15 березня 2001

Архів

Новини
22:18
Є померлі від катувань серед затриманих 9 березня
Так думають в УНА-УНСО
УНА-УНСО досі не може знайти близько 40 своїх членів, які були затримані 9 березня, і деяких з них може вже не бути в живих. Членів організації звільняють з райвідділів і відразу забирають до спецрозподільників СБУ. Андрій Шкіль зараз переховується.
22:02
Волков хоче помирити Суркіса з Єльяшкевичем
Народний депутат Олександр Волков взяв на себе роль людини, яка може владнати конфлікт Суркіса з Єльяшкевичем. Як каже Олександр Єльяшкевич, головний футболіст країни погрожує йому фізичною розправою і вбивством.
19:42
Львів повстає проти Кучми
Опозиція каже, що зараз значну частину співробітників служби безпеки України відряджено до Львова. Завдання стоїть: залякати опозиційних студентів і викладачів. Крім того, повідомляється про загрозу висилки з України іноземних викладачів.
19:10
Кучму – у відставку, Ющенка – на президента
Кучма разом із силовиками має піти у відставку, щоб розв'язати кризу, вважає більшість українців. А у президентських виборах, якщо б вони проходили сьогодні, переміг би Ющенко – принаймні, у першому турі.
16:54
Кучма готовий до переговорів?
Якщо про це проситимуть комуністи
"Сьогодні опозиція пропонує президенту піти у відставку, хоча за президента проголосувало близько 16 млн. Коли опозиція пропонує змінити конституційний лад, скажіть, будь ласка, я з такими силами можу сідати за стіл?" - знову каже Кучма.
16:31
Волков сяде за стіл переговорів з опозицією
І хоче "порулювати"
Олександр Волков збирається проводити переговори з фракціями Народного Руху України, Українського Народного Руху та "Реформи-Конгрес" щодо ситуації в країні. І розповідає про умови підтримки уряду Ющенка.
16:22
"Факты" наводитимуть факти у суді
1,5 мільйона гривень має намір відсудити "Батьківщина" у газети "Факты и комментарии". Позов про захист честі та гідності партія подає через публікації щодо фінансування акцій протесту.
15:45
Депутати проситимуть ФБР та Генпрокуратуру знайти спільну мову
ФБР попросять виявити час смерті, причини смерті та провести нову експертизу ДНК "таращанського тіла", а також експертизу записів Мельниченка. Комісія звернеться до ФБР з проханням сприяти проведенню експертизи, а до Генпрокуратури з проханням звернутись до ФБР з таким проханням.
15:26
Польща вітає "гаранта" демократії
Навіть під час відпуски "гаранта" антикучмісти нагадали йому про своє існування. На центральній площі Казімеша Дольного, де проходили переговори Кучми і Квасьневського, було виставлено пікет Конфедерації незалежної Польщі "Патріотичний табір".
14:15
Герой нашого часу
Ні, не знайти по всій Україні таких відвертих і милих людей як Микола Янович Азаров. Прямо скажемо, герой нашого часу, розум честь і совість нашої епохи, як відрекомендував Ніловну у відомому "Павлику Морозову" не менш знаменитий Лесь Подерв'янський.
14:12
Ющенка захищатимуть всім народом
На підтримку Ющенка збирати підписи в школах, гастрономах і просто на вулиці з 16 березня починають чотири правих партії – Рух Удовенка, "Реформи і порядок" і КУН, а також Рух Костенка, що примкнув до перерахованих. "Батьківщину" проігнорували.
13:31
Останній подарунок Квасьнєвського Кучмі
Справжньою ставкою в цій грі є самостійна Україна, яка буде спроможною будувати своє майбутнє в умовах співпраці із Заходом, а отже також й з Польщею. Зараз важко сказати, яким може бути вплив польського лідера на розвиток подій в Україні. Саме тому тим більше його позиція під час цієї зустрічі має бути повністю однозначною.
11:38
Комуністи згадують, що вони є опозицією
У четвер "повноважна опозиція" – комуністи – уперше після 7 листопада з'явилися з протестом у Києві. КПУ разом із ідеологічними сателітами провела марш столичними вулицями і мітинг під Верховною Радою. У самому парламенті в гостьовій ложі праві та ліві трохи відлупцювали один одного.
11:08
Томенко відповідає президенту
Відомий політолог Микола Томенко, який останнім часом займав пост начальника Головного управління преси і інформації Київської міськадміністрації, подав заяву про звільнення за власним бажанням, заявивши про незгоду з курсом президента.
10:46
Влада хотіла і хоче знекровити опозицію
Cитуація, що складається навколо сутичок 9 березня цього року, свідчить, що влада у відносинах з опозицією і надалі задіюватиме головний свій метод – провокації, замішані на відвертій брехні та перекручуванні фактів, що активно тиражуватиметься через підконтрольні ЗМІ.
10:42
Є така позиція – опозиція
Орієнтування на політичній місцевості
Спочатку стояло питання "Де Гонгадзе?", потім - "Хто вбив Гонгадзе?". Якщо мовчання - знак згоди, інші відповіді опозиції непотрібні - вона переходить до дій. Влада ж не просто відмовчується - вона нахабно бреше. Чайник, з якого не може вийти пара, вибухає.