6 листопада 2017

Архів

Публікації

Чи потрібна Україні виборча реформа?

Спецпроект "Вибори вибори" поцікавився в українських політологів, журналістів та експертів з виборчого права – чи потрібна взагалі Україні виборча реформа.

Ільмі Умеров: Підтримка кримських татар – єдиний шлях повернення Криму Україні

"Може, даремно вони мене відпустили. Може, я був би більш корисний своєму народові в колонії". Для нього це не поза, а єдино можлива позиція. Ільмі Умеров про проблеми кримських татар в Криму, шляхи повернення Криму Україні і перспективи кримськотатарської національної автономії. (рос.)

"Заворушилась" Волноваха. Як виглядає активізм у прифронтовому місті

Місцеві мешканці зізнаються, що від початку війни місто "заворушилось". І якщо у 2014-му для багатьох було складно визначитися, на чиєму вони боці, то нині Волноваха дотримується курсу на патріотизм.

Полювання на бізнес. Чому аграрні підприємства не можуть зупинити рейдерів

2016-2017 роки для українських аграріїв проходять під знаком посилення рейдерства. Правоохоронці неспроможні захистити бізнес і часто допомагають зловмисникам. Як аграрії можуть захистити себе?

Хто очолить МЗС Польщі та чому лунають жорсткі заяви щодо України

У Варшаві кажуть про зміни в уряді. Short-list кандидатів на посаду міністра закордонних справ уже складений, тож варто з’ясувати, як ставляться до України головні претенденти на крісло в МЗС Польщі.

Наказ 200. Дві сторони справи прикордонника Колмогорова

Захист прикордонника Колмогорова впевнений: він виконував військовий обов'язок. Чоловік убитої Інни Рожкової, якого розшукала УП, називає те, що трапилося, "розстрілом". 6 листопада Вищий суд починає розгляд касації. (рос.)

Міністр рекомендує. Що дивитися, читати та слухати у листопаді

"УП. Життя" започатковує нову рубрику, у якій міністр культури Євген Нищук раз на місяць радитиме книжки, вистави, музику та кіно і пояснюватиме, чому саме їх він обрав.
Колонки

Дівчино, у вас рак!

