24 січня 2006

Архів

Публікації

Купи мене, або як продаються політики

Ця стаття в жодному разі не розкриває ідеологічні особливості тієї чи іншої партії та смаки їхнього електорату. Це - спроба детально проаналізувати розвиток ринку політичної реклами та виявити, як він впливає на виборця. Сідаєш біля телевізора, а там – "Віктор Янукович" - новий вид ситної ковбаси в біло-блакитній обгортці, який смачно їдять національні "герої" Ринат Ахметов та Євген Кушнарьов.

Вільноконвертована національна ідея

Насправді, ціна у 95 доларів на найближчі 5 років – це надзвичайно великий подарунок для української промисловості. Як результат, проблеми модернізації у більшості підприємств відійдуть на другий план. І можна буде спостерігати, як у вітчизняного бізнесу і урядовців дуже швидко розвинеться склероз стосовно питань енергоефективності.

Політбоністика-2, або похвала невідомим героям

"Комсомольска правда в Украине" заінтригувала читача статтею під рубрикою "Ну и ну!", назва - "На гривнах появятся Катерина и Виктор Ющенко?". Автор стверджує, що "омолоджений" Тарас Шевченко на новому варіанті купюри номіналом в сто гривень дивовижно схожий на Віктора Ющенка у студентські роки. За версією поважного видання у цьому також приховано натяк на ім'я першої леді Катерини Чумаченко.
Новини
22:10
У Луценка просили бензин на справу Гонгадзе
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловлює оптимізм щодо розслідування справи Гонгадзе оскільки дії Генпрокуратури в ній знову активізовані
21:42
Судимості Януковича скасувала 7-річна секретарка?
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратура може оскаржити у Верховному суді рішення про скасування судимостей Віктора Януковича
18:37
Вибори коштуватимуть стільки ж, як політ навколо Місяця
Центральна виборча комісія затвердила кошторис витрат на підготовку й проведення виборів Верховної Ради.
18:37
Мороз захищає Тимошенко від УП
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що судовий позов проти "Української правди" від імені Юлії Тимошенко подала інша політична сила.
18:28
Проголосувати за суддів Литвина вмовляють вже в Європі
Моніторинговий комітет ПАРЄ на своєму сьогоднішньому засіданні затвердив декларацію, якою ще раз закликав Верховну Раду вирішити питання про формування
18:25
Литвин ніколи не скаже "ніколи" "Нашій Україні"
Голова Верховної Ради, лідер Народної партії Володимир Литвин допускає співпрацю блоку свого імені із блоком партій "Наша Україна" як до, так і після виборів.
17:32
Піскун вирішив, що Янукович може постраждати через комплекси
Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що ніколи не порушував і не закривав жодних справ щодо судимостей лідера партії Регіонів Віктора Янукович.
17:29
Ющенко прибрав суддю, що був за Пінчука?
Президент Віктор Ющенко звільнив першого заступника голови Вищого господарського суду Миколу Хандуріна, призначивши замість нього Сергія Демченка.
17:02
Литвин готовий відповісти у справі Гонгадзе
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що не бачить доцільності у своїй присутності на судовому процесі в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, однак готовий прийти на засідання суду.
16:50
У Тимошенко через Єханурова втрати
Рейтинг Блоку Юлії Тимошенко за місяць знизився майже на 4% – з 15,9% у грудні до 12% у січні.
16:32
Януковича відправлять на перевірку до Луценка
Центральна виборча комісія направила в Міністерство внутрішніх справ списки кандидатів у депутати від 45 політичних сил для перевірки їхньої можливої судимості.
16:12
"Наша Україна" захищатиме "Приват"?
Юридичний департамент "Нашої України" буде позиватися до Фонду державного майна, вимагаючи повернути в державну власність Нікопольський завод феросплавів.
16:12
доповнено 20:57Росія запустила нове шоу про Україну-злодійку
"Газпром" стверджує, що збільшує постачання газу на експорт по газопроводах "Ямал-Європа" і "Блакитний потік", щоб компенсувати падіння постачань у Європу через понадлімітний відбір газу Україною.
16:03
"Наша Україна" не підтримає Тимошенко-прем'єра
"Наша Україна" пропонує своїм потенційним союзникам у майбутньому парламенті відкинути свої амбіції і погодитися на відтворення помаранчевої коаліції.
15:35
Єхануров посадить Україну на дієту
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров сподівається, що 25 січня будуть підписані документи, необхідні для створення україно-російського спільного підприємства з продажу газу.
15:08
"НАША УКРАЇНА" ХОЧЕ ЗНЯТИ ЯНУКОВИЧА З ВИБОРІВ
"Наша Україна" ставить під сумнів законність балотування Віктора Януковича до парламенту
15:06
Луценко братиме штрафи по карточках
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що введення обов'язкових банківських карток для водіїв може вирішити проблему хабарів у ДАІ
15:04
оновлено 16:13Тимошенко заборонили вибивати "додаткові" угоди
ПОРА-ПРП розпочало публічне обговорення тексту угоди про створення коаліції між політичними силами, які брали участь у помаранчевій революції, підписати угоду.
