нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.
14:08
Літак із українцями, що запалав у Конго, віз боєприпаси
Боєприпаси детонували протягом кількох годин після падіння літака
13:58
Після стрілянини в Лас-Вегасі вже померли 50 осіб
Кількість загиблих після стрілянини на музичному фестивалі в Лас-Вегасі зросла до 50 осіб.
13:58
Єврокомісія: проведений референдум у Каталонії – незаконний
У Єврокомісії заявили, що відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний.
13:47
Укртелеком підвищив тарифи на стаціонарний зв'язок
З 1 жовтня 2017 Укртелеком ввів в дію нові тарифи на фіксований телефонний зв'язок.
13:43
Аваков про засекречення рішень суду в справі Шеремета: Так вирішило слідство
Національна поліція звернулася до суду щодо засекречення судових рішень у справі вбивства Павла Шеремета, бо так вирішило слідство.
13:33
Прокуратура розбирається з побиттям нападника на будинок Берези
Дніпропетровська прокуратура поки не коментує справу про побиття Артема Білого, якого нардеп Юрій Береза звинуватив у підпалі свого будинку в селі Чумаки.
13:31
В Одесі арештували головного держвиконавця регіону
В Одеській області арештували керівника Державної виконавчої служби регіону та головного фахівця, яких підозрюють у хабарництві.
13:25
Нобелівську премію з медицини дали за вивчення біологічного годинника
Нобелівську премію з фізіології та медицини у 2017 році дали за дослідження циркадних ритмів групі вчених, серед яких Джеффрі Хол, Майкл Майкл Росбаш і Майкл Юнг.
13:22
ФотоСтало відомо, куди окупанти відвезли захоплених кримських татар
На даний момент відомо, що всі четверо затриманих у понеділок кримських татар знаходяться в будівлі ФСБ в Сімферополі. Фото
13:16
У Мінекономіки не виключають зростання тарифів на комуналку
Консенсус-прогноз Міністерства економічного розвитку й торгівлі передбачає, що до кінця року тарифи на газ, опалення і гарячу воду можуть зрости на 20%, а на електроенергію – на 30,5%.
13:09
Аваков каже про затримання диверсантів, пов'язаних із екс-регіоналами
Правоохоронці затримали групу зловмисників, яких підозрюють у 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів.
13:06
Представник президента про Калинівку: Армія не може бути обезголовлена
До завершення повного розслідування щодо вибухів складів біля Калинівки не можна призначати винних і дискредитувати армію.
13:03
У секторі "М" противник застосував бронетехніку – штаб АТО
Минулої доби 1 український військовий загинув у зоні проведення антитерористичної операції.
13:00
Даних про постраждалих в Іспанії українців поки немає – МЗС
Інформація про те, що серед постраждалих в Каталонії є українці, в Міністерство закордонних справ не надходила.
12:36
За розповсюдження наркотиків в РФ засуджено понад тисячу українців
Міністерство юстиції заявляє, що більше 1 тисячі громадян України було засуджено в Росії за поширення наркотичних засобів і психотропних речовин.
12:36
фотоУ Києві побилися представники громадських організацій
Під будівлею Печерського суду побилися представники організацій С14 та ГО "Майдан".
12:28
У Литві на півроку зупинили мовлення російського каналу ТВЦi
Литва на півроку припинила ретрансляцію російського телеканалу ТВЦi, якого звинувачують у підбурюванні до війни і розпалюванні ненависті.
12:04
фотоБойовики обстрілюють Мар'їнку мінами
В понеділок зранку бойовики обстрілюють Мар'їнку, вже є зруйнований будинок.
12:04
Суд визнав законним припинення українського громадянства Артеменка
Вищий адміністративний суд визнав законним указ президента про припинення українського громадянства екс-нардепа Андрія Артеменка.
12:00
Кількість загиблих після стрільби в Лас-Вегасі збільшилась до 20
Поліція Лас-Вегасу повідомляє про 20 загиблих після стрільби на кантрі-фестивалі.
11:55
Уряд Каталонії нарахував 100,88% голосів після референдуму
Женералітат (уряд) Каталонії оприлюднив попередні результати референдуму про незалежність, згідно з якими загальна сума голосів складає 100,88%.
11:47
Марлос став українцем не через футбол – Шевченко
Півзахисник донецького "Шахтаря" Марлос отримав український паспорт, тому що хотів стати українцем, а не через отримання змоги грати за збірну.
11:47
Мінекономіки очікує зростання промисловості на 1,4%
Міністерство економічного розвитку й торгівлі очікує зростання промисловості на 1,4% в 2017 році.
11:43
Літати над Калинівкою у радіусі 5 км заборонено до 9 жовтня
"Радіус заборони становить 5 км з центром в Калинівці, вертикальні межі - від земної поверхні до 4250 м встановлено до 20:59 9 жовтня 2017 року", – поінформував Украероцентр.
11:34
"Укрзалізниця": Бойовики перетворили Донецьку залізницю на руїни
Після звільнення від окупації окремих територій Донецької та Луганської областей всі нові поїзди і ремонтні бази залишилися на окупованих територіях.
11:30
Бій в РФ біля українського кордону: Бойовики рухались в бік України
Кавказькі бойовики, які вбили російського прикордонника на території неподалік від українського кордону – селищі Тьоткіне, Курської області рухалися у бік України.
11:23
Україні залишилося на 0,1% підготуватися до опалювального сезону
Готовність житлового сектора до опалювального сезону становить 99,4%, ступінь готовності котелень – 99%, сказав Зубко.
11:12
Польща перевіряє інформацію про війська РФ, що залишились у Білорусі
Міноборони Польщі перевіряє інформацію української сторони про те, що російські війська залишилися в Білорусі після навчань "Захід-2017".