Приватизація: як дістати мільярди з корупційної годівниці

Куди зникає злагода в постмайданних спільнотах, і як її повернути

Недооцінена. Про Собчак і не тільки

Децентралізація та видобуток вуглеводнів. Арифметика переваг

Новини
21:55
ФОТОНАБУ готувало підозру на Севостьянову
НАБУ збиралося вручити підозру першому заступнику міністра юстиції Наталії Севостьяновій у минулу п'ятницю, 3 листопада, однак через невідомі причини цього не зробило.
21:28
Overtime: головні економічні події дня
Про офшори. Про заводи. Про банки
21:15
Одеська ОДА виявила масове порушення правил пожежної безпеки
Одеська облдержадміністрація виявила масове порушення правил пожежної безпеки на соціальних об'єктах в регіоні, для виправлення ситуації потрібно більше 700 млн грн.
20:49
Суд не визнав прикордонника Колмогорова невинуватим – прокуратура
Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ не визнав прикордонника Сергія Колмогорова невинуватим, а направив кримінальне провадження на новий судовий розгляд до першої інстанції.
20:30
Головні новини дня – за 60 секунд
Новий офшорний скандал, в який знову потрапив Порошенко, перегляд справи Колмогорова, робоча віза в Німеччину для Онищенко - новини, які обговорювали 6 листопада.
20:17
Суд амністував учасника захоплення Харківської ОДА
Київський районний суд Харкова перерахував термін ув'язнення та амністував учасника захоплення Харківської обласної держадміністрації Сергія Юдаєва.
19:52
"Нафтогаз" перевірить інформацію Paradise Papers про члена правління "Укртрансгазу"
НАК "Нафтогаз України" перевірить інформацію, оприлюднену ЗМІ щодо офшорної компанії члена правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергія Олексієнка.
19:40
Міністр спростувала у НАТО заяви Угорщини щодо закону про освіту
Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич у штаб-квартирі НАТО розповіла союзникам про те, що новий закон про освіту не звужує, а розширює права національних меншин.
19:22
Депутат РФ запропонував скасувати документи СРСР про передачу Криму Україні
Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін заявив, що Москва повинна скасувати акти 1954 року, згідно з якими, півострів Крим передали до складу тодішньої УРСР.
18:58
Україна подвоїла імпорт вугілля
Україна в січні-жовтні 2017 року збільшила імпорт кам'яного вугілля і антрациту в грошовому вираженні в 1,8 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 2,151 мільярда доларів.
18:49
Умеров пояснив, як автономія кримських татар допоможе у поверненні Криму
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, що офіційне визнання Україною автономії кримських татар надасть додаткові аргументи для повернення Криму.
18:29
Спецпредставник США: РФ має два варіанти дій на Донбасі
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія має два варіанти дій на Донбасі, однак заперечив можливість перетворення ситуації на тривалий конфлікт.
18:15
Манафорт і Гейтс залишаться під арештом – суддя
Колишній голова передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт та його бізнес-партнер Рік Гейтс залишаться під домашнім арештом та носитимуть електронний браслет, поки не буде досягнуто угоди про розкриття їхніх активів та забезпечено можливість внести заставу.
18:11
Умеров розповів, як його вивезли в Туреччину
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, як росіяни намагалися примусити його написати листа президенту Володимиру Путіну з проханням про помилування та про те, як його вивезли до Туреччини.
17:49
В Німеччині вважають, що Онищенко живе в Іспанії
Згідно з інформацією з німецької бази економічних даних, народний депутат України Олександр Онищенко проживає в Іспанії.
17:48
Клімкін: Ув'язнений в РФ українець Гриб потребує допомоги
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав допустити до Павла Гриба українських лікарів.
17:43
Бойовики 5 разів обстріляли сили АТО із забороненої зброї
У порівнянні з минулою добою, з опівночі, у районі проведення АТО кількість обстрілів українських опорних пунктів із боку бойовиків зменшилась. Однак вони продовжили стріляти із забороненого озброєння, втрат серед наших військових немає.
17:38
Paradise Papers: Єврокомісар з економіки закликає створити реєстр порушників
Європейський комісар з питань економіки П’єр Московічі назвав приголомшливими дані, представлені у документах Paradise Papers щодо ухиляння від сплати податків, та закликав до створення реєстру порушників.
17:18
Смертельне ДТП в Харкові: Водію Touareg повідомили про підозру
Правоохоронці повідомили про підозру водієві позашляховика Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який є одним з учасників дорожньо-транспортної пригоди в Харкові, що призвело до загибелі 6 і госпіталізацію 5 пішоходів.
17:05
Банк, де зберігав гроші Насіров, визнали неплатоспроможним
Нацбанк відніс ПАТ "Банк Богуслав" до категорії неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію.
17:04
