19 вересня 2005

Архів

Публікації

Скільки (не) вистачить Єханурову?

У вівторок Верховна Рада має голосувати за кандидатуру Єханурова на посаду прем'єра. Цей день стане іспитом не лише для кандидата на місце голови уряду, але й для президента - чи є в парламенті проющенківська більшість і чи зберіг глава держави той авторитет, який дав йому Майдан Литвин оцінив шанси Єханурова як 52% на 48%, Кінах – 60 на 40%. В той же час експерти досить критичні в своїх оцінках і думають, що голосів все ж не вистачить.

Помаранчевий суїцид

У нинішній ситуації з президентом вражає його самотність. Ющенко практично залишився один. Із блискучої команди Майдану поряд з ним із нині із нескомпрометованих політиків – лише Рибачук, Тарасюк та Луценко. Безумовно, президент несе персональну відповідальність за власну політичну самотність. Але це може бути використано як інструмент руйнації не лише помаранчевої перемоги, але і стабільності інститутів держави загалом.

Передчуття державного перевороту

Події останніх днів прямо і опосередковано вказують на те, що Юлія Тимошенко не хоче чекати парламентських виборів 2006 року. Вона має намір захопити усю повноту влади прямо зараз – шляхом державного перевороту і відчуження Віктора Ющенка від посади президента країни. Маючи деякий досвід щодо "стратегії" Юлії Володимирівни, можна прогнозувати послідовність її дій.
Новини
21:09
Янукович зустрівся з Тимошенко і Литвином, а Ющенко напросився
Голова Партії Регіонів Віктор Янукович провів робочі зустрічі з президентом Віктором Ющенком, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, екс-прем'єром Юлією Тимошенко.
20:18
Американці зрозуміли, чим закінчиться розлучення Ющенка і Тимошенко
Демократична революція в Україні закінчилася тим, що колись єдина коаліція переможців розкололася на декілька ворогуючих між собою угруповань.
19:29
Російські банкіри зібрали голоси за Єханурова
Учасники міжнародної телефонної конференції, організованої "Альфа-Банком", підтримали кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єра.
18:27
МАЙБУТНІЙ ЗЯТЬ ТИМОШЕНКО БИВ СВОЮ ДРУЖИНУ та збирається робити бізнес із екс-прем'єркою
Майбутній зять екс-прем'єра Юлії Тимошенко Шон Карр був засуджений до двох років виправних робіт за побиття своєї першої дружини.
18:17
Податкова займеться "важковаговиками"
У результаті зміни концепції роботи підрозділів контрольно-перевірочної роботи податкових органів вони сконцентруються на перевірках великих платників податків (з обсягом валових доходів більше 200 млн. грн.), які сплачують у бюджет незначні суми податків, використовуючи при цьому схеми мінімізації податкових зобов'язань.
18:00
В обвинувачених у вбивстві Александрова з’являється алібі
У понеділок в Апеляційному суді Луганської області продовжилося слухання справи про вбивство директора Слов'янської телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова.
17:43
Кабмін виділив 100 мільйонів на мрію Ющенка
Проект державного бюджету України на 2006 рік передбачає виділення 100 млн. грн. на реконструкцію і реставрацію будівель для створення єдиного ансамблю "Маріїнський комплекс".
17:26
Пінчук втрачає своїх людей на НЗФ?
Наглядова рада ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" звільнив з посади глави НР колишнього міністра промислової політики України Олександра Неустроєва, призначивши його заступником голови правління компанії.
17:09
Кравченко звинувачує главу СБУ в розмовах про його фізичне усунення
Колишній офіцер безпеки посольства України в Берліні, генерал СБУ Валерій Кравченко заявляє, що нинішній глава СБУ Ігор Дріжчаний обговорював можливість його фізичного усунення
17:05
Литвин обіцяє Ющенку комісію, незважаючи на приступи любові
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в парламенті може бути створена слідча комісія з перевірки фактів, пов'язаних з можливим фінансуванням російським бізнесменом Борисом Березовським виборчої кампанії президента Віктора Ющенка, а також звинувачень у корупції вищих посадових осіб держави.
17:00
У Росії про Тимошенко знімуть ще два фільми
Прем'єра фільму "Юлія", головні герої якого "нагадують" президента Грузії Михайла Саакашвілі й екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, відбудеться не в Пскові
16:44
"Наша Україна" пожертвує кріслами заради Єханурова
Парламентська фракція "Наша Україна" не буде боротися за посади в уряді, якщо будуть більш професійні кандидати
16:33
оновленоЮЩЕНКО ПООБІЦЯВ ЯНУКОВИЧУ ВСЕ ПРОБАЧИТИ. Заради Єханурова?
15:57
Німці обіцяють, що їхній газопровід в обхід України не буде шкідливим
Посол ФРН у Росії Вальтер Юрген Шмід вважає, що реалізація проекту будівництва Північноєвропейського газопроводу в обхід України, Польщі і Білорусі не має будь-яких негативних наслідків для третіх країн.
15:56
Ющенку пропонують чотири канали громадського ТБ
Ініціативна група НТКУ на чолі з її віце-президентом Андрієм Шевченком запропонувала схему розформування першого каналу з державного мовника на суспільний. Згідно з його концепцією НТКУ мовитиме на чотирьох каналах.
15:49
Наступного року Ющенко витратить на поїздки на третину більше, ніж цього
Кабінет міністрів пропонує виділити в 2006 році Державному управлінню справами 21,5 млн. грн. для забезпечення закордонних поїздок президента України.
15:22
Тимошенко не вдасться зробити політреформу в жовтні без Ющенка
Без ухвалення спільного політико-правового рішення президента, уряду і парламенту перенести терміни внесення змін до Конституції неможливо.
15:12
Литвин знає, що буде, якщо Єхануров не пройде
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сподівається, що кандидатура Юрія Єханурова на посаду прем'єра набере достатню кількість голосів і буде підтримана
15:02
Матвієнко заявляє про корупційний переворот у Криму
Кримський прем'єр Анатолій Матвієнко заявляє, що в автономії готується "корупційний переворот", завданням якого є кардинальна зміна принципів здійснення владних повноважень в АРК.
14:26
Януковичці зібралися відступитися від декларації Ющенка
Партія регіонів може прийняти рішення про відкликання свого підпису під Декларацією єднання й співробітництва.
13:33
Янукович збирає "помаранчеву" символіку
Активісти Партії регіонів і Союзу молоді регіонів України розпочнуть у Києві тижневу акцію "Здай помаранчеву символіку".
12:57
БЮТ пропонує ухвалити політреформу замість Єханурова
Фракція БЮТ пропонує відкласти голосування за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єра й пропонує розглянути схвалений Конституційним Судом проект закону N3207-1
12:42
Кучма готує фільм про "зрадницю" Тимошенко?
Екс-президент України Леонід Кучма у змові з нинішнім керівництвом Секретаріату президента готує до випуску на телеканалі ICTV, що належить його зятеві Віктору Пінчуку, фільм "Зрада".
12:23
Литвин сам ініціює звіт у справі Гонгадзе
Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає депутатів парламенту прийняти рішення й заслухати звіт спеціальної слідчої комісії парламенту про хід розслідування загибелі журналіста Георгія Гонгадзе.
12:11
оновленоТимошенко починає пропихувати жовтневу політреформу?
Депутат Олександр Волков переконаний, що Юрій Єхануров набере лише половину з необхідних голосів, якщо спочатку не буде поставлена на голосування політреформа
11:56
Януковичі не допоможуть Єханурову
Фракція Партії регіонів України остаточно визначилась, що не голосуватиме на підтримку кандидатури Юрія Єханурова
11:53
У парламенті не захотіли розмовляти з Єхануровим
Деякі парламентські фракції відмовилися від консультацій з кандидатом на посаду прем'єр-міністра України
11:46
Кравчук "здав" українських депутатів Москві
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук заявив про наявність у Москві досьє на багатьох депутатів України, які за радянських часів були агентами Комітету державної безпеки.
11:44
Хорошковського на Інтер лобіювала дружина екс-власника?
До Наглядової ради "Інтеру" увійшла вдова покійного власника каналу, депутата СДПУ(о) Ігоря Плужникова – Світлана Плужникова.
11:17
Піскун нікому не розкаже про корупціонерів
Генеральна прокуратура не має наміру оприлюднювати результати перевірки переданих колишнім державним секретарем Олександром Зінченком документів з обвинуваченнями в корупції частини оточення президента Віктора Ющенка.
11:11
Ющенко в Америці їв хот-доги, а людина Тимошенко стояла з ним поряд
За п'ять днів офіційного візиту до США президент Віктор Ющенко встиг провести низку високих переговорів, отримати медаль - та сто тисяч доларів, і скуштувати американських хот-догів.
11:05
З ЮЩЕНКА ВЖЕ ВИВЕЛИ 50% ДІОКСИНУ
Віктор Ющенко повідомив, що 50% діоксину, яким він був отруєний, наразі уже виведено з його
10:56
Коновалюк вважає, що Янукович його боїться
Лідер партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк стверджує, що Партія Регіонів боїться політичної конкуренції.
10:42
Єханурову залишилось вмовити 10 депутатів
Попередньо вісім груп і фракцій Верховної Ради, до складу яких входять 194 депутати, висловилися на підтримку кандидатури Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України.
10:23
ПІСКУН ЗАВЕРШИВ СПРАВУ БАКАЯ І ПЕРЕДАЄ В РОСІЮ
Слідчо-оперативною групою Генеральної прокуратури та прокуратури м. Києва завершено досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням колишнього керівника Держуправління справами Ігоря Бакая.
10:03
Ющенко визнав помилки сина, але все одно не знає, звідки телефон
Президент України Віктор Ющенко визнає, що його син зробив кілька помилок і це послужить уроком для усіх.
09:41
Піскун не допитував Порошенка, Третякова і Мартиненка?
Експерти вважають, що Генеральна прокуратура заявить про необхідність подальшого розгляду документів у справі корупційних звинувачень.