17 листопада 2016

Архів

Публікації

Трагікомедія "Святі і грішники", або "Недоторканний Новинський"

Чотири години Луценко намагався вмовити комітет погодити його подання і передати його у сесійну залу Верховної Ради. Саме ж засідання комітету з питань регламенту нагадувало душну і захаращену сцену провінційного театру. УП пропонує читачам найбільш цікаві уривки цього дійства

Студенти, які змінюють країну

У всьому світі 17 листопада – не свято, а привід нагадати про боротьбу за права студентів. УП звертає увагу на кілька вітчизняних ініціатив, на прикладі яких інші студенти можуть вчитися відстоювати свої права.

Бюджетна децентралізація: життя або смерть великих і малих міст

Протягом останніх двох років українські регіони отримують і витрачають гроші по-новому: триває реформа бюджетної децентралізації. VoxUkraine розбирався, які міста виграли і будуть багатіти, а жителям яких регіонів дістанеться найменше.

Електронний квиток, дорожній фонд і реформа "Укравтодору". У Раді — день транспорту

У парламенті в четвер розглядають десять законопроектів, які покликані істотно поліпшити інфраструктуру України. ЕП пропонує ознайомитися з основними змінами, які нас чекають в разі прийняття документів. (рос.)

Українці заплатили 1,2 мільярда за вкладників "Михайлівського". Чому це так?

Держава відшкодує кошти вкладникам банку "Михайлівський", які свідомо чи несвідомо розміщували вклади на рахунках не самого банку, а пов'язаних з банком фінансових компаній. ЕП пояснює, чому це погана ідея.

Осінній наступ. Як Тимошенко нарощує м’язи

В СБУ впевнені – акції протесту і вимога дострокових виборів – усе це частина плану "Шатун", що розроблений в Росії, з дестабілізації ситуації в нашій країні. Окремі політичні сили дійсно зацікавлені в дострокових парламентських виборах. І "Батьківщина" – одна з них.

Ціна Медалі. ПОСТСКРИПТУМ

XV Літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро стали найбільш успішними в історії збірної України. Чемпіони і призери Паралімпіади поверталися до України з тріумфом, а тепер вони не повинні лишатися один на один зі своїми проблемами.
Колонки