В поліції назвали три головні версії вбивства бізнесмена з Харкова
Харківська поліція розглядає 3 версії розстрілу підприємця Едуарда Аксельрода на вулиці Клочківській в ніч на 5 листопада.
16:56
Ватажки "ДНР" і "ЛНР" з'їздили до Росії
Глава так званої "ЛНР" Ігор Плотницький і представник бойовиків "ДНР" Денис Пушилін з'їздили до Росії на святкування "Дня єдності" та участі в круглому столі.
16:51
Paradise Papers: Єврокомісар з економіки закликає створити реєстр порушників
Європейський комісар з питань економіки П’єр Московічі назвав приголомшливими дані, представлені у документах Paradise Papers щодо ухиляння від сплати податків, та закликав то створення реєстру порушників.
16:24
Суд виніс вирок 4 фігурантам захоплення Харківської ОДА в 2014 році
Київський районний суд Харкова визнав винним Сергія Юдаєва в масових заворушеннях під час захоплення Харківської обласної державної адміністрації та хуліганстві в редакції новин "АТН" в квітні 2014 року, засудив його до восьми років позбавлення волі і звільнив за амністією.
16:23
Водієві Touareg з харківського ДТП відмовили у статусі потерпілого
Київський райсуд Харкова відмовився визнати потерпілим водія автомобіля Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який став учасником смертельного ДТП в Харкові 18 жовтня.
16:07
Порошенко похвалив рішення суду щодо Колмогорова
Президент Петро Порошенко вітає рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ відправити на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на посту у 2014 році.
15:40
Глава МЗС Литви: "План Маршалла" слід називати "Європланом" для України
Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс вважає, що так званий "План Маршалла" для України тепер варто називати "Європейським планом".
15:31
Адвокат розповіла, що допомогло звільнити Колмогорова
Сторона обвинувачення у гучній справі прикордонника Сергія Колмогорова не знайшла достатньо доказів його винуватості у вбивстві людини.
15:26
Комітет не зміг розглянути правки до закону про реінтеграцію Донбасу
Комітет з питань національної безпеки і оборони переніс розгляд закону про "реінтеграцію Донбасу" на середу 8 листопада.
14:56
Боснійські серби встановили пам’ятник Чуркіну
Боснійські серби встановили пам’ятник померлому постпреду РФ при ООН Віталію Чуркіну.
14:56
фото Суд звільнив Колмогорова з-під варти і відправив справу на перегляд
Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на посту у 2014 році.
14:39
Лідер білоруської опозиції відсидів 5 діб за акцію проти "Запад-2017"
У Білорусі після п’яти діб арешту звільнили опозиціонера Миколу Статкевича, на нього чекають інші суди.
14:28
На Львівщині від призову ухиляються 15 тисяч осіб – військкомат
Військовий комісаріат констатує ухилення 15 тисяч осіб від призову на військову службу у Львівській області.
14:20
На Майдані у Києві побили іноземного дипломата
У ніч на суботу на Майдані Незалежності невідомі побили працівника одного із посольств.
14:19
Суд арештував водія маршрутки, що задавив двох людей у Києві
Суд посадив під варту на 2 місяці водія маршрутного таксі, який 4 листопада збив насмерть двох людей біля станції метро "Героїв Дніпра" в Києві.
14:08
Коболєв літав у Лондон на розмову з Соросом – ЗМІ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв з 1 по 4 листопада їздив у відрядження до Лондона для обговорення з Джорджем Cоросом питань енергетичної безпеки та реформування компанії.
13:53
Окупованому Луганську перекриють воду через борги
Луганське енергетичне об’єднання знеструмить Петрівську насосну станцію Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, та зокрема, саме півмільйонне місто Луганськ.
13:46
Скандальна облава у Львові: повістки вручили 12 молодикам
Військові вручили 12 повісток до військового комісаріату чоловікам призовного віку під час рейду у центрі Львова 4 листопада.
13:45
фотоАваков описав "ленінопад" у книзі
У видавництві "Folio" вийшла книга "Ленін з нами?" авторства Арсена Авакова.
13:38
Луценко: Завод Порошенка-Кононенка відкритий для НАБУ і САП
Правоохоронні органи мають ретельно та неупереджено розслідувати справу щодо ПрАТ "Заводу "Кузня на Рибальському", власності нардепа Ігоря Кононенка та президента Петра Порошенка, який підозрюють у причетності до корупційних схем.
13:24
В аеропорту Одеси затримали чоловіка з 43 iPhone X
В аеропорту Одеси правоохоронцями не допущено переміщення 43 iPhone X без належного оформлення.
13:20
Росіянам не дали відібрати в "Укрзалізниці" півтора мільярди гривень
Російський Сбербанк намагався через суд стягнути з "Укрзалізниці" 1,5 мільярди гривень, але не зміг.
13:17
фото, відео Під судом у справі Колмогорова постраждав Шкіряк
Під будівлею Вищого спецсуду, де слухають касацію у справі прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років в'язниці за вбивство людини на посту у 2014 році, поштовхали радника голови МВС Зоряна Шкіряка.
13:16
Справу Штепи можуть почати слухати заново з самого початку
