18 жовтня 2017

Архів

Публікації

Обличчя протесту. Хто й навіщо оселився в наметах під Верховною Радою

Події під Радою поки навряд чи можна назвати новим Майданом. Хоча деякі ознаки все ж проявляються: польова кухня, штаб і навіть імпровізований госпіталь. УП з'ясовувала, хто, навіщо і чи надовго влаштувався в урядовому кварталі. (рос.)

Компроміс або смерть. Чи може влада виконати вимоги протестів

Владі було висунуто три вимоги: зняття депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства, створення антикорупційного суду. УП спробує пояснити, чому їх виконання може призвести до заміни всього правлячого класу в Україні. Не більше й не менше.

Пенсійна реформа: другий етап. Яких ще змін чекати українцям

Уряд анонсував уведення з 2019 року накопичувального рівня пенсійної системи. ЕП пояснює, про що йдеться, і кого це буде стосуватися.

За день до дедлайну: Барселона та Мадрид змінюють тактику

Після шаленого референдуму 1 жовтня Каталонія опинилася у вкрай невигідній позиції і радикально змінила такіку здобуття бажаної незалежності.

Після мораторію: продавцям пощастить менше

Нема підстав очікувати, що український ринок землі буде суттєво відрізнятися від ринків інших країн. Проте як уникнути дисбалансу між попитом та пропозицією після скасування мораторію на продаж земель?

Володар браслета, або "Трейд Коммодіті", НАБУ і суд

Про маловідому компанію "Трейд Коммодіті" почали говорити у 2016 році. Фірма раптом стала вигравати один за одним величезні тендери на постачання пального у серйозні держструктури. У чому ж був "секрет успіху"?

Битва за Україну: детальний огляд реформ та провалів у будівництві нової держави

Це – перша комплексна "ревізія" змін і перетворень в Україні після Революції Гідності. Аналіз успіхів, "больові точки" пробуксовок чи імітації реформ, та перелік пріоритетів для України і Заходу.

"Прийшли винести козла". Як минув перший день протестів біля Ради

Буквально за тиждень до часу "Ч" владними коридорами почали ширитися розмови, що акція стане ширмою ледь не для "державного перевороту". В опозиції такі розмови називали "параноєю". Як пройшов перший день акції за велику політичну реформу – у матеріалі УП.
Колонки

