25 липня 2008

Архів

Публікації

Польща збирає своїх українців

Звісно, Карта поляка не така доступна як статус "соотечественника" у Росії чи "нового репатріанта" в Ізраїлі. І брюссельські євробюрократи швидко накостиляють полякам, якщо вони почнуть видавати біло-червоні карти усім нащадкам холопів князів Потоцьких та Чарторийських. Але все одно якось воно неспокійно.

Захід України підтопило. Люди випливають з будинків

День прапора

24 липня 1990 року синьо-жовтий стяг було піднято біля Київської міської ради – з того часу цей день і називають днем українського прапора. Тоді він був знаменом свободи, а вже з 1992-го став атрибутом держави, котра зараз здебільшого сприймається як безлика тупа бюрократична машина.

Довкола клоуни

На написання цієї рефлексії мене спровокували кадри примусового приводу чи привозу для допиту з Харкова до Києва секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса та фраза-обмовка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Суспільний психоаналіз: терапія

Можна з певною ймовірністю прогнозувати два варіанти розвитку. Шлях другий - запрошення "варягів", які б мали добрий досвід управлінської діяльності, включно з навичками конструктивного лідерства. Такою організаційною структурою вже є, скажімо, УЕФА, а можуть стати НАТО та/чи ЄС.
Новини
21:43
Грищенка "замучили" в російському МЗС претензіями і докорами
21:00
Богатирьова вважає, що Тимошенко не розуміє свою роботу
17:52
Павленко виключив дружину з офіційної делегації на Олімпіаду в Пекін
Міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко виключив свою дружину з офіційної делегації на Олімпійських іграх
17:35
оновлено Ющенко ще не знає, що він їде на Олімпіаду?
"Президент планує відвідати Пекін 7-9 (серпня)"
17:25
Росіяни розповіли українському послу, як вони печуться про Затуліна
"Мені ноту протесту не вручали, тому що нота з цього приводу вже була вручена в Києві. З російської сторони мені було висловлено занепокоєння"
17:11
Ющенко наказав Тимошенко персонально боротися зі стихією
"Звертаю увагу уряду, а також персонально прем'єр-міністра і міністра надзвичайних ситуацій на необхідності вчасного і дієвого реагування у ситуації, що склалася"
16:18
Піаритися на Олімпіаді відмовився аж один міністр. І всім про це розповів
"А тому участь у складі делегації є такою, що не відповідає засадам професійної етики державного службовця"
16:08
У Жванії нормальний психічний стан, але йому потрібна допомога
Депутат від НУНС Давид Жванія звертається до всіх фракцій парламенту з проханням створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка.
16:02
Путін однією заявою обвалив компанію на $5,7 мільярдів
Після критичної заяви з боку російського прем'єра Володимира Путіна на адресу російської металургійної компанії "Мечел", її акції упали на 37,6% на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE).
15:42
Юристи врятували Ющенка від переслідувань Жванії
"Я обов’язково оскаржуватиму заяву пана Пукшина. Я знайду юридичне формулювання для того, щоб відстоювати свою честь і гідність у суді"
15:23
Огризко і не думав давати Затуліну гроші на квиток
"Тож, міністр, зрозуміла річ, не переймається питаннями оплати квитка Затуліну і, очевидно, російському гостю довелося оплатити квиток за власний рахунок"
14:54
Вінський хоче забрати собі "Укртелеком"
Міністр транспорту та зв`язку Йосип Вінський виступає за переведення "Укртелекому" в управління Міністерства транспорту та зв`язку до приватизації цього об`єкту.
14:53
Симоненко думає, що посадами від Тимошенко не дає грабувати країну
“Заступник міністра – це не політична, а фахова посада. І ми тільки повернули справедливість, захистивши фахівця від необгрунтованого звільнення з посади”
14:27
Луценко усунувся від конфлікту Жванії і Ющенка
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовився прокоментувати заяву народного депутата Давида Жванії (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") щодо вимоги імпічменту президента України Віктора Ющенка
14:13
Луценко нагнав міліції вдвічі більше, ніж на Буша
До забезпечення правопорядку під час святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі у Києві залучено вдвічі більше правоохоронців, ніж під час візиту в Україну американського президента Джорджа Буша.
14:05
КрілЄЦ підставить Ющенку своє плече на президентських виборах
Кріль також зазначив, що на вибори 2007 року "Наша Україна" йшла разом із президентом Ющенком
13:52
Шуфрич пропонує коаліції здаватися
Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає, що за ефективність роботи парламенту відповідальність несе тільки коаліція.