Засідання Ленінського районного суду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, призначене на 6 листопада, не відбулося.
13:08
В БПП обіцяють голосувати за відкриті списки
В партії "Блок Петра Порошенка" заявили, що будуть голосувати за законопроект виборчого кодексу з відкритими списками, але не впевнені, чи підтримають його депутати-мажоритарники.
12:42
Bitcoin побив новий рекорд
Середньозважений курс криптовалюти подолав позначку в 7,5 тисячі доларів.
12:37
Юристи Порошенка: Наш коментар щодо "Рошену" викривили
Юридична компанія Avellum заявляє, що автори скандального розслідування, в якому президент Петро Порошенко звинувачується в ухиленні від сплати податків, необ'єктивно подали позицію юрфірми.
12:37
Торги з закупівлі електронних браслетів для поліції провалилися
Пропозиції усіх трьох учасників – "3M Electronic Monitoring Ltd", ТОВ "Діона-ЛТД" та дочірнього підприємства "Радіо Комунікейшнз Інтернешнл" – відхилили.
12:26
Під ворожий вогонь потрапили населені пункти – штаб АТО
Минула доба в районі проведення антитерористичної операції відзначилась значним ускладненням обстановки.
12:24
Адвокати просять звільнити Колмогорова: Його "призначили винним"
Троє адвокатів просять колегію Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ припинити провадження у справі прикордонника Сергія Колмогорова в зв'язку з недоведеністю провини і звільнити його в залі суду.
12:09
Польща: Україна довірила історичний діалог особі з антипольськими настроями
Заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін заявив, що Україна довірила вести історичний діалог з Варшавою інституції, яку очолює "безвідповідальна особа з нав’язливими антипольськими ідеями".
12:03
В "Райських паперах" опинились друг Януковича і екс-віце-прем'єр
Екс-нардеп від Партії регіонів, друг екс-президента Віктора Януковича, Антон Пригодський та колишній віце-прем'єр від Радикальної партії Валерій Вощевський стали фігурантами журналістського розслідування офшорних рахунків під назвою "Райські папери".
11:58
Apple попереджає про небезпеку вигорання дисплея iPhone X
Американська корпорація актуалізувала інструкцію з використання дисплея Super Retina, порадивши не включати на довгий час режим максимальної яскравості.
11:30
Геращенко просить Кабмін підтримати сім'ї заручників
Перший віце-спікер Ірина Геращенко закликає уряд закласти в державний бюджет фінансування спецфонду щодо підтримки родин заручників РФ, ОРДЛО та кримських татар.
11:27
Бориспільський фармзавод екс-депутата Держдуми РФ арештовано
Голосіївський райсуд Києва за клопотанням БТА Банку наклав арешт на фармацевтичний завод "Фармекс Груп", кінцевим бенефіціаром якого є Олександр Шишкін.
11:20
Під суд прийшли люди, щоб підтримати прикордонника Колмогорова
6 листопада розпочалося судове засідання з розгляду касації у справі прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув’язнення за убивство людини на посту у 2014 році.
11:20
У Порошенка відреагували на звинувачення в ухиленні від податків
Представник президента Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко назвала "безпідставними домислами" матеріали журналістського розслідування, де голова держави звинувачується в мінімізації податків.
11:11
"Артемсіль" обіцяє, що сіль не зникне попри арешт рахунків
Державне соледобувне підприємство "Артемсіль", незважаючи на арешт рахунків, виконує заявки споживачів і здійснює відвантаження продукції в штатному режимі.
11:11
Порошенко може подати проект про антикорупційний суд за два тижні
Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради створити робочу групу з обговорення пропозицій щодо створення антикорупційного суду, свій законопроект він готовий подати за два тижні.
11:01
Послам у Литві представлять "план Маршалла" для України
У понеділок литовські політики представлять іноземним дипломатам ініційований ними план допомоги Євросоюзу Україні.
10:46
Лутковська заявила про порушення прав Колмогорова при його засудженні
Омбудсмен Валерія Лутковська заявляє про порушення прав прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років в'язниці за вбивство людини на посту у 2014 році.
10:42
Викрадення Гриба: Російський суд розглядатиме його апеляцію по скайпу
Незаконно утримуваний в Росії 19-річний українець Павло Гриб буде відсутній на судовому засіданні 7 листопада, він вийде на зв'язок по скайпу.
10:32
ГПУ закрила справу щодо податків Хомутинніка
Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків депутатом Верховної Ради від групи "Партія "Відродження" Віталієм Хомутинніком.
10:13
Міжбанк відкрився зміцненням гривні
6 листопада котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:30 встановилися на рівні 26,92-26,95 гривні за долар.
10:03
Раді запропонували новий спосіб зняття недоторканості з нардепів
На розгляд Верховної Ради внесли законопроект, який передбачає спроби позбавити недоторканості усіх депутатів на першій сесії кожного скликання.
