20 лютого 2001

Архів

Новини
21:01
Потебенько як діагноз
За добу до моменту істини в парламенті Потебенько повідомив, що навіть при висловленні недовіри він все рівно залишиться генпрокурором. Крім цього, навіть після "добро" з боку Кучми Потебенько не збирається визнавати приналежність таращанського тіла Георгію Гонгадзе.
20:41
Вітер неспокою в Україні
Є відчуття, що Україна на порозі якоїсь визначної події – здійснення вибору між свободою і авторитаризмом. Точаться розмови про громадянську війну і Югославію. Кучма може стати наступним Мілошевичем. Поки що ясно одне – так просто Кучма не піде. Йому надто багато втрачати.
19:00
Навкруги вороги!
Український "гарант" - як мінімум Нострадамус. Він знає все наперед. Можливо, навіть, Бог - знає, чому все відбувається саме так, а не інакше. Наприклад, людьми, які хочуть почути Потебенька в парламенті, рухає одне - бажання загострити ситуацію.
17:08
Тимошенко серйозно захворіла
У вівторок Тимошенко в камері оглянув професор НДІ харчування Вячеслав Передерій. Попередньо він оцінив її стан здоров'я як "дуже поганий". Однак більш детально він не зміг розповісти про свою зустріч з Тимошенко, оскільки після відвідування в'язниці сам почуває себе недуже добре.
16:21
Леонід Данилович Мазепа
Кучма по-москальські
Тема кризи в Україні і Путіна в ролі рятувальника Кучми пішла сторінками російської преси з регулярністю публікацій у західних медіа. Північний сусіда не дуже розділяє оптимізм Кучми з приводу його гарантованого працевлаштування до 2004 року.
16:04
"Кучма – провокатор"
У вівторок в парламенті вже розпочався збір підписів на підтримку Тимошенко. При цьому відомий дисидент Степан Хмара готовий посісти місце Тимошенко у в'язничній камері в обмін на її звільнення з-під варти.
15:22
Кучма продовжує бути відвертим
Із зарубіжних ЗМІ ми все більше і більше дізнаємося про Кучму, як про людину. Матюкається, сам визнав. Слова плутає і взагалі виглядає таким собі найдобрішим ангелом. Так і хочеться повірити...
13:10
ФНП піде шляхом імпічменту
З початком сесійного тижня пристрасті переїхали з майданів до парламенту. Форум нацпорятунку закликав парламент заповнити прогалини в законодавстві для початку процедури імпічменту, від спікера вимагають вибачень, "Яблуко" хоче бути посередником, а "Батьківщина" ховає більшість. І все це напередодні "Дня Потебенька".
11:33
"Убивство Гонгадзе не розкриють"
Баганець порушив закон, коли не виконав рішення Печерського райсуду щодо визнання Лесі Гонгадзе потерпілою, яке набрало чинності відразу після оголошення ще десять днів тому. Адвокат Андрій Федур вважає, що генпрокуроратура повинна була виконати рішення "негайно", як це і наказав суд.
23:09
Бжезинський вірить в Україну. Демократичну
Політична криза не розчарувала остаточно Бжезинського в Україні. Він все ще залишає за нею квоту у європейській спільноті. Однак "демократія в Україні є молодою, а частина нової еліти - корумпованою, тому не виключено виникнення авторитаризму в колишній радянській республіці".