Депутатам по цимбалах. БПП і "Народний фронт" ігнорують медреформу

Чому чекати реформ від держави – це утопія

Медреформа у Києві: "совка" більше не буде

Що стоїть за "планом лікування" системи охорони здоров’я, який ухвалює Рада

50% від держави: як саме переселенці та бійці АТО можуть купити житло

Півреформи: чим ризикують українські споживачі комунальних послуг

Пенсію тепер потрібно "заслужити" буквально

Новини
23:21
МЗС висловило протест через продовження арешту Гриба в Росії
Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест через продовження терміну утримання під вартою викраденого в Білорусі російськими спецслужбами українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року.
22:59
Саакашвілі прийшов у наметове містечко на Грушевського
Лідер партії "Рух Нових сил" Міхеїл Саакашвілі прибув до наметового містечка, яке розгорнули учасники мітингу на вулиці Грушевського.
22:26
Головні новини дня – за 60 секунд
Акція протесту і зіткнення під Верховною Радою, земельна ділянка президента, затриманий в РФ активіст «Правого сектору», подовжений арешт Гриба, Льовочкін, пенсійна реформа, депутатська недоторканність і погрози КНДР - новини, які обговорювали 18 жовтня.
21:28
фотоВ Харкові на пішохідному переході авто задавило 5 осіб, ще 6 поранені
В Харкові автомобіль Lexus вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості.
21:15
Поліція відпустила 11 активістів, затриманих під Радою
Поліція склала адміністративні протоколи і відпустила 11 затриманих активістів біля Верховної Ради.
21:08
У Ахметова, Новинського і Бойко можуть забрати газові ліцензії
Державна служба геології видала наказ про припинення ліцензій на розробку цілого ряду газових родовищ, які належать компаніям Ріната Ахметова, Вадима Новінського, оточенню Юрія Бойка і іншим власникам.
20:58
Розвідка США виявила будівництво нового підводного човна КНДР - ЗМІ
Американська військова розвідка виявила новий дизель-електричний підводний човен Північної Кореї, що будується на верфі Сінпо на східному узбережжі КНДР.
20:35
Зустріч Порошенка з нардепами зірвана
Президент України Петро Порошенко відмовився зустрітися з народними депутатами, представниками великої політичної реформи.
20:28
У Німеччині почалися переговори про формування коаліції
У Німеччині почалися переговори щодо можливого формування так званої коаліції "Ямайка" - союзу християнських та вільних демократів із Зеленими.
20:21
Януковичу дозволили залишитися в Росії ще на рік
В МВС Росії продовжили право на тимчасовий притулок для екс-президента України Віктора Януковича до 26 жовтня 2018 року.
19:50
Під Радою у наметовому містечку залишаються близько 700 людей
У наметовому містечку під будівлею Верховної Ради перебувають близько 700 людей.
19:27
Київрада просить скасувати безкоштовний проїзд депутатів
На засіданні Київської міської ради депутати підготували звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо скасування права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд.
19:09
Парламент Франції схвалив новий антитерористичний закон
Сенат Франції (верхня палата парламенту) схвалила в другому читання новий антитерористичний закон, який замінить собою надзвичайний стан, вперше запроваджений після терактів у Парижі восени 2015 року.
18:56
Штаб АТО: бойовики стріляли 18 разів, 1 військовий поранений
На Донецькому напрямку в результаті протистоянь поранений український військовослужбовець.
18:53
Собчак заявила, що балотуватиметься в президенти Росії
Російська журналістка і телеведуча Ксенія Собчак оголосила про своє рішення брати участь у виборах президента Росії.
18:39
Додон вимагає розпуску парламенту Молдови через "узурпацію влади"
Президент Молдови Ігор Додон опублікував звернення до громадян, в якому заявив, що не існує іншого рішення для країни, крім дострокових парламентських виборів та якнайшвидшого переходу на президентську форму правління.
18:33
У поліції пояснили, що спровокувало нову сутичку під ВР. 11 затриманих
Сутички під Верховною Радою виникли внаслідок відмови мітингувальників повернути захоплені вчора щити.
18:31
Мін’юст заперечує, що Петренко змушував держвиконавців писати заяви
В Міністерстві юстиції заявили, що міністр Павло Петренко ніколи не надавав наказів щодо збору заяв на звільнення без дат від співробітників.
18:19
Екс-посадовцям Концерну радіомовлення повідомили про підозру за розтрату
Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у розтраті близько 1 млн грн та службовому підробленні колишнім керівникам державного підприємства «Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення».
18:16
На Запоріжжі побудують найбільшу в Європі вітроелектростанцію