Українсько-бразильська космічна програма: провал, борги і кримінал

Граблі Азарова під ногами наступника

Як держава має допомогти курцям відмовитися від паління

Кого покарає Міжнародний кримінальний суд? Міфи та реалії звіту щодо України

Почему долевое участие сдерживает рынок жилой недвижимости

Перемога Трампа як ляпас глобалізації: наслідки для українського агросектора

Новини
21:57
Грановський: Звинувачення Саакашвілі не мають спільного з реальним життям
Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Грановський спростовує заяву екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі про доручення позбавити його громадянства.
21:34
МЕРТ: Рівень тіньової економіки знизився до 38%
У І півріччі 2016 року рівень тіньової економіки становив 38% від офіційного ВВП, що на 4 відсоткових пункти менше порівняно з показником відповідного періоду 2015 року.
21:15
відеоЗМІ: Медведчук літає прямим маршрутом Київ-Москва попри заборону
Пряме авіасполучення між Україною та Росією заборонено, однак для однієї людини обидві країни відкривають небо. Це Віктор Медведчук, кум президента Росії Володимира Путіна, який є учасником переговорів зі звільнення заручників, захоплених проросійськими силами на Донбасі.
20:46
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Дорожній фонд і децентралізація доріг, закінчення роботи місії МВФ в Україні, ЗВТ Україна - Канада і зниження тіньової економіки - головні новини 17 листопада.
20:13
У ГПУ пояснили, чому зупинили слідство щодо Януковича і Ко
Начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк пояснив, що досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо екс-президента Віктора Януковича та низки екс-високопосадовців зупинили, щоб не було підстав закрити ці справи.
19:17
Найбільший торрент-трекер України закрився
Найбільший торрент-трекер України Torrents.Net.UA закрився на невизначений термін.
18:54
Депутат: ГПУ зупинила розслідування щодо Януковича і Ко, бо не знає, де вони
Генпрокуратура зупинила досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо екс-президента Віктора Януковича та низки високопосадовців, які із ним працювали.
18:39
Стали відомі імена нардепів, яких має покарати НАЗК
Національне агентство з питань запобігання корупції повинно покарати 4 нардепів, які не повідомили НАЗК про зміни у майновому стані з 1 вересня.
18:17
Рада списала "Південмашу" 400 мільйонів боргів за електроенергію
Верховна Рада в цілому прийняла закон, яким списала заборгованість держпідприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" за спожиту електроенергію в розмірі 400 млн гривень.
17:49
Бойовики у четвер 15 разів обстріляли позиції сил АТО
Згідно з інформацією, по Широкиному незаконні збройні формування вели вогонь зі 152 та 122 міліметрової артилерії, там же українські позиції обстріляв і танк.
17:21
Нардепи відмовилися працювати додатковий тиждень цього року
Народні депутати не змогли прийняти зміни до календарного плану роботи Верховної Ради, якими у 2016 році додавався ще один пленарний тиждень.
17:06
США просять НФ і БПП розглянути "прослушку" для НАБУ
Посольство США в Україні направило листи до керівництва Верховної Ради – спікера Андрія Парубія та керівників фракцій коаліції – Народний Фронт і Блок Петра Порошенка з проханням підтримати законопроект про "прослушку" для НАБУ.
17:05
Безвіз для України: Порошенко закликав ЄС завершити процес
Президент Петро Порошенко привітав рішення комітету постійних представників кран-членів ЄС про механізм запуску безвізового режиму для України.
16:56
Рада прийняла необхідний для "Євробачення" закон
Рада дозволила проводити закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки і проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні "Євробачення-2017", за переговорною процедурою.
16:43
У Гройсмана вирішили повернути "Автомобільні дороги України"
Процедуру ліквідації ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" зупинено, планується почати відновлення компанії.
16:29
Ресурс Fs.to заявив про провокацію
Онлайн-кінотеатр Fs.to, який припинив роботу через вилучення силовиками серверів, не оголошував про плани відновити роботу в найближчі дні.
16:10
Країни-члени ЄС вирішили, коли запрацює український безвіз
Безвізовий режим для України та Грузії набудуть чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення "безвізу", узгодження якого зараз завершується.
16:05
картаУкраїна - серед найнебезпечніших місць для туризму 2017 року
Східна частина України на мапі для подорожувальників позначена темно-червоним кольором, що означає надзвичайно великий рівень небезпеки для туристів.
15:56
Рада знову відмовилася взятися за санкції проти Януковича і Ко
Верховна Рада знову не змогла включити до порядку денного проект постанови про внесення на розгляд РНБО пропозицію про застосування санкцій щодо екс-президента Віктора Януковича та його оточення.
15:51
У ЄС погодилися на початок розмови про український безвіз – ЗМІ
