17 травня 2016

Архів

Публікації

Апостол, який тримав "Небо" у Пісках

Всі казали, що туди лізуть тільки божевільні, але військові з навколишніх позицій та журналісти називали цих хлопців "небесними захисниками".

Прокурорська реінкарнація. Закрити резонансну справу і отримати підвищення

Екс-прокурор Подільського району столиці Сергій Нечипоренко та заступник прокурора цього ж району Олексій Білий, яких затримали минулого року під час отримання хабаря, звільнені під заставу. Це відповідь на запитання, що змінилося у прокуратурі за рік "рішучих реформ".

Навіщо українські журналісти їздять в окупований Донбас?

Героями наших розповідей є журналісти, які були акредитовані в "ДНР" протягом 2014-2015 років. У кожного своя історія. Зробити акредитацію Володимира, наприклад, змусила команда "Лягти обличчям вниз".

Скільки коштує Євробачення і чи зможе Україна заробити на ньому

Україна планує витратити на проведення Євробачення-2017 лише 15 млн євро. Втім, досвід показує, що цього достатньо для проведення конкурсу на високому рівні.

Письменник Ульф Старк: Намагаюся дивитися на світ очима дитини

Ульф Старк, – шведський письменник, безсумнівна зірка дитячої літератури, каже, що "важливо, щоб дитина, коли читатиме книжку, не бачила в ній дорослого, а бачила тільки себе і свій світ".

Лобізм під куполом. Чого депутати вимагали від Наталії Яресько

Аналітична платформа VoxUkraine проаналізувала депутатські запити до міністра фінансів. Скільки вони отримали, на що просили та чиї інтереси лобіювали?
Колонки