13:51
Затулін полетів у Москву, не догравши в теніс в аеропорту
Перебуваючи на території аеропорту "Сімферополя", російський депутат намагався грати в теніс
13:44
Вихідні в Україні пройдуть під знаком дощу
На вихідних в Україні очікується відносно тепла погода, а також опади на більшій частині території. Місцями можливі грози, пройдуть зливи
13:36
Кріль сказав, що Балозі він ніхто
13:32
У Януковича закликали Варфоломія не брати участь у "провокаціях" Ющенка
"Ми наполегливо закликаємо Святійшого Патріарха Варфоломія I не брати участі у можливих провокаціях проти Української Православної Церкви"
13:23
У Луценка просять ЄЦ не перекладати з хворої голови на здорову
Нардеп Геннадій Москаль вважає, що "Єдиний центр" не вправі ставити вимоги фракції НУНС, оскільки не був суб’єктом виборів
13:16
Шуфрич побачив тазик, яким Балога хоче прикрити "одне місце"
Народний депутат-регіонал Нестор Шуфрич не вірить у майбутнє проекту "Єдиний центр"
13:01
Ніяких об'єднань Партії регіонів і Ющенка не буде
Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Нестір Шуфрич виключає союз своєї політичної сили з Президентом Віктором Ющенком
12:44
У Тимошенко самі не знають, відмовили вони японцям у "Борисполі" чи ні?
За словами Давидова, кредитні кошти вже використовуються на проектування терміналу, проект практично готовий і пройшов тендерну процедуру
12:26
Затулін усе ще сидить в аеропорту і збирається зіграти прямо там у теніс
Після цього, за словами Корнілова, Затуліну нібито пообіцяли купити квиток за рахунок української сторони
12:14
Через Затуліна українського посла в Москві викликали на килим
Посол України в Росії Костянтин Грищенко викликаний у МЗС Росії для обговорення ситуації з забороною на в'їзд на Україну депутатові Держдуми Костянтину Затуліну, повідомило джерело в МЗС Росії
11:51
На Затуліна ще й завели кримінальну справу
Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо депутата Державної думи Росії Костянтина Затуліна за спробу дестабілізації ситуації під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі
11:44
Лужков: "Якщо відступитися від Криму зараз, то нащадки цього не пробачать"
"Виходить, що за своїм геополітичним положенням Росія зараз повертається в ті ще допетровські часи, коли їй доводилося пробиватися в Азовське і Чорне моря"
10:59
Ющенко влаштував ще одне свято
Президент Віктор Ющенко установив в Україні нове свято – День хрещення Київської Русі
10:20
США допоможе збільшити Україні транзит газу?
Сполучені Штати хочуть обговорити з українським керівництвом можливість здійснити проект, який мав би збільшити транзит газу через Україну на 19 мільярдів кубометрів на рік.
10:18
Семенюк відчепиться від "Криворіжсталі" лише через 22 роки
"Невиконання інвестиційних зобов‘язань, і ще гірше відсутність чіткого і жорсткого контролю з боку держави за їх виконанням – це все елементи непрозорості приватизації. Фонд цього допустити не може!!!"
10:07
У СБУ підтвердили, що Затуліну немає чого сунутися сюди рік
Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну заступнику голови комітету зі справ СНД і зв'язків зі співвітчизниками Держдуми РФ Костянтину Затуліну терміном на 1 рік.
09:49
Тимошенко змовилась з Путіним проти Ющенка?
У секретаріаті президента вважають, що Тимошенко відмовляється переводити в аверсний режим Одеса-Броди через угоду з російським прем'єром Володимиром Путіним.
09:35
У Затуліна вважають, що його не пустили через навчання
У зв'язку з відмовою депутату російської Держдуми Костянтину Затуліну у в'їзді на територію України, російська сторона вимагає від України пояснень.
08:46
Затуліна знову не пустили в Україну
Перший заступник голови Комітету Держдуми Росії у справах СНД Костянтин Затулін затриманий в аеропорту Сімферополя.
08:23
Правозахисники звинувачують Луценка у "радянських" переслідуваннях
Правозахисники називають заяви міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про проблеми із громадянством колишньому політичному соратнику Юрію Буту політичним переслідуванням радянського зразка.
08:14
Японці чекають, поки уряд Тимошенко збагне свої забаганки
Посольство Японії поки не отримувало офіційних роз`яснень із приводу планів України відмовитися від використання кредиту на будівництво терміналу в аеропорту "Бориспіль"
08:08
Донецькі депутати просять Яценюка знищити ворога російських телеканалів
Депутати Донецької обласної ради прийняли звернення до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка й керівників фракцій у парламенті із проханням розглянути можливість ліквідації Національної ради з телебачення й радіомовлення