Комітет постійних представників ЄС дав згоду на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України, дозволивши таким чином старт переговорів між Радою ЄС та Європарламентом.
15:30
У Порошенка показали справжню розмову з російськими пранкерами
В Адміністрації президента заявляють, що аудіозапис розмови з Петром Порошенком, оприлюднений російським пранкером, було змонтовано.
15:28
Тимошенко пов’язує атаки на себе з розслідуванням "Батьківщини" про банки
"Ззнищили 83 банки, в 68 з них забрали вже усі активи, які є дуже ліквідними ", – заявила Тимошенко. За її словами, йдеться про оборудку голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та керівника Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна, які належать до президентського оточення.
15:21
Парубій: Рада має дозволити судити Новинського
Спікер Андрій Парубій просить регламентний комітет не затягувати прийняття рішення щодо дозволу на зняття недоторканості з нардепа Опоблоку Вадима Новинського.
14:54
Лукашенко хоче провести вибори в Україні: Ми наведемо лад
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий організувати місцеві вибори на Донбасі та взяти під контроль кордон України і РФ.
14:31
Лещенко закликає Порошенка втрутитися у ситуацію з Найємом і Заліщук
"І натомість покарати людей у своєму оточенні, які підставили його під світову ганьбу, коли він 15 хвилин говорив із людиною, яка представилися президентом Киргизстану, а насправді ним не була", – додав Лещенко.
14:27
У Європі не переживають, що Еттінгер використав літак лобіста Кремля
У Єврокомісії вважають, що немає конфлікту інтересів у тому, що єврокомісар з питань цифрової економіки Гюнтер Еттінгер використав приватний літак лобіста Кремля для зустрічі в Будапешті з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном, оскільки ця зустріч не була пов'язана зі сферою відповідальності єврокомісара.
14:24
аудіоПранкер з РФ опублікував запис розмови з начебто Порошенком
Російський пранкер Володимир Кузнєцов (Вован) опублікував аудіозапис розмови з начебто президентом України Петром Порошенком.
14:18
Свого мало: Росія шукає газ в українській акваторії Азовського моря
Росія всупереч нормам міжнародного морського права досліджує шельф в анексованій акваторії Азовського моря.
13:57
Садовий дізнався про затримання львівського чиновника зі ЗМІ
Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що у випадку підтвердження підозр в отриманні хабара начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрієм Гольцем має відповідати за вчинене згідно чинного законодавства.
13:53
На Донбасі спокійно там, де розвели війська – ОБСЄ
Біля Золотого та Петрівського, де сторони розвели свої сили, не зафіксовано порушень режиму припинення вогню.
13:45
Футбольний союз ОРДО хоче увійти до складу РФС
"Футбольна організація" самопроголошеного державного утворення "ДНР" хотіла б увійти до складу Російського футбольного союзу.
13:42
У регламентному комітеті бояться масових подань на зняття недоторканності
В. о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник прогнозує масові подання на зняття недоторканності з депутатів в разі позбавлення його функції комітету схвалювати ці подання.
13:41
Новинського захищає підлеглий Захарченка-фігуранта справи
Інтереси депутата Вадима Новинського на засіданні комітету щодо зняття його недоторканності представляв екс-заступник голови Головного слідчого управління часів Януковича – Олег Татаров.
13:23
Аваков оголосив конкурс на посаду голови Нацполіції
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на заміщення посади голови Нацполіції.
13:05
4 нардепів покарають за приховування в е-деклараціях
4 народних депутатів не повідомили Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.
13:02
фотоСБУ розповіла про деталі затримання львівського чиновника на хабарі
Начальник управління житлового господарства міської ради Львова Юрій Голець був затриманий під час отримання "відкату" від комерційної структури за сприяння в укладанні договорів на роботи з ремонту будинків та благоустрою міста.
12:56
фотоКС заслухає Парубія, Гриніва, Яценюка й Ко про "мовний закон"
Суд також погодився залучити ряд експертів: Сергія Головатого, Павла Гриценка й Тараса Марусика.
12:50
Рада створила Дорожній фонд
Депутати Верховної ради підтримали у другому читанні та в цілому два проекти закону, які передбачають створення Державного дорожнього фонду України.
12:46
Луценко вважає, що Новинського "кришують" політичні сили
Генеральний прокурор Юрій Луценко виступив категорично проти політичного "кришування" у справі Вадима Новинського.
12:43
Зараз на Донбасі найгарячіше за весь рік, рекордна кількість обстрілів – ОБСЄ
ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.
12:30
Порошенко направив депутатам ЗВТ між Україною і Канадою
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою", яким ратифікується угода, вчинена між двома державами у липні поточного року
12:23
Рада виділила гроші на кримськотатарський канал ATR
