19 серпня 2016

Архів

Публікації

Rio-2016. Як виступають українські легкоатлети на фоні інших збірних

Гра в СРСР

Американець може милуватися автомобілями 1950- х, але при цьому не почне розхвалювати політику маккартизму або расову сегрегацію. Зате всякий ностальгічний штрих , пов'язаний з СРСР, підноситься як досягнення радянської системи і стимулює мрії про відродження наддержави.

Як з Українського дому знімали шкіру. Невиліковна хвороба декомунізації

18 серпня, посилаючись на закон "Про декомунізацію", директор Українського дому Юрій Стельмащук ініціював демонтаж рельєфів, що на початку 1980-х створювались для Музею Леніна, який згодом перетворився на Український дім, видатним українським скульптором Валентином Борисенком.

Кадрова криза, блат та порушення: чому реформа дипслужби стала невідкладною

Україна перебуває у стані війни, і дипломатичний фронт – це пріоритетний напрямок діяльності всієї держави. А хто цього не розуміє, хай збирає речі і йде працювати в якесь спокійніше місце, подалі від ключової, дипломатичної служби

Від Помаранчевої революції до розшуку. Що необхідно знати про кар'єру Каськіва

Екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислава Каськіва, який розшукувався за розкрадання сотень мільйонів державних коштів, затримали у Панамі. Тут усе, що треба знати про цю справу.

Рукописи не горять. Пол Манафорт у тіньовій бухгалтерії партії Януковича

У амбарній книзі Партії регіонів прізвище Манафорта зустрічається 22 рази. Із регіоналами один із головних людей передвиборної кампанії Трампа співпрацював більше 10 років.
Колонки

Місія можлива: грошей - менше, ліків - більше

Півмільярда на службу, яка вбила безвіз

Медіа між політикою і суспільством

Новини
23:09
Данилюк хоче запровадити 5-річні податкові канікули для малого бізнесу
Міністр фінансів Олександр Данилюк пропонує ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з оборотом до 3 мільйонів гривень.
22:51
фото, відео"Київавтодор" обурений, бо "парадна" техніка руйнує асфальт
Асфальтобетонне покриття на ділянках вулиць, де проходить військова техніка, яку готують до параду, масово руйнується.
22:21
Порошенко обговорив з Байденом важливість надання Україні траншу МВФ
Президент Петро Порошенко обговорив з віце-президентом США Джозефом Байденом важливість надання найближчим часом Україні траншу МВФ та надання кредитних гарантій США.
21:58
МЕРТ не бачить причин для перегляду прогнозу валютного курсу
Міністерство економічного розвитку і торгівлі не бачить причин для перегляду прогнозів курсу гривні до долара, але очікує традиційних валютних коливань до кінця року.
21:42
Декларацію Рябошапки "зламав" ключ доньки ДССЗЗІ - депутат
За даними технічних співробітників НАЗК, електронний цифровий підпис, яким підписана фальшива декларація від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, є "тестовим" і був згенерований державним підприємством "Українські спеціальні системи".
21:29
Адвокат просить допитати Порошенка в присутності Януковича
Адвокат Віталій Сердюк просить Печерський райсуд Києва провести допит в якості свідків президента України Петра Порошенка та інших нинішніх і колишніх високопосадовців в присутності екс-президента Віктора Януковича.
20:54
МЗС надіслало Росії ноту через поїздку Путіна до Криму
Міністерство закордонних справ висловило протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням на території України президента Росії Володимира Путіна.
20:39
Новий посол США прибуде в Україну наступного тижня
Новий посол США в Україні Марі Йованович прийняла присягу в Державному департаменті і наступного тижня прибуде в Україну.
20:08
Міранда: Зламу системи е-декларацій не було, використано тестовий ключ
У компанії-розробнику системи електронних декларацій стверджують, що скріншоти, продемонстровані на прес-конференції народних депутатів Івана Вінника та Антона Геращенка, не свідчать про злам системи.
19:54
Медзаклади Міноборони укомплектовані медсестрами на 68%
Укомплектованість особовим складом медустанов і шпиталів, підпорядкованих Міноборони, нині становить 75,6% лікарів і 67,9% середнього медичного персоналу.
19:33
Рябошапка заявив, що не користувався е-декларуванням
Член НАЗК Руслан Рябошапка заявив, що не подавав декларацію про доходи через систему електронного декларування, яка була запущена у тестовому режимі.
19:23
ГПУ досі не має офіційної інформації про місце перебування Януковича
У Генпрокуратурі заявили, що досі не мають інформації про місце перебування екс-президента України Віктора Януковича, що унеможливлює проведення з ним слідчих та інших процесуальних дій.
18:54
Умерову дозволили бачитися з родиною та адвокатами
Членам сім'ї, а також адвокатам дозволили бачитися із заступником голови Меджлісу Ільмі Умеровим, який перебуває в "Кримській республіканській клінічній психіатричній лікарні №1".
18:36
Кораблі РФ завдали ракетних ударів по Сирії із Середземного моря
Малі ракетні кораблі Чорноморського флоту РФ "Зелений Дол" і "Серпухов" здійснили пуски ракет у східній частині Середземного моря по території Сирії.
18:11
Бойовики у п’ятницю 21 раз обстріляли позиції сил АТО
З опівночі та упродовж п’ятниці проросійські бойовики 21 раз, порушивши режим тиші, застосували зброю проти військових Збройних сил України.
17:27
Гриневич обіцяє 25 тисяч додаткових місць у дитсадках
Для дітей дошкільного віку створено 10,5 тисяч додаткових місць у дитячих садках.
17:14
Манафорт подав заяву про відставку зі штабу Трампа
Американське видання Washington Post повідомляє, що член передвиборчого штабу кандидата в президенти Дональда Трампа Пол Манафорт пішов у відставку.
17:12
Фейгіну заборонили виїзд з Росії через піаніно
Судові пристави закрили адвокату Марку Фейгіну виїзд з Росії через піаніно, яке він не передав колишній дружині під час розподілу майна після розлучення.
16:52
Суд дозволив заочне розслідування проти терориста "Гіві"
19 серпня Печерський райсуд Києва дозволив Головній військовій прокуратурі здійснювати спеціальне (заочне) розслідування проти ватажка батальйону донецьких бойовиків "Сомалі" Михайла Толстих на прізвисько "Гіві".
16:48
Нардепи поки не зверталися до правоохоронців щодо зламу е-декларацій
Народні депутати Антон Геращенко та Іван Винник, які заявили про злам системи електронного декларування, не подавали заяву про злочин до правоохоронних органів.
16:44
оновленоДепутати: Хакери зламали базу електронних декларацій
Депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявляють, що хакери зламали систему НАЗК, де публікуються електронні декларації.
16:40
НАЗК відключає BankID та перереєструє тестові е-декларації
Національне агентство із запобігання корупції своїм рішенням внесло зміни до правової бази, що стосується електронного декларування.
16:31
фотоНа Житомирському шосе священик на смерть збив дитину
У п'ятницю на Житомирському шосе поблизу села Нова Романівка Новоград-Волинського району автомобіль Renault Logan збив на пішохідному переході дівчинку, яка померла на місці.
16:24
Один зі звинувачуваних "торнадівців" визнав свою провину – прокурор
Прокурор Військової прокуратури Руслан Кравченко стверджує, що один з обвинувачених екс-співробітників роти спецпризначення МВС "Торнадо" Юрій Шевченко визнав свою провину.
16:12
Деканоідзе: Я проти розголошування деталей у справі Шеремета
Голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявляє про відсутність великого прогресу у справі розслідування вбивства Павла Шеремета, але категорично проти розголошування будь-яких деталей розслідування.
16:02
Путін знайшов, як прив'язати Київ до "підготовки диверсій" у Криму
Президент Росії Володимир Путін заявив в анексованому Криму, що Київ "зробив спробу диверсії на півострові, бо не хоче або не може виконувати мінські угоди".
15:57
МЗС рекомендує провести матч Україна-Косово на нейтральному полі
Міністерство закордонних справ України надіслало лист до Федерація футболу України з рекомендаціями провести відбірковий матч до чемпіонату світу-2018 Україна-Косово на нейтральному полі.
15:47
ГПУ відмовила Януковичу в очній ставці, без його допиту
Генпрокуратура відмовила екс-президенту Віктору Януковичу в клопотанні про очну ставку з представниками діючої влади.
15:47
До українця, якому "шиють" теракти в Криму, не пускають адвоката
Адвокат Євгена Панова, якого в Росії звинувачують у нібито підготовку терактів в анексованому Криму, не може відвідати свого підзахисного.
15:46
У День незалежності можуть поставити металошукачі
"Швидше за все, в порядок речей, на масові заходи увійдуть рамки з металошукачами, щоб всі, хто заходив, були впевнені, що там не буде якихось провокацій", – заявив Аваков,
15:08
В iPhone 7 збільшать пам'ять - ЗМІ
Компанія Apple планує збільшити об'єм вбудованої пам'яті у нового iPhone до 256 Гб.
15:00
У Нідерландах назвали дату офіційної публікації звіту щодо MH17
Перші офіційні результати розслідування катастрофи малайзійського Боїнга рейсу MH17 поблизу Донецька будуть оприлюднені 28 вересня.
15:00
"Опоблок": Манафорт був одним з консультантів на виборах 2014-го року
В "Опозиційному блоці" підтвердили, що член виборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт був одним з консультантів "Опозиційного блоку" на виборах у Верховну Раду в 2014 році, а до цього і "Партії регіонів".
14:58
Торговельні зв'язки з Україною в РФ довірили екс-голові Міносвіти
Колишній міністр освіти Російської Федерації Дмитро Ліванов буде спецпредставником президента РФ із торгово-економічних зв'язків із Україною.
14:38
Прокуратура знову спробує розпочати заочне розслідування проти Клименка
Слідчі Головної військової прокуратури ініціювали повторну процедуру здійснення спеціального досудового розслідування справи екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.
14:27
Хуг: 400 тисяч людей у зоні АТО можуть залишитися без води
Це може статися через загрозу пошкодження фільтрувальної станції поблизу Ясинуватої, яка контролюється бойовиками.
14:20
Німеччина лікуватиме групу українських бійців, поранених в АТО
Сьогодні до Києва прибула команда військових лікарів Бундесверу, ще одну групу українських солдатів, які отримали важкі поранення під час бойових дій на Сході України.
14:13
До окупованого Криму прибув Путін
Президент Росії Володимир Путін прибув на анексований півострів Крим, де проведе оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ і відвідає молодіжний освітній форум "Таврида".
14:04
фотоПорошенко вважає, що до "безвізу" з ЄС залишилися лічені тижні
"Я переконаний у тому, що найближчим часом Європейський Союз прийме рішення – уже лічені тижні залишилися до того, коли відкриє безвізові двері об’єднана Європа для українців", – заявив Порошенко.
14:02
Комісія визначить, хто керуватиме конфіскованим у корупціонерів майном
На посаду голови Національного агентства з управління арештованим та конфіскованим майном претендують 20 осіб.
13:59
В Австрії переглянуть відмову в екстрадиції Фірташа в США
Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, у якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами.
13:58
фотоПорошенко відкрив у Харкові метро "Перемога" і кличе слухати орган
Президент у Харкові взяв участь у офіційному відкритті станції метро "Перемога", яка стала вже 30-ю в цьому місті.
13:57
фотоЧиновника АТО впіймали на хабарі в 230 тисяч
Київська прокуратура спільно з СБУ затримала посадовця Державної служби АТО, який отримав 230 тисяч гривень хабара.
13:49
Україна може відсудити у "Газпрому" приблизно 50 мільярдів
Україна може виграти в Стокгольмському арбітражі приблизно 50 млрд доларів у російського "Газпрому".
13:32
Плотницький повернувся на роботу, ховаючи очі
Ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницький у п'ятницю вперше після замаху офіційно з'явився перед камерами, взявши участь у нараді "уряду" і в "міжнародному круглому столі" в Луганську.
13:14
Противник активізував повітряну розвідку в зоні АТО – ГУР
Противник активізував повітряну розвідку в зоні проведення антитерористичної операції 17 серпня.
13:03
Стартову ціну ОПЗ можуть знизити вдвічі - голова ФДМУ
Стартову ціну Одеського припотрового заводу перед приватизацієї можуть знизити вдвічі.
12:52
Суд знову відмовив ГПУ в заочному розслідуванні проти Клименка
Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у дозволі на початок заочного розслідування проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який зараз переховується в Росії.
12:47
За добу в зоні АТО 2 бійця загинули, ще 8 поранено – штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 бійців, 8 отримали поранення.
12:34
Дружина Саакашвілі вирішила балотуватися до парламенту Грузії
У Грузії колишня партія влади "Єдиний національний рух" висунула кандидатом у мажоритарні депутати в Зугдідському районі дружину Михайла Саакашвілі Сандру Руловс.
12:26
Суд відмовився відсторонити Перелому з поста в "Нафтогазі"
Суд відмовився відсторонити Сергія Перелому, підозрюваного в розкраданні коштів Одеського припортового заводу, з поста першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".
12:17
СБУ затримала бойовика батальйону "Восток", який штурмував ДАП
Співробітники Служби безпеки України затримали ще одного бойовика терористичного угруповання "Восток" в районі проведення антитерористичної операції.
12:05
Гривня на міжбанку впала до 25,3 за долар
19 серпня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку на відкритті торгів встановилися на рівні 25,22-25,3 гривні за долар.
12:03
Новіков: Питання із шоу загострилося, коли справа Савченко підійшла до фіналу
"Перше, що я зробив, підписавши угоду про захист, – подзвонив продюсерам і сказав, що розумію їхні труднощі й будь-якої миті піду", – повідомив Новіков.
12:02
Правозахисник: з активіста Фомічева бойовики вибили зізнання силою
Співробітник громадської організації "Центр UA" Володимир Фомічев дав свідчення донецьким бойовикам під тиском.
11:39
Нацгвардія затримала чоловіка, який знімав на відеокамеру режимний об'єкт
Нацгвардія затримала чоловіка, який знімав на камеру режимний об'єкт – Інститут ядерних досліджень, прикриваючись фальшивим посвідченням журналіста.
11:38
Мера міста Ромни хочуть тримати під вартою
Міського голову міста Ромни на Сумщині викрили в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч гривень.
11:25
Геращенко обіцяє обговорити долю працівника Центр UA у Мінську
"Ми були не в курсі ситуації, але я обов'язково порушуватиму це питання в Мінську 26 числа", – сказала Геращенко.
11:15
"Свобода" фігурує в "чорній касі" ПР – партія заперечує зв'язок
Партія ВО "Свобода" фігурує в списку реципієнтів у "чорній касі" Партії регіонів.
11:09
Увечері низку вулиць Києва перекриють через репетицію параду
19 серпня з 16:30 у столиці буде обмежено рух на низці вулиць у зв’язку з репетицією параду військ до Дня Незалежності. Мерія радить зробити "короткий" робочий день
10:48
Манафорта варто допитати у справі Лавриновича - Лещенко
Депутат Сергій Лещенко вважає, що ГПУ має подати запит в США з проханням про допит екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича.
10:43
Манафорт міг отримувати "чорну готівку" ПР через Геллера і Калюжного
Консультант кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримувати гроші так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів" через народних депутатів.
10:34
Коболєв прогнозує прибуток "Нафтогазу" на рівні 16-18 мільярдів
У НАК "Нафтогаз України" прогнозують, що прибуток за підсумками 2016 року становитиме 16-18 млрд грн.
10:29
Генпрокуратура планує допитати Парубія до Дня незалежності
Генеральна прокуратура планує 23 серпня допитати голову Верховної Ради Андрія Парубія як свідка у справі про злочини проти активістів Євромайдану в січні-лютому 2014 року.
10:15
Фонд гарантування починає виплати вкладникам "Євробанку"
Виплати будуть проводитися в період до 30 вересня включно через установи ТАСкомбанку.
10:10
Яценюка викликають до суду за позовом Григоришина
Печерський районний суд Києва викликає колишнього прем'єр-міністра на засідання 13 жовтня, у січні Яценюк назвав Григоришина агентом російських спецслужб.
10:05
"Дочка" Lufthansa йде з російського ринку
Німецький лоукостер Eurowings (дочірня компанія Lufthansa) йде з російського ринку через економічні причини.
09:33
фотоМера Ромнів схопили на хабарі в 50 тисяч гривень
"Ці кошти мер міста вимагав та отримав від регіонального менеджера одного з товариств за надання дозволу на будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування комп’ютерних та кабельних мереж на території міста Ромни", – йдеться у повідомленні.
09:11
Нафта марки Brent подорожчала
До 8:35 19 серпня жовтневі фьючерcи на Brent на лондонській біржі ICE Futures дорожчали до 51,03 долара за барель.
08:58
Прикордонники затримали 2 осіб, які везли на Донбас багато готівки
2 громадян України намагалися незаконно перемістити через лінію розмежування гроші у розмірі 1 500 доларів США та 12,5 тисяч гривень, банківські картки і косметику.
08:41
Меркель: Носіння паранджі заважає інтеграції
Носіння жінками одягу, що повністю закриває обличчя, може стати перешкодою для інтеграції в німецьке суспільство.
07:37
Доба в АТО: Бойовики били 73 рази, застосовували заборонену зброю
За минулу добу в зоні АТО бойовики 73 рази відкривали вогонь.
06:42
Радники Трампа лобіювали в США інтереси Партії регіонів - ЗМІ
Голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.
06:05
Адвокат: Чийгоза не пустили в зал засідань
Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму 18 серпня відхилив клопотання про допуск обвинуваченого по «справі 26 лютого» заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза в зал судових засідань.
05:23
Twitter заблокував 235 тис. акаунтів за пропаганду тероризму
З лютого цього року Twitter заблокував 235 тисяч акаунтів через порушення правил, пов'язаних з пропагандою тероризму.
04:41
МЗС не дозволить опозиціонерам РФ проводити агітацію в Криму
Міністерство закордонних справ України не дасть кандидатам від російської партії ПАРНАС дозволу на проведення агітації на території Криму.
03:33
Умерову не дозволили зустрітися з адвокатом
Адвокат Ільмі Умерова Едем Смедляєв повідомив, що йому не дозволили зустрітися з його підзахисним.
02:41
Посол США анонсував чергову партію військової допомоги для України
Американський посол Джеффрі Пайетт повідомив, що нові поставки військової допомоги Україні від США надійдуть найближчими днями.
02:06
СБУ ліквідувала конвертцентр з оборотом в 30 млн грн на місяць
Співробітники СБУ в Києві та Черкаській області припинили діяльність конвертаційного центру, через який щомісяця виводилося в "тінь" майже тридцять мільйонів гривень.
01:38
Поліція: Бойовики обстрілюють Мар'їнку, горить будинок
Вночі бойовики почали обстріл Мар'їнки Донецької області.
01:27
фотоШтаб АТО: Бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС
Бойовики «ДНР» 17 серпня обстріляли Вуглегірську ТЕС з артилерії калібру 152 мм.
00:45
Літак Тель-Авів - Київ здійснив аварійну посадку в Ізраїлі
У міжнародному аеропорту Ізраїлю оголошено надзвичайну ситуацію після того, як літак авіакомпанії UP, що виконував рейс Тель-Авів - Київ, запросив дозвіл на аварійну посадку.
00:22
Дочка Умерова: у батька в психдиспансері забрали ліки і телефон
Дочка заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Айше розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі.