29 березня 2006

Архів

Публікації

Херсонську голову вирішили лишити на тій самій шиї

Діючий міський голова Херсона Володимир Сальдо перемагає на виборах мера міста.

Київський торт з сюрпризом

Ледь не головну несподіванку на виборах 2006 підніс, здавалося б, цілком прогнозований у своїх симпатіях Київ. Місто, що без перебільшення було серцем помаранчевої революції залишилося відданим своїм ідеалам та симпатіям, однак лише на парламентському рівні. На виборах посадовця, який прямо відповідатиме за ситуацію в місті, кияни отримали сюрприз, який самі собі зробили. Леонід Черновецький став мером Києва.

Політичний вибір-2006. Між двох коаліцій

Однак у випадку з "великою коаліцією" СПУ також не програють, оскільки легітимізують вибір "Нашої України" на користь Партії регіонів. Незважаючи на наявність "високих" мотивацій формування такої коаліції, не можна не відчути "олігархічний" присмак "великої коаліції", і в цьому - головна небезпека для України. Саме тому сценарій помаранчевої коаліції є більш прийнятним вибором, за який проголосувала більшість українського суспільства.

Комуністи готові об'єднатися лише після покаяння

Комуністична партія України у майбутньому парламенті згодна створити коаліцію з тими політичними силами, які "покаяться перед народом".

Ноу-хау Черновецького

Черновецький не прагнув будь-що влізти у телеекран, і в цьому він виявився стопроцентно правий. Послідовність його дій важко заперечити, як майже неможливо скасувати результат виборів у Києві. Його конкурентів підвела їх сліпа віра у магічну силу крісел, які вони займають, у всесильність мас-медіа та млявість виборчої кампанії. Проте саме він виявився тим самим раком на столичному безриб'ї.

"Наша Україна" зберегла за собою Мукачево

Міським головою Мукачева знову обраний "нашоукраїнець"

У Львові перемагає "Наша Україна"

Після підрахунку голосів на 275 з 288 дільниць Львова на виборах міського голови лідирує самовисуванець і член "Народного союзу "Наша Україна" Андрій Садовой.

Великий коаліційний покер

Так що за умови створення помаранчевої коаліції Тимошенко нема чого хвилюватися. Олександр Мороз навіть приготував для неї приємний сюрприз: якщо раніше права вето на кандидатуру прем’єра не мали тільки інші учасники коаліції, то в варіанті СПУ цього права позбавлено й президента. Тим часом Тимошенко доведеться на випадок чого миритися з присутністю і Валентини Семенюк у Фонді держмайна і Юрія Луценка в МВС, до яких вона протягом всієї виборчої кампанії мала безліч претензій.

Меморандум про створення Коаліції демократичних сил України

Новини
20:29
Черновецький готує в Києві новий Майдан для отримання посвідчення
19:35
Матері Гонгадзе розкриють секрет "таращанського тіла"
Суд надасть матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе можливість ознайомитися з матеріалами експертизи "таращанського тіла", проведеної в Німеччині.
19:22
Омельченко так поспішав оскаржити поразку, що забув подивитись на календар
Київський міський тервиборчком залишив скаргу кандидата в мери Олександра Омельченка з вимогою визнати вибори мера Києва недійсними без розгляду по суті.
17:51
доповнено 18:08Тимошенко знайшла будинок, де домовляються Єхануров і Янукович
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що перший номер в списку "Нашої України" Юрій Єхануров веде особисті переговори з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем.
17:25
Творіння Пінчука вийде восени
Прем’єра фільму про Бабин Яр, продюсерами якої виступили Стівен Спілберг та Віктор Пінчук, запланована на вересень
17:15
Черновецький пообіцяв не саджати у в'язницю Омельченка
Леонід Черновецький, який перемагає на виборах на посаду мера Києва запевнив діючого мера Олександра Омельченка, що не влаштовуватиме "зачистки кадрів"
17:14
Мороз не хоче відкладати Тимошенко "на завтра"
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що відкладати схвалення меморандуму про створення парламентської коаліції недоцільно.
16:55
Місто Януковича переплутало його з Тимошенко?
За Блок Юлії Тимошенко у Донецьку обласну раду люди голосували помилково, переплутавши його з Партією регіонів, вважає керівник Донецького виборчого штабу Партії регіонів Анатолій Близнюк.
16:43
Єхануров не буде звільнятися з Кабміну
Члени Кабінету міністрів будуть діючими міністрами до моменту, коли чинний прем'єр-міністр не складе свої повноваження перед новообраною Верховною Радою
16:21
Путін готовий дружити з новим прем'єром
Президент Росії Володимир Путін заявляє про готовність Росії співпрацювати з новим Кабінетом міністрів.
16:01
Турчинова можуть судити за Пукача
Заступник генерального прокурора Віктор Шокін заявляє, що не організовував витоку інформації щодо пербування гереала Олексія Пукача в Ізраїлі
15:55
У Києві застрелили чиновника
У Дарницькому районі Києва в середу застрелено головного лікаря санітарно-епідеміологічного нагляду на залізничному транспорті.
15:45
ПОРУ може очолити Кличко?
Голова політради Громадянської партії "Пора" Владислав Каськів вважає, що в разі складання ним повноважень голови політради "Пори" партію має очолити Віталій Кличко
15:36
Люди Литвина, Кличка і Богословської вимагають перерахунку голосів
Лідери низки партій і блоків, які за попередніми даними не подолали 3%- й бар’єр на виборах до Верховної Ради, вимагають від Центрвиборчкому проведення перерахунку голосів виборців.
15:12
оновлено 15:44Литвин, Кличко і Богословська хочуть перерахувати бюлетені
Блок народно-демократичних партій, блок ПОРА-ПРП, Народний блок Литвина і партія "Віче" заявляють про необхідність перерахунку голосів на всіх без винятку виборчих дільницях України
15:12
Через представника "Привата" дістанеться трьом телеканалам
Прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба звернувся з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації в Бабушкинський райсуд міста Дніпропетровська до бізнесмена Геннадія Корбана
14:49
Давидович пообіцяв нацькувати Медведька на фальсифікаторів
Голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович розцінює заяви політичних партій щодо виявлених ними порушень як "політичні декларації" і просить надавати конкретну інформацію про них
14:39
Підприємства Пінчука й Ахметова стали платити менше податків, а Тарути йдуть в офшор
Міністерство фінансів обвинувачує найбільші підприємства України в заниженні сум по сплаті податків, що може призвести до невиконання бюджету в першому кварталі поточного року
14:17
оновлено 15:24МЕДВЕДЧУК ПОДАВ У ВІДСТАВКУ і не хоче махати кулаками
Віктор Медведчук подав у відставку з посади голови СДПУ(О)
14:10
У Єханурова теж хочуть перераховувати голоси
Блок "Наша Україна" заявляє про спроби фальсифікації виборів в східних регіонах України і про те, що наполягатиме на перерахунку голосів.
13:46
"Наша Україна" заховалась від коаліції на два тижні
Президії партії "Наша Україна" розгляне питання створення парламентської коаліції на засіданні 7 квітня
13:43
Луценко відмовляється сидіти з Кушнарьовим за одним міністерським столом
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко може уявити себе в одному уряді з Раїсою Богатирьовою, але не з Євгеном Кушнарьовим.
13:42
Тимошенко обіцяє дійти до Верховного суду через фальсифікації
Блок Юлії Тимошенко заявляє про фальсифікації виборів у п`яти областях.
13:29
Янукович і Тимошенко вкрали у комуністів ідею "світлого майбутнього"?
За об'ємом використання адмінресурсу парламентські вибори були "не менш брудні, ніж президентські", вважає лідер Компартії Петро Симоненко.
13:25
Путін продовжить традицію їздити до Києва після виборів?
Президент Віктор Ющенко обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним майбутній візит останнього до України.
13:15
Мороз також вирішив, що Янукович фальсифікував вибори
Соцпартія звинувачує Партію регіонів у спробах фальсифікації результатів виборів Криму, Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Луганській, Львівській, Донецькій та деяких
12:32
Австрійська газета думає, що Тимошенко - ікона і пророкує їй "святу національну героїню"
Коаліція "Нашої України" і Партії регіонів буде означати зраду помаранчевої революції.
12:07
Єхануров нагадав, що в Україні все ще є президент
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров доручив підготувати заяву від імені уряду за результатами парламентських виборів, в якій підкреслюється, що Україна зберігає стабільність і зовнішньополітичний курс.
11:57
Єхануров вирішив наостанок звільнити губернаторів
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров прогнозує звільнення низки губернаторів за результатами підведення підсумків роботи областей за 1 квартал, що планується в ході розширеного засідання Кабміну 28 квітня.
11:53
Тимошенко думає, що на заході проти неї почали піар-війну
Блок Юлії Тимошенко заявляє про поширення неправдивої інформації про неї закордонних засобах масової інформації.
11:18
Єхануров "спустив" український борг за газ у трубу
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про 68,07 млн. доларів боргу України перед Туркменістаном за поставлений газ.
11:01
За тиждень Безсмертний влаштує "промивку мізків"
Президія "Нашої України" