5 травня 2017

Архів

Публікації

Як змінить Францію обрання нового лідера

Із закликом підтримати Макрона до французів звернувся навіть футболіст Зінадін Зідан. Та у лідера перегонів є серйозна проблема – суперечності в його передвиборчій програмі.

Між двома Європами

За іронією долі, "Європа націй" виявилася відвертим ворогом України і українців. Ідейна близькість обернулася практичною несумісністю. (рос.)

Вперед у минуле. Чи потрібні Україні нові великі греблі

Амбітні плани уряду здійснити багатомільярдні інвестиції у нові гідроенергетичні потужності в Україні можуть виявитись невиправданими і слабко сумісними із майбутнім.

Волонтери – мости з життям, у якому бійці комусь потрібні

Волонтери такі смішні люди. Кожен їздить під цілим рядом статей – в'їзд в зону бойових дій, допуск до інформації про позиції, ввезення в "зону" приладів подвійного призначення, несплата податків з рахунків... Будь-якого волонтера можна взяти і посадити. (рос.)
Колонки
Новини
23:41
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Головні економічні новини за 5 травня.
23:13
Трамп підписав держбюджет-2017, уникнувши урядового "шатдауну"
Президент США Дональд Трамп 5 травня затвердив своїм підписом консолідований державний бюджет США на 2017 фінансовий рік, уникнувши таким чином урядового "шатдауну".
22:57
"Путінські байкери" хочуть потрапити до Праги – їм готують "прийом"
У суботу, 6 травня, байкери прокремлівського клубу "Нічні вовки" планують проїхатися центром Праги – Вацлавською площею.
22:06
Під час Євробачення роботу наземного транспорту продовжать
КП "Київпастранс" продовжить час роботи наземного громадського транспорту під час пісенного конкурсу "Євробачення".
21:32
П'ятому підозрюваному у "справі Мартиненка" суд обрав нічний арешт
Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту одного з керівників державного концерну "Ядерне паливо" у справі "СхідГЗК".
21:23
Єврокомісія вимагає негайно скасувати е-декларування для ГО
Єврокомісія розраховує, що українська влада скасує одне з положень антикорупційного законодавства, яке зобов'язує представників громадських організацій та їхніх підрядників декларувати власні статки.
20:58
Суд дозволив ОГХК продавати продукцію "компанії Мартиненка"
Солом'янський районний суд Києва зняв накладену раніше заборону на продаж компанією ОГХК продукції на адресу австрійської Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement AG, яка за даними НАБУ, контролюється екс-депутатом Миколою Мартиненком.
20:51
Вінниця через суд хоче заборонити акції лівих сил на 9 травня
Міська рада Вінниці звернулася до Вінницького окружного суду з позовною заявою про заборону проведення 9 травня ініційованої лівими політичними силами урочистої ходи в рамках акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".
20:39
Юна чемпіонка Європи з дзюдо може змінити громадянство України
На Білодід ведуть полювання інші країни.
20:30
Поліція посилює патрулювання Донеччини, особлива увага – Маріуполю
Правопорядок і громадську безпеку на Донеччині 8 та 9 травня забезпечуватимуть більше 2 тисяч поліцейських.
20:17
Міжбанк закрився доларом по 26,51
5 травня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 26,48-26,51 гривні за долар.
19:51
До санкцій ЄС за загрозу цілісності України приєднались 4 країни
Чотири країни приєдналися до рішення Ради ЄС продовжити до 15 вересня 2017 року санкції проти громадян України і Росії, введені через загрозу територіальній цілісності України.
19:38
документСуд оприлюднив нову повістку Януковичу
Оболонський районний суд Києва опублікував повістку колишньому президенту України Віктору Януковичу, обвинуваченому в державній зраді, на засідання в розгляді його справи 18 травня.
19:24
РФ офіційно відмовилася виконувати рішення Ради Європи щодо Криму
Міністерство закордонних справ Російської Федерації оприлюднило офіційну реакцію на рішення Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) щодо Криму та Севастополя та відмовилося виконувати дане рішення.
19:13
Кримчанина після спроби самогубства в СІЗО таки перемістили до РФ
Засудженого в Росії українця Андрія Лугіна, який на знак протесту проти свого переміщення в колонію Мордовії намагався накласти на себе руки, вивезли з Криму в РФ.
19:11
фотоУ "Майорському" зупинили людину з "пенсійним" від "ЛНР"
Громадянина з фейковим "пенсійним посвідченням" передали співробітникам компетентних правоохоронних органів для проведення "фільтраційних заходів". Фото.
19:03
"Ощадбанк" розпочне виплати вкладникам банків-банкрутів
Державний "Ощадбанк" підключено до автоматизованої системи виплат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
18:36
З початку доби в зоні АТО бойовики здійснили 19 обстрілів: є поранений
З початку доби в зоні АТО зафіксовано 19 обстрілів позицій Збройних Сил України.
18:35
ДТЕК Ахметова поповнить запаси антрациту зі своїх російських шахт
Енергохолдинг ДТЕК почав поставки антрацитового вугілля на Придніпровську й Криворізьку теплоелектростанції (обидві - Дніпропетровська область) зі своїх вугільних шахт у Ростовській області в Росії.
18:17
У РФ вважають, що контроль США над портами буде оголошенням війни
Косачов: "Цей законопроект, я сподіваюся, ніколи не буде реалізовано, оскільки його реалізація передбачає силовий сценарій із примусовим оглядом американськими військовими кораблями всіх судів".
18:16
Варшавська біржа зупинила обіг акцій трьох українських холдингів
Варшавська фондова біржа (WSE) з 4 травня призупинила обіг акцій Milkiland N.V. (Холдинг молочної групи "Мілкіленд"), KDM Shipping Public Ltd. (Холдинг українського судноплавного оператора ТОВ "Столична судноплавна компанія") і Sadovaya Group S.A. (Холдинг вугільної компанії "Садова Груп").
18:14
СБУ закрила в'їзд в Україну Стівену Сігалу на 5 років
Голлівудському акторові Стівену Сігалу, який є другом президента Росії Володимира Путіна, заборонений в'їзд в Україну.
17:49
Оприлюднено вартість стандартного приєднання до електромереж
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг оприлюднила ставки плати за стандартне приєднання до електромереж потужністю 16-50 кВт (другого ступеня) і 50-160 кВт (третього ступеня).
17:40
Проскурня не чув від організаторів "Євробачення" про санкції
"Поки зауважень немає, тому що креативний супервайзер "Євробачення-2017", яка є моїм шефом, сказала: "Усе перфектно, хоча й в останню хвилину", – заявив креативний супервайзер "Євробачення-2017".
17:33
Підрив авто місії ОБСЄ: Тимчук хоче пояснень щодо другої машини
СММ ОБСЄ повинна дати пояснення, хто знаходився в другій машині місії під час підриву поблизу населеного пункту Пришиб на Луганщині 23 квітня 2017 року.
17:22
Російський урядовий літак порушив повітряний простір Естонії
Російський урядовий літак, ймовірно з главою МЗС Сергієм Лавровим на борту, порушив повітряний простір Естонії.
17:08
Річковий трамвай у Києві запустять 8 травня
Поїздка з Поштової Площі на лівий берег до Міжнародного виставкого центру, де пройде "Євробачення", коштуватиме від 50 гривень.
16:54
Російські ЗМІ брешуть про збільшення потоку до Криму – Слободян
За даними українських прикордонників, з 29 квітня по 3 травня тенденції на збільшення пасажиро-транспортного потоку через контрольний пункт в’їзду/виїзду "Чонгар" не було.
16:29
Банк Порошенка збільшив чистий прибуток майже втричі
Міжнародний інвестиційний банк за підсумками січня-березня 2017 року отримав 26,818 млн гривень чистого прибутку, що в 2,9 разу більше, ніж за аналогічний період 2016 року.
16:01
"Євробачення" у Києві стартує 7 травня
Гостей будуть очікувати ведучі на трьох локаціях, зокрема, у зоні прибуття, зоні спілкування з пресою, а також у фан-зоні.
15:36
фотоСтанцію метро "Лівобережна" відкрили після реконструкції
Виконання робіт, якими були незадоволені столичні жителі, перевіряли особисто міський голова Віталій Кличко, керівник підземки Віктор Брагінський та інші міські чиновники і депутати. Фото.
15:34
Чи зберігати арсенал у Балаклії, незабаром вирішать – Полторак
Полторак зазначив, що спілкувався з місцевими жителями і багато з них не підтримують ідеї закриття арсеналу.
15:11
Зарплатна заборгованість в Україні перевищила 2 мільярди
Заборгованість з виплати заробітної плати в Україні в березні 2017 року зросла на 3,7% в порівнянні з лютим і на 1 квітня становила 2,07 мільярда гривень.
15:08
Із 2016 року на мінах підірвалися 154 цивільні людини – СММ
За останні півтора року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала 154 випадки жертв серед цивільного населення, які загинули або отримали поранення через міни чи боєприпаси.
14:56
Термінал аеропорту Хітроу призупинив польоти через підозрілий предмет
Лондонський аеропорт Хітроу призупинив польоти з терміналу №3 через виявлення підозрілого предмету у багажі.
14:55
Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту
Президент подав до Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".
14:50
Місія ОБСЄ фіксує менше порушень "тиші" на Донбасі
"Минулого тижня спостерігалося незначне зменшення кількості порушень режиму припинення вогню. Це п’ятий тиждень поспіль, коли ми зафіксували зниження кількості порушень режиму припинення вогню", – констатував Хуг.
14:21
Київське метро під час "Євробачення" працюватиме довше
КП "Київський метрополітен" вирішило продовжити роботу на 1-3 години 8-13 травня у зв’язку з проведенням "Євробачення" у столиці.
13:51
Суд дав доступ СБУ до телефонних розмов Захарченка
Суд надав Службі безпеки України доступ до інформації про мобільні розмови ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка з 1 березня 2014 року.
13:50
Бойовики обстріляли Красногорівку – поранили жінку
Бойовики обстріляли район міської лікарні – розбили декілька вікон будівлі. Також пошкодження зазнав нежитловий приватний будинок на вулиці Грушевського.
13:48
Юнкер: Англійська мова втрачає важливість у Європі
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виголосив своє звернення про стан Євросоюзу французькою мовою, бо, за його словами, англійська мова втрачає своє значення в Європі.
13:08
За добу на Донбасі поранено 10 військових – штаб
Упродовж минулої доби в зоні АТО отримали поранення 10 українських військових.
13:06
Північна Корея звинуватила ЦРУ у спробі вбити Кім Чен Ина
КНДР звинуватила ЦРУ та Південну Корею у спробі вбивства північнокорейського лідера Кім Чен Ина та оголошує про початок антитерористичної атаки проти розвідувальних служб США та Південної Кореї.
13:02
Суд зобов'язав ГПУ зайнятися нагородною зброєю, яку роздає Аваков
Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при врученні нагородної вогнепальної зброї.
12:58
Екс-заступника голови Одеської ОДА судитимуть за розгін Євромайдану
Слідчі прокуратури Одеської області завершили розслідування щодо колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації за підозрою у причетності до силового розгону мирної акції 19 лютого 2014 року.
12:56
У Жулянах двох митників затримали за хабар
Двох державних інспекторів Київської міської митниці в аеропорту "Київ" спіймали на хабарництві.
12:45
Справа екс-чиновників НБУ за кредит банку Курченка пішла до суду
Генеральна прокуратура передала до суду звинувачувальний акт стосовно колишніх заступника голови Національного банку Олексія Ткаченка та директора департаменту Нацбанку Романа Яковлєва.
12:32
У Києві хочуть збудувати 4-5 сміттєпереробних заводи
Київська адміністрація планує звести 4-5 сміттєпереробних заводи упродовж 2-3 років.
12:25
ВАСУ визнав незаконним звільнення Радою судді КС Пасенюка
Вищий адміністративний суд України визнав незаконним і скасував постанову Верховної Ради про звільнення судді Конституційного суду України Олександра Пасенюка.
12:20
Німеччина застерігає Кремль від втручання у майбутні вибори
Керівник розвідки Німеччини Ганс-Георг Маассен застеріг Кремль від прийняття політичного рішення щодо можливого втручання у німецькі вибори шляхом хакерських атак.
12:05
Спостерігачі СЦКК потрапили під обстріл бойовиків – Міноборони
У четвер близько 18 години бойовики ОРДО обстріляли населений пункт Безіменне. Під обстріл потрапили як військовослужбовці ЗСУ, які перебували у складі спостережної групи СЦКК, так і представники російської сторони СЦКК.
11:23
Western Union припинив переказ грошей з РФ в Україну без відкриття рахунку
Міжнародний оператор грошових переказів Western Union з 5 травня припинить здійснення переказів з Росії в Україну без відкриття банківського рахунку.
10:58
Російській телеведучій заборонили в'їзд в Україну
Російській телеведучій та учасниці "Comedy Woman" Катерині Варнаві заборонили в'їзд в Україну на 5 років.
10:47
ГПУ повідомила про підозру Арбузову у справі ТМСП
Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому першому віце-прем'єру Сергію Арбузову.
10:09
У Польщі осквернили 15 українських пам’ятників, в Україні 4 польських
За три роки у Польщі було зруйновано або осквернено 15 українських пам’ятників, в Україні — 4 польських, при цьому усі відновлено коштом української сторони, у той час як у Польщі – жоден.
09:59
Бюджет фонду доньки Путіна виріс у півтора рази
Фонд Катерини Тихонової, яку ЗМІ вважають дочкою президента РФ Володимира Путіна, в 2016 році зріс у півтора рази і склав більше 600 млн рублів.
09:36
Ціна на нафту Brent вперше з листопада впала нижче 47 доларів
Нафтові котирування в п'ятницю продовжують падіння на побоюваннях щодо збереження глобального надлишку "чорного золота" на ринку через зростання видобутку в США.
09:12
У Криму переполошилися через доньку Захарової, яку вкусив пес
Доньку спікера МЗС РФ Марії Захарової, яка зараз перебуває в окупованому Криму, вкусила собака. При цьому за інформацією місцевих ЗМІ, в місцевій лікарні не відразу змогли надати допомогу: то не було вакцини, то бензину.
09:00
Хроніка 5 травня. Бездітна білочка від Тимошенко та загублена в Криму російська ракета
Тимошенко розповіла про любов білочки та зайчика, російські військові загубили ракету на кримському пляжі, у Януковича замислилися про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому"...
08:42
Донецька фільтрувальна станція залишається без електропостачання
Станом на ранок п’ятниці електропостачання Донецької фільтрувальної станції відсутнє.
08:31
20 депутатів ЄП написали Порошенку лист з вимогою
20 депутатів Європейського парламенту, які є учасниками неформальної групи "Друзі європейської України", закликають українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.
07:45
У Краснодарі ФСБ затримала українця за підозрою у контрабанді зброї
В Краснодарі (РФ) ФСБ затримала громадянина України.
07:23
АТО: 58 обстрілів, ворог застосував важку артилерію
За минулу добу, 4 травня, у тому числі з важкої артилерії, ворог 58 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників, 10 військових поранено.
06:21
Трамп дозволив церкві агітувати за політиків
Президент США Дональд Трамп підписав указ про релігійні свободи, який пом'якшує заборону на політичну агітацію в церкві.
05:38
РФ заважає припиненню бойових дій на Донбасі – Бернс
Росія підриває зусилля з припинення бойових дій на сході України, відмовляється засуджувати залякування місій ОБСЄ, продовжує порушувати права опозиції в Криму.
03:58
Нижня палата Конгресу США підтримала нові санкції проти КНДР
Нижня палата американського Конгресу майже одностайно затвердила законопроект, який розширює санкції проти Північної Кореї через її провокаційну поведінку та посилення ракетної і ядерної загрози в регіоні.
03:43
Тука: Захоплені бойовиками підприємства в ОРДЛО зупиняються
Захоплені окупантами українські підприємства в ОРДЛО зупиняються.
03:12
США сумніваються в меморандумі про створення зон безпеки в Сирії
Сторони сирійського конфлікту в Астані підписали документ про створення чотирьох зон безпеки в Сирії на лінії зіткнення урядових і опозиційних військ, проте в США стурбовані, зокрема, тим, що одним з гарантів договору є Іран.
02:14
Терористи ІДІЛ використовують російські приціли нічного бачення
Бойовики терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Джебхат ан-Нусра" в Сирії використовують снайперські гвинтівки, оснащені прицілами нічного бачення з новітньою електронікою російського виробництва.
01:40
Кулеба: Нормандський формат продовжить працювати
Незважаючи на паузу в зустрічах Нормандської четвірки на вищому рівні, обумовлену майбутніми виборами у Франції та Німеччині, зустрічі представників усіх чотирьох країн – України, Росії, Франції та Німеччини – відбуватимуться цьогоріч влітку.
01:13
Конгрес США затвердив бюджет, що передбачає $560 млн для України
Після кількох тижнів політичних переговорів та досягнення компромісів Сенат США затвердив більшістю голосів консолідований проект державного бюджету в загальному розмірі $1,1 трлн на 2017 фінансовий рік, який завершується 30 вересня
00:58
Трамп визначився зі своїми першими закордонними візитами
Президент США Дональд Трамп свої перші закордонні візити на посаді здійснить цього місяця спочатку до Саудівської Аравії, потім до Ізраїлю і Ватикану.
00:40
У Мар’їнському районі затримано 5 осіб за підозрою в участі в НЗФ
В ході спецоперації в Мар'їнському районі Донецької області затримано 5 осіб підозрюваних в участі в незаконних збройних формуваннях та встановлено особу бойовика на прізвисько "Палач", який катував проукраїнських громадян.