У Запорізькій області планують побудувати найбільшу наземну вітроелектростанцію в Європі.
17:49
В АП підтвердили: Порошенко зустрінеться з Найємом
В Адміністрації президента підтвердили, що Петро Порошенко має намір зустрітися з народним депутатом від БПП Мустафою Найємом.
17:40
Геращенко засмутила бойовиків, які зраділи "свержению хунты"
Представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко каже, що представників ОРДЛО "надихає" мітинг біля Верховної Ради, який розпочався 17 жовтня.
17:38
відеоПід Радою сталася сутичка, використали газ – ЗМІ
Після 17 години під ВР сталася невелика сутичка, проте поки незрозуміло, хто став її ініціатором.
17:27
Барна таки написав заяву в ГПУ на мітингарів
Народний депутат з фракції БПП Олег Барна написав заяву до прокуратури через інцидент під Верховною Радою за його участі.
17:22
"Укртатнафта" підозрюється в розкраданні коштів з Приватбанку
В рамках розслідування Генпрокуратурою справи про розкрадання коштів "Приватбанку" суд доручив ДФС провести позапланову документальну перевірку "Укртатнафти" за 2008-2016 роки.
17:04
Геращенко: В Луганській області днями буде відкритий КПВВ "Золоте"
Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську домовилась про розблокування пункту пропуску “Золоте” в Луганській області.
16:57
Прокуратура звільнила узбецького опозиційного журналіста
Прокуратура ухвалила рішення звільнити з-під варти узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, який шукає політичного притулку в Україні.
16:56
Група нардепів ввечері піде до Порошенка, щоб "запитати просту річ"
Народний депутат БПП Мустафа Найєм заявив, що він та ще кілька народних депутатів мають намір піти в середу ввечері до президента Петра Порошенка і дізнатися у нього терміни подачі законопроекту про створення Антикорупційного суду до Верховної Ради.
16:50
Президент Румунії пообіцяв Порошенку приїхати в Україну за однієї умови
Президент Румунії Клаус Йоханніс в телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком висловив серйозне невдоволення прийнятим в Україні законом "Про освіту".
16:40
Прикордонники запевняють, що журналістку "Страна.ua" не затримували
У Держприкордонслужбі заявляють, що заступниця головреда видання "Страна.ua" Світлана Крюкова потрапила в Україну за стандартною процедурою.
16:34
Чому зростає імпорт з Росії
Україна наростила імпорт нафтопродуктів з Росії на 81,9%, що стало причиною загального зростання імпорту товарів з РФ на 38%.
16:17
Ділянку Порошенка в Києві огородили колючим дротом
Земельну ділянку президента Петра Порошенка на вулиці Радіальній, 5 на Печерську в центрі Києва взяли під охорону невідомі.
16:05
Чехи прийшли з протестом до Земана через його заяву про Крим
Перед входом у Празький град, резиденцію президента Чехії, пройшла демонстрація проти позиції Мілоша Земана щодо незаконно анексованого Криму.
15:48
Апеляційний суд: "Укрзалізницю" передали Мінекономрозвитку незаконно
Апеляційний суд Києва підтвердив незаконність передачі ПАТ "Укрзалізниця" у підпорядкування Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
15:47
"1+1" звинувачує сервіс поштової розсилки в майнінгу
Медіа-група "1+1 медіа" звинуватила український стартап Newzmate в прихованому майнінгу криптовалюти на сайтах компанії і подала відповідну заяву в кіберполіції.
15:43
В АП розповіли, за якою схемою Порошенко купує зброю для армії
Гроші на виробництво 100 снайперських гвинтівок, які в серпні передав президент Петро Порошенко третьому полку Сил спецоперацій ЗСУ, були виділені корпорацією "Рошен".
15:28
оновленоЗаступниця Гужви заявляє, що її затримували прикордонники
Заступник головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Світлана Крюкова заявляє, що в аеропорту "Бориспіль" її затримали, а потім відпустили прикордонники. Фото
15:23
відеоОкупанти Криму викликають людей на опитування про поодинокі пікети
В анексованому Росією Криму поліція викликає активістів на опитування, намагаючись з'ясувати організаторів одиночних пікетів 14 жовтня. Відео, фото.
15:22
Комітет пропонує Раді направити законопроекти по недоторканності в КС
Комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендуватиме Верховній Раді направити до Конституційного суду 2 законопроекти про зняття недоторканності.
14:54
Для вступу на медспеціальності потрібні 150 балів ЗНО з профільних предметів
Для вступу на стоматологію, медицину та педіатрію у 2018-му році потрібно буде мати з двох предметів із трьох результати ЗНО на рівні 150 балів.
14:48
фотоВ Росії продовжили арешт для Гриба до наступного року
Жовтневий райсуд Краснодару 18 жовтня продовжив термін утримання під вартою викраденого в Білорусі російськими спецслужбами українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року.
