21 квітня 2016

Архів

Публікації

ТОП-5 стартапів України - підсумки iForum 2016

У Києві пройшла восьма найбільша в країні конференція інтернет-діячів - iForum. ЕП вибрала найцікавіші доповіді з тих, які там прозвучали. (рос.)

Матюшина і її громада. Чому в Коцюбинському розпустили депутатів

Зараз у селища два ключових питання: коли Матюшина буде відновлена в правах, і коли ЦВК призначить перевибори. За ситуацією в Коцюбинському пильно спостерігають з Києва. Успіх місцевої громади - це один з тестів реформи децентралізації. (рос.)

Вразлива система. Як чиновники намагаються обдурити ProZorro

ЕП проаналізувала, які слабкі місця є у ProZorro, і як недобросовісні бізнесмени та чиновники намагаються цим скористатися. (рос.)

Після Шокіна. Як Луценко готується стати новим генпрокурором

На шляху Луценка до ГПУ є кілька перепон. "Українська правда" розбиралася, як Юрій Луценко збирається очолювати ГПУ, та що буде з фракцією БПП.

Шлях "Гатило". Як знайти новий життєвий старт після війни

Валерій Чоботар про особистий шлях відновлення бійця та про тонкощі психологічної роботи із ветеранами.

ЄС скасує візи, не підписуючи угоду з Україною: чому це важливо та як це працюватиме

Хто здатний зірвати скасування віз? Чи зможуть Нідерланди загальмувати безвізовий так, як загальмували асоціацію? Коли "безвізові обіцянки" перетворяться на реальне скасування віз?
Колонки

Нова кліматична угода: підписувати чи торгуватися?

Подвійне громадянство – чи переважать національні інтереси України?

Нове рішення по ЮКОСу: чи варто РФ святкувати перемогу

Примус до порядності. Як лібералізувати ринок і втримати гривню

Плагіат Кириленко: чи покарають дружину віце-прем’єра?

Чи зможе Тимошенко посадити Яценюка в тюрму?

