9 квітня 2001

Архів

Новини
21:04
Тимошенко більш вигідна у в'язниці. Референдум деморалізує владу. Політологі про шанси опозиції
Найбільш правильно буде, якщо Форум нацпорятунку перетвориться в два передвиборні блоки – правих і лівих партій. Так вважає Микола Томенко, який бачить в нинішньому ФНП "зло канівської четвірки в розширеному складі". Володимир Полохало більш стриманий – він знайшов у Форумі "три яскравих лідери".
20:44
Опозиція знову в полоні невизначеності
Як і обіцяли члени ФНП, вони обговорили на засіданні Ради Форуму "всі можливі сценарії і наслідки референдуму або плебісциту" про недовіру президенту Кучмі. Робоча група повинна буде "напрацювати інші ідеї, в які може трансформуватися сама висловлена 7 квітня ідея референдуму".
18:36
Медведчук поставив "двійку" Ющенку
Однак для звільнення Ющенка оцінки "незадовільно" навіть від всієї Верховної Ради буде замало – треба зібрати 150 підписів для початку розгляду питання про відповідальність уряду.
18:16
На Нацраду з питань телебачення і радіомовлення тиснуть у ЗМІ
"Тиск пішов шалений", - сказав на прес-конференції голова Нацради Борис Холод, але по її закінченні в інтерв'ю деяким журналістам чомусь поправився і сказав, що прямого тиску немає, а як тиск можна розцінювати деякі публікації у ЗМІ.
16:32
Кучмі клятви не потрібні
Кучма не вийшов до студентів, які самі спеціально для нього принесли до адміністрації президента Конституцію – щоб він зміг на ній поклястися, що не замовляв вбивство Георгія Гонгадзе. Він заявив, що "це буде фарс, а в фарсі президент брати участі не буде".
15:07
Референдум проти Кучми – нелегальний
А плани ПАРЄ – радикальні
Перший віце-спікер і юрист Віктор Медведчук з упевненістю Конституційного суду і безкомпромісністю Центрвиборчкому виніс вердикт – запланований опозицією референдум тільки показує юридичну безграмотність антикучмістів.
14:13
Ющенко – претендент на роль маріонетки
Уряд Ющенка залишиться й після 17 квітня, але це буде слабкий уряд. Політична угода підписана не буде. А Кучма скаже щось на зразок: "Уряд Ющенка – найгірший з усіх, але ми змушені його підтримати".
13:44
Німці бояться видати Жердицького Україні
Німецькі власті побоюються, що, у разі видачі Україні народного депутата, він буде випущений на свободу. Зараз Жердицький знаходиться у в'язниці попереднього утримання в Німеччині. Суд, ймовірно, відбудеться у Нижній Саксонії в місті Хильдесхайм.
13:01
Тимошенко заплакала у в'язниці. Один раз
Тимошенко заявила про свою кінцеву мету. Можливо, вона візьме участь вже в найближчих президентських виборах України. "Якщо я не отримаю підтримки, то це не означає, що я повернуся, піду і скажу – але якщо ви не хочете, то цього не буде".
10:56
Правові та політичні аспекти обставин загибелі Георгія Гонгадзе. Деякі супутні обставини
"Чуєте, я не хочу говорити і коментувати про якусь корупцію....Ні! Я хочу вам сказати одразу, я не вбачаю в діях Президента України ознак яких-небудь злочинів, зловживань. Такого немає".