14:35
Вступ-2018: на бюджет – 7 заяв, на контракт – скільки завгодно
У 2018 році абітурієнти зможуть подавати 7 заяв на 4 спеціальності на місце державного та регіонального замовлення. Кількість заяв на контракт обмежена не буде.
14:27
Прем’єр Іспанії за день до дедлайну закликав лідерів Каталонії відступити
За день до вставленого Мадридом дедлайну прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав лідера Каталонії відступити від прагнення здобути незалежність для регіону.
14:26
ОХМАТДИТ планують здати до кінця року – Гройсман
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує, що дитячу лікарню ОХМАТДИТ у Києві вдасться здати в експлуатацію до кінця року.
14:24
У РФ мер попросив городян виїхати на час ЧС-2018 і не бити іноземців
Глава російського міста Калінінграда Олександр Ярошук закликає городян виявляти гостинність під час Чемпіонату світу з футболу-2018 та вважає, що жителям краще виїхати з міста на час матчів.
14:19
НАЗК хоче ще 172 мільйони на наступний рік
Нібито на керівництво й управління в сфері запобігання корупції додатково потрібно 172,3 млн гривень, з них 121,2 млн гривень – на оплату прац
14:13
Гройсман похвалився успіхами і роздав обіцянки
Кабінет міністрів має намір продовжувати втілення розпочатих реформ, сприяти економічному зростанню, розвивати оборону, науку і освіту та боротися з корупцією у 2018 році.
14:13
Поліція порушила справу про "пошкодження здоров'я" Барни
Печерське управління поліції Києва веде досудове розслідування стосовно конфлікту, що стався під Верховною Радою між мітингувальниками та народним депутатом з БПП Олегом Барною.
14:06
Рада провалює всі правки депутатів до медреформи Супрун
Верховна Рада другий день розглядала питання фінансування медичної реформи, ініційованої Міністерством охорони здоров'я, у пустому сесійному залі.
14:03
Справа "Трейд Коммодіті": Захист Павловського подав апеляцію
Захист заступника міністра оборони Ігоря Павловського подав апеляційну скаргу на рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
13:52
МЗС з'ясовує обставини арешту в РФ екс-активіста "Правого сектора"
Міністерство закордонних справ шукає інформацію про обставини затримання та місце тримання в Росії українця Романа Терновського.
13:36
МВС: Заяви про замах на Льовочкіна - маячня посіпак Януковича
В Міністерстві внутрішніх справ назвали "маячнею" звинувачення заступника голови фракції "Опозиційного блоку" у Верховній Раді Сергія Льовочкіна щодо замаху на його життя, який нібито готує "керівництво МВС".
13:36
Уряд доручив сформувати демографічний реєстр
Метою ведення реєстру є ідентифікація особи для оформлення, видачі, обміну документів, а також облік інформації про реєстрацію місця проживання або місця перебування громадян.
13:33
Кабмін розірвав угоду з РФ про військове співробітництво
Кабінет міністрів скасував дію угоди з Росією про збереження спеціалізації підприємств, що беруть участь у виробництві військової продукції.
13:32
МВС показало схему можливого ухилення Льовочкіним від сплати податків
У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що активно розслідують кримінальне провадження щодо співвласника телеканала "Інтер" народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна, а той дискредитує поліцейського, що розслідує його оборудки.
13:30
Гавайський суд заблокував новий міграційний указ Трампа
Федеральний суддя на Гаваях заблокував новий міграційний указ президента США Дональда Трампа, у якому йдеться про заборону на в'їзд у США громадянам восьми країн.
13:25
документСуддів КС часів Януковича нагородили за зміцнення правосуддя
У п'ятницю, 13 жовтня, було нагороджено суддів Юрія Бауліна (голова КСУ 2014-2017) та Сергія Вдовіченка нагрудними знаками "Відзнака Конституційного Суду України" за особистим поданням наразі виконуючого обов’язки голови КС України Віктора Кривенка.
13:13
Гройсман: Не бачу підстав для зростання комуналки
Об'єктивних підстав для зростання тарифів на комунальні послуги в Україні немає, тому місцева влада має зробити усе, щоб не допустити подорожчання.
12:57
Виділення нового траншу МВФ відкладається - ЗМІ
Міністр фінансів Олександр Данилюк у Вашингтоні не зміг домовитися з МВФ про ціну газу на поточний опалювальний сезон.
12:56
ЗМІ: Співробітників Мін’юсту змушували писати заяви на звільнення без дати
Співробітників Міністерства юстиції України, нібито за наказом міністра Павла Петренка, змушували писати заяви на звільнення без дати у якості "запобіжного заходу".
12:48
Суд відпустив за "законом Савченко" викрадача активістів Майдану