10:00
Онищенко заявив, що від Німеччини йому потрібне не громадянство
"Журналіст плутає робочу візу з громадянством", – заявив Онищенко.
09:54
Прокуратура Іспанії вимагатиме арешту для спікера парламенту Каталонії
Прокурор Верховного суду вимагатиме ув’язнення для спікера парламенту Каталонії Карме Форкадель та депутатів-членів президії.
09:45
фото, відео Поліція затримала 79 уболівальників за бійку в Києві
Правоохоронці затримали 79 осіб і відкрили кримінальне провадження за фактом масової бійки уболівальників у Києві. Трьох людей госпіталізували.
09:36
Кабмін купить килимів і ковроліну на 1,2 мільйона гривень
Управління адміністративних будівель господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету міністрів оголосило 2 тендери на закупівлю килимового покриття й ковроліну на загальну торбу 1,242 млн гривень.
09:10
Топ-менеджеру "Нафтогазу" створили "офшорку" для виведення валюти
На початку 2016 року на острові Мен для українського газового топ-менеджера Сергія Олексієнка була заснована офшорна компанія для виведення валюти за кордон всупереч валютним обмеженням, що діяли в Україні.
08:57
УП, доповненоОнищенко подався на громадянство Німеччини – бургомістр
Нардеп подав документи на отримання німецького громадянства ще кілька місяців тому і зареєстрував у Герцлаке місце проживання.
08:52
Офіційний курс гривні знизився
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 6 листопада на 3 копійки та встановив його на рівні 26,96 гривні.
08:42
Сину Авакова сподіваються знайти e-браслет до вівторка
"Голова Нацполіції Князєв пообіцяв надягти йому браслет у вівторок", – сказав співрозмовник у НАБУ.
08:40
НАЗК спіймало 3 депутатів на конфлікті інтересів
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення стосовно 3 депутатів Волноваської райради Донецької області.
08:19
У Калинівці після вибухів боєприпасів знайшли 3153 небезпечних предмети
Станом на 6 листопада виконано 493 заявки від населення.
07:45
У Криму заявили, що під Києвом є центр із його "дискредитації"
Полонський заявив, що центр курують українські та західні спецслужби – і результат уже видно на сторінках інтернет-видань і в соцмережах.
07:13
На Сицилії лідирує політик, якого підтримує партія Берлусконі
На виборах нового губернатора Сицилії лідирує кандидат правоцентристів Нелло Музумечі.
07:00
Хроніка 6 листопада. Снаряд у школі Ахметова та Путін йде по українському сліду Манафорта
На Ай-Петрі 1000 міліціонерів проти 50 кримських татар, у двір школи Ахметова залетів снаряд, Олену Лукаш заарештували та відпустили, Путін зацікавився зв’язком Пола Манафорта і ПР...
06:31
Погода на понеділок: хмарно, без дощів
У понеділок, 6 листопада, на території України дощів не очікується.
05:55
Доба в АТО: 23 обстріли, 2 поранених
За минулу добу, 5 листопада, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир’я - 2 бійців ЗСУ отримали поранення.
05:20
Трамп готовий зустрітися з лідером КНДР - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп готовий провести переговори з лідером КНДР Кім Чен Ином, щоб уникнути загострення конфлікту навколо Корейського півострова.
04:54
Трамп назвав стрілянину в Техасі "актом зла"
Президент США Дональд Трамп назвав стрілянину в церкві Техасу, у результаті якої загинули щонайменше 27 людей, актом зла.
04:19
Протести у РФ: більше сотні затриманих ночують у поліції
Більше сотні затриманих на акціях протесту у Росії не відпускають з відділень поліції.
03:29
"Paradise Papers" викрили офшорні зв'язки 13 "друзів Трампа"
Щонайменше 13 людей із найближчого оточення президента США Дональда Трампа фігурують у списках "Paradise Papers".
02:53
Тайфун "Демрі" у В'єтнамі: 27 загиблих
У В'єтнамі через тайфун "Демрі" загинули 27 людей, ще 22 вважаються зниклими безвісти.
02:28
Південна Корея ввела нові санкції проти КНДР
Сеул запровадив односторонні санкції проти 18 громадян КНДР.
01:58
Бельгійський суд відпустив Пучдемона на поруки
Суд Бельгії відпустив на поруки лідера Каталонії Карлеса Пучдемона.
01:16
"Paradise Papers": олігархи сховали в офшорах майже 8 трильйонів євро
Документи "Paradise Papers" показують, що найбагатші люди планети заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро.
00:45
Теракт в Іраку: 6 загиблих, 10 травмованих
У результаті теракту в місті Кіркук на півночі Іраку загинули щонайменше 6 людей, ще 10 - травмовані.
00:00
Стрілянина у церкві Техасу: назвали ім'я нападника
Поліція назвала ім'я чоловіка, який відкрив вогонь у церкві Техасу.
23:31
"Paradise Papers": оприлюднили офшорний компромат на представників світової еліти
Оприлюднені у неділю документи "Paradise Papers" показують приховані фінансові операції королеви Британії Єлизавети ІІ, великих компаній та членів кабінету Дональда Трампа.
23:04
Британська королева вклала в офшори 10 мільйонів фунтів
В оприлюднених "Передайз Пейперз" видно, що королева Британії Єлизавета ІІ вклала в офшори близько 10 мільйонів фунтів.