11:04
оновленоВ окупованому Криму нові репресії: затримані четверо кримських татар
В окупованому Росією Криму силовики затримали чотирьох кримських татар. Фото, відео
10:47
Луценко: у судах перебуває 4200 справ на хабарників
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що за 1,5 роки його роботи у ГПУ виявили більше 7 тисяч корупційних вчинків та передали до суду 4,2 тисячі справ щодо хабарників.
10:37
В НБУ пояснили, чому знижується курс гривні
Національний банк пояснює зниження курсу гривні у вересні зростанням попиту енерготрейдерів на іноземну валюту.
10:16
фотоСЦКК: Бойовики обстріляли Зайцеве та пункт пропуску
Бойовики ОРДЛО обстріляли Зайцеве та контрольно-перепускний пункт в’їзду/виїзду "Майорськ" в Донецькій області
10:13
фотоУ Запоріжжі сталася пожежа в хостелі: 5 людей загинули
Внаслідок пожежі, що сталася в ніч на 2 жовтня в хостелі в Запоріжжі, загинули п'ятеро людей. Фото
10:10
Fitch підтвердив рейтинги Києва й Харкова
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинги Києва й Харкова на рівні В-.
10:09
Луценко: гроші, вкрадені Януковичем, вже працюють на українців
Конфісковані 1,5 мільярда доларів, з украдених екс-президентом Віктором Януковичем, уже повернуті до бюджету і вже працюють на українців.
10:09
фото, відеоВ Лас-Вегасі на музичному фестивалі застрелили 2 людей і 24 поранили
На фестивалі кантрі поруч з казино Mandalay Bay в Лас-Вегасі сталася перестрілка, під час якої загинуло 2 людини, 24 поранені.
09:56
"Нормандська четвірка" поки зустрічатися не буде - Кремль
Саміт лідерів "нормандської четвірки" найближчим часом не планується.
09:36
НБУ опустив офіційний курс
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 2 жовтня на 6 копійок та встановив його на рівні 26,58 гривні за долар.
09:19
Поліція Каталонії повідомила про смерть 3 осіб в Барселоні, розпочато слідство
Поліція Каталонії розслідує обставини смерті трьох осіб у Барселоні.
09:09
Пожежа в Калинівці: Продовжується поодинока детонація боєприпасів
У Вінницькій області біля міста Калинівка немає відкритих осередків горіння, однак спостерігається поодинока детонація боєприпасів.
08:56
Луценко шкодує, що УДО "не знайшло балансу" з журналістами
Генпрокурор України Юрій Луценко пояснив, що співробітники УДО перебували біля закладу, де відбувалося святкування весілля його сина, оскільки на заході було щонайменше четверо осіб, які підлягають цілодобовій державній охороні.
08:21
Парламент Каталонії в найближчі дні вирішить питання незалежності - Пучдемон
Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.
08:00
Хроніка 2 жовтня. Росія затримала журналіста Сущенка, а Янукович став царем
Ющенко відібрав літак у Тимошенко, КСУ повернув Конституцію 1996 року, "Нормандська четвірка" зустрілася у Парижі, у Москві затримали журналіста Сущенка за "шпигунство"...
07:55
Доба в АТО: 14 обстрілів, один боєць ЗСУ підірвався на міні
У неділю, 1 жовтня, незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я. Унаслідок підриву на міні загинув один український військовослужбовець.
07:37
У Facebook розповіли подробиці про закуплену РФ рекламу, яку передадуть Конгресу
Facebook передасть копії 3000 проплачених Росією рекламних оголошень Конгресу в понеділок.
06:35
Трамп: Я впораюсь з людиною-ракетою
Президент США Дональд Трамп вважає, що протягом багатьох років ввічливість із КНДР не сприяла вирішенню проблеми ядерної зброї.
06:05
Терорист з Едмонтону раніше потрапляв у поле зору спецслужб
Поліція Канади встановила особу чоловіка, який вдарив ножем поліцейського і наїхав на автомобілі на групу пішоходів в Едмонті.
05:31
Лідер Каталонії: Ми вибороли право на незалежність
Каталонський президент Карлес Пучдемон заявив, що Каталонія "виборола право стати незалежною державою".
04:36
Матіос розказав скільки російської зброї і військових на Донбасі
На територіях окупованого Росією Донбасу в складі терористичних угруповань зараз знаходиться 11 тисяч росіян і тисячі одиниць важкого озброєння.
03:53
ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракт в Марселі
Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад в Марселі, в результаті якого загинули дві людини.
03:23
Пожежа у "Вікторії": Луценко вважає очевидною вину виховательки і підозрює чиновників
У зв’язку з пожежею у таборі "Вікторія" в Одесі, в якій загинуло троє дітей, співробітники прокуратури вручать підозри посадовцям Одеського виконкому.
02:37
Уряд Каталонії: 90% проголосували за вихід з Іспанії
За вихід Каталонії зі складу Іспанії проголосувало 90% виборців, які прийшли на референдум і змогли проголосувати.
02:06
Держдеп: США зупинять ядерну програму КНДР, дипломатією або силою
США змусять КНДР відмовитися від ядерної програми або через переговори, або військовою силою.
01:26
За місяць поліція вилучила більше тисячі одиниць зброї і вибухівки
За вересень 2017 року Національна поліція України зареєструвала понад 2 тисячі злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї.
00:58
Геращенко: У СММ ОБСЄ за рік стало вдвічі більше росіян
У складі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ протягом минулого року значно зросла кількість представників РФ і дружніх до неї країн.
00:26
Опозиція в Каталонії оголосила загальний страйк
На 3 жовтня в Каталонії намічений загальний страйк.