21 квітня 2009

Архів

Публікації

Три варіанти стратегії Арсенія Яценюка

У Яценюка є три варіанти поведінки в рамках президентської кампанії: "Стоп Тимошенко!", "Стоп Янукович!" та "Уперед на самоті!".

Небермудский треугольник РУС: новые формы жизни после кризиса

Автор предлагает создание нового геостратегического треугольника под условным названием РУС - Россия, Украина, США - The URUS Triangle. Украина перестает быть разменной картой в геополитическом противостоянии между США и Россией за влияние в регионе.

Рей Бредбері та сучасна Україна, або Чи можна перемогти агресивне невігластво, безкультур’я й хамство?

На плакаті зображена Юлія Тимошенко в іпостасі жінки-воїна з давньоруським щитом і мечем. Дивує лише, чому цей плакат уподобав собі місце на стіні вокзального туалету…
Новини
22:21
Українські льотчики трохи політали разом з російськими
21 квітня Україна і Росія провели двостороннє командно-штабне тренування органів управління чергових сил протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України та Військово-повітряних сил Збройних сил Російської Федерації
22:09
У Києві змінили правила паркування
У Києві змінено нормативні акти з безпеки дорожнього руху, які стосуються паркування автомобілів
21:16
У Тимошенко відзвітували, що повінь змила 4 мільярди
У 2008 році на ліквідацію наслідків стихії у 6 західних областях України - Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій та Вінницькій - направлено 4,1 млрд. гривень
20:52
Депутат вирішував проблеми з ДАІ стріляниною
Депутат Харківської облради обстріляв автомобіль з працівниками Державної автоінспекції
20:20
Лукашенко хоче робити разом із Росією яку-небудь зброю
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про бажання спільно з Росією розробляти оборонні системи
19:24
Гриценко хоче виставити рахунок Бухаресту
Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки Анатолій Гриценко наполягає на тому, щоб Україна виставила Румунії рахунок для компенсації нанесених збитків
19:15
У середу продовжать думати над долею Тимошенко
Конституційний суд у середу, 22 квітня, продовжить слухання в закритій частині пленарного засідання справи за поданням президента Віктора Ющенка про порядок формування уряду коаліцією депутатських фракцій у Верховній Раді
19:12
Невідкладною справою Ющенка ще й не починали займатися
Конституційний суд ще не відкрив провадження у справі про призначення Верховною Радою чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року
18:41
Черномирдін поскаржився Європі на Україну
Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін ознайомив верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин Кнута Волленбека з проблемами дотримання прав російськомовного населення в Україні
18:18
Експерти вважають, що українці занадто звикли до хабарництва
Для викорінення корупції в Україні необхідно змінювати не лише закони, а й еліту
17:26
У Денисової всього на тисячу безробітних більше, ніж узимку
Станом на квітень 2009 року в Україні було зареєстровано 846 тисяч безробітних.
16:32
Тимошенко продовжить спроби посадити Японію на трубу
Прем'єр Юлія Тимошенко має намір продовжити обговорення питання модернізації реконструкції української газотранспортної системи з японськими інвесторами.
16:23
Бойко і Льовочкін виграли право не вибачатися перед Медведчуком
Апеляційний суд Києва повністю задовольнив апеляційні скарги народних депутатів від Партії регіонів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна у справі за позовом Віктора Медведчука.
16:11
МВФ хоче подивитися, як "Нафтогаз" заплатить за газ
Міжнародний валютний фонд (МВФ) не висуває додаткових умов щодо фінансового балансу НАК "Нафтогаз України" для одержання другого траншу кредиту, але хоче бачити, як "Нафтогаз" розрахується з "Газпромом" за квітень
16:07
У Януковича кричать, що Тимошенко приховує інформацію і лякає інвесторів
При цьому він вважає, що "приховування в Україні інформації про результати аудиту діяльності цієї компанії є цілеспрямованими діями в інтересах окремих високопоставлених урядовців"
15:56
Світовий банк дасть Україні закатати в асфальт 3,2 мільярди
Україна і Світовий банк у вівторок підписали угоду, згідно з якою Світовий банк виділить Києву 3,2 млрд. грн. на реконструкцію і модернізацію українських доріг.
15:53
Тимошенко витрусить кишені не тільки багатих українців?
Остання постанова Кабінету Міністрів щодо тарифів на електроенергію передбачає підвищення тарифів для населення, що споживає на місяць більш 400 кВтч, а не 600 кВтч
15:50
виправленоНацрада перевірить "Радіо Алла"
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення здійснить позапланові перевірки низки телерадіокомпаній, зокрема "Радіо Алла"
15:41
Тимошенко просить "ледаря" Януковича заспокоїтися
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає необґрунтованими обвинувачення політиків на адресу Кабінету міністрів у відсутності дієвих антикризових заходів.
15:23
БЮТ зібрався піднімати бар’єр в Раду
