19 квітня 2001

Архів

Новини
23:15
Адміністрація Кучми офіційно реагує на матеріал УП
"Наведений "Українською правдою" уривок є не стенограмою, а розшифровкою диктофонного запису, і, судячи з усього, відредагованого. Один з народних депутатів - учасників зустрічі, проніс диктофон і здійснив несанкціонований запис конфіденційної робочої розмови Глави держави".
21:10
Лазаренко фінансує масові акції. Невже "Україну без Кучми"?
Лазаренко фінансує деякі масові акції, які відбуваються в Україні. Заступник генпрокурора Обиход повідомив про це журналістів, які одразу зробили єдиний висновок – колишній український прем'єр фінансує акцію "Україна без Кучми". Однак офіційно Обиход цього не сказав. Кожен тепер трактує його слова як хоче.
18:00
Україна попросить США видати Мельниченка
Тепер американців не допустять до проведення експертизи тіла
"На мою думку, мета цього одна – таким чином хоче дехто з офіційних представників американської сторони перешкодити у встановленні істини у цій справі", - вважає заступник генпрокурора Баганець. Тепер США буде відмовлено у проведенні експертизи "таращанського тіла", а Георгія Гонгадзе, за словами Баганця, бачили у Чехії...
17:24
Жердицького спіткала доля Лазаренка
Українські тюрми втратили ще один шанс прийняти у своїх покоях VIP-персону. Німеччина офіційно відмовила у видачі Жердицького України. Про сумну для відомства Потебенька і радісну для обвинуваченого звістку повідомив у четвер заступник генпрокурора Микола Обиход.
17:00
Звільнення запланували на вівторок
Ющенка запропоновано відправити у відставку 24 квітня. Вже завтра, в п'ятницю, Верховній Раді запропонують за спецпроцедурою ad-hoc зарезервувати цю дату для голосування про відповідальність уряду. А в четвер удень парламентом пішла "качка" про те, що Ющенко вже подав у відставку.
13:33
Ющенко лягає в лікарню. І "вважає за честь піти"
"Я переконаний, що цей уряд треба зберегти з точки зору його цінності і його ефективності. Але я також переконаний в тому, що він не буде збережений". І про можливість уряду залишитися на своєму посту Ющенко зазначив, що "цей шанс знаходиться не в уряді". "Сьогоднішній Україні, її владі такий уряд не потрібен".
12:38
Депутат хотіла "згоріти", захищаючи Ющенка
Незвичайний для українського парламенту вияв наполегливості і героїзму продемонструвала Лілія Григорович. Ця жінка вийшла з плакатом на підтримку Ющенка прямо до парламентської трибуни...
12:24
Опоненти Ющенка пропонують йому здатися або віддати 12 портфелів
І Кучмою їх ніби не злякати. А той мовчить
"Якщо все-таки є мужність у прем'єра, я не витримував би таку ганьбу. Я б написав заяву, і пішов би самостійно у відставку", - говорить Волков.
11:26
На "шабаші" Ющенку поставили "двійку"
Дата голосування за відставку - 26 квітня
Парламент 283 голосами "за" ухвалив постанову про визнання роботи уряду Ющенка незадовільною. Один з виступаючих абсолютно обгрунтовано назвав засідання "колгоспом", а Ющенко - "шабашем". "Це оцінка роботи президента в 2000 році", - заявив прем'єр пропрезидентським фракціям, що вимагають його відставки.