27 травня 2008

Архів

Публікації

Імпічмент президенту як черговий сюжет протистояння

Нинішня перманентна політична криза, яка за великим рахунком триває вже понад рік, спонукає політичних гравців втілювати у життя слоган радянський піонерів – "завжди готові". У політичний обіг введено постійне та дієве популістське очікування на дострокові парламентські вибори.

Головні помилки виборів-2008

Відсутність месиджів до середнього класу, який складає кістяк підтримки Тимошенко у Києві, стала причиною демобілізації середнього класу з виборчого процесу. Безумовно це стратегічна помилка БЮТ у плануванні виборчої кампанії.

"Сторожові пси" чи "сторожові цуцики", або про київські вибори у кривому медійному дзеркалі

Після київських перегонів-2008 час кричати про епідемію, яка знову вразила інформаційний простір. Це дуже нагадує висвітлення іншої кампанії – президентської 2004 року. Під час київської виборчої кампанії в українські ЗМІ повернулася цензура.
Новини
22:08
В НУНС не бачать підстав для відсторонення Луценка
Депутат від НУНС Роман Зварич не бачить підстав для відсторонення Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ України.
21:44
Луценко назвав Балогу сантехніком і попросив не відкривати рота
"Есдекі таки колишніми не бувають", - резюмував Луценко.
21:07
НУНС і БЮТ клянуться в дружбі
Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко і член фракції НУНС Роман Зварич заявляють, що нинішня парламентська коаліція не буде переформатована.
20:24
Кличко подав до суду на бездіяльність людей Луценка
На переконання Кличка, результатом такої бездіяльності стало те, що фальсифікації, підкупу і численні правопорушення знайшли ознаки системного характеру й істотно вплинули на результати волевиявлення киян.
19:43
Гривня послабилася на міжбанку
Зростання попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку України у вівторок привів до ослаблення курсу гривні у фінальній частині торгів до 4,7800-4,8100 грн/$1.
18:22
Шевченко каже, що російський МЗС щось наплутав
Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко називає заявау МЗС Росії щодо російської мови голослівною.
18:11
"Наша Україна" рветься у конкретний бій
Партію "Наша Україна" цікавить не політиканство, а вирішення конкретних економічних завдань, заявив голова партії В'ячеслав Кириленко
18:10
Кличко може відібрати в Черновецького перемогу
"Програма блоку формувалася за участі всіх членів команди... У мене немає сумнівів, що команда буде єдиною в ухваленні рішень. Рішення буде ухвалюватися колегіально, проте остаточне рішення ухвалює людина, яка відповідає за формування цієї команди, якою є Віталій Кличко"
17:57
Петьовка скаржиться, що Тимошенко заважає його дружині і дружині Балоги
Депутат фракції блоку НУНС Василь Петьовка обвинувачує уряд у непослідовності в питанні передачі військових містечок у Мукачевому.
17:56
Свідок у справі про отруєння Ющенка боїться за своє життя
"Не можу стверджувати в Україні він, або за її межами, але в безпечному місці"
17:30
Єврокомісія задоволена діями Тимошенко
Європейська комісія задоволена діями українського уряду, спрямованими на забезпечення зростання ВВП і вирішення проблеми інфляції
17:27
До "Борисполя" пустять залізницю
Укрзалізниця" планує після завершення будівництва Дарницького мостового переходу в Києві приступити до реалізації проекту будівництва залізничної гілки до міжнародного аеропорту "Бориспіль
17:16
Колесніков назвав Луценка "дрібним шахраєм" в агонії
"Це агонія дрібного шахрая, пійманого на гарячому, котрий переплутав свою вовну з державною"
17:03
Гривня знову ослабла на міжбанку
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зміцнення в понеділок у вівторок знизився на 3 коп. до 4,78 UAH/USD
16:55
Черновецький не дав нікому ні курки, ні зернятка
Мер Києва Леонід Черновецький не може назвати суму грошей, витрачених на вибори його блоком
16:54
Янукович не хоче, щоб Україна йшла в ЄС "вулицею з одностороннім рухом"
"Зараз, на жаль, влада приділяє недостатньо уваги відносинам із Росією. Як наслідок – страждає економіка України. Ми втрачаємо час, ініціативу і можливості"
16:50
Балога придумав, чим Луценко зацікавив журналістів
Глава секретаріату президента Віктор Балога наголошує, що кримінальні справи проти Луценка та його нинішнього партнера по "Народній самообороні" Жванії не мають ані найменшого політичного підґрунтя.
16:49
Черновецький заявив, що не вважає міністрів "за людей"
Мер Києва Леонід Черновецький не чекає привітань від членів Кабінету міністрів щодо його результатів на дострокових виборах у Києві, оскільки, за його словами, не вважає міністрів "за людей"
16:42
Балога сумнівається в тверезості Луценка і переймається його рівновагою
Він також спростував тезу про існування так званого "плану Балоги – Колесникова" щодо переформатування парламентської коаліції.
16:41
Черновецький стверджує, що він нормальний
Мер Києва Леонід Черновецький стверджує, що він нормальний
16:38
Янукович свято вірить, що перемога Черновецького розвалить коаліцію
"Ми добре розуміли, що вибори, які проходять за межами законів, сприйматися киянами не будуть. Україна і світ побачили, що так звана демократична коаліція знову підмінила законність політичною доцільністю"
16:23
Черновецький розповів, як Луценко допоміг йому на виборах
Мер Києва Леонід Черновецький заявляє про те, що його не цікавить хід розслідування справи, порушеної щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за інцидент із Черновецьким у приміщенні секретаріату президента
16:20
Брифінг Черновецького закінчився розборками і погрозами
Після прес-конференції мера Києва Леоніда Черновецького відбулася сутичка між співробітниками мерії та журналістом каналу СТБ Сергієм Андрушком
16:17
Черновецький образився на ЗМІ, що його не розуміють
Мер Києва Леонід Черновецький скаржиться на недружнє ставлення до нього ЗМІ
16:07
"Шпигунські пристрасті" від Черновецького: "Ти відчуваєш, що тебе от-от третирують"
При цьому Черновецький не уточнив, у який період часу здійснювалося стеження за ним і чи здійснюється воно зараз
15:57
Черновецький про Довгого: "Я не зрадник!"
Мер Києва Леонід Черновецький має намір залишити Олеся Довгого на посаді секретаря Київської міськради
15:52
Черновецький не міг радитися зі звіриним обличчям Тимошенко
Влада, що заявляла про свою моральність, що вона з лісоруба перетворилася в захист зелених насаджень. Лісоруби, я маю на увазі той період, коли Юлія Володимирівна рубала ліс, ну тобто зелень
15:52
Черновецький побачив "дві гримучі змії" на шиї Тимошенко, які організували підкуп
Він також заявив, що організацією підкупу виборців у БЮТ займалися Богдан Губський і екс-глава адміністрації Кучми Віктор Медведчук
15:46
У Черновецького багато планів загребти собі усю владу
15:31
Черновецький усі вибори боявся сісти у в'язницю
Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що не сумнівався у своїй перемозі на дострокових виборах
15:31
доповненоТВК у Києві зробила паузу. Результат - аж у суботу?
"Зараз на під’їзді Голосіївський район, тому, я думаю, нам треба зробити невеличку перерву, щоб вже дочекатися", - пояснила голова ТВК
15:16
Регіони хочуть, щоб Луценко пішов, поки суд та справа
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повинен відмовитися від виконання службових обов'язків до завершення розслідування у справі, порушеної проти нього Генпрокуратурою, вважає народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман
15:14
ТИМОШЕНКО НЕ ПІДТРИМАЄ ЮЩЕНКА НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ?
"Ні. Я б так не трактувала мої слова".
14:56
Томенко: "Мільярд на апарат президента – надто велика розкіш"
Верховна Рада має проаналізувати діяльність та фінансування Державного управління справами при президенті, переконаний член фракції БЮТ Микола Томенко
14:54
У "Привата" знайшлися нові медіаактиви
За його словами, стосунки холдингу з групою "Приват" почались ще у 1999 році з рівноправного партнерства в рамках "Комсомольскої правди в Україні"
14:53
Луценко попередив Ющенка, що гратися з вогнем небезпечно
Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка непокоїть, що міністерство знову втягують в політичний процес.
14:50
Луценка можна або убити, або викрутити руки Тимошенко
Міністру внутрішніх справ Юрію Луценку не висунули звинувачення на допиті в прокуратурі у понеділок через відсутність адвоката
14:44
Москва не пояснила Києву, чому так переживає за Україну і НАТО
"Україна спробувала з'ясувати проблемні питання, що хвилюють Росію в зв'язку з інтеграцією України до НАТО, однак не почула чітких і обґрунтованих пояснень стурбованості цим"
14:40
Луценко хоче справу проти Балоги
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратурі варто порушити кримінальну справу проти голови секретаріату президента Віктора Балоги за перешкоджання органам влади.
14:39
"ЄЦ" обзиває Луценка і Тимошенко "політичними банкрутами"
Попередні результати дострокових виборів у Києві довели "політичне банкрутство" БЮТ та "Народної самооборони", заявляє "Єдиний центр"
14:36
Яценюк просить БЮТ і "Регіони" поспішити з доукомплектацією
"Задля нормальної роботи парламенту прошу політичні сили вже до середи подати документи до ЦВК, щоб в четвер члени комісії могли розглянути питання про реєстрацію депутатів"
14:18
В Огризка "категорично не сприймають" заяви а-ля Лужков
"Ще раз хотів би нагадати, що ми категорично не можемо сприймати будь-які заяви, суть і зміст яких ставлять під сумнів територіальну цілісність України"
14:04
Луценко ще не готовий убити Ющенка, але дає лакмусовий папірець
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає зупинити реалізацію плану секретаріату президента про створення широкої коаліції та звільнити генпрокурора Олександра Медведька.
14:04
Західні області вирвалися вперед

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) підготував дослідження конкурентноздатності областей - серед лідерів опинилися Закарпатська і Львівська області, тоді як Донецька область показала невисоку конкурентноздатність

14:01
Луценко: "На мене хочуть повісити "старого, ніби вже здохлого собаку"
Водночас він сказав, що "абсолютно спокійний" і запевнив, що використовував службову авіації "виключно в службових цілях"
13:35
Україна домовиться про "малий рух" зі Словаччиною
Україна і Словаччина підпишуть міжурядову угоду про місцевий прикордонний рух
13:31
Луценко: "Я програв Балозі і секретаріату президента"
Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявляє про те, що програв дострокові вибори у столиці главі секретаріату президента Віктору Балозі
13:25
оновлено 13:32ЛУЦЕНКО ЗАЯВЛЯЄ ПРО МОЖЛИВИЙ СИЛОВИЙ СЦЕНАРІЙ ПРОТИ НЬОГО
Міністр внутрішнх справ Юрій Луценко заявляє, що розробляється план усунення його від керівництва Міністерством внутрішніх справ.
13:24
ЛУЦЕНКО ЗВИНУВАЧУЄ ЮЩЕНКА У РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУ БАЛОГИ-КОЛЕСНІКОВА
"На що президент Ющенко дослівно сказав: "Юра, кинь ці ментовські примочки. Запам’ятай: поки я президент, кожен, хто приходить у краватці у мій кабінет, не сяде". Це було викликом мені, всьому тому, що я робив у 2005 році"
13:15
Влітку бензин може зрости до 7 гривень
Мінпаливенерго припускає, що до середини червня літр 95-ого бензину може подорожчати до 6,6 гривень.
12:31
Гриценко каже, що в Ющенка нема майбутнього
Депутат Анатолій Гриценко упевнений, що у Віктора Ющенка немає політичного майбутнього
12:27
Україну назвали Венесуелою
"Президент Віктор Ющенко звинувачує прем'єра Юлію Тимошенко, вона, у свою чергу, звинувачує його. І разом вони критикують лідера опозиції Віктора Януковича".
12:24
Депутати-новобранці не поспішають у Раду рятувати коаліцію
Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляє про готовність Центвиборчкому розглянути питання про реєстрацію нових депутатів Верховної Ради замість 11 достроково позбавлених повноважень 29 травня, у випадку подачі кандидатами відповідних документів
12:10
КС захистив пільги від бюджету
Конституційний Суд визнав неконституційними норми закону про державний бюджет на 2008 рік, якими звужуються чи ліквідуються пільги та соціальні гарантії для громадян країни
11:55
оновленоВ київській ТВК почалася "мокруха". Приїхали пожежні
11:27
оновленоУ ТВК "розгальмували" явку і "мокрі" протоколи
Разом з тим вона зазначила, що перші протоколи з мокрими печатками ТВК планує отримати після 12 години вівторка
11:10
Російський МЗС розхвилювався через телебачення в Україні
МЗС Росії висловив стурбованість у зв'язку із ситуацією з російською мовою в Україні.
10:34
Розшукується один з учасників передачі дачі Януковичу
Правоохоронні органи розшукують громадянина Геннадія Герасименка, причетного до схеми по виведенню з держвласності резиденції "Межигір'я", яка потрапила в розпорядження Віктора Януковича.
10:20
Ющенко: Тимошенко "свідомо приховує" інформацію про реальний стан справ
На його думку, "йде свідоме приховування інформації про реальний стан справ із забезпечення нижньої межі добробуту наших громадян, який визначається державою як розмір прожиткового мінімуму, що є недопустимим у правовій, соціально-орієнтованій державі"
10:15
оновленоЛуценка винесуть на Раду. Йому вже вручили повістку
Наступного тижня у вівторок у Верховній Раді буде заслухано звіт парламентської комісії, яка розслідує справу у відношенні міністра внутрішніх справ Юрія Луценко
09:47
Пальне в Києві продовжує дорожчати
За підсумками минулого тижня (з 19 по 26 травня) середні роздрібні ціни на усі види нафтопродуктів у Києві в чергове підвищилися
09:21
У Черновецького мовчатимуть про все до результатів
Команда Леоніда Черновецького до оголошення офіційних результатів не обговорюватиме ані кадрові, ані будь-які інші питання у новоствореній Київраді - Кільчицька
08:55
Європа вимагає скасувати україно-польські прикордонні домовленості
Єврокомісія вимагає від Польщі зменшити зону малого прикордонного руху з Україною до 30 км із 50 км, передбачених у підписаній 28 березня україно-польській угоді
08:13
доповненоУкраїну посунули ближче до ЄС - подалі від Африки
Польща і Швеція запропонували Європейському союзу тісніше співпрацювати з Україною та іншими східноєвропейськими країнами за винятком Росії
01:03
У Черновецького знайдуть роботу і для БЮТ
Блок Черновецького готовий співпрацювати в Київраді з усіма політичними силами, включаючи БЮТ
00:42
Ющенко Канаді: "Ми вам візи скасували, а ви?"
Ющенко сподівається на лібералізацію візового режиму з Канадою