25 жовтня 2017

Архів

Публікації

Чийгоз та Умеров. Усе, що відомо про політв'язнів

Українські заручники, кримські татари Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров звільнені. УП уважно слідкувала за процесом звільнення політв'язнів та пропонує згадати подробиці з життя Чийгоза і Умерова.

Фетизм, або Чому суспільство дискримінує повних

Акцентування уваги на вазі для багатьох є універсальним способом образити опонента. Це – типовий прояв соціокультурної дискримінації, коли "норма", закріплена у суспільстві, впливає на життя окремих людей, які у цю норму не вписуються.

І тебе зареєструють: всі "за" і "проти" мобільного зв'язку за паспортом

З метою нацбезпеки спецслужба хоче примусово зареєструвати всіх мобільних абонентів і їх гаджети. Чим це обернеться для людей, і яка є альтернатива?

Євген Радченко: Українці ходять на вибори краще, ніж середньостатистичні європейці

Якщо виборець за партійний список голосує більш-менш ідеологічно, то за мажоритарника в нього зовсім інший мотив – "Що мені дадуть за мій голос?" І це "дай" насправді істотно відкинуло Україну назад.

Безпрограшна лотерея Кремля: до чого приведе Москву шантаж Ради Європи

Іронія долі в тому, що всі можливі варіанти ведуть до виграшу Кремля. В Москві спромоглися перетворити ситуацію на безпрограшну для тамтешньої влади. Натомість, для Києва відмінність між шляхами – шалена.

Сміття можна перетворити на гроші і квіти. Досвід громади Іллінців

"На початку були побоювання. Але ми просто брали і робили, і сьогодні ми задоволені". Від самого початку об'єднання влада Іллінців зробила ставку на проектну діяльність.

Блокчейн плюс сільське господарство: як зміниться життя споживача і бізнесу

Які можливості дає фермерам база даних, котру не можна змінити заднім числом. (рос.)

Роздвоєння особистостей. Навіщо Кива і Каплін очолили СПУ

Колись потужна СПУ переживає свої найгірші часи. Відродити її з попелу вирішили екс-радник глави МВС Ілля Кива і нардеп Сергій Каплін. До сторіччя Жовтневої революції УП з'ясовувала, хто вони – новоявлені українські соціалісти. (рос.)
Колонки

Для побудови продуктивного діалогу потрібна професійна допомога

Фінансова грамотність українців: було б чим керувати

Узбекистан зміг реформувати вищу освіту. А Україна?

Невиконані судові рішення – ознака failed state

Пограємося з формулою "Роттердам++"

Закарпатці – не сепаратисти

Новини
23:58
OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ
Про бізнес, про кібератаку, про санкції, про газотранспортну мережу, про Укрзалізницю.
23:43
Вибухівку для замаху на Мосійчука заклали у мотоцикл - Шкіряк
За попередньою інформацією, вибухівку для замаху на народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука заклали не у автівку, а у мотоцикл.
23:24
фотоЗамах на Мосійчука пов'язаний з його професійною діяльністю – Ляшко
Замах на народного депутата з фракції "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука пов'язаний з його професійною діяльністю.
22:59
У результаті замаху на Мосійчука помер один чоловік
У Києві в результаті замаху на народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука помер один чоловік.
22:48
На Ігоря Мосійчука скоїли замах
На народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука невідомі скоїли замах.
22:10
Відповідь Саакашвілі щодо громадянства надали 29 вересня – АПУ
Адміністрація президента надала відповідь на запит Міхеіла Саакашвілі щодо надання документів про позбавлення його громадянства України ще 29 вересня.
21:51
Саакашвілі скликав віче під Радою у неділю
Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі закликав своїх прихильників зібратися на віче в неділю під будівлею Верховної Ради.
21:38
Головні новини дня – за 60 секунд
Звільнення Умерова та Чийгоза, документи про позбавлення громадянства для Саакашвілі, лотерейний виграш Ляшка, заяви по ДТП в Харкові, звільнення глави Держгеокадастру і відсторонення адвоката Януковича - новини, які обговорювали 25 жовтня.
21:18
фотоНа Київщині жінка хотіла продати свою дитину за 35 тис доларів
У Київській області співробітники прокуратури спільно зі слідчим управлінням та управлінням боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП затримали 22-річну дівчину. Вона намагалась продати свого дворічного сина за 35 тисяч доларів.
20:52
У НАБУ вимагали в Онищенка докази проти Мартиненка в обмін на закриття провадження – адвокат
За зверненням Миколи Мартиненка проти очільника відділу детективів НАБУ Андрія Калужинського порушено кримінальну справу.
20:40
Штайнмаєр після зустрічі з Путіним: Рани все ще відкриті через анексію та агресію РФ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина та РФ далекі від нормальних відносин через незаконну анексію українського Криму та агресію Росії на Донбасі.
20:21
Умеров і Чийгоз прибудуть до Києва у четвер - Джемілєв
Заступники голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, які наразі перебувають в Анкарі, повернуться в Україну у четвер.
20:13
Суд відправив комбата ОУН Коханівського під цілодобовий домашній арешт
Святошинський районний суд Києва обрав для командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі про стрілянину в столиці.
20:03
ОБСЄ розкритикувала дії поліції Києва щодо журналістів, які висвітлювали сутички у суді
Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір засудив дії поліцейських у Києві стосовно трьох журналістів, які висвітлювали сутички у Святошинському суді Києва 24 жовтня.
19:50
"Укрнафті" не дозволили позбутися боргів за рахунок неіснуючого газу
Верховний суд України скасував рішення, яким суд нижчої інстанції зобов'язав Державну фіскальну службу прийняти 2,061 млрд кубометрів газу 2006 року видобутку в якості податкової застави від ПАТ "Укрнафта".
19:27
НАБУ повідомило Мартиненку про підозру
Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у заволодінні майном ДП "НАЕК "Енергоатом" екс-народного депутата Миколи Мартиненка та його ймовірного спільника, керівника структурного підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом".
19:06
Умеров і Чийгоз працюватимуть у Києві – Чубаров
Найближчим часом Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз приїдуть до Києва, де будуть жити і працювати.
18:43
Бойовики стріляють на двох напрямках, поранений один боєць – штаб
Упродовж дня обстановка в районі проведення АТО залишалась напруженою, бойовики продовжували обстрілювати позиції української армії на Донецькому і Приморському напрямках.
18:40
У Нігерії пірати захопили судно, на якому був українець
В Гвінейській затоці пірати захопили 6 членів екіпажу судна, серед яких є українець.
18:20
Геращенко: Звільненням героїв РФ буде виторгувати пом'якшення санкцій
Після звільнення членів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Росія намагатиметься вибити для себе пом'якшення санкцій.
18:05
В НАЗК пообіцяли перевірити виграш Ляшка
В Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що в найближчий час перевірять декларацію лідера "Радикальної партії" та нардепа Олега Ляшка.
17:43
В РФ хочуть не платити внески Раді Європи до повернення росіян в ПАРЄ
Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росії не варто робити внески до Ради Європи, поки російські парламентарії не повернуться до роботи в ПАРЄ.
17:28
ФСБ висувала вимогу звільнення Умерова й Чийгоза
Російська сторона ставила умовою звільнення членів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова подачу ними прохання про помилування президенту РФ Володимиру Путіну.
17:08
Директор "Трейд Коммодіті" повернувся в Україну – ЗМІ
Директор компанії "Трейд Коммодіті" Вадим Майко, який підозрюється у причетності до розкрадання 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони, повернувся в Україну.
17:02
У Щасті зник озброєний військовослужбовець
Військова служба правопорядку Збройних сил України та Нацполіція розшукують українського військовослужбовця Олександра Чуйкова, який самовільно покинув місце служби зі зброєю та зник 21 жовтня в районі Щастя.
16:44
Аграрій про корупцію: "Податківці просили надати два КАМАЗи документів"
Фінансовий директор групи компаній Agrofusion Іван Сакаль під час інвестиційного форуму розповів про корупцію, з якою він та його колеги зіштовхнулися та боролися у 2015-2017 роках.
16:35
У Національній лотереї відмовились коментувати виграш Ляшка
У представництві Української національної лотереї заявили, що суми виграшів та дані переможців - конфіденційна інформація, і вони не можуть коментувати виграші нардепа Олега Ляшка чи інших гравців.
16:34
У Маріуполі депутати підвісили питання виділення землі бійцям АТО
Депутати Маріупольської ради проголосували за виключення з порядку денного питань щодо виділення земельних ділянок ветеранам АТО.
16:29
У Польщі відкриють Платформу дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз
У Варшаві 26 жовтня буде відкрита Платформа дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз.
16:03
Порошенко розкрив деякі деталі домовленостей щодо Умерова та Чийгоза
Президент Петро Порошенко каже, що домовлявся про звільнення кримськотатарських лідерів Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у США та Україні.
15:59
В УЗ розповіли, як завантажили замовленнями заводи
Панютинський, Стрийський і Дарницький вагоноремонтні заводи, що входять в структуру "Укрзалізниці", з початку 2017 року виробили 1676 напіввагонів.
15:49
Кримський "суд" відмовився випускати фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір"
Підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" відхилив апеляцію захисту і залишив під вартою фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Теймура Абдуллаєва.
15:46
Сексуальні домагання у Єврокомісії: ЗМІ розповіли про скарги працівників
Європейська комісія отримувала від своїх працівників в середньому більш ніж одну офіційну скаргу на сексуальні домагання кожного місяця впродовж останніх п’яти років.
15:36
Умеров і Чийгоз із Туреччини вирушать в Україну
Засуджені окупантами Криму заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз з Туреччини вирушать в Україну.
15:30
СБУ: Спецслужби РФ намагались завербувати понад півсотні українців
Служба безпеки України протягом 2016 та 2017 років зафіксувала на Луганщині понад 50 спроб вербування українських заробітчан спецслужбами РФ.
15:17
Європарламент схвалив нову систему реєстрації на кордонах Шенгену
Європарламент схвалив впровадження нової системи реєстрації в'їзду та виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.
14:51
Саакашвілі отримав із АП документи про позбавлення громадянства
"Я йду в суд сьогодні чи завтра. Нарешті ми отримали документи від Адміністрації президента з питань громадянства. І ми будемо оскаржувати позбавлення мене громадянства", – заявив політик.
14:40
У Росії стверджують, що побудували половину керченського мосту
У Федеральному дорожньому агентстві РФ запевняють, що будівництво мосту через Керченську протоку, з Росії до окупованого нею Криму, завершено "більш ніж на 50%".
14:40
Умерова і Чийгоза видали Туреччині
Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні.
14:21
Укроборнпром не пускає до себе перевірку – Держаудитслужба
Державний концерн "Укроборонпром" не допустив співробітників Державної аудиторської служби для проведення аудиту на підприємствах концерну.
14:21
Віце-прем'єр: Низка українських секторів відстають у виконанні асоціації
Україна має низку проблемних секторів, в яких поки що відстає у виконанні умов Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
14:16
Група щодо повернення корупційних активів не збиралася 2 роки
Засідання впродовж 2016-2017 років не проводили – протоколи не складали.
14:12
Путін і К° накопичили 24 мільярди доларів – розслідування
Проект з викривання організованої злочинності та корупції пов'язує з президентом Росії Володимиром Путіним близько 24 мільярдів доларів, які контролюють люди з його оточення.
13:57
Укрзалізниця вводить новий графік пасажирського руху
З 10 грудня Укрзалізниця вводить новий графік пасажирського руху.
13:50
Кабмін звільнив начальника Держгеокадастру
Кабінет міністрів України звільнив з посади виконуючого обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.
13:38
На Кіровоградщині судді-хабарниці дали 7 років тюрми
У Кіровоградській області засудили до 7 років в'язниці суддю Савранського суду Одещини, яка вимагала 5 тисяч доларів хабара.
13:31
Полковник ЗСУ: Під Радою не батальйон "Донбас", а "тітушки" Семенченка
В’ячеслав Власенко: "Проплачені "тітушки" заробляють по 8 тисяч гривень... Там перебувають близько 10 бійців батальйону "Донбас", які колись брали участь у бойових діях. Я їх не засуджую. Дуже важко протидіяти Семенченку".
13:31
Гройсман: У зриві опалювального сезону винен не я
Відповідальність за вчасний початок опалювального сезону лежить на місцевій владі.
13:23
Беркутівець, якого хочуть обміняти бойовики, подав до суду на Геращенко
Беркутівець, який фігурує у списках бойовиків для обміну заручниками, подав до суду позов про захист честі та гідності на нардепа та уповноваженого з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірину Геращенко.
13:22
Укроборнпром каже, що не працює з "прокладками" і діє прозоро
Держконцерн "Укроборнпром" заявляє, що інформація у ЗМІ про те, що він злив 100 мільйонів "прокладці" менеджера Порошенка, не у всьому відповідає дійсності.
13:19
У Путіна відреагували на слова Собчак про Крим
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував висловлювання телеведучої Ксенії Собчак про те, що Крим належить Україні.
13:16
Держдеп США пояснив затримку із впровадженням нових санкцій проти РФ
Державний департамент США досі працює над визначенням списку осіб та організацій з Росії, пов'язаних з російською обороною і розвідкою, які можуть потрапити під нові санкції.
13:13
фотоПід Радою спокійно, Саакашвілі збирається у міграційну службу
У наметових містечках по вулиці Грушевського та Маріїнському парку спокійно, десятки правоохоронців стежать за порядком.
13:02
Захист Зайцевої змирився з її арештом
Адвокат учасниці резонансного ДТП в Харкові Олени Зайцевої не збирається оскаржувати арешт своєї підзахисної.
12:59
В штабі уточнили, де минулої доби сили АТО зазнали втрат
За добу в зоні проведення антитерористичної операції четверо військових загинули, ще чотири бійці зазнали поранень.
12:26
161 українська компанія потрапила до 5-ти світових санкційних списків
Серед міжнародних санкційних списків було знайдено 434 публікації, що стосуються 161 української компанії.
12:19
Український паспорт втратив позиції у рейтингу "безвізовості"
Український паспорт з червня опустився на дві позиції у міжнародному рейтингу паспортів за рівнем свободи пересування світом.
12:11
Прокурор вважає, що захист Януковича затягує справу про держзраду
Руслан Кравченко зазначив, що 26 жовтня суд зможе надати достатньо часу захиснику – і сторона звинувачення буде згодна на це.
12:10
Росія створює морську бригаду для охорони Керченської протоки
Росгвардія розгорне морську бригаду для охорони Керченської протоки.
11:51
ПРООН звітує, що 71% ліків для українців закупила напряму у виробників
Програма розвитку ООН оприлюднила звіт про закупівлі за кошти бюджету 2016 року.
11:39
Суд відсторонив держадвоката Януковича
Оболонський районний суд відсторонив адвоката, наданого державою екс-президенту Віктору Януковичу Максима Гераська.
11:29
Сканери для кордону: АМКУ "дав добро"
У Державній фіскальній службі заявляють про розблокування тендеру щодо закупівлі скануючих систем.
11:11
Поліція стверджує, що водія Touareg під охорону не брала
Поліція заперечує факт взяття під охорону водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який став учасником смертельного ДТП в Харкові.
11:04
Ляшко виграв у лотерею півмільйона гривень
Лідер "Радикальної партії", нардеп Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень.
11:03
Поліція замовила автівки на 149 мільйонів із повною передоплатою
До 22 грудня поставлять 400 автомобілів Skoda Rapid Active 1.6MPI/81kw із бензиновим двигуном Євро 5 по 373 тис грн.
10:51
Сексуальні домагання: у Франції склали "чорний список" депутатів
Співробітниці французького парламенту уклали "чорний список", фігурантам якого стали депутати, схильні до сексуальних домагань.
10:40
ФотоУ Запоріжжі знешкодили 12 викрадачів людини
Співробітники Нацполіції затримали в Запоріжжі групу з 12 викрадачів, які захопили та утримували в полоні людину. Фото
10:28
Стали відомі подробиці вірусу BadRabbit
Вірус BadRabbit, який 24 жовтня вразив мережі Міністерства інфраструктури та Київського метрополітену, використовував для проникнення на комп'ютери підроблені сертифікати.
09:59
Штайнмаєр: До нормальних відносин Росії й ЄС далеко, але потрібен діалог
Штайнмаєр відзначив, що між РФ та ЄС існують тісні зв’язки у багатьох сферах, передусім, в культурній, але на сьогодні є "і недовіра, і політична напруга".
09:57
Сі Цзіньпіна обрали генсеком Компартії Китаю ще на 5 років
Після пленуму ЦК Сі Цзіньпін представив п'ятьох нових членів політбюро партії. Усі вони – у віці за 60 років.
09:53
фото Суд у справі житомирського "прокремлівського блогера" перенесли
Корольовський райсуд Житомира переніс розгляд справи блогера Василя Муравицького, підозрюваного у державній зраді, на 4 листопада.
09:40
Офіційний курс гривні знизився на 10 копійок
Курс НБУ гривні до долара на 25 жовтня на 10 копійок та встановив його на рівні 26,67 гривні.
09:29
відеоСаакашвілі провів ніч у наметі й готує лекцію
"У наметах я жив вперше, коли жив в Одесі, а зараз це вдруге. Перший раз ми побудували дорогу, а цього разу ми повинні побудувати українську державу", – заявив Саакашвілі.
09:18
Собчак про "український Крим": Судити мене за це не можна
Ксенія Собчак, яка претендує на посаду президента Росії, заявляє, що її не можна судити за висловлювання про те, що Крим за міжнародним правом належить Україні.
08:55
Каталонське місто Жирона оголосило персоною нон грата короля Іспанії
Статус персони нон грата в Жироні також отримав представник уряду Іспанії в Каталонії Енрік Мілло.
08:36
Водій Volkswagen: Я їхав на зелене, Lexus вилетів на шаленій швидкості
Геннадій Дронов про жахливу аварію в Харкові: "Автомобіль Lexus вискочив на перехрестя раптово, з нізвідки! Я не бачив його і не міг бачити, оскільки Lexus вилетів на перехрестя з шаленою швидкістю".
08:11
Єврокомісія обговорить створення посади міністра фінансів ЄС
До кінця року Європейська комісія представить доповідь щодо "можливого створення посади постійного європейського міністра економіки та фінансів, який є демократичним підзвітним".
08:00
Хроніка 25 жовтня. Бої за Земельний кодекс та золотий трон для Фірташа
З погромом і безладом парламент ухвалив Земельний кодекс, за відмову голосувати за Партію регіонів почали штрафувати, компанія Фірташа відсудила в "Нафтогазу" ще два мільярди...
07:18
Погода на середу: дощі на сході, уночі подекуди "мінус"
У середу, 25 жовтня, в Україні очікується прохолодна погода, на сході – дощі.
06:15
Доба в АТО: 4 загиблих, 4 поранених
Наприкінці минулої доби, 24 жовтня, обстановка у районі проведення АТО й надалі залишалася напруженою.
05:15
Загроза КНДР: Україна і США обговорили ядерну стратегію
04:27
Пентагон обіцяє захищати Токіо й Сеул від провокацій КНДР
Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив "непохитну" підтримку Сполученими Штатами своїх союзників – Японії і Південній Кореї – на тлі провокаційної поведінки Пхеньяна.
03:54
Саудівська Аравія збудує інноваційне місто за $500 мільярдів
Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд оголосив про плани побудувати нове інноваційне місто на узбережжі Червоного моря вартістю 500 мільярдів доларів.
03:15
Росія заблокувала продовження розслідування хіматак у Сирії
Росія наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про продовження мандату місії з розслідування хімічних атак у Сирії.
02:40
У Греції запалили олімпійський вогонь
У Греції стартувала естафета олімпійського вогню.
02:16
Смоленська катастрофа: Росія вирізала зі звіту запис вибуху
Запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака Леха Качинського вилучили зі звіту польської комісії на прохання РФ.
01:50
Україна піднялася на 76 місце в рейтингу Doing Business – Порошенко
Україна піднялася в рейтингу Doing Business на чотири позиції.
01:12
Біля лінії розмежування затримали інформаторку "ЛНР"
Співробітники СБУ у районі проведення АТО затримали інформаторку так званого "Міністерства державної безпеки ЛНР".
00:45
Канада пропонує ООН допомогу з реформами
Канада хоче допомогти у реформуванні Організації Об'єднаних Націй і пристосуванні її до вимог сучасності.
00:42
Конгрес США почав розслідування "уранової угоди" з Росією
Комітет з питань розвідки Палати представників Конгресу США ініціював розслідування щодо "уранової угоди" з Росією, укладеної за часів президентства Барака Обами.