Крім підняття прохідного бар’єру, депутат пропонує закріпити кожного кандидата в депутати за виборчим округом
15:21
Янукович обходить Тимошенко і Яценюка
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович переміг би на президентських виборах, якби вони відбулися на початку квітня цього року.
15:12
У квітні до Ради пройшли б Яценюк та Тягнибок
У разі проведення виборів до Верховної Ради на початку квітня 2009 року, 3% бар'єр подолали б 7 політичних партій та блоків, серед яких можливий блок Арсенія Яценюка та Всеукраїнське об'єднання "Свобода".
14:51
Ющенко хоче, щоб Тимошенко вже сьогодні дала гроші банкам?
Бюджет України отримає орієнтовно 1,5 мільярди доларів з другого траншу кредиту МВФ
14:45
Ющенко дав губернаторам місяць на потерпілих від повені
Президент Віктор Ющенко закликає можновладців зробити уроки зі стихійного лиха 2008 року в Західній Україні.
14:25
виправленоНацраду залишили без голови
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву Віталія Шевченка про звільнення з посади голови Національної ради.
14:09
Прихильники Яценюка пропонують футболки з символікою по 25 у.о.
Прихильники Арсенія Яценюка та його руху "Фронт змін" створили перший інтернет-магазин політичної символіки та сувенірів "Магазин змін".
13:51
У Ющенка пояснили, коли Україна збиратиме відбитки пальців іноземців
Отримання біометричних даних іноземних громадян для оформлення віз в Україну можливо застосовувати за принципом взаємності, вважають у секретаріаті президента.
13:36
Литвин чекає проблеми вже після травневих свят
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає переформатування коаліції та спроб внесення змін до чинної Конституції до липня цього року з тим, щоб остаточно прийняти їх у вересні
13:20
Симоненка "підловили" на "заказусі", а у Мороза констатували "смерть"
"Самостійна результативна участь цих сил у виборах проблематична, але у випадку створення блоків у них з‘являються деякі шанси"
13:13
Рішення суду по Лазаренку не остаточне. Термін теж
Судове рішення та термін покарання, визначений у Сполучених Штатах Америки екс-прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку, не є остаточним
12:45
"Регіони" стали найбільш активними, а БЮТ – "партією влади"
За словами експертів, загальноукраїнський рейтинг підтримки Партії регіонів дещо знизився, але він залишається найвищим в Україні (3.5)
12:40
Українці все менше полюють на долари
З початку квітня на валютному ринку України спостерігається зростання пропозиції готівкової іноземної валюти з одночасним скороченням попиту на неї
12:28
Протягом року до Ради можуть пройти 8 політсил - КВУ
Усі політичні сили почали підготовку до сезону великих виборів. На сьогодні до 10 політичних мережевих структур проводять активну роботу: виїзди лідерів до регіонів, робота зі ЗМІ, формування виборчих штабів.
12:16
У Грузії поновлюють протест
Опозиція Грузії готується до початку нової хвилі акцій протесту після свят.
12:05
Росія вважає, що борги її флоту не завдають Україні збитків
Росія суворо стежить за тим, щоб функціонування Чорноморського флоту РФ не завдавало шкоди безпеці України та її інтересам.
12:05
Росія зможе брати участь у модернізації української ГТС на тендерних засадах
Всі роботи з модернізації газотранспортної системи України будуть виконуватися на тендерних засадах, і російські компанії зможуть брати в них участь, які і всі інші - Продан
11:56
Литвин не хоче, щоб на виборах розігрувалася "делікатна" тема
"Мовні проблеми, міжнаціональні та релігійні стосунки - дуже делікатна сфера, яка потребує зваженого підходу. Політики не повинні спекулювати на цих проблемах"
11:46
Немиря летить до Вашингтона за другим траншем МВФ
Урядова делегація відправиться у вівторок до Вашингтона на переговори з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, у тому числі щодо надання чергового траншу кредиту МВФ.
11:43
Грузинський розвідник, представився українцем і шпигував за Олімпіадою
Федеральна служба безпеки Росії припинила діяльність співробітника грузинської розвідки, який представлявся громадянином україни та нелегально був введений на територію Росії.
11:30
В Україну повертається мороз. Буде до - 8°
На заході денна температура складе до 16-21°. Водночас, на сході країни місцями вночі температура опуститься до -8°
11:28
У Тимошенко виділили гроші на 85% пенсій
Станом на 17 квітня поточного року виплата пенсії та грошової допомоги профінансована в сумі 11 477.6 млн. грн. що становить 84.7 % місячної потреби на пенсійне забезпечення
11:24
Найбільше українці не довіряють Раді та президенту
Найбільшою довірою у населення України продовжують користуватись церква (61,2% респондентів), армія (28,7%) та міліція (16,4%). Водночас армії не довіряють 35,4% опитаних, а міліції – 49,1%.
11:08
Кабмін скаржиться на критичну ситуацію з зарплатами
Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова вважає, що ситуація з погашенням заборгованості з заробітної плати на недержавних підприємствах є критичною і вимагає негайного вирішення.

