16 вересня 2002

Архів

Новини
19:54
Акція "Повстань, Україно!" у регіонах
У Харкові мітинг учасників акції, "Повстань, Україно!" став одним із найбільш багатолюдних за останні роки. На думку журналістів у ньому брали участь приблизно 5 тисяч чоловік. У Донецьку соціалістична партія України провела мітинг у центральній площі міста за участю більше 2 тисяч маніфестантів.
19:43
Кінах: у державі немає революційної ситуації
В акціях протесту опозиції, що пройшли в понеділок в Україні, взяли участь у цілому
19:22
ВОЛОДИМИР ЩЕРБАНЬ ПОВЕРТАЄТЬСЯ НА СУМЩИНУ?
Як повідомив Голова Сумського обласного осередку СПУ Леонід Мордовець
19:00
ХРОНІКА МІТИНГУ НА ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ПЛОЩІ
Близько 50 тисяч протестуючих присутні на мітингу опозиційних сил, повідомив заступник голови міської адміністрації Михайло Поживанов. Люди зайняли всю Європейську площу, також протестуючих можна помітити на схилах парку Дружби Народів та Володимирського спуску. У натовпі майорять прапори. Люди стоять дуже щільно. Біля мікрофонів стоять лідери політичних партій, які беруть участь в акціях протесту - Петро Симоненко, Олександр Мороз, Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко. Також серед демонстрантів лідер "Яблука" Михайло Бродський.
18:50
Леся Гонгадзе відмовляється спілкуватися з Генпрокуратурою
Мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе особисто більше не спілкуватиметься
17:07
ЗВЕРНЕННЯ ДО КУЧМИ
В ході мітингу протесту лідери чотирьох політичних сил – Віктор Ющенко, Петро Симоненко, Олександр Мороз та Юлія Тимошенко - підписали відкритий лист до президента Кучми:
Ми наполягаємо: Леоніде Кучмо – у Вас немає іншого шляху, як покаятись перед народом України і негайно піти з посади президента.
15:15
Влада готує провокації, щоб виправдати диктатуру Медведчука
Стає зрозумілим, чому влада так нагнітала обстановку – щодня заклики до пильності, розповіді про психів та кримінальників, нагадування про події 9 березня. Дивно, але факт – саме влада готує провокації, саме влада зараз зацікавлена в дестабілізації ситуації. І, принагідно виправдовує свої можливі дії, киваючи на американців.
15:15
Український вісл-блоуер приховує секрети
"Для Кучми все вже закінчено. Кучма буде змушений залишити посаду... тому що дуже скоро будуть зроблені конкретні кроки, які покажуть, що він просто не може більше бути президентом", - заявив Мельниченко в інтерв’ю Financial Times.
Але якщо слухати Кучму, дії Мельниченка й опозиції ефективні "як мертвому припарка".
13:22
Кабмін вирішив ігнорувати акції протесту
Уряд України і працівники секретаріату Кабінету міністрів у понеділок працюють у звичайному робочому режимі, заявив агентству
13:11
Сльози скорботи з небес, з американських небес
За один вечір 15 вересня у Вашингтоні українським студентам в Америці під проливним дощем вдалося набагато більше, ніж українській владі з їхніми надзвичайно дорогими піар-кампаніями по відбілюванню іміджу Кучмаїни за останні два роки. Незважаючи на зливу, сюди прийшло майже 200 осіб. Серед них вдова Георгія - Мирослава Гонгадзе та дві його доньки-близнюки Нана й Соломія.
12:37
В Україні зранку не працює телебачення
У понеділок зранку жоден український телеканал не працює. Це пов'язано із загальною профілактикою антенних
12:32
Посольство України у Вашингтоні під пікетом
Об 11-й годині за місцевим часом розпочалося пікетування посольства України у Вашингтоні активістами Форуму українських студентів Америки
12:08
Участь у київських мітингах 16 вересня може каратися позбавленням волі до 3 років
Міліція Києва не буде перекривати руху в центрі столиці під час проведення акції протесту
11:48
Міліція ретельно перевіряє автобуси, що їдуть до Києва
Ранок 16 вересня для міліції, а особливо для працівників ДАІ розпочався ще задовго до початку робочого
11:26
Есдеки та "Наша Україна" увіллються в одну більшість?
Народний депутат України Дмитро Табачник висловлюється за те, щоб до створюваної на базі п'яти фракцій парламентської більшості, про яку було оголошено на Форумі демсил у неділю, приєдналися
11:23
Про скандал навколо "Кольчуг" раптом вирішив нагадати Кінах
"За 11-літню історію діяльності Комітету РБ ООН по Іраку і функціонування інших контрольних механізмів, Комітет підготував десятки доповідей з питань дотримання санкцій
10:26
У неділю у Вашингтоні та інших американських містах вшановували пам'ять Георгія Гонгадзе
У неділю в кількох американських містах відбулася акція "Реквієм-2002. Обличчям до правди"
00:00
ХІД АКЦІЇ "ПОВСТАНЬ, УКРАЇНО!"
0:59. До наметового містечка під'їхало два автобуси "Беркута" Датою наступного мітингу стане 17 година 17 вересня. Також "трійка" лідерів опозиційних сил на зустрічі в понеділок призначила на 24 вересня наступну масштабну акцію протесту. Як повідомив УП один з лідерів СПУ, Йосип Вінський, опозиційні сили планують провести "Всеукраїнські збори з вимогою відставки президента" біля приміщення Верховної Ради. За його словами, мітингуючі "вимагатимуть від депутатів початку процедури імпічменту.