Новини
23:25
Звіт про злочини РФ на Донбасі 22 квітня передадуть до суду в Гаазі
Заступник голови комісії нижньої палати парламенту Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська передасть 22 квітня до Міжнародного кримінального суду в Гаазі доповідь про злочини Росії на Донбасі в 2014 році.
22:22
ГПУ взялася за екс-менеджмент "Укргазвидобування"
Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо екс-менеджменту ПАТ "Укргазвидобування" через можливі протиправні дії при закупівлі установки колтюбінга навесні 2015 року.
22:14
Після сутичок під КМДА 5 людей поранені, більше 50 затримали
Після сутичок під КМДА до поліції забрали більше 50 осіб.
21:59
Поїзд "Шовкового шляху" повернувся до України - ЗМІ
Перший експериментальний вантажний поїзд, який був запущений 15 січня 2016 року, по так званому "Новому Шовковому шляху", 17 квітня повернувся до України.
21:46
Апеляційний суд залишив під вартою суддю Бурана
Апеляційний суд Києва визнав законним арешт судді Малиновського райсуду Одеси Олексія Бурана.А
21:25
Сили АТО двічі відкривали вогонь у відповідь у четвер
У четвер обстановка у зоні АТО була напруженою. За участю проросійських незаконних збройних формувань відбулось 9 обстрілів українських позицій.
20:59
Компанія "Ес Ай Центр" може звільнити українців від "мобільного рабства"
ДП "Український державний центр радіочастот" переглянув результати тендеру щодо впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора (MNP) і обрало переможцем IT-компанію "Ес Ай Центр", яка запропонувала ціну у 39,6 млн грн.
20:39
Петренко: Україна розглядає різні механізми повернення Савченко
Українська сторона направила до Мін'юсту РФ запит про видачу народного депутата України, льотчиці Надії Савченко, проте можливі й інші механізми її повернення на батьківщину.
20:11
Мін'юст України поки не отримував запит на видачу російських ГРУшників
Міністерство юстиції України наразі не отримувало від Мін'юсту Російської Федерації запиту про видачу російських бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яким Голосіївський райсуд Києва виніс вирок.
19:40
У Путіна порівняли економіку РФ з економікою СРСР 1980 років
Стан російської економіки нагадує другу половину 1980 років, країні потрібно уникнути повторення економічних помилок того часу.путпу
19:18
ЗМІ: Німеччині бракує доказів проти Курченка
Німецька прокуратура за два роки слідства не змогла встановити достатньо доказів проти "младоолігарха" Сергія Курченка у справі про відмивання грошей.
18:58
В Росії досі розбираються, звідки у Афанасьєва побої
Апарат уповноваженого з прав людини при президентові РФ досі уточнює походження виявлених у серпні 2015 року у незаконного засудженого в Росії українця Геннадія Афанасьєва тілесних ушкоджень.
18:34
Промвиробництво в Україні другий місяць зростає
Зростання промислового виробництва в Україні в березні 2016 року становило 4,8% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року, тоді як у лютому цей показник був на рівні 7,6%.
18:33
Луценко розповідає, що на крісло генпрокурора претендує не лише він
Президент Петро Порошенко розглядає щонайменше 4 кандидатури на посаду генерального прокурора.
18:26
ПАРЄ закликала РФ звільнити Савченко та інших українських в’язнів - резолюція
Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію із закликом звільнити українців, які незаконно утримуються у Росії за політично мотивованими звинуваченнями.
18:23
Парубій придумав, як зменшити кількість "прогульників" у Раді
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не підписуватиме народним депутатам заяви про відрядження під час пленарних засідань українського парламенту.
17:57
Нацкомісія анулювала ліцензію Українській міжнародній фондовій біржі
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) анулювала ліцензію Українській міжнародній фондовій біржі (УМФБ) на провадження професійної діяльності через існуючі правопорушення.
17:55
БПП не дасть голосів за закон про стаж генпрокурора
Фракція БПП не буде підтримувати зміни до закону про Прокуратуру щодо вимог на посаду Генпрокурора, який напередодні рекомендував профільний комітет.
17:45
У Раді готують заяву із закликом скликати Радбез ООН через заборону Меджлісу
У Раду внесено проект заяви із закликом до Ради безпеки ООН щодо утисків Меджлісу.
17:41
Луценко не хоче бути маріонеткою Шокіна-Севрука
Лідер фракції БПП і ймовірний кандидат на посаду генпрокурора Юрій Луценко стверджує, що через зміни в закон про прокуратуру незабаром генпрокурор буде позбавлений будь-якої влади.
17:31
В Україні видали 1,3 мільйона біометричних паспортів
17:28
Адвокат: вирок ГРУшникам вступить в силу не раніше 25 травня
Вирок Голосіївського райсуду Києва щодо російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва вступить в законну силу не раніше 25 травня 2016 року, так як копія даного вироку ще не переведена на російську мову і не вручена засудженим.
17:20
Ляшко вимагає відставки Данилюка
Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає відставки міністра фінансів Олександра Данилюка та розслідування щодо нього з боку НАБУ.
17:09
Суд зобов'язав ГПУ відкрити справу за скаргою Лукаш
Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру розслідувати факти тиску з боку прокурорів на учасників кримінального провадження проти екс-міністра юстиції Олени Лукаш.
16:56
відеоУ Київраду прийшли "зелені чоловічки" і побили депутатів
Невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".
16:45
виправленоРада відмовилася обрізати російським передачам ефірні квоти
Депутати відмовилися прийняти у другому читанні законопроект 2766, покликаний вивести російські теле- і радіопередачі з-під європейських квот на трансляцію в ефірі України.
16:41
На Одещині оголосили жалобу через загибель 6 дітей
В Одеській області на 22 квітня оголошено жалобу за загиблими у пожежі в селі Шабо Білгород-Дністровського району шістьма дітьми.
16:34
мапаВ Україну повертається тепло і більшає сонця
Невеликі дощі Український Гідрометцентр прогнозує у Києві та області, на Чернігівщині і Полтавщині, у Харківській і Сумській областях.
16:28
У Латвії відкрили справу проти організатора турпоїздок в Крим
Поліція безпеки (ПБ) Латвії просить прокуратуру Ризького судового округу почати кримінальне переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки в Крим.
16:14
Чубаров заявив про посилення репресій в Криму
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявляє про посилення репресій в анексованому Росією Криму і загрозу членам Меджлісу через його визнання екстремістською організацією.
16:01
У "діамантового" Корнійця вдома були копії особистих документів Шокіна
Під час обшуку у "діамантового" прокурора Олександра Корнійця були вилучені копії особистих документів звільненого генпрокурора Віктора Шокіна, серед яких паспорти, документи на нерухомість.
15:55
НБУ хоче скасувати заборону на репатріацію дивідендів
Національний банк планує скасувати заборону на репатріацію дивідендів. Кожен клієнт має обрати один банк для проведення цієї операції
15:51
Проти прокурорів, які незаконно обжилися в Києві, завели справи
Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо незаконного отримання житла працівниками прокуратури у Києві.
15:51
Справи Бочковського та Стоєцького відклали аж до червня
Шевченківський районний суд Києва переніс розгляд справи проти колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького, підозрюваних у вимаганні, на 17 червня.
15:48
"Татнєфть" тягне до суду Коломойського, Боголюбова і Ярославського
"Татнєфть" ініціювала судовий розгляд в Англії проти ряду українських бізнесменів у справі про постачання нафти на Кременчуцький НПЗ, вимагає відшкодувати 334 млн доларів збитку і відсотки.
15:29
У ГПУ почали справу проти "смотрящего" Ахметова у Запоріжжі
Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо створення та діяльності злочинного угрупування в Запоріжжі.
15:22
ГПУ звинуватила депутатів Київської облради в тиску
Генеральна прокуратура звинувачує депутатів Київської обласної ради у втручанні в діяльність прокуратури в справі мера Вишгорода Олексія Момота, якого підозрюють в хабарництві.
15:00
Під Дебальцевим, Авдіївкою й Ясинуватою нестабільно - місія ОБСЄ
За словами Хуга, трапляються часто обстріли, які знищують інфраструктуру й житлові будинки в містах.
14:52
Справа "Майдану": ГПУ впіймала чергового "беркутівця"
У четвер слідчі ГПУ затримали екс-заступника командира роти столичного "Беркуту", який розшукувався за незаконне затримання активістів "Євромайдану" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку в Києві.
14:51
Данилюк покаявся після того, як його "притисли" журналісти
Міністр фінансів Олександр Данилюк офіційно зізнався, що є директором трьох компаній, після того, як журналісти повідомили його про підготовку відповідного сюжету із доказами.
14:43
У лютому "Центренерго" завезла з РФ партію "африканського вугілля"
В кінці лютого державна компанія "Центренерго" придбала для Зміївської ТЕС партію антрациту, нібито південно-африканського походження, у компанії РЖД "Логістика", дочірньої структури Російських залізниць.
14:42
Росія передає на Донбас спецтехніку - прикордонники
18 квітня через закритий пункт пропуску "Довжанський" пройшло понад 100 машин. Ідеться про пожежні автомобілі, автоцистерни, аварійно-рятувальні машини.
14:17
Лукашенко закликав білорусів кидати пити, але не зовсім
Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав населення вести здоровий спосіб життя.
14:14
Депутати відмовилися розглядати закон про Луценка-генпрокурора