Верховна Рада підтримала урядовий закон про внесення змін до бюджетного кодексу, дозволивши виділити кошти на підтримку телерадіокомпаній Криму і Севастополя.
12:12
фотоОзброєні люди прийшли з обшуками в мерію Кривого Рогу
В приміщенні Криворізького міськвиконкому проводять обшук озброєні люди.
12:09
НБУ заспокоює: закон "Михайлівського" не вдарить по гривні
Національний банк не бачить ризиків для курсу гривні в результаті проведення додаткових виплат вкладникам банку "Михайлівський" на 1,2 млрд гривень.
11:56
Чиновник АП заявив, що закриття Ex.ua – це "класно"
Заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків вважає, що припинення роботи файлообмінника Ex.ua є позитивним моментом і безумовним успіхом у сфері боротьби з піратством в інтернеті.
11:53
Ляшко просить забрати громадянство у "московської зозулі" Тимошенко
"Взяла зозуля московська, використала дєда (Юрія Шухевича – ред.), героя, політв’язня, у своїх брудних кремлівських іграх", – обурився він.
11:48
Місія МВФ завершила роботу в Україні. Транш під питанням
Місія Міжнародного валютного фонду в середу завершила роботу в Україні.
11:47
За добу в зоні АТО 1 боєць загинув, 1 отримав поранення – штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції один військовий загинув і один зазнав поранень.
11:46
РФ підняла по навчальній тривозі армію біля кордонів України
У РФ біля кордону з Україною 20-у загальновійськову армію Західного військового округу РФ підняли по навчальній тривозі в рамках командно-штабного тренування.
11:38
ВідеоНардеп з "Відродження" встановив рекорд з кнопкодавства
Народний депутат з групи "Відродження" Антон Яценко кнопко давив під час голосування в парламенті.
11:16
Окупанти прийшли з обшуком до кримського татарина у Відрадному
У селі Відрадне на території окупованого Росією Криму спецслужб провели обшук і затримали кримського татарина.
11:01
Депутати збурились через слово "ґендер", говорячи про домашнє насильство
Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону "Про запобігання та протидію домашньому насильству" з вилученням слів ґендер та "сексуальна орієнтація".
10:45
Лукашенко: Ми грудьми закриваємо кордон з Україною
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що з України в Білорусь йде великий потік зброї.
10:41
Мовний закон: КС не відвів суддів, які допомогли Януковичу захопити владу
Конституційний суд в рамках розгляду мовного закону Ківалова-Колесніченка відмовився дати відвід суддям, які мають конфлікт інтересів через участь в узурпації влади Януковичем.
10:40
"Самопоміч" хоче зняти недоторканість з Новинського без рішення комітету
Фракція "Самопоміч" вимагає винести на голосування питання зняття недоторканності з нардепа Вадима Новинського без рекомендації комітету.
10:33
Гриневич: зарплатня педагогів збільшиться на 50%
Заробітна платня педпрацівників у 2017 році в середньому збільшиться на 50%.
10:33
Чубаров: Мінськ не може тепер залишатися місцем переговорів
"Росія відвела Білорусі роль шниря, заточеного на зрив розгляду проекту Резолюції про ситуацію із правами людини в окупованому РФ Криму", – написав він
10:24
Клінтон: Мені хотілося згорнутися в клубок і ніколи не виходити з дому
Хілларі Клінтон, котра програла президентські вибори в США, розповіла про те, як важко вона пережила поразку.
10:14
Львівського чиновника, підозрюваного у справі звалища, взяли на хабарі – ЗМІ
У четвер співробітники військової прокуратури затримали начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця за підозрою в отриманні хабара розміром 90 тис. грн.
10:12
Насіров призначив Марушевській заміну. Каже, вона на роботу не ходить
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров призначив Олексія Василенка виконувачем обов'язків керівника Одеської митниці ДФС.
10:10
У БПП обурені, що Луценко "має клянчити" зняти недоторканність з Новинського
У фракції БПП обурені рішенням регламентного комітету, який відклав рішення щодо зняття недоторканності із народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського.
10:01
Мілевський вимагає від Суркіса 1,4 млн доларів боргу
Стали відомі прізвища і суми всіх, хто подав скарги в ФФУ, вимагаючи від своїх клубів погасити борги із зарплати.
09:53
КС взявся за мовний закон Ківалова-Колесніченка
Конституційний суд розпочав розгляд конституційності закону Ківалова- Колесніченка "Про засади державної мовної політики".
09:49
МЗС протестує проти вивезення з Криму до Росії ув’язнених
МЗС вимагає невідкладно припинити практику незаконних переміщень українських громадян з тимчасово окупованої території Криму до Росії, "негайно перевести їх на територію України та надіслати матеріали їхніх кримінальних та особових справ в Україну".
09:41
У Росії заблокували сайт LinkedIn
Росіянам заборонили користуватися соцмережею LinkedIn, суд вніс сайт в реєстр порушників прав суб'єктів персональних даних.
09:41
Під НБУ знову мітингують приведені колонами люди
У четвер зранку відбувається мітинг під Національним банком з вимогою звільнити голову установи Валерію Гонтареву.
09:26
Раді пропонують відпрацювати за тиждень у січні цього року
Голова Верховної Ради Андрій Парубій пропонує депутатам перенести один пленарний тиждень з січня на кінець листопада-початок грудня.
09:24
Адвокат: ФСБ вивезло кримського татарина в психлікарню
Одного з шістьох затриманих в Криму у "справі Хізб-ут Тахрір", кримського татарина Мусліма Алієва насильно вивезли до психлікарні.
09:20
"Самопоміч" не голосуватиме, доки Рада не візьметься за Новинського
Фракція "Самопоміч" не братиме участь у голосуваннях в парламенті, доки не буде розглянуте питання про притягнення до відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.
09:03
У Техасі виявлено найбільше родовище нафти
В американському штаті Техас було виявлено найбільше родовище нафти.
08:52
Зятю Трампа можуть доручити важливу роботу в Білому Домі – ЗМІ
The Wall Street Journal.не виключає, що чоловік Іванки Трамп може обмежитися роллю неофіційного помічника свого тестя, відмовившись від посади в Білому домі.
08:47
У Раді ЄС в четвер розглянуть безвізовий режим для України
Європейський Союз на рівні Комітету постійних представників країн-членів (Coreper) 17 листопада розгляне питання надання Україні безвізового режиму.
08:38
Реформу Конституційного Суду вивчить Венеціанська комісія
Проект Закону "Про Конституційний Суд України" передано для експертизи до Венеціанської комісії.
08:34
Україна почала пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря
17 листопада в Одесі відбудеться вихід у рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке буде проводити роботи з пошуку нафти і газу на шельфі Чорного моря.
08:21
Трамп передумав їхати до Путіна до інавгурації - РосЗМІ
Радники Дональда Трампа переконали його не здійснювати візит в Москву до інавгурації, яка відбудеться 20 січня.
08:03
Турецькі військові на базі НАТО попросили притулку в Німеччині
Кілька військовослужбовців турецької армії, які проходять службу на базі НАТО в німецькому місті Рамштайн, попросили політичного притулку у ФРН.
07:51
Понад 70% українців не бачать зменшення корупції в Україні - TI
86% опитаних негативно оцінили намагання української влади викорінити корупцію.
07:28
В аеропорту Кишинева затримали генконсула Молдови в Туреччині
В'ячеславу Філіпу висунули звинувачення в підозрі на одержання хабара, взамін на надання консульських послуг.
06:37
Російські пранкери кажуть, що розіграли Порошенка
Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) заявили, що подзвонили президенту України Петру Порошенку.
05:52
Доба в АТО: Бойовики били з мінометів і гранатометів
За минулу добу в зоні АТО бойовики 37 відкривали вогонь в бік українських позицій.
05:11
Посли країн G7 вважають, що Порошенко і Кабмін стабілізували економіку
Посли країн "Великої сімки" вважають, що результати діяльності президента Петра Порошенка і Кабінету Міністрів в стабілізації економіки і реалізації реформ є значними.
04:27
У Білорусі пояснили, чому голосували проти резолюції ООН по Криму
У МЗС Білорусі заявили, що проект резолюції про порушення прав людини в Криму «не має ніякого відношення до теми територіальної цілісності України».
03:45
Сущенка в СІЗО відвідає священик УПЦ КП
Адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив про те, що його підзахисного в СІЗО відвідає для духовного окормлення священик Української православної церкви Київського патріархату.
02:42
Карпюк та Клих підписали документи для подачі позову в ЄСПЛ
Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих, незаконно засуджені і утримувані в Росії, в середу підписали всі необхідні документи для підготовки позову до Європейського суду з прав людини.
02:18
Сенатори США закликали відповісти Росії за її втручання у вибори
Американські сенатори закликали Вашингтон відповісти Росії за ймовірне втручання в процес президентських виборів в США, а також за її дії в Україні та Сирії.
01:36
Трамп уже зателефонував майже 30 лідерам інших країн
Штаб обраного президента США Дональда Трампа опублікував список лідерів держав, з якими він або кандидат на пост віце-президента Майк Пенс спілкувалися по телефону з моменту перемоги Трампа на виборах.
00:58
24% підписників Медведчука з РФ, з України - 4,5%
Більшість підписників сторінок в соціальних мережах екс-глави адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука живуть в Росії.
00:20
Саакашвілі заявив, що Порошенко збирається позбавити його громадянства
Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що президент Петро Порошенко доручив нардепам від БПП Ігорю Кононенку та Олександру Грановському позбавити його громадянства через суд.
00:03
У чергах на кордоні з Польщею стоять понад 1100 авто
У пунктах пропуску в чергах на кордоні з Польщею станом на 22:00 16 листопада стоять 1130 автомобілів.
23:32
Обама і лідери ЄС на цьому тижні обговорять санкції проти РФ
Європейські лідери і президент США Барак Обама в п'ятницю, 18 листопада, обговорять розширення санкцій відносно Росії, введені через вторгнення в Україну. Також можливе введення нових санкцій проти РФ за бомбардування в Сирії.