Закон про воду

Як Вакарчук зумів об'єднати Маріуполь навколо любові

Німецький автобан у цифрах

Як комісія не побачила плаігат Катерини Кириленко і пішла на фальсифікацію

Новини
23:38
відеоСаакашвілі дав Гройсману привід зустрітися з Ахметовим
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман збирається зустрітися з бізнесменом Рінатом Ахметовим після того, як керівник Одеської області Міхеїл Саакашвілі повідомив, що той сприяв блокуванню в одеських портах товарів на експорт.
22:56
"Укрбуд" оскаржує рішення щодо заборони будівництва на Микільській Слобідці
Державна корпорація "Укрбуд" оскаржила рішення Держархбудінспекції щодо анулювання дозволу на будівництво і відстоюватиме свої висотки на Микільській слобідці.
22:39
Гройсман розповів, як обиратимуть місто-господаря Євробачення
Прем'єр Володимир Гройсман вважає, що для визначення міста, в якому буде проходити пісенний конкурс "Євробачення-2017", варто організувати всеукраїнський конкурс серед мегаполісів-претендентів.
22:09
Грановський через суд хоче заборонити "Схемам" показувати відео з ним
Народний депутат Олександр Грановський повідомив фракції "Блоку Петра Порошенка", що планує звернутися до суду з проханням заборонити редакції програми розслідувань "Схеми" публікувати дані про його зустрічі.
21:51
Микольська: Заборона на експорт деревини заблокувала €1,2 млрд від ЄС
Заборона на експорт необробленої деревини перешкоджає отриманню Україною другого і третього транша макрофінансової допомоги ЄС сумарним обсягом 1,2 млрд євро.
21:27
фотоКарпюк в останньому слові заявив, що його синові погрожували тортурами
Українець Микола Карпюк, виступаючи перед присяжними Верховного суду Чечні з останнім словом, розповів про погрози застосувати тортури до його малолітнього сина.
20:59
НТВ заявляє, що їхніх співробітників обстріляли на Донбасі
Кореспондент російського телеканалу НТВ Данило Левін та оператор Станіслав Скрипник заявили, що потрапили під обстріл на тимчасово окупованій території, на трасі Донецьк - Горлівка в районі Ясинуватої.
20:42
Петренко презентував механізм повернення "грошей Януковича"
Міністерство юстиції України спільно з народним депутатом Антоном Геращенком розробило законопроект, який дає можливість ГПУ повернути кошти, вкрадені попередньою владою.
20:09
фотоПоліцейські склали фоторобот викрадача стародруку з бібліотеки
Правоохоронці склали фоторобот чоловіка, якого підозрюють у викраденні першої друкованої книги України з бібліотеки ім. Вернадського.
19:48
Українці-нелегали намагалися доплисти до Британії через Ла-Манш
Поліція Франції затримала у протоці Ла-Манш човен, на борту якого 7 нелегальних мігрантів з України намагалися потрапити до Великої Британії.
19:26
Бойовики у вівторок 10 разів обстріляли позиції ЗСУ
Бойовики у вівторок 10 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.
19:03
НАБУ відмовилося притягувати до відповідальності Данилюка
Національне антикорупційне бюро відмовилося притягувати до кримінальної відповідальності міністра фінансів Олександра Данилюка.
18:58
"Укрбуд" оскаржує рішення щодо заборони будівництва на Микільській Слобідці
Державна корпорація "Укрбуд" оскаржила рішення Держархбудінспекції щодо анулювання дозволу на будівництво і відстоюватиме свої висотки на Микільській слобідці.
18:55
Рада визначила, кого треба брати на роботу без випробного строку
Верховна Рада проголосувала за прийняття змін до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу.
18:50
ОновленоУ Луценка заперечили можливість призначення Баганця і Щербини
Прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган стверджує, що під час його роботи у відомстві не будуть призначені на посади прокурори Ігор Щербина і Олексій Баганець.
18:40
Помічники Клюєва продовжують отримувати зарплати з держбюджету
Помічники народного депутата Сергія Клюєва, який втік минулого року, Сергій Мальцев та Інна Маєвська продовжують отримувати заробітну платню з державного бюджету.
18:23
Порошенко заявив, що пісня Джамали мала називатися "Bizim Qirim"
Президент Петро Порошенко заявив, що спочатку пісня співачки Джамали "1944", з якою вона перемогла на Євробаченні, мала назву кримськотатарською мовою "Bizim Qirim" (Бізим Кірим).
17:57
Україна увійшла до Транскаспійського транспортного маршруту
"Укрзалізниця" підписала Протокол щодо входження України до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.
17:47
Гройсман нагадав, що у митників на чистку обмаль часу
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що у керівників митниць лишилося 2 місяці і один тиждень для наведення порядку у їх відомствах.
17:30
Петренко: обмін Савченко можливий
Юридична процедура видачі Надії Савченко не виключає можливість обміну на основі політичних переговорів.
17:29
Янукович передав пояснення про вбивства "євромайданівців"
Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича, котрий втік до Росії, надали до Святошинському райсуду суду пояснення свого підзахисного у справі про вбивство активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві.
17:22
Фонд відновлення Донбасу буде створено у червні – Жебрівський
Підписання меморандуму про створення Трастового фонду з відновлення Східної України очікується у червні.
17:22
відеоНардепа з ББП впіймали на кнопкодавстві
Нардепа з фракції БПП Олега Недава спіймали на кнопкодавстві.
17:11
Іноземні інвестиції в Україну за рік зросли на 45%
Обсяг іноземних капітальних інвестицій в Україну в 2015 році становив 8,185 млрд грн, що на 45,1% більше, ніж роком раніше.
17:00
Джамала запевнила, що не піде в політику
Переможниця пісенного конкурсу Евробачення-2016 Джамала заявляє, що нізащо не піде в політику.
16:56
"Схеми": Грановський зустрічався з головою Окружного адмінсуду Києва
Знімальна група програми "Схеми" 16 травня зафіксувала, як народний депутат від БПП Олександр Грановський паралельно проводить кілька зустрічей із різними діячами у ресторані "Інк" у київському бізнес-центрі.
16:50
Посли країн ЄС та США закликали захистити Марш рівності у Києві
Посли 12 європейських країн та США закликали київську владу та поліцію забезпечити мирне проведення Маршу рівності, який запланований на 12 червня 2016 року.
16:47
Москаль вже не вважає Хомутинніка митним рейдером
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль більше не вважає, що депутат Ради від групи "Відродження" Віталій Хомутиннік причетний до незаконних кадрових змін на закарпатських митницях.
16:44
"Самопоміч" проведе з'їзд у Коблевому
Партія "Об'єднання "Самопоміч" проведе 29 травня з'їзд в селі Коблеве в Миколаївській області для висунення кандидатів на проміжні вибори депутатів Верховної Ради, які відбудуться 17 липня.
16:40
У МЕРТ підрахували розмір фінансової допомоги Україні з 1992 року
Україна з 1992 року за договорами з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) отримала 9,3 мільярда доларів, а також 4 мільярди доларів безповоротної грантової допомоги.
16:30
В Чечні відбулися дебати у справі Карпюка і Клиха
У столиці Чечні Грозному відбулися дебати в справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких звинувачують у злочинах під час Чеченської війни.
16:25
ЄС починає будівництво трубопроводу для поставок газу з Азербайджану
У грецьких Салоніках сьогодні відбудеться урочиста церемонія з нагоди початку будівництва Трансадріатичного трубопроводу (TAP).
16:20
БПП до кінця травня обере кандидатів в нардепи у 5 округах
Партія БПП "Солідарність" планує провести з'їзд наприкінці травня.
16:20
мапаУ середу на більшості України прогнозують дощі й прохолоду
Без суттєвих опадів Український Гідрометцентр прогнозує погоду лише Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій і Херсонській областям, а також анексованому Криму.
16:17
У СБУ немає інформації про причетність радника Насалика до "ЛНР"
Служба безпеки не має інформації про причетність колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості і на даний момент радника міністра енергетики Ігоря Насалика Юрія Зюкова до діяльності так званої "ЛНР".
15:54
документЛуценка закликали покарати Довгого за фальсифікацію виборів
Колишній кандидат у депутати Ради на 102 виборчому окрузі Андрій Лаврусь закликав генпрокурора Юрія Луценка розслідувати фальсифікації на виборах з боку Олеся Довгого, який переміг на цьому окрузі.
15:47
"ВТБ Банк" може піти з України
"ВТБ Банк", з більшою ймовірністю продасть свій український бізнес, ніж продовжить його розвивати, оскільки не бачить жодних можливостей для розвитку в країні.
15:41
У Міністерстві з окупованих територій працюють 3 людини
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляє про роботу в штаті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб 3 осіб.
15:36
Києву не вистачає патрульних – Зозуля
Склад київських патрульний поліцейських недоукомплектований на 10%.
15:29
Польща обігнала Грецію за рівнем життя
Польща вперше в сучасній історії випередила за рівнем життя країну Західної Європи.
15:28
У Харкові забрали мандат у проросійського депутата
Депутата Харківської міськради від партії "Відродження" Андрія Лесика позбавили депутатського мандату як проросійського депутата-піарника, який не виправдав довіри партії.
15:20
Журналісти "Схем" обурені поведінкою охорони Грановського
Журналісти "Схем" обурені діями охоронців депутата від БПП Олександра Грановського, які "злили" в інтернет паспортні дані їхнього оператора Ярослава Бондаренка.
15:15
Томенко: У Порошенка дві біди – жадібність і недовіра
А уряд Гройсмана екс-депутат називає "третім американським".
15:14
Зозуля каже, що за образу поліцейських надто легко карають
Очільник київської патрульної поліції Юрій Зозуля вважає, що покарання за образу поліцейського в Україні слід посилити.
15:05
Цього року держзамовлення у вишах скоротять на 11%
Міністерство освіти і науки ініціює зменшення держзамовлення на навчання у вищих навчальних закладах на 10,8% в 2016 році порівняно з 2015 роком.
15:02
Порошенка закликали дати звання Герой України кримському татарину Аметову
Координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов напередодні Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу закликав президента Петра Порошенка присвоїти звання Героя України посмертно Решату Аметову.
14:43
Уряд покаже програму дій кожного міністра - Гринів
Кабмін у четвер, 19 травня, представить програму першочергових кроків кожного міністерства.
14:38
Фракції не домовилися щодо створення ТСК по офшорах і корупції
Керівники парламентських фракцій на нараді у голови Верховної Ради Андрія Парубія поки не досягли домовленості щодо створення тимчасової слідчої комісії парламенту щодо офшорів чиновників і політичної корупції.
14:22
ЗМІ: В Росію з окупованих територій було вивезено 1,3 млн тонн вугілля
За 2015 рік в Росію з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей було вивезено 1,3 мільйона тонн антрациту, на суму від 25 до 75 мільйонів доларів.
14:18
Джамала відповіла на пропозицію окупантів змінити громадянство
Переможниця Євробачення-2016 Джамала не збирається змінювати громадянство.
14:16
Томенко: з АП і Кабміну на фракції приносять роздруківки з плюсиками
"Я вважаю, що парламент у нинішньому складі приречений", - заявив екс-депутат.
14:15
До Солошенка і Афанансьєва не пускають консула – МЗС
Міністерство закордонних справ підтверджує етапування українських в'язнів у Росії Геннадія Афанасьєва і колишнього директора заводу "Знамя" Юрія Солошенка в Москву.
14:14
Рада внесла зміни у закон про тимчасові заходи на період АТО
Верховна рада внесла зміни до закону про тимчасові заходи на період проведення АТО.
14:05
Мін'юст РФ готує видачу, але не обмін Савченко
Російський Мін'юст не працює над обміном української військової Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, мова йде тільки про її можливу видачу Україні.
13:58
Гройсман хоче дозволити блокувати сайти без суду
Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який встановлює механізм досудового блокування сайтів на основі заяви правовласника про наявність піратського контенту.
13:51
Умеров: проводиться одна велика акція залякування кримських татар
Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров прогнозує, що слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього окупаційною владою Криму, можуть початися вже на цьому тижні.
13:50
Кличко залишить посаду глави БПП
Віталій Кличко буде зміщений з'їздом з посади голови партії Блок Петра Порошенка.
13:36
ФОТОУ центрі Києва знайшли стародавній палац князя Володимира
Столичні будівельники у центрі міста відкопали частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі.
13:34
Рада визначила теле- і радіопередачі окупанта неєвропейськими
У радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.
13:27
Засідання Київради знову перенесли – через "політичні ігрища"
Продовження сесії Київради перенесено на інший день, бо не всі політичні сили готові конструктивно працювати.
13:25
Пєсков каже, що у справі Савченко все по-старому
У питанні обміну українського нардепа і військовослужбовця Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва якихось нових елементів немає.
13:11
Roshen все ще домовляється про продаж Липецької фабрики
Кондитерська корпорація Roshen продовжує вести переговори про продаж своїх російських активів в Липецькій області РФ і готова розглядати всі пропозиції від зацікавлених сторін.
13:10
Найбільш затребуваними у найближчі роки будуть трактористи та кухарі
Державна служба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні, попит на які не буде зменшуватись у найближчі роки.
13:08
РФ вимагатиме включити погашення "боргу Януковича" в допомогу МВФ
Росія наполягатиме на включенні умов погашення так званого "боргу Януковича" перед Росією в програму допомоги МВФ для Києва.
13:08
відеоСБУ: на Луганщині затримали жінку, яка мала підірвати гранату
У Новоайдарському районі затримали "терористку безпосередньо перед спробою підірвати гранату у людному місці",
13:02
В зоні АТО на міні підірвався російський військовий - ГУР
В зоні АТО на Донбасі на міні підірвався російський військовослужбовець.
12:57
Внаслідок стрілянини в Києві загинула людина
У ніч на вівторок біля одного із розважальних закладів на вулиці Великій Васильківській стався конфлікт, внаслідок якого загинула людина.
12:44
За добу в зоні АТО поранення отримали 5 бійців – штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції поранень зазнали 5 військових.
12:43
Росія завезла на Донбас 1,2 млрд рублів і бланки паспортів - розвідка
Росія ввезла на тимчасово окуповану територію Донецької області 1,2 млрд рублів.
12:37
У НБУ кажуть, що Порошенко не порушував закон в офшорах
Відсутність індивідуальні ліцензії у фізичної особи не є порушенням режиму валютного ліцензування у випадку, якщо вона не здійснювала переказів за кордон для інвестиції в іноземну компанію.
12:36
Експерт: Україна не може виконати Угоду про асоціацію, відсутні дві умови
12:12
В офісі віце-прем'єра закликали йти до членства в НАТО
В офісі віце-прем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції закликали до об’єднання у практичних проектах, які приведуть Україну до членства в НАТО.
11:55
Рада відхилила законопроект щодо "злодіїв у законі"
Проект закону №1188 не змогли ані ухвалити за основу, ані повернути на доопрацювання депутатам-авторам.
11:53
Датська член журі Євробачення: моя помилка не змінила результат
Член датського журі Євробачення Хільда Хейк підтвердила, що помилилася при голосуванні за представників України та Австралії.
11:52
Окупанти заборонили жалобні заходи за жертвами геноциду кримських татар