14:52
У березні Єхануров зробить подарунок не тільки жінкам, але усім українцям?
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров прогнозує у березні візит в Україну президента Туркменістану Сапармурата Ніязова, а також підписання у ході його візиту угоди про постачання туркменського газу в Україну на 25 років – до 2031 року.
14:11
ОНОВЛЕНО О 17:30ТИМОШЕНКО ПОДАЛА В СУД НА "УКРАЇНСЬКУ ПРАВДУ", АЛЕ ОБІЦЯЄ ВІДКЛИКАТИ
Блок Юлії Тимошенко подав до суду на "Українську правду"
13:45
Литвин похвалив себе за заслуги, які доведеться перероблювати
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за перегляд параметрів державного бюджету на 2006 рік.
13:33
Луценко скаржиться на спецназ Турчинова, що завадив піймати Пукача
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що затримати генерала Олексія Пукача в Ізраїлі минулого року зашкодив спецназ СБУ.
13:32
Ініціатива Медведчука стала "абракадаброю"
У Міністерстві закордонних справ України вважають передчасною ініціативу СДПУ(о) про проведення референдуму щодо членства України в НАТО.
13:23
Янукович хоче вигнати президента на вулицю
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не згодний із твердженнями президента Віктора Ющенка, що прозвучали у промові останнього з нагоди річниці з дня його інавгурації.
12:53
Бакай з Москви не може їздити на улюблене сафарі?
Керівник Національного бюро Інтерполу Кирило Куликов вважає, що Ігор Бакай буде затриманий при виїзді за межі території пострадянського простору
11:58
Щербаня відмовились визнати жертвою "режиму Ющенка"
Генеральний секретаріат Інтерполу відмовився визнати екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня жертвою політичних переслідувань в Україні.
11:47
Березовський сподівається, що Ющенко і Тимошенко помиряться, але позови підготував
Російський олігарх Борис Березовський підготував позови до Лондонського суду проти соратників президента Ющенка Давида Жванії й Олександра Третьякова.
11:47
Тимошенко виступить після Тарасюка, а Янукович в невизначеності
Лідер блоку Юлія Тимошенко виступить у Європарламенті за запрошенням делегацією Європарламенту по зв'язках з Україною 1 лютого
11:30
Лапи хабарників збільшилися майже в два рази
Середня сума виявленого хабара 2005 року зросла до 8,7 тис. грн., проти 4,7 тис. у 2004 році.
11:25
Мартиненко сказав, що Януковичу не світить
Лідер фракції "Наша Україна" в парламенті Микола Мартиненко виключає можливість створення "синьої" більшості в парламенті
11:08
Ющенко узаконив чесні вибори
Президент Віктор Ющенко підписав указ про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року.
10:56
Мільйонер купить Тимошенко радіо і подарує 140 тисяч?
32-літній мільйонер Костянтин Жеваго і 62-й номер списку БЮТ оголосив про намір створити власну медіагрупу
10:48
Медведчук вважає, що поради Заходу для Ющенка - це ганьба
Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє, що висновки Венеціанської Комісії, до якої звернулася українська влада з приводу політреформи, не можуть бути підставою для внесення змін до Конституції.
10:47
Туркменбаші вирішив не засмучувати Україну і Росію зростанням цін на газ?
Президент Туркменії Сапармурат Ніязов не збирається найближчим часом порушувати питання підвищення ціни на газ для України і Росії.
10:44
Україну чекає "друга "Криворіжсталь"
Міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар припускає, що "Укртелеком" продадуть за 4 млрд. доларів.
10:23
оновлено 12:31Тимошенко зіграла в пінг-понг, покерувала трамваєм і отримала ракету
Юлія Тимошенко під час відвідин Дніпропетровського облучилища фізичної культури пограла в пінг-понг з вихованцями цього закладу
10:15
Ющенко доручив підняти явку на вибори
Ющенко доручив профільним органам влади забезпечити підвищення інформованості громадян про майбутні вибори
10:07
Серед власників телеканалів – Суркіс, офшори та неідентифіковані особи
Українська Гельсінська спілка з прав людини представила список справжніх власників телеканалів.
10:06
Литвина хотіли заляпати грязюкою
Чернівецька облорганізація Народної партії спростовує заяву екс-заступника голови партосередку Володимира Дарчука про перехід 2 тисяч партійців до Соцпартії.
10:05
Біглець Боделан відмовився від допомоги Януковича
Оголошений МВС України в міжнародний розшук Руслан Боделан відмовився коментувати журналістам інформацію про одержання російського громадянства
09:46
Буш повернув Україні преференції
Адміністрація Джорджа Буша оголосила про відновлення статусу України як учасника американської Генералізованої системи преференций у зв'язку з поліпшенням ситуації
09:37
Нас вже не 47 мільйонів
Населення України продовжує скорочуватися. Станом на 1 грудня 2005 року його чисельність складала 46,96 млн. чоловік.
09:29
Янукович поведе на вибори в Одесу Костусєва, дочку Ківалова й ігуменю
Список Партії регіонів з виборів депутатів в Одеську міську раду очолив голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.