21 вересня 2005

Архів

Публікації

Віктор Ющенко: "У мене рука підніметься підписати відставку будь-якого міністра"...

Я Юрію Івановичу дав мандат, який заключається приблизно в тому, що все, що знаходиться поза позицією силових міністерств, які ми узгодимо, я сказав би, у фінальному режимі, і закордонних справ, у тебе білий аркуш паперу, працюй із фракціями, щоб ми вийшли на консолідацію. Вас я прошу не піднімати політичний тиск, на уряд, Юрія Івановича я прошу підходити з прагматичних позицій, професійних позицій формування уряду.

Третій – зайвий або янгол та демони

Нещодавно відбулась нова зустріч панів Бродського та Березовського, де були отримані нові плани, інструкції та матеріали. Вочевидь, цю зустріч важко буде пояснити просто бажанням опального російського олігарха проконсультуватися про ситуацію в Україні. Таким чином, найближчим часом можна очікувати нових хвиль компромату, незрозумілих платіжок, замусолених плівок майора Мельниченка, що підживлюватиме розвиток політичної кризи.

Справа Гонгадзе: без комісії

Ніхто з нас, через 5 років зникнення Гії не сумнівається, що його смерть знову і знову використовуватимуть в цій країні, хоч у багатьох є сумніви офіційно почути ту правду про його смерть, яку всі ми вже давно склали для себе із тих осколків інформації, що протягом цих років падали на нашу голову і шокували. Якби не смерть Гії і остаточна зневіра у владі, навряд чи ми мали б помаранчеву революцію та шанс, який все ще залишається лише шансом.

"Нас має бути 52 000 000", або Як я намагалася обзавестися житлом для своєї молодої родини

Маючи гідну офіційну заробітну плату в стабільній і прибутковій компанії, от уже п'ять місяців я намагаюся купити маленьку квартиру в Києві. Але оскільки ціни на квартири зашкалюють, купити житло я можу тільки в кредит. Ця історія в трьох частинах і драматичному фіналі про те, чому моя мрія взяти кредит і купити квартиру не може здійснитися.

Постпомаранчева депресія

Тимошенко звинувачують у всіх проблемах, мовляв, вона винна в економічній кризі: падінні ВВП, складній ситуації на ринку енергоносіїв та продовольства, тощо. Виправдовувати її недоречно. Однак, є кілька моментів, про які команда президента вперто не хоче говорити, без визнання яких в країни немає шансу хоча б на тимчасове перемир'я – провина Тимошенко лише часткова.

Sine ira et studio

Коли в ефірі пролунала цифра "223" й стало ясно, що кандидатура Єханурова не пройшла, обличчя одного мого знайомого з "майданних" часів світилося тріумфом. Натомість інший мій приятель, що так само відстояв на Майдані "від дзвінка й до дзвінка", був у відчаї, бо держава стрімко сповзає в трясовину хаосу й невизначеності. Очевидно, що обидві ці полярні думки мають під собою підґрунтя.
Новини
22:28
З Росії їдуть вибивати біглих злочинців
Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що після візиту української делегації МВС до Росії буде вирішене питання екстрадиції громадян України для притягнення їх до кримінальної відповідальності
22:25
ПОРОШЕНКО ХОТІВ ПОСЛАТИ ТИМОШЕНКО КВІТИ. А Турчинов зібрав макулатуру
Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко готовий повернутися до владної команди.
21:57
Морозу здалося, що є контакт
Лідер фракцій Соціалістичної партії України Олександр Мороз сподівається, що в четвер у
21:37
Тимошенко сказала Ющенку "ні", Януковичу пропонували крісла
Фракція Блоку Юлії Тимошенко у четвер не буде голосувати за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України
21:33
Кравчукові було цікаво в Ющенка. СДПУ(о) подумає про Єханурова?
Рішення фракції СДПУ (о) щодо кандидатури Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України буде залежати від того, який склад уряду буде запропонований
21:28
Єханурову прогнозують 235 голосів, а може і 270
Лідер фракції Народної партії Ігор Єремєєв прогнозує, що кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра підтримають більше 235 народних депутатів
20:17
доповненоЮЩЕНКО ВДРУГЕ ВНЕСЕ ЄХАНУРОВА з аркушем
Президент Віктор Ющенко вирішив повторно внести до парламенту кандидатуру Юрія Єханурова на затвердження парламентом на посаді прем'єр-міністра
19:19
Порошенко брехав, що відокремився від бізнесу?
Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку зареєструвала ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Петра Порошенка" у Єдиному державному реєстрі інститутів загального інвестування.
18:17
ЄС нічого не обіцятиме Україні, бо вона марнує час?
Європейський союз обережний в тому, щоб брати на себе нові зобов'язання щодо членства України в ЄС.
17:57
Коновалюк не розмовляв з Тимошенко і подався до лейбористів
Лідер партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк заявляє, що його партія не вела жодних переговорів з блоком Юлії Тимошенко.
17:49
Луценко спростував Турчинова – Червоненко не розбазарював порти
Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко підтвердив правомірність і законність договору про спільну діяльність між
17:46
оновленоТурчинов вважає, що Ющенко розпочав "політичні чистки"
Колишній голова СБУ Олександр Турчинов заявляє про політичні чистки в СБУ, розпочаті президентом Віктором Ющенком.
16:31
Литвин знає, де взяти резерв для Єханурова. Але це складно
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що представникам політичних сил буде складно домовитися про кандидатуру на посаду прем'єр-міністра
15:51
Лубківський не хоче залишати Рибачука наодинці
Заступник державного секретаря України Маркіян Лубківський наголошує, що не збирається йти у відставку.
15:44
В 2006 році планують збільшити зростання ВВП
У представленому в Верховній Раді проекті державного бюджету на 2006 рік передбачено зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на рівні 7% (номінальний ВВП – 512
15:36
Мартиненко не пустить Тимошенко у поїзд
Лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко заявляє, що пропозиція екс-прем’єра Юлії Тимошенко щодо спільного з президентом Віктором Ющенком формування нового уряду виглядає "принаймні дивно".
15:05
остаточна версіяЮЩЕНКО ЗАПРОПОНУВАВ ТИМОШЕНКО ЗАКОПАТИ СОКИРУ ВІЙНИ
Президент Віктор Ющенко пропонує всім політичним силам в тому числі і БЮТ взяти участь у формуванні уряду
14:58
Телевізійники і радійники звинувачують Стецьківа в "темниках" і обіцяють страйк
Конференція трудового колективу Державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення” оголосила в УТР передстрайковий стан.
14:43
Тимошенко хоче пробитися до Ющенка і розповісти про піар-агентства
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що не може напряму повідомити президенту Віктору Ющенку свої пропозиції про примирення через блокування доступу до нього оточенням.
14:24
В Україні констатують відкат на 5 років назад
Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко заявляє, що за темпами економічного росту країна повернулася на рівень 2000 року.
14:16
Депутати скаржаться, що через Єханурова на них тиснули як при Кучмі
Депутати Ігор Плохой з Блоку Тимошенко і позафракційний Олег Беспалов заявляють про тиск на них з вимогою голосувати за Юрія Єханурова.
14:13
Турчинов вважає, що його звільнили, бо Ющенко не хотів здавати аналіз?
Екс-керівник Служби безпеки Олександр Турчинов заявляє, що саме екс-секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко переконав президента Ющенка відправити уряд у відставку.
13:38
оновленоТимошенко пропонує Ющенку міняти "емоції" на любов
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко відкидає звинувачення президента Віктора Ющенка про списання Тимошенко боргів ЄЕСУ за рахунок держбюджету.
13:20
оновленоЮщенко збирає лідерів фракцій. Він щасливий, що "поставив крапку"
О 16 годині в середу президент планує зустрітися з лідерами фракцій та груп парламенту.
13:05
Тимошенко заявляє про поновлення "нафталінового" компромату проти неї
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що проти неї поновлені репресії.

