21 грудня 2000

Архів

Новини
22:04
Опоненти звинувачують Кучму в причетності до вбивства
В інтерв'ю минулого тижня Мороз сказав, що не може передбачити, як завершитися скандал. Навіть якщо більшість людей повірять в реальність обвинувачень Мельніченка, він сказав: "чи досить це розуміння для того, щоб вдатися до політичних акцій? Я не впевнений в цьому". У вівторок з'явився деякий натяк на відповідь. Біля 2 тисяч людей пішли маршем до стін парламенту, закликаючи до відставки Кучми.
20:16
Дві перемоги опозиції: закон ухвалено, Потебеньку рандеву призначено
Парламент розібрався з частиною спадщини антикучмовських засідань минулого тижня – втілено в життя перше рішення опозиції. У четвер прийнятий в новій редакції закон "Про тимчасові слідчі і спеціальні комісії Верховної Ради України".
19:13
Президент тільки спочатку розгубився
"При тому шаленому тиску з боку деяких парламентських груп насамперед на правоохоронні органи, напевно була розгубленість. Розгубленість не в тому розумінні самого слова, а боязнь помилитися десь, зробити щось не так", - зізнається Кучма.
18:09
Учасників акції "Україна без Кучми" будуть судити
Долю учасників акції "Україна без Кучми" вирішить Старокиївський районний суд. До суду подав Київський міський голова Олександр Омельченко, який вважає неприпустимим "проведення яких-небудь суспільно-політичних заходів на площі Незалежності під час новорічних свят".
17:23
Кучма визнає реальність плівок Мороза
Президент Кучма зовсім "абарзел". Він не знає хто такий цей Гонгадзе. І як і раніше переконаний, що все, що відбувається навколо зникнення Георгія, є провокацією. На інші слова потрібно звернути увагу, оскільки Кучма практично зізнається в тому, що він говорив все те, що зафіксовано на плівці Мороза.
16:51
Усім, хто вміє читати, чути, бачити і сприймати
Звертаюсь до всіх політиків та учасників останніх подій на Майдані Незалежності, до всіх, хто вміє читати, чути, бачити і здатний спримати: не звинувачуйте журналістів. Інакше ви нічим не будете відрізнятися від противників свободи слова, з якими ви боретесь, принаймні, на словах.
16:07
То ж чи має прем'єр право на подання про "зняття силовиків"?
Протиріччя в українському законодавстві кожен може використовувати на свою користь. Але є ще чинники моральні. Бажання прем'єра "з'їхати" у питанні відставки силовиків мотивовано причинами політичними, які суперечать його бажанню зайняти моральну позицію.
15:54
Олігарх готовий перекваліфікуватися в security
Волков разом з "Відродженням регіонів" готовий узяти під особисту охорону майора Мельніченко. У відповідь на послугу той має поспілкуватися з Волковим. "У нас до нього є багато питань", - розказав в інтерв'ю УП лідер депутатської групи.
12:47
Плівка "Трудової України"
Плівка, запропонована публіці в середу захисниками доброго імені Президента з партії "Трудова Україна", є з першого погляду вдалим і несподіваним аргументом проти ідеї достовірності аудіоматеріалів Мороза. Втім, "трудовики" справили погану послугу Кучмі.
12:22
Сучасні "азефи" – петеушники в депутатських костюмах
19 грудня на альтернативний мітинг зібрали на Банковій кілька сотень петеушників, які голосували за громадський комітет захисту Конституції і закликали Леоніда Кучму "навести конституційний порядок". Але ще страшніші були ті "петеушники" в дорогих костюмах, хто від імені обдурених бідолаг виголошував промови і заклики.
12:05
Слідчі комісії готові до легалізації
Законопроект про спеціальні слідчі комісії парламент розгляне в четвер. Треба тільки, щоб правовий комітет встиг підготувати законопроект. Зі слів Мороза, об 11 годині з урахуванням зауважень Кучми він уже був готовий до голосування. Гавриш пропонує повернутися до цього питання "до 9 січня".
11:32
Виступ у Парламенті України Володимира Чемериса, співголови акції "Україна без Кучми"
11:30
ХРОНІКА АКЦІЇ
Парламент надав слово одному з лідерів акції "Україна без Кучми" Володимиру Чемерісу. За цю пропозицію проголосували 241 депутати.

В четвер удень, як стало відомо УП, в Кабінеті міністрів проходило засідання уряду, на якому, серед іншого, розглядалося питання про звільнення силовиків.
10:48
Деркач, Волков і Пінчук не хочуть прискорення розслідування справи Гонгадзе?
У четвер Рада ухвалила постанову "Про прискорення розслідування у справі зникнення журналіста Георгія Гонгадзе". Проти цього чомусь були групи "Трудова Україна", "Відродження регіонів", фракції НДП і Партії зелених.