7 березня 2001

Архів

Новини
21:55
"Вірю в цивілізованого диктатора…"
Українська служба радіо "Свобода" оприлюднила нову серію розшифровок плівок Мельниченка. Кучма на них "негарними словами" згадує ретрансляцію в Україні "західних голосів".
21:40
Ультиматум Кучми
Український президент Леонід Кучма, пов'язаний зі скандалом щодо вбивства провідного журналіста, обставини якої поки що не з'ясовані, дав державним службовцем один тиждень для проголошення своєї лояльності по відношенню до нього або відставки.
21:31
АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"
Кучма йде ва-банк. Не дивлячись на погрози опозиції, яка має намір зробити все, щоби не допустити гаранта до пам'ятника великому Кобзареві, Кучма все ж має намір це зробити. Тим часом, з цікавим почином виступив Олександр Турчинов, який відмовився покладати квіти разом з Кучмою і закликав до цього інших депутатів.
19:03
Американські десантники пригріли Мельниченка
Мельниченко тиждень тому знаходився на військово-повітряній базі США, розташованій у місті Сустенберг у Нідерландах. "Рух за єдність" усупереч спростованню НАТО продовжує розвивати тему перебування майора на об'єктах Альянсу.
18:53
Компромат на Волкова: роздуми колекціонера
Бельгійський журналіст Сальваторе Ді Роса, автор розслідування діянь Олександра Волкова в Бельгії, не згоден з трактуванням його статей в українській пресі. Він закликав своїх колег в Україні дотримувати головних принципів професії.
16:34
Настав час для справжніх реформ
Ми не погоджуємося з думкою, що сьогочасна криза має лиш негативний вплив на міжнародний імідж України. Попри все інше, вона також дає світові – і нам – надію, що Україна здатна до зрілого самоаналізу, гострої та відвертої критики, де це необхідно, до реформи на ділі, а не тільки на словах.
16:19
Відставка згідно з Зигмундом Фрейдом
Звільнений міністр палива й енергетики Єрмілов перед відставкою не розмовляв із Ющенком протягом...майже чотирьох місяців. Навіть про причини, через які прем'єр вирішив розстатися, підлеглому той не повідомив.
16:18
Ющенко захищає свій уряд від Кучми
Віктор Ющенко стверджує, що в його уряді "немає міністрів, які є опозиційними до президентського курсу". "Ця не просто моя уява, це моє переконання", - заявив прем'єр в інтерв'ю журналістам.
15:34
Кому божий дар, а кому яєшня
Ющенко і більшість можуть підписати договір про спільну відповідальність. А можуть і не підписати, а зайнятися перереєстрацією всієї "більшості". Доля уряду Ющенка, як і раніше, невідома. Кучма поки відмежовується загальними фразами в стилі "нехай вкалує".
14:10
Інтифада в Україні
Форум національного порятунку закликає народ вдатися до протесту не словом, а справою. ФНП звертається з пропозицією почати громадянський опір. На 9 березня призначено установчий з'їзд Всеукраїнського громадського комітету опору "За Правду!".
12:52
Колін Пауелл вперше публічно згадує про Україну
Колін Пауелл, який наступні чотири роки визначатиме зовнішню політику США, дав характеристику режиму Кучми. Придушення свободи слова в Україні здійснюється "дуже жахливим і потенційно небезпечним способом", вважає держсекретар США.
11:28
Громадянський вчинок в недемократичному суспільстві
Три провідних українських журналісти - Ольга Герасим'юк, Юлія Мостова і Олександр Юрчук відмовляються від нагороди конкурсу "Людина року" у номінації на звання кращого журналіста року.
08:37
Демократія "в квадраті"
Другий розгін наметового містечка
У середу, о сьомій годині ранку, влада вдруге вдалася до силових методів по відношенню до опозиції. Як стало відомо УП наметове містечко біля пам'ятника Шевченка ліквідували без всякого рішення суду.