Деснянський райсуд Києва врахував так званий закон Савченко і відпустив з-під варти жителя Києва, причетного до викрадення активістів Євромайдану в 2014 році.
12:44
Льовочкін заявив, що підопічні Авакова готують на нього замах
Заступник голови фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Сергій Льовочкін заявив, що на нього готується замах "за участю Міністерства внутрішніх справ".
12:29
фотоУ центрі Києва 3000 поліцейських, перевіряють речі й документи
Учасників мирних заходів перевірятимуть на фільтраційних пунктах та вибірково ручними металошукачами. У деяких будут перевіряти документи, які посвідчують особу. Фото.
12:23
Гройсман: Ми ввели квотування, щоб працевлаштувати 45-літніх
Пенсійна реформа передбачає, що кількість співробітників компанії старше 45 років має становити не менше ніж 4% від загальної чисельності працівників.
12:22
Порошенко звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки
Президент Петро Порошенко звільнив Ігоря Разінкова з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.
12:09
57% європейців позитивно налаштовані щодо ЄС – кращий показник з 2009 року
Більшість європейців позитивно ставляться до ЄС і переконані, що членство у блоці позитивно впливає на їх країни.
11:57
Барна каже, що не піде в поліцію через "коридор ганьби"
Народний депутат з фракції БПП Олег Барна заявив, що не скаржиметься поліції на протестувальників, які влаштували йому у вівторок біля Верховної Ради "коридор ганьби". Фото
11:51
Події під Радою 17 жовтня: Гройсман розповів, на чиєму він боці
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що позитивні зміни в державі можливі через діалог та напрацювання ефективних рішень, а не шляхом дестабілізації ситуації в країні.
11:45
У "Правому секторі" заявили, що затриманий в РФ активіст давно не їхній
Затриманий у Росії українець Роман Терновський, якого Слідчий комітет РФ називає активістом "Правого сектора", таким вже давно не є.
11:38
відеоСNN показала руїни "столиці" ІДІЛ у Сирії з безпілотника
Телеканал CNN опублікував відео з безпілотника, на якому продемонстрував величезні руйнування у місті Ракка – "столиці" ІДІЛ в Сирії, звільненій напередодні.
11:32
фотоЧиновника Генштабу ЗСУ зловили з хабаром
Начальник відділу Генштабу ЗСУ отримав 3000 доларів за погодження дозволу на проведення еколого-геологічного обстеження території військової частини з метою встановлення осередків нафто-хімічного забруднення та проведення відновлювальних робіт. Фото.
11:28
Міжбанк відкрився зміцненням гривні
18 жовтня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:50 встановилися на рівні 26,42-26,44 гривні за долар.
11:18
Березенко: Якщо провалиться медреформа, вина – на організаторах мітингу
У фракції "Блок Петра Порошенко" побоюються, що 19 жовтня може не вистачити голосів для прийняття законопроектів щодо медичної реформи через те, що частина народних депутатів не прийде в парламент, побоюючись зазнати побоїв від учасників акції під стінами Верховної Ради.
11:00
фотоБіля Ради без бійок, намети не чіпають
Намети по вулиці Грушевського, поблизу Верховної ради, продовжують стояти на проїжджій частині, ситуація спокійна.
10:40
Суддю, який прийшов до Холодницького з хабарем, відсторонили
Вища рада правосуддя до 21 листопада відсторонила суддю Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного через звинувачення у пропонуванні хабара керівнику САП.
10:32
Бойовики удвічі збільшили кількість обстрілів на Донбасі – СЦКК
15-17 жовтня бойовики удвічі збільшили кількість обстрілів позицій Збройних Сил України та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках.
10:24
Мінфін США готовий допомогти Україні з реформою ДФС
Міністерство фінансів США готово надати Україні допомогу у проведенні комплексної реформи Державної фіскальної служби.
10:13
Парубій закликав мітингувальників розблокувати Раду
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав мітингувальників розблокувати вхід до парламенту, інакше може бути зірвана зустріч із президентом Мальти та голосування за медичну реформу і зняття депутатської недоторканності.
09:46
Ахметов хоче "за копійки" купити акції "Дніпрообленерго" у міноритаріїв
Енергохолдинг "ДТЕК" виставив оферту на купівлю акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" у міноритарних акціонерів по 163,02 гривень за акцію, тоді як на останньому приватизаційному аукціоні акції цього підприємства були реалізовані за ціною 670,72 гривень.
09:46
фото Під Радою близько 200 мітингувальників – поліція
Станом на 9 ранку 18 жовтня під Верховною Радою перебуває близько 200 мітингувальників.
09:40
фотоСКР заявляє, що затримав "правосека" у Ростовській області
