13 лютого 2001

Архів

Новини
21:55
Читачі прогнозували арешт Тимошенко
Читачі не виключали, що вихід Тимошенко з уряду і протиріччя з Кучмою приведуть її до в'язниці. "Тимошенко посадять" - так відповіли приблизно 20% читачів обох сторінок УП.
18:47
"Лукашенко - кумир Кучми".
Коментарі арешту Тимошенко та заяви "трійці"
"Але єдине спричиняє здивування - закиди Тимошенко були відомі давно, в тому числі і президенту. Або це були несерйозні обвинувачення, або це називається приховуванням на найвищому рівні", - упевнений Мороз. "Я розумію президента і Плюща, з боку Ющенка - це плювок", - говорить Філенко про заяву трійці.
17:18
"Батьківщина у небезпеці!"
Кучма, Ющенко і Плющ звернулися до українського народу. Привід дуже серйозний – в зв'язку з розгортанням "безпрецедентної політичної кампанії зі всіма ознаками психологічної війни". У країни з'явився ворог, в боротьбі з яким нація має згуртуватися. Називається він "Форум національного порятунку".
15:50
Тимошенко заарештовано. Соратники не здаються
Соратники Тимошенко готуються писати скарги і кажуть про намір боротися до переможного кінця. А Обіход пояснив причину арешту екс-віце-прем'єра: "Через появу нових обставин, з посиланням на ст.170 ч.3". Тимошенко звинувачують у дачі хабаря Лазаренку в розмірі 79 мільйонів доларів.
13:48
Хірург просить притулку через погрози його життю.
Спростування СБУ
У відповідь на статтю в "Індепендент" СБУ говорить, що не погрожувала Івасюку, а запрошувала для дачі пояснень з приводу місцезнаходження матеріальних цінностей на 3 мільйони доларів. Минулого місяця Івасюк полетів до Лондону, де попросив політичний притулок.
13:40
Кучму будуть скидати мирно
Підсумком вчорашнього засідання "Форуму національного порятунку", яке закінчилося глибокої ночі, стало звернення до народних депутатів. Влада порівнює дії опозиції з фашизмом, хоч "фашизмом пахне швидше з боку влади", говориться в документі. Нинішня ситуація загрожує, як правим, так і лівим.
12:54
Зловживання повноваженнями Кучми привело Україну до занепаду
Український майстер маневру може позбавитися своєї посади. Президент Леонід Кучма, переобраний на другий п'ятирічний термін у 1999 році, тепер б'ється за своє політичне життя після оприлюднення записів, що дають підстави вважати його учасником в змові по усуненню опозиційного журналіста.
12:28
АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"
Валентина Семенюк оскаржила рішення Старокиївського райсуду у Київському міському суді. Вона прибрала свій намет, але обіцяє найближчим часом поставити два нових. А поряд із наметовим містечком весь паркан, яким обнесено Майдан, обклеїли листівками "Бандитам – тюрми!"
11:54
Апартеїд по-українські
Услід за Євросоюзом з жорсткою вимогою розслідування справи Гонгадзе виступила нова адміністрація США, а також ОБСЄ. "Відверто кажучи, ми стурбовані відсутність прогресу в розслідуванні", - заявив в Вашингтоні спікер держдепартаменту Річард Баучер. А ОБСЄ взагалі вимагає нового розслідування.
11:27
З речами на вихід!
Звільнення Леоніда Деркача з посади голови СБУ не стало несподіванкою і тільки починає серію кадрових рішень президента. Однак, як і все у нашій державі, імена "наступних жертв" вкриті завісою таємниці.
11:25
Замінили слугу на наймита?
Рокіровка у керівництві спецслужб свідчить про декілька моментів, важливих у житті суспільства. Бо саме від них напряму залежить, що нас усіх – країну, людей - очікуватиме у найближчому майбутньому.
00:21
Путін відвідує Україну в політичний шторм
Путін прилетів в Україну через кілька годин після того, як тисячі протестуючих пройшли по столиці Києву, скандували "Кучму геть! Кучму геть!".
23:58
Нерозкриті таємниці
Справа президента та зниклого репортера
Чи дійсно український президент замовляв вбивство затятого політичного супротивника – мабуть, ніколи не буде доведено. Але судячи з демонстрацій в Києві, суд громадської думки вже визнав винність Кучми.