Депутати відмовилися включити до порядку денного законопроект 4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань.
13:59
У РФ вигадали нову причину для затримання журналістів у Криму
МЗС РФ заявляє, що журналісти "Крим.Реалії" (проект Радіо Свобода – УП) повинні отримати в РФ акредитацію як співробітники іноземного ЗМІ.
13:57
Фейгін: після повернення Савченко не повинна сидіти
Після повернення в Україну льотчиця і нардеп Верховної Ради Надії Савченко не повинна відбувати покарання, присуджене їй в Росії.
13:56
Експерти закликали владу негайно змінити склад ЦВК
Низка громадських та експертних організацій закликали президента Петра Порошенка невідкладно зареєструвати у Верховній Раді подання щодо призначення нових членів ЦВК.
13:55
Касько очікує, що його можуть викликати на допити ще по 3-5 справах
Екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько не виключає, що його можуть викликати на допити ще по 3-5 справах.
13:52
Законність будівництва біля Софії в Києві перевірить спецкомісія
Київська міська рада створила тимчасову контрольну комісію з питань вивчення та врегулювання будівництва та використання земельних ділянок по вулиці Гончара 17-23 у Шевченківському районі столиці.
13:42
Данилюк визнав, що досі є директором трьох компаній
Міністр фінансів Олександр Данилюк досі формально залишається директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах.
13:39
Рада у першому читанні прийняла закон про пересадку органів
Верховна Рада у першому читанні прийняла закон 2386а-1 щодо трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини.
13:27
Демчишин увійшов до наглядової ради "Нафтогазу"
Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку погодив призначення екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина п’ятим членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України".
13:24
Лукашенко пропонує Росії завод в обмін на нафтогазову ділянку
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий піти назустріч Росії щодо продажу Мінського заводу колісних тягачів, якщо та натомість надасть нафтогазові ділянки на своїй території.
13:19
У ГПУ пояснили колізію з призупиненням справ проти Пшонки і Якименка
"Ми змушені це робити, тому що законодавець в КПК визначив строк розслідувань. У справах за фактами тих злочинів розслідування триває", - Горбатюк.
13:15
Міністр Черниш: воєнним шляхом Крим не повернути
Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш заявляє, що про повернення Криму і Донбассу військовим шляхом не можей йти мови.
13:10
фотоМАФовики штурмують Київраду і перекрили Хрещатик
Близько 200 МАФовиків, які протестують проти заборони продажу алкоголю у малих архітектурних формах Києва, почали штурмувати Київраду.
12:57
Кабмін схвалив реформу ДФС
За пропозицією Міністерства фінансів уряд схвалив законопроекти, що забезпечать реалізацію рекомендацій МВФ у питаннях реформування фіскальної служби.
12:52
Україна запропонувала Румунії свої газосховища
Україна запропонувала Румунії для зберігання газу газосховища на своїй території.
12:51
Румунія та Україна 6 травня погодять безкоштовні візи для українців
Україна та Румунія 6 травня підпишуть угоду про скасування оплати за оформлення національних довгострокових віз Румунії для українців.
12:49
За добу в зоні АТО поранення отримали четверо бійців - штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції поранень зазнали четверо українських військових.
12:38
Україна хоче приєднатися до Чорноморської флотилії під егідою НАТО
Президент Петро Порошенко хоче, аби Україна долучилася до Чорноморської флотилії під егідою НАТО.
12:29
Речник Путіна каже, що в справі Савченко немає "нових елементів"
Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в справі звільнення української військовослужбовця Надії Савченко поки немає "нових елементів".
12:29
Названо імена ще декількох офіцерів РФ у зоні АТО
Головне управління розвідки Міноборони назвало імена ще декількох російських офіцерів, які підтримують російську агресію на Донбасі.
12:28
У "Батьківщині" немає єдності щодо Луценка на генпрокурора
"Я особисто вважаю, що людина, що має високі моральні й ділові якості, може навести порядок у прокуратурі. І цією людиною і є Юрій Луценко, я його підтримую", - сказав Кожем'якін.
12:24
Луценко каже, що не просував Баганця у Генпрокуратуру
"Це спеціальний клин а) проти БПП, б) – проти наших із ним відносин, бо я не буду його пропонувати, але не хочу з ним сваритися", - вважає він.
12:23
Довгоочікувані підручники для 4 та 7 класів докупить місцева влада
Підручники для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів будуть закуплені в повному обсязі.
12:19
Рада ЄС почне розгляд скасування віз для України 11 травня – ЗМІ