Про це вона сказала під час прес-конференції у середу

12:39
остаточна версіяТИМОШЕНКО ПРОТЯГУЄ РУКУ ЮЩЕНКУ
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко пропонує президенту Віктору Ющенку знову об'єднати зусилля і формувати новий коаліційний уряд
12:21
Партія Пинзеника піде до "всеїдної" Тимошенко?
Партія "Реформи і порядок" не виключає можливості блокування з партією Юлії Тимошенко перед парламентськими виборами.
12:05
Міжнародні правозахисники оприлюднять список українських тортур
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International підготувала звіт, в якому відзначається, що в Україні все ще поширена практика тортур і жорстокого ставлення до заарештованих з боку міліції.
12:04
Лубківський піде в "Пору"?
Заступник держсекретаря Маркіян Лубківський розглядає пропозицію партії "Пора" приєднатися до її лав.
11:43
Партія Кінаха лякає, що Ющенко сам буде Єхануровим
Партія промисловців і підприємців не виключає можливості переходу до прямого президентського правління у випадку подальшого поглиблення політичної кризи.
11:28
ПІСКУН ВЗЯВСЯ ЗА БОРГИ ТИМОШЕНКО
Генеральна прокуратура оскаржила у касаційному порядку рішення господарських судів про скасування боргів компанії "Єдині енергетичні системи України
11:21
оновленоЯнуковичці просять перевірити корупцію Ющенка і заколотницю Тимошенко
Верховна Рада звернулася до СБУ, Генпрокуратури та МВС з питання перевірити інформацію про підготовку державного перевороту силами, близькими до Юлії Тимошенко.
11:16
Росія посилює цензуру напередодні українських виборів
Агентство міжнародної інформації "Новости-Украина" заявляє про припинення співпраці з Російським інформаційним агентством "Новости", оскільки, як йдеться в повідомленні, "наша незалежна позиція, особливо в передвиборний період, не влаштовує наших російських партнерів".
11:05
Кримський парламент позбавив Україну другого прем'єра
Верховна Рада Криму прийняла відставку голови Ради міністрів АРК Анатолія Матвієнка.
10:45
Партія Матвієнка не хоче його відпускати
Центральний провід Української республіканської партії "Собор" закликає Анатолія Матвієнка відкликати його заяву про складання обов'язків та досі вважає його чинним головою партії
10:32
Литвин тепер більше, ніж партія Ющенка
Депутати Вадим Гуров, Петро Толочко, Олег Юхновський перейшли із фракції "Єдина Україна" до фракції Народної партії.
10:08
За ображеною Тимошенко підуть ображені політики
Німецький політолог Олександр Рар вважає, що Україну очікує нове загострення політичного протистояння.