За даними Слідкому, Роман Терновський у складі "Правого сектора" неодноразово брав участь у пікетах і вів пропаганду у Facebook. Фото.
09:25
Для підриву авто журналістки на Мальті використано пластикову вибухівку - ЗМІ
Для вбивства мальтійської журналістки Дафне Каруани Галісії було використано пластикову вибухівку Семтекс, яку часто застосовують під час терористичних атак.
09:21
ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків недалеко від Донецька
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як бойовики розвантажували з тягачів шість танків невстановленого типу в районі окупованого села Зернове, в 70 км від Донецька.
09:19
Курц запевнив, що після виборів Австрія збереже проєвропейський курс
19 жовтня Курц планує провести низку зустрічей на полях саміту ЄС у Брюсселі.
08:51
"ДНРівці" посадили на 19 років жителя Дебальцевого "за шпигунство"
Нібито в листопаді 2014 року Р. виявив у Дебальцевому двох "добровольців ДНР" і повідомив про них співробітнику поліції України, а ще збирав дані про техніку.
08:25
Ізраїль депортуватиме нелегалів з України впродовж 7 днів
МВС Ізраїлю ввело в дію нове правило, що дозволяє розглядати за прискореною процедурою клопотання громадян України, які претендують на статус біженця в Ізраїлі, і депортувати тих, хто не відповідає зазначеним критеріям.
08:04
У Каталонії сотні тисяч людей вийшли проти арештів громадських лідерів
Сотні тисяч людей вийшли у вівторок ввечері на вулиці Каталонії на знак протесту проти досудового ув’язнення двох впливових лідерів руху за незалежність.
08:00
Хроніка 18 жовтня. Комбати проти серіалів та переговори по-українськи
Приниження чужих підлеглих та інші методи голови "Нафтогазу", "Наша Україна" мріє і міністрів мати, і опозицією стати, комбати просять зупинити російську серіальну пропаганду...
07:59
АТО: Бойовики б'ють з мінометів, 2 бійців ЗСУ загинули, 4 поранено
Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 44 рази порушили перемир’я. Унаслідок бойових дій загинули двоє українських воїнів, ще четверо отримали поранення різного ступеня важкості.
07:38
Додон погрожує КС за рішення про його можливе відсторонення
Президент Молдови Ігор Додон вважає порушенням Конституції країни рішення Конституційного суду про те, що він зобов'язаний затвердити повторно представлену урядом кандидатуру, зокрема, на посаду міністра оборони.
07:13
Сенат Канади ухвалив "закон Магнітського"
Сенат Канади затвердив так званий "акт Магнітського", спрямований проти порушників прав людини в Росії і світі.
06:47
Князєв про бійку Парасюка з Гелетеєм: А що там розслідувати?
Керівник Нацполіції України Сергій Князєв не знає, що розслідувати у бійці народного депутата Володимира Парасюка з начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм під стінами Верховної Ради.
06:02
Поліція розслідує крадіжку щитів Нацгвардії
Нацполіція внесла до Єдиного реєстру кримінальне провадження за фактом пограбування нацгвардійців.
05:39
В Парижі художника Павленського помістили у психіатричний стаціонар
Російського художника-акціоніста Петра Павленського, затриманого раніше за підпал фасаду Банку Франції, відпустили з-під варти і помістили в психіатричний стаціонар префектури поліції.
05:04
КНДР погрожує всьому світу: не підтримуйте США і будете в безпеці
Північна Корея попередила в ООН, що країни, які долучаться до військових дій США проти них, наражаються на помсту.
04:28
Суд на Гаваях знову заблокував новий міграційний указ Трампа
Федеральний суддя в штаті Гаваї Деррік Уотсон постановив частково заблокувати дію нового міграційного указу президента США Дональда Трампа, який мав набути чинності 18 жовтня.
03:49
фотоНайєм: Поліція спрацювала професійно, очеплення залишилося в районі наметового містечка
Національна поліція України і Національна гвардія сьогодні під час масових акцій під Верховною Радою спрацювали професійно.
02:39
відеоКнязєв: Поліція забезпечуватиме безпеку, намети зносити не будуть
Поліція продовжить забезпечувати безпеку під час проведення масових заходів і безперешкодну роботу Верховної Ради.
01:56
Син убитої на Мальті журналістки звинувачує владу країни
Син мальтійської журналістки, яка загинула в результаті вибуху автомобіля, звинуватив у події владу Мальти, яку він назвав "мафіозною державою".
01:19
Рабінович звинуватив "Оппоблок" в організації замаху на нього
Народний депутат України, член фракції "Опозиційний блок" Вадим Рабинович звинуватив цю ж партію в організації замаху на нього і спроби підпалу його будинку.
00:27
Луценко: Ніякого зносу наметів не буде
Під Верховною Радою вхід до зони мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів з огляду на інформацію про зброю, що може бути серед мітингарів. Намети зносити не будуть.