Робоча група Ради ЄС 11 травня обговорить питання візової лібералізації з Україною та Грузією.
12:14
Розвідка відзвітувала про чергових загиблих військових РФ на Донбасі
Головне управління розвідки Міноборони України стверджує, що протягом останніх днів ще кілька російських військових загинули на Донбасі.
12:08
АМКУ оштрафував банк Коломойського на чверть мільйона
Антимонопольний комітет оштрафував ПАТ "Приват Банк" на 247,8 млн гривень.
12:04
В Україні запускають електронну послугу держреєстрації СПД та юросіб
Міністерство юстиції спільно з порталом електронних послугIgov.org.UA запускає послугу державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (СПД) та юридичних осіб.
11:51
Україна не повинна постачати у Крим воду – профільна держслужба
"Ми перекрили канал, і вода в Північно-Кримський канал, я сподіваюся, не буде надходити. Сподіваюся, дамба (у Херсонській області) буде добудована", - заступник голови Держслужби України у справах Криму й Севастополя Зарема Озенбаш.
11:48
Секретар Київради: Будь-яке будівництво на Михайлівській площі неможливе
Секретар Київради Володимир Прокопів вважає неможливим будь-яке будівництво на Михайлівській площі і переконаний, що автора розпорядження про паркінг треба звільнити.
11:43
На Банковій розповіли, у скільки обійшовся візит Порошенка в Японію
Адміністрація президента витратила на організацію візиту глави держави Петра Порошенка до Японії 4-8 квітня 4,7 мільйона гривень, 24,1 тисячі доларів і 7,9 тисячі євро.
11:31
Бойовики обстріляли міст у Щасті і район Троїцького
У Станиці Луганській вже друга ніч минула тихо.
11:30
Жінка на Лексусі переїхала малу дитину у дворі будинку
Удень 20 квітня сталася жахлива аварія на вулиці Ломоносова, 10 – жінка-водій "Лексуса", заїжджаючи у двір, збила і переїхала 4-річну дитину.
11:27
Глава Нацполіції: ми не покриваємо своїх
Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе виступає за максимально суворе покарання для патрульних поліцейських, які вчинили ДТП, що спричинило загибель жінки в Києві.
11:23
У Держдумі після заборони фільмів РФ порівняли Україну з Третім рейхом
Спікер Держдуми Сергій Наришкін порівняв заборона показу російських фільмів в Україні з подіями у фашистській Німеччині і запропонував російським каналам більше показувати фільмів, знятих за творами українських письменників.
11:11
У Раді зависла доля Луценка
У четвер у порядку денному на розгляд парламенту не включено законопроект 4481, схвалений напередодні комітетом. З цього питання у Раді відбудеться нарада.
11:03
Міністр фінансів хоче ліквідувати податкову міліцію
Міністр фінансів Олександр Данилюк виступає за ліквідацію податкової міліції.
11:02
Більше 60 колишніх бойовиків здалися СБУ - Ткачук
Понад 60 колишніх бойовиків скористалося програмою Служби безпеки "На тебе чекають вдома".
10:57
Діалог про статус Донбасу можливий після припинення вогню - Парубій
"Наполягаю і наполягатиму на виконанні першої позиції Мінських угод – припиненні вогню, а потім продовжувати дискусію з інших питань", - наголосив спікер
10:51
Україна призупинила імпорт газу з Угорщини
Україна 19 квітня призупинила імпорт природного газу з боку Угорщини.
10:36
Москаль запропонував службовцям з двома паспортами звільнитися
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль пропонує всім державним службовцям, які мають подвійне громадянство, звільнитися з роботи до 1 травня.
10:35
Голова Мінфіну прийняв відставку свого заступника
"Підписав заяву про відставку заступника міністра фінансів Артема Шевальова", - повідомив міністр.
10:31
ЄС очікує швидкого початку роботи НАЗК - єврокомісар
Євросоюз впевнений, що Національне агентство з питань запобігання корупції готове якомога швидше розпочати свою роботу.
10:25
Хміль пішов із Мінінфраструктури
Роман Хміль звільнений з посади глави департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Мінінфраструктури за згодою сторін.
10:15
"Дизельний скандал": Volkswagen і США досягли мирової угоди
Volkswagen виплатить покупцям своїх машин в США по 5 тисяч доларів в якості компенсації за шкоду, повідомили джерела видання.
10:13
У Раді склали присягу 5 нових депутатів
У Верховній Раді прийняли присягу депутати, які пройшли до парламенту замість нардепів, які пішли працювати до Кабінету міністрів.
10:09
Європа очікує, що ГПУ очолить особа, обізнана в юриспруденції
"Уряд і президент мають забезпечити призначення незалежного і орієнтовного на реформи генпрокурора і провести ґрунтовну реформу Генпрокуратури", - сказав єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган.
10:07
ЄС готовий надати Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги
Євросоюз готовий надати Україні другий транш так званої макрофінансової допомоги на суму в 600 млн євро.
09:59
Гройсман до ювілею королеви Єлизавети: Дякую за підтримку
"Сьогодні виповнюється 90 років королеві Єлизаветі ІІ. Щиро вітаю! Дякую за підтримку України", - зазначив Гройсман.
09:57
Розслідування проти екс-керівників ГПУ призупинили
Генеральна прокуратура припинила розслідування кримінальних проваджень щодо колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, екс-глави Служби безпеки Олександра Якименка, а також проти колишнього глави Національного банку Ігоря Соркіна.
09:43
Ціна на нафту Brent вперше з грудня піднялася вище 45 доларів
Вартість нафти слабо зростає в четвер після того, як напередодні досягла максимумів поточного року на статистиці Міненерго США щодо запасів в країні.
09:36
Порошенко підписав закон про заборону російських фільмів
Заборона трансляції фільмів поширюється на фільми, вироблені та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року
09:24
Дисципліна в "Айдарі" не гірша і не краща за інших - Полторак
Дотримання дисципліни військовослужбовцями в 24-му окремому штурмовому батальйоні "Айдар" Збройних сил міністр оборони Степан Полторак оцінює, як середнє.
09:11
Кличко хоче у Києві ще й муніципальну поліцію
Києву потрібна муніципальна поліція, яка б відповідала за наведення порядку в столиці та безпеку киян. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.
08:43
В Еквадорі вводять податок для багатіїв через землетрус
Серед заходів, запропонованих президентом, – підвищення податку із продажів із 12% до 14% протягом одного року.
08:36
Стратегічні бомбардувальники США вперше завдали ударів по ІДІЛ
Cтратегічні бомбардувальники В-52 армії США, які перекинуті на початку квітня на авіабазу "Ель-Удейд" в Катарі, на цьому тижні завдали перших ударів по цілям ІДІЛ в Іраку та Сирії.
08:15
Угорщина відкрила візовий центр у Львові
Центр відкрито у зв'язку зі значним збільшенням кількості заявок на отримання угорської візи від громадян України за останні кілька років.
08:06
ООН евакуює із Сирії 500 осіб
Із міст Мадая і Забадані, що на південно-заході країни, а також з сіл Кефрая і аль-Фуа на півночі Сирії будуть вивезені хворі, поранені та члени їх родин.
07:44
Геращенко: Закон про "статус" Донбасу не працює через російську окупацію
Закон про особливий статус Донбасу не може вступити в силу, поки на окупованих територіях знаходяться російські війська, техніка і найголовніше - кожен день стріляють.
07:05
відеоУ Мексиці на заводі з переробки нафти стався вибух
На південному сході штату Веракрус в Мексиці на нафтопереробному заводі стався потужний вибух.
06:42
Штаб: Бойовики відкрили вогонь 33 рази, в Авдіївці було "гаряче"
За минулу добу бойовики відкривали вогонь по силам АТО 33 рази, з яких 9 обстрілів відбулися зі зброї великого калібру.
06:05
Пожежу в студентському гуртожитку в Москві ліквідовано
Пожежу в студентському гуртожитку МАІ на півночі Москви ліквідовано.
05:35
РФ знову направила на Донбас "гумдопомогу"
51-а автомобільна колона МНС Росії з гуманітарною допомогою вирушила на окупований Донбас.
05:11
Керченська переправа призупинила роботу
Увечері 20 квітня через сильний вітер було призупинено роботу Керченської переправи.
04:48
ОБСЄ: Обидві сторони конфлікту на Донбасі порушують перемир'я
Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив журналістам в Мінську, що за добу на Донбасі було зафіксовано майже п'ять тисяч випадків порушення режиму припинення вогню.
03:41
Оприлюднено проміжний звіт про причини катастрофи "Боїнга" в Ростові
У Росії Міждержавний авіаційний комітет у проміжному звіті за підсумками розслідування катастрофи "Боїнга" в Ростові-на-Дону підтвердив, що катастрофа сталася в результаті пікірування через віддачу пілотами штурвала від себе, але не встановив мотивів цих дій.
03:02
У Москві горить студентський гуртожиток, є постраждалі
У Москві горить п'ятиповерховий будинок гуртожитку, яке належить авіаційному інституту.
02:31
Гройсман: Підвищення тарифів на газ необхідне
Уряд України буде змушений піти на підвищення тарифів на газ.
01:53
ХАМАС взяв на себе відповідальність за вибух в автобусі в Єрусалимі
Палестинський рух ХАМАС взяв відповідальність за вибух в автобусі Єрусалимі, в результаті якого постраждали 20 осіб.
01:23
Обама і лідери ЄС обговорять ситуацію в Україні
Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністри Великобританії Девід Кемерон і Італії Маттео Ренці вирішили обговорити, серед інших питань, також положення в Україні.
00:54
Гройсман заявив, що не хоче ставати президентом
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що не збирається ставати президентом.
00:26
Порошенко запевнив єврокомісара Хана, що Україна готова до реформ
Президент Петро Порошенко запевнив комісара ЄС Йоганесса Хана в тому, що Україна готова продемонструвати рішучість у виконанні реформ.