28 січня 2017

Архів

Публікації

Право бути слабким

Ми довгий час вважали, що те саме "громадянське суспільство", яке виходило на Майдан і йшло на фронт, люди, здатні писати закони, платити податки – новий мейнстрім, а виявилося, що вони співвідносяться з рештою країни тою ж мірою, якою локомотив співвідноситься з вагонами. Він дає вектор, але саме вони визначають інерцію. (рос.)
Колонки

Виборча реформа на роздоріжжі. Спроба звернути з головної

Новини
22:57
доповнено від 22:40Путін і Трамп не обговорювали зняття санкцій
Президент США Дональд Трамп і Росії Володимир Путін у телефонній розмові в суботу торкнулися "основних аспектів" ситуації в Україні.
22:30
доповнено о 23:49Меркель і Трамп говорили про Україну і про НАТО
Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили в суботу ряд актуальних питань, у тому числі щодо майбутнього НАТО, ситуації на Близькому Сході й Північній Африці, відносини з Росією і ситуацію в Україні.
22:07
Олланд: Європа має дати тверду відповідь на заяви Трампа
Європа повинна дати "тверду відповідь" на заяви президента США Дональда Трампа, відповідно до яких він привітав вихід Великобританії з Євросоюзу та оголосив про відмову США приймати біженців.
20:48
Співробітники кримського парку левів скаржаться на тиск силовиків
В об'єднанні "Кримський антикорупційний фронт "Тайган" заявляють, що проведені в ніч на 28 січня допити в Білогірському райвідділі поліції щодо співробітників парку "Тайган" містили елементи фізичного і емоційного тиску.
20:13
У столиці комунальник розтратив 300 тисяч на ремонт доріг: "світить" до 8 років
Директору КП "Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них "Магістраль" загрожує від 5 до 8 років ув’язнення за розтрату 300 тисяч гривень.
19:44
В РФ заявили, що чекають на українських авіаконструкторів: щоб не померла "радянська школа"
Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що в Росії готові прийняти українських авіаконструкторів і забезпечити їх роботою і зарплатою.
19:40
Трамп вилаяв NYT та WP за "фейкові новини"
Президент США Дональд Трамп заявив, що американські видання The New York Times та Washington Post "помиляються щодо нього", а їхні повідомлення щодо Трампа є "хибними і гнівними".
19:34
Місцеперебування Клиха в Росії невідоме 3 тижні – адвокат
Адвокати та родина 3 тижні не мають інформації про місце та умови перебування незаконно ув’язненого в Росії українця Станіслава Клиха.
18:51
У Петербурзі поліція штурмувала "музей Новоросії", є поранений
У Санкт-Петербурзі під час затримання ймовірних учасників масової бійки, які сховалися у приміщенні так званого "музею Новоросії" один зі співробітників поліції зазнав поранень.
18:36
фото, оновлено о 20:10Трамп поговорив з Меркель і Путіним
Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
18:12
Хабарника з Житомирської ОДА арештували з правом застави
Керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації, затриманого на хабарі 2500 доларів США, взято під варту з правом внесення грошової застави на суму майже 130 тис грн.
17:49
Арештованого в Криму "диверсанта" Сулейманова лишили за гратами
Фігуранту "справи кримських диверсантів" Редвану Сулейманову продовжили арешт до 28 лютого.
17:43
Рішення Трампа щодо біженців викликає занепокоєння - глава МЗС Франції
Указ президента США Дональда Трампа про обмеження доступу біженців на територіюю країни "не може не викликати занепокоєння".
17:37
АТО: обстрілів з важкого озброєння стало трохи менше
Станом на 18 годину суботи в зоні АТО зафіксовано 23 обстріли. Одного українського військового поранено.
17:28
Організатори блокади Донбасу збираються її розширити
"Ми будемо цю блокаду розширювати", - заявив в ефірі каналу "112 Україна" співорганізатор блокади залізниці в Луганській області, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногородський.
16:33
Ватажок бойовиків ОРЛО пригрозив "несиметрично" відповісти на обстріли
Ватажок бойовиків "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький звинуватив українську сторону у провокаціях та обстрілах, які бойовики "не залишать без наслідків".
16:30
Британські ЗМІ пишуть про загадкову смерть генерала ФСБ, причетного до досьє на Трампа
Колишній генерал КДБ, який, ймовірно допоміг колишньому співробітнику британської розвідки МІ6 Крістоферу Стілу скласти досьє на президента США Дональда Трампа, можливо, був убитий і Кремль це приховав.
16:16
Данія першою в світі призначить "цифрового" посла
Данія стане першою країною в світі, що призначить так званого цифрового посла. Керівництво країни вважає це необхідним, адже технологічні гіганти, як Google і Apple тепер мають більше впливу, ніж багато країн.
16:04
СБУ викрила підприємців, які планували продати комплекс моніторингу супутникового зв’язку
Служба безпеки України викрила факт розробки та спроби продажу однією з львівських комерційних структур комплексу моніторингу супутникового зв’язку.
16:03
Росіяни "з запалом" будують залізницю в обхід України
Пропускна здатність двоколійної електрифікованої залізниці в обхід території України на ділянці Журавка-Міллерово після її введення в експлуатацію складе до 240 пасажирських і вантажних поїздів на добу в двох напрямках.
15:17
Фінполіція забере всі функції щодо економічних злочинів – Мінфін
Нова фінансова поліція має забрати в силових структур України всі функції щодо економічних злочинів проти держави.
15:08
Суд не дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти Клюєва
Печерський райсуд Києва відмовився дозволити Генеральній прокуратурі почати заочне розслідування проти екс-секретаря РНБО, екс-глави АП Андрія Клюєва.
14:56
фотоСпроба пограбування банку в Луцьку: поліцейські застосували зброю
У Луцьку поліцейські охорони застосували табельну зброю, щоб затримати зловмисників, які намагалися обікрасти банк.
14:53
Голову ОГХК, якого пов'язують з Мартиненком, заарештували: застава 100 мільйонів
В.о. голови правління ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.
14:21
МЗС Німеччини й Франції: Санкції можна скасувати тільки після виконання Мінська
Німеччина і Франція згодні, що будь-які кроки щодо скасування санкцій проти Росії мають бути пов'язані з прогресом в мирному процесі на сході України.
14:13
Джима виборола "срібло" у гонці переслідування на ЧЄ-2017
Юлія Джима, яка за підсумками спринту показала перший час, не змогла захистити цю позицію і фінішувала 2-ю, пропустивши вперед росіянку Іріну Старих.
13:47
Засудженого в Росії Карпюка тримають у Володимирському централі
Засуджений в Росії українець Микола Карпюк, про місцезнаходження якого адвокати не знали з 5 грудня, перебуває у Володимирському централі.
13:45
Друг Путіна, пов'язаний з оффшорною імперією, хоче зіграти у Сирії з оркестром
Віолончеліст, близький друг президента РФ Володимира Путіна Сергій Ролдугін, якого називають власником тіньової офшорної імперії з активами в мільярди доларів, готовий ще раз виступили у Пальмірі (Сирія) з концертом.
13:09
Суд розгляне розтрату 600 млн екс-керівництвом недержавного пенсійного фонду НБУ
До Голосіївського райсуду Києва скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати понад 600 млн гривень колишніми керівниками недержавного пенсійного фонду Національного банку України.
13:07
фотоСквотери зайняли в Лондоні маєток колишнього топ-менеджера "Газпрому"
Група сквоттерів самовільно заселилася в Лондоні в особняк колишнього топ-менеджера "Газпрому" Андрія Гончаренка, розташований на одній з найдорожчих вулиць британської столиці — Ітон-сквер в районі Белгравія.
12:59
Підозрюваного у вбивстві жінки й дитини в Овідіополі знайшли повішеним в СІЗО
Підозрюваний у вбивстві жінки та її дитини в Овідіополі в кінці грудня минулого року Дмитро Погорєлов знайдений мертвим у СІЗО.
12:49
Данилюк очікує рішення лондонського суду щодо "боргу Януковича" у квітні
Високий суд Англії може вже у квітні оголосити рішення щодо "боргу Януковича" у розмірі 3 млрд доларів перед Російською Федерацією.
12:36
Україна готова до переговорів з Британією про збереження ЗВТ після Brexit
Україна готова до переговорів з Великою Британією про збереження зони вільної торгівлі після виходу британців зі складу Європейського союзу.
12:23
фотоУ Києві спалили машину адвоката, що бореться з незаконною забудовою
У Дарницькому районі Києва спалили машину адвоката активістів Петропавлівської Борщагівки Олександра Дядюка.
12:11
ГПУ продовжила розслідування проти Януковича до кінця березня – адвокат
Генеральна прокуратура України продовжила до 28 березня 2017 року спеціальну досудове розслідування проти екс-президента Віктора Януковича.
11:59
У штабі повідомили про поранення 3 військових, бойовики активні у напрямку Маріуполя
За минулу добу внаслідок обстрілів з боку бойовиків загиблих серед українських військових немає, троє бійців зазнали поранень.
11:57
Адміністрація Трампа звільнила топ-посадовців Держдепартаменту США
Четверо високопоставлених чиновників Державного департаменту США були звільнені зі своїх посад після приходу нової адміністрації президента Дональда Трампа.
11:46
У РФ готуються випробувати нову протиракетну систему ПРО
Випробування нової протиракети ближньої дії російської системи протиракетної оборони (ПРО) буде проведено "у найближчі два-три роки".
11:15
оновлено від 10:58Тимошенко обіцяє більше ні з ким не об'єднуватися
Партія "Батьківщина" більше не об’єднуватиметься з жодною політичною силою, аби не нести відповідальність за дії інших політиків.
11:08
Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію у "Фортуна-банк"
Фонд гарантування вкладів фізосіб на підставі рішення Нацбанку від 26 січня 2017 року про віднесення ПАТ "Фортуна-банк" до категорії неплатоспроможних з 27 січня ввів тимчасову адміністрацію у банк терміном на один місяць.
10:57
В ООН закликали Трампа й надалі приймати біженців
Управління ООН у справах біженців та Міжнародна організація з міграції закликали адміністрацію президента США Дональда Трампа продовжувати надавати притулок біженцям.
10:53
У Каліфорнії стартувала кампанія за Calexit - вихід штату зі складу США
В американському штаті Каліфорнія почався збір підписів за вихід штату зі складу США - Calexit.
10:50
Держстат: Реальна зарплата зросла на 11,6%
Реальна заробітна плата в Україні в грудні 2016 року порівняно з груднем 2015 року збільшилася на 11,6%, порівняно з листопадом 2016-го - збільшилася на 18,6%.
10:40
фотоНа кордоні затримали трьох українців: везли до РФ радіонавігаційний пристрій
У сумках з товарами народного споживання, які везли до Росії троє громадян України, було виявлено радіонавігаційний пристрій, який використовується у складі бортових систем військових літаків.
10:26
картаНацполіція: У 10 регіонах - критична ситуація з аварійністю на автошляхах
Ситуація з аварійністю на автошляхах 10 регіонів оцінюється як критична, у чотирьох областях зафіксовано високий рівень аварійності.
10:00
РФ намагалася вплинути на Нобелівський комітет фейковими листами від України
Поліцейська служба безпеки Норвегії заявила про операцію російських спецслужб, метою якої було вплинути на Нобелівський комітет, щоб не допустити вручення премії миру президентові України Петру Порошенку.
09:31
Справа ДПЗКУ: Ще одному затриманому повідомлено про підозру
Детективи НАБУ повідомили про підозру четвертому затриманому - учаснику корупційної схеми, через яку ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" зазнала збитків у розмірі понад $60 млн.
09:06
Україна домоглася збереження діючих квот на автоперевезення з Польщею
Україна домоглася від Польщі збереження діючих квот дозволів для автомобільних перевезень.
08:55
Путін розмовлятиме з Трампом без помічників
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що до запланованих на суботу переговорів Володимира Путіна і Дональда Трампа з російського боку не планується залучати кого-небудь ще.
08:41
Українка виграла юніорський Australian Open
14-річна українська тенісистка Марта Костюк виграла одиночний титул юніорського турніру Australian Open-2017.
06:42
Канада передала Україні 10 карет швидкої допомоги
Україні передали 10 карет швидкої допомоги, які були придбані завдяки фінансовій допомозі уряду Канади.
05:55
Доба в АТО: Бойовики били 60 разів, троє військових ЗСУ поранені
За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 60 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, троє українських військових були поранені.
05:14
Сайдік стурбований зростанням жертв серед цивільних на Донбасі
Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік висловив стурбованість збільшенням кількості жертв серед цивільних в результаті бойових дій на сході України.
04:31
Турчинов розповів, скільки кримських силовиків зрадили Україну в 2014 році
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що на початку російської агресії в Криму з 13 тисяч військовослужбовців Збройних сил України не зрадили присязі 3900 осіб.
03:44
У Польщі задоволені, що меру Перемишля зняли заборону на в'їзд в Україну
Скасування українською стороною рішення про заборону в'їзду в Україну меру Перемишля Роберту Хомі є позитивною інформацією.
02:28
Двох німецьких правоохоронців засудили за хабарі від Фірташа
Екс-комісара земельної поліції і детектива, послугами яких користувався, зокрема, і український бізнесмен Дмитро Фірташ, в Німеччині визнали винними в корупції в особливо великих розмірах.
01:47
Трамп підписав указ про "екстремальну перевірку" мігрантів
Президент США Дональд Трамп підписав в п'ятницю, 27 січня, указ, що передбачає «екстремальну перевірку» мігрантів.
01:06
Правозахисники закликали РФ припинити справи проти Сущенка та Семени
Міжнародна і Європейська федерації журналістів спільно з іншими правозахисними групами закликали владу Росії негайно припинити звинувачення проти українських журналістів Романа Сущенко та Миколи Семени.
00:30
Полторак: Зараз Україну захищає 40 тис добровольців
В даний час близько 40 тисяч представників добровольчого руху захищають територіальну цілісність України в зоні проведення АТО на Донбасі.
23:58
У Київській області сталося масове отруєння дітей
У п'ятницю, 27 січня, в двох різних районах Київської області сталося масове отруєння дітей.
23:24
Аваков: 8 осіб звільнено з Нацполіції через стрілянину в Княжичах
Службове розслідування у справі про стрілянину в Княжичах завершено і передано в прокуратуру.