Про це йдеться в її заяві на сайті Мінпраці

11:08
Медведєв: до 2030 року у світі залишаться тільки три постачальники газу
Тільки три країни за межами 2030 року залишаться в якості великих постачальників газу - це Росія, Іран та Катар.
11:07
Росія хоче прописати, що діяти без урахування її інтересів не можна
Новий базовий документ з енергетичної співпраці, який пропонує Росія як каркас міжнародних енергетичних відносин замість Енергетичної хартії 1991 року, визначає додаткову відповідальність країн-транзитерів
10:57
Віза в Україну для європейців має коштувати 35 євро
У випадку, якщо Україна прийме рішення ввести візи для громадян ЄС - ціна візи для європейців повинна бути такою ж, як і для громадян України для поїздки в ЄС - 35 євро.
10:55
Янукович не комплексує від того, що він провінціал. Натомість молодий
Янукович зазначив, що вважає себе ще достатньо молодим політиком, тому що до Києва він потрапив в 2002 році
10:53
Газпром тисне на поляків, яким не вистачає газу Фірташа
Російський газовий монополіст "Газпром" хоче добитись скасування обов’язкового нині затвердження тарифу на транспортування російського газу Польщею до Німеччини польською Адміністрацією з питань енергетики
10:27
Ющенко переживає через м'ясо і молоко та дивується Тимошенко
Президент Віктор Ющенко вимагає невідкладно вжити заходів щодо захисту внутрішнього ринку від недоброякісної продукції та забезпечити сприятливі умови для розвитку підприємництва і конкуренції.
10:13
Фірташ винен "Газпрому" 514 мільйонів доларів
Позитивне сальдо боргу компанії "РосУкрЕнерго" перед ВАТ "Газпром" за газ становить 514,16 млн. доларів.
10:03
Ющенко просить Тимошенко скасувати рішення, які не потрібні МВФ - бо буде драма
Президент Віктор Ющенко просить прем'єра Юлію Тимошенко ретельно переглянути і доопрацювати рішення уряду, що приймалися з метою забезпечення одержання чергового траншу позики МВФ, та зберегти дію лише тих, які пов'язані з цим питанням
09:53
Депутат Харківської облради стріляв в автомобіль ДАІ
Депутат Харківської обласної ради Юрій Житенєв 16 квітня у Харкові стріляв по автомобілю Volkswagen, у якому знаходилися співробітники ДАІ
09:27
Тимошенко говоритиме з японцями, а Ющенко поїде на місце лиха
Президент Віктор Ющенко у вівторок, 21 квітня, здійснить робочу поїздку до Івано-Франківської області.
09:08
Україні треба зважити всі "за" і "проти" збору біометричних даних іноземців
Українська Гельсінська спілка закликає президента ветувати ухвалений Верховною Радою закон про збір біометричних даних іноземців, які перетинатимуть український кордон
08:38
На Львівщині відновлять спеціальні економічні зони?
Мінекономіки України розробило два законопроекти, які дозволять відновити діяльність спеціальних економічних зон (СЕЗ) з усіма пільгами для інвестиційних проектів