16 вересня 2005

Архів

Публікації

Джу(нг)лія

"Це ж бред сивої кобили, по-іншому я сказати просто не можу. У них просто шарики за ролики зайшли", - Леонід Данилович Кучма. "Ви повинні раком стояти, щоб працювати на людей, а не для наперсточників!", - заявив Віктор Андрійович Ющенко. Якщо Тимошенко відчує, що у неї є шанс очолити уряд ще до виборів – нинішня війна компроматів виглядатиме мультфільмом. Поширюються чутки, що пропонують 30 тисяч доларів за провал Єханурова.

Хвіст знов крутить собакою або чого насправді хочуть ПОРАдники?

Якщо запропонована Каськівим реформа секретаріату і є справжнім баченням президента державної політики, то ми знов маємо повернутися до проблеми так званого "оточення", яке впливає на рішення Ющенка. Більше того, реформу держсекретаріату справді можна розглядати як черговий популістський крок, щоб зменшити напругу навколо близьких до президента людей і знайти їм нове місце в структурі влади.

"Ми усіх переможемо!"

Якби він знав, що майже так і сталося... Якби він знав, що його смерть змінила Україну назавжди! Як би він познущався над політиками, які згадують його ім'я доречно і не дуже, над боягузливим екс-президентом, над безсовісними прокурорами, посумував над журналістами, які зрадили свою працю.

Нечесна нація без справедливої еліти

Всі ми на перший погляд люди демократичні та європейські. Та досить комусь з нас відчути присмак великих грошей та влади, з підсвідомості активізується сам-бог з домінантою золотого тільця і самозакоханого егоїста. За винятком незначної частки громадян, ми всі інфіковані геном зажерливості, жадобою досягнення переваги над ближніми. Така наша національна риса від заходу до сходу.

ЮТ: чи вичерпаний ліміт помилок?

А відтак не дивно, що Юлія Тимошенко, схоже, встигла за тиждень перебування в опозиції зробити майже всі можливі політичні помилки. І помилки досить серйозні, які невідомо чи вдасться виправити у майбутньому. Принаймні, переграти ситуацію буде дуже складно. Перша теза – це твердження, що вона сама має всі шанси стати на чолі Кабінету міністрів після виборів, причому без опори на будь-яку парламентську коаліцію

"А и Б сидели на трубе", или что сулит Украине встреча президента России Владимира Путина с канцлером Германии Герхардом Шредером

Причины для строительства этого газопровода были у каждой страны. "Газпром" Российской Федерации получает 51% акционерного капитала. Отсутствует плата за транзит через европейские страны, а, следовательно, можно снизить цену на сам газ в конечном пункте назначения. Немецкие концерны E.ON и BASF делят поровну оставшийся пакет.

Популісти проти корупціонерів

Неправильно казати, що Юлію Тимошенко було звільнено президентом. Неправильно казати, що екс-прем’єр сама влаштувала свою відставку – нібито тоді, коли "гроші закінчаться" чи "економіка почне падати". Насправді Юлію Володимирівну покликала до себе порожнеча. На тому місці, де у владному просторі мала бути опозиція, утворилось провалля.
Новини
23:22
Зінченко приніс Піскуну докази корупції: дві статті і одну скаргу судді
Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Юрій Луценко сумнівається, що переданих екс-держсекретарем Олександром Зінченком доказів у Генпрокуратуру досить, щоб
23:02
Луценку дзвонили Тимошенко і Порошенко, але в нього ще залишились патрони
Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Юрій Луценко не збирається брати участь у "війні компроматів", яка відбувається в країні, і заявляє, що не
21:55
Жванія говорив Березовському, що Ющенко керований. Але олігарху нічого не дали
Виконувач обов'язків міністра надзвичайних ситуацій Давид Жванія вважає, що російський бізнесмен Борис Березовський ображений на українську владу, тому бере участь у скандалах проти неї
21:32
ГЕНПРОКУРАТУРА ЗБИРАЄТЬСЯ ПОРУШИТИ СПРАВУ ПРОТИ ПОРОШЕНКА?
21:12
Рибачук очолив рух пам'яті Гонгадзе до Піскуна
20:26
У Ющенка спитали, де замовники Гонгадзе
У Києві пройшла акція пам'яті загиблого п'ять років тому журналіста Георгія Гонгадзе.
19:52
Порт, через який Турчинов "наїхав" на Червоненка, "наїхав" на Турчинова
Керівництво Іллічівського морського торговельного порту називає звинувачення екс-голови СБУ Олександра Турчинова на адресу в. о. міністра транспорту і зв'язку Євгена Червоненка у відчуженні терміналу порту з держвласності "абсолютно безпідставними".
19:29
Безсмертний просить ретрансляторів припинити війну компроматів
Голова Ради партії "Народний Союз Наша Україна" пропонує припинити війну компроматів, щоб не дискредитувати повністю ідеали Майдану
18:56
Ющенко поговорив у Клінтона про політздоров'я
Президент України Віктор Ющенко взяв участь у Круглому столі на тему "Сприяння ефективному управлінню: створення передумов для ефективного управління" у рамках конференції "Глобальна ініціатива Клінтона", яка проходить у Нью-Йорку.
18:46
Коновалюк продовжив сваритися з Кужель і назвав її персоною нон-грата
Лідер Трудової України Валерій Коновалюк заявляє, що його опонент по партії Олександра Кужель стала в Донецьку персоною "нон-грата".
18:39
Турчинов шокував ізраїльські спецслужби полюванням на Пукача?
Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко критикує дії спецназу Служби безпеки України при спробі затримати колишнього начальника карної розвідки МВС Олексія Пукача
18:29
Справа Гонгадзе не розглядається в суді через Ющенка?
Лідер Соцпартії Олександр Мороз наполягає на якнайшвидшому оприлюдненні у Верховній Раді звіту парламентської слідчої комісії зі справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.
18:24
Тимошенко скандалить з Ющенком за давно відпрацьованим планом
Лідер фракції "Народного союзу Наша Україна" у парламенті Микола Мартиненко вважає, що під час відставки Тимошенко використала ту ж технологію, що й раніше під час криз.
18:22
Луценко незабаром довідається, що трапилося з Чорноволом
В.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що найближчим часом буде завершена експертиза обставин загибелі В'ячеслава Чорновола
17:54
Порошенко спростовує частину звинувачень "групи чотирьох", яка готує захват влади
Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко називає заяву екс-голови СБУ Олександра Турчинова щодо відновлення ним депутатських повноважень "відвертою брехнею".
17:06
"1+1" доганяють "Інтер"
Телеканал "1+1" у серпні скоротив відставання від телеканалу "Інтер", рейтинги якого зменшилися.
17:06
Мін'юст готовий покарати Порошенка?
У випадку підтвердження заяви суддів про тиск на них з боку посадових осіб апарату РНБО, винні понесуть кримінальну відповідальність, заявляє заступник міністра юстиції України
16:51
Чорномирдіна не покарають за "помаранчеву" революцію
Держдума в п'ятницю вирішила не надсилати запит урядові із приводу діяльності посла РФ в Україні Віктора Чорномирдіна.
16:13
Суд допоміг "Інтеру" не змінювати власників. Поки що
Відразу кілька судів та дві державні виконавчі служби заборонили проводити загальні збори акціонерів каналу "Інтер", які планувались на 17 вересня цього року.
15:21
оновлено У Рибачука перший бунт. Він боротиметься з імунітетом тарганів
Співробітники секретаріату президента створили профспілку та звернулися до президента з проханням привести дії держсекретаря Олега Рибачука по реорганізації Секретаріату у рамки
15:11
ЄС просить Ющенка віддати під суд убивць Гонгадзе
Європейський Союз стурбований тим, що слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе усе ще не завершене
15:11
Поліщук розповів, як Ющенко здавав аналізи, але не Турчинову
В.о. міністра охорони здоров'я Микола Поліщук стверджує, що аналізи і дослідження з приводу отруєння президента Віктора Ющенка не проводилися в Україні, оскільки в нас немає жодної лабораторії, яка могла б визначити діоксины біологічного середовища.
15:06
Київська влада присвоїла ім'я Гонгадзе "помийці" із заводами
На вулиці, яку київська влада перейменувала ім'ям Георгія Гонгадзе, досі не змінено таблички, і вона залишається "Машинобудівною"
14:45
До "Пори" приєднались МЗС та "Мосават"
Міністерство закордонних справ України звернулося до Міністерства зовнішніх справ Азербайджану з вимогою пояснень щодо затримання члена політради "Пори", радника Міністра закордонних справ України Сергія Євтушенка.
14:33
Банкову відкриють для "живого ланцюга"
Ворота вулиці Банкової будуть відчинені в п'ятницю під час проведення "живого ланцюга" в пам'ять загиблого журналіста Георгія Гонгадзе.
14:20
Єхануров отримав гарантію на 26 штиків в обмін на три крісла
Фракція Соціалістичної партії підтримає кандидатури Юрія Єханурова під час голосування на посаду прем’єр-міністра
13:56
У понеділок Порошенко дізнається, корупціонер він чи ні
Рішення про те, чи буде порушено кримінальну справу за звинуваченнями екс-держсекретаря Олександра Зінченка на адресу оточення президента Віктора Ющенка в корупції має бути оприлюднено 19 вересня.
13:38
Єханурову треба мобілізуватися на вівторок
У вівторок, 20 вересня парламент розглядатиме кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України
13:36
Леся Гонгадзе вважає "героя" "глузуванням", а соціалісти звинувачують Литвина
У Львові в п'ятницю, у день п'ятої річниці зникнення Георгія Гонгадзе, пройшов мітинг пам'яті загиблого журналіста.
13:24
"Пора" піде на Азербайджан
Затриманого у четвер члена політради "Пори", радника Міністра закордонних справ України Сергія Євтушенка досі не звільнено, "Пора" пікетуватиме посольство Азербайджану.
13:13
Рибачук каже Тимошенко і Ющенку "брейк" і пропонує йти на вибори
Держсекретар Олег Рибачук вважає, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко та президент Віктор Ющенко мають йти на вибори спільно.
12:40
Омельченко просить СБУ перевірити своїх заступників
Мер Києва Олександр Омельченко просить Службу безпеки України й прокуратуру перевірити факти корупції в київській владі, у тому числі серед заступників голови Київської міської державної адміністрації.
12:39
На Тимошенко заведуть справу через кілька днів?
За його словами, підготовка матеріалів справи почалася напередодні заяви Віктора Ющенка агентству Ассошіейтед Пресс про те, що екс-прем'єр використовувала службове становище в особистих
12:09
Для Литвина відставка Тимошенко - невеличкі політичні ускладнення
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що останні події в державі, незважаючи на "певні політичні ускладнення" свідчать про відкритість і демократичність держави.
11:55
Колегам Прошкуратової і Богатирьової піднімуть оклади
Наступного місяця почнеться виплата підвищених зарплат лікарям, вчителям, працівникам культури, іншим працівникам бюджетної сфери
11:47
Томенко анонсує "ходіння в народ" Тимошенко?
Екс-віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко ініціює проведення "народних віче" по всій Україні, щоб з'ясувати ситуацію після помаранчевої революції
11:38
Мороз звинувачує Тимошенко у зґвалтуванні
Лідер соціалістів Олександр Мороз заявив, що відповідальними за цукрову кризу є екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та в.о. міністра економіки Сергій Терьохін.
11:32
Тимошенко піде в атаку і змусить Ющенка оборонятися?
Голова правління Центра прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенко сумнівається, що заява екс-голови СБУ Олександра Турчинова про те, що факт отруєння Віктора Ющенка не підтверджений, спрямована на те, щоб ініціювати дострокову зміну влади в Україні.
10:53
Замовникам смерті Гонгадзе дозволяють уникнути покарання - міжнародні журналісти
У п’ятницю, у п’яту річницю вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе делегація профспілки журналістів Великобританії та Ірландії відправиться до посольства України
10:42
На скандальний будинок таки тиснули, але невідомо, чи Порошенко
Директор компанії-забудовника елітного будинку на Грушевського Анатолій Шалаплуд підтвердив факт тиску, про який заявив экс-глава СБУ Олександр Турчинов.
10:38
Дружина Ющенка у Нью-Йорку влаштувала "дівочник"
У Нью-Йорку відбувся офіційний прийом від імені дружини президента України Катерини Ющенко на честь дружин глав держав - учасниць Ювілейної 60-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.
10:31
Ющенко заспокоїв Райс про Тимошенко і просить місце в Раді безпеки
Виступаючи на 60-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, президент Віктор Ющенко запропонував закріпити за Східною Європою місце в Раді безпеки
09:50
Турчинов і Литвин на очах Ющенка виясняли, хто стежить в ресторанах за чиїми дітьми
Президент Віктор Ющенко відзначив заполітизованість очолюваної Олександром Турчиновим Служби безпеки України.