Проросійська окупаційна влада Криму заборонила проведення масових жалобних заходів у пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.
11:23
Рада виділила додатково 30 мільйонів на ЗНО
Верховна Рада виділила додатково 30 мільйонів гривень на виплату заробітної плати викладачам, які беруть участь в організації та проведенні зовнішнього незалежного оцінювання.
11:13
Українець визнав себе винним у хакерстві в США
У США український хакер визнав себе винним в участі в міжнародній схемі з викрадення та використання інформації у торгівлі на фондовому ринку, що дозволило незаконно заробити 30 мільйонів доларів.
10:47
Ар'єв взяв самовідвід з ТСК щодо офшорів
Народний депутат фракції БПП Володимир Ар'єв узяв самовідвід із ТСК з питань політичної корупції та офшорних компаній.
10:45
Забудовника з Вишневого оштрафували на 2,4 мільйона за самобуд
Держархбудінспекція оштрафувала замовника та генпідрядника будівництва житлового будинку по вулиці Жовтневій у місті Вишневе на 2,4 мільйона гривень за самочинне будівництво.
10:35
документиЗахист Карпюка каже про нові докази, які розвалюють справу
17 травня у Верховному суді Чечні мають розпочатися дебати у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.
10:19
У БПП офіційно з'явився голова у ВР
Співачка Оксана Білозір, яку ЦВК зареєструвала депутатом замість Юрія Луценка, склала депутатську присягу.
10:02
У Roshen спростовують, що у них є покупець на липецьку фабрику
В кондитерській корпорації Roshen спростували поширену російськими ЗМІ інформацію про наявність покупця на російські активи.
09:35
Сікорський назвав міністра оборони психом через викривлення його слів про РФ
У Польщі спалахнув скандал навколо звинувачень нинішнього уряду на адресу попередників, зокрема, щодо їх ставлення до Росії.
09:23
Суд Газпрому і Нафтогазу затягнеться на півроку
Суд "Газпрому" і "Нафтогазу України" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма про умови контракту не завершиться в червні поточного року, а триватиме ще приблизно півроку.
09:01
Окупаційна влада кличе відпочивати в Крим китайців
Проросійська окупаційна влада Криму називає недостовірною інформацію про падіння інтересу росіян до півострова.
08:50
Генерал НАТО не вірить у війну з Росією, але інциденти можливі
Широкомасштабна війна між Північноатлантичним альянсом та Росією малоймовірна.
08:37
ЗМІ: У РФ знайшовся покупець на липецьку фабрику Порошенка
У Росії імовірним покупцем липецької кондитерської фабрики концерну Roshen, що належить президентові України Петру Порошенку, називають холдинг "Слов'янка".
08:18
Прихильники збереження Британії у ЄС лідирують зі значним відривом
Кількість британців, які хочуть, щоб їхня країна лишилася в ЄС на 15 процентних пунктів перевищує число прибічників так званого Brexit.
07:37
ЗМІ: РФ відновить в Криму станцію попередження про ракетний напад
Міноборони РФ відновить радіолокаційну станцію системи попередження про ракетний напад «Дніпро», розташовану під окупованим Севастополем.
06:48
Штаб: Дрон бойовиків скинув на сили АТО вибухові пристрої
За минулу добу бойовики 18 разів відкривали вогонь по силам АТО. 6 випадків порушення припинення вогню з боку бандитів зафіксовано за цю ніч.
06:03
ЄС буде навчати лівійську поліцію і берегову охорону - Могеріні
Євросоюз надасть Лівії допомогу в питаннях безпеки, міграції та навчання берегової охорони.
05:24
Азербайджан і Вірменія зійшлися на мирному вирішенні конфлікту в Карабасі
Президент Вірменії Серж Саргсян і президент Азербайджану Ільхам Алієв заявили про готовність до мирного врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі.
04:48
Пентагон: ІДІЛ втратила майже 50% територій в Іраку
Терористи з угруповання ІДІЛ втратили контроль над 45% своєї території в Іраку.
03:56
Twitter перестане враховувати картинки і посилання в ліміті символів
Twitter перестане включати картинки і посилання в 140 знаків, якими зараз обмежені повідомлення в соціальній мережі.
03:30
Записів з камер на місці вбивства Нємцова немає в матеріалах справи
В матеріалах справи про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова немає записів з камер відеоспостереження, встановлених на Великому Москворецькому мосту.
02:50
Гройсман заборонив перекривати дороги через його візит до Одеси
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який 17 травня відвідає Одесу, попередив одеську поліцію не проявляти «совкових ініціатив» та не обмежувати рух через його приїзд.
02:17
Горбатюк: Інтерпол поки не відповів з приводу розшуку Іванющенка
Слідчі Генпрокуратури досі не отримали відповіді від Інтерполу з приводу того, чи перебуває в міжнародному розшуку екс-регіонал Юрій Іванющенко, якого нещодавно ГПУ повторно оголосила в розшук.
01:42
Росіянку Леонову вдруге випустили із СІЗО
Росіянку Анастасію Леонову, яка підозрюється в підготовці теракту в Києві, випустили з СІЗО.
01:15
"Вбивство" адвоката в Одесі виявилося інсценуванням
Одеський правозахисник Олександр Погорілий, про «вбивство» якого повідомлялося раніше, виявився живим.
00:34
У "Нафтогазі" не знайшли порушень співробітників, причетних до "панамського досьє"
НАК «Нафтогаз України» перевірив інформацію про причетність двох співробітників компанії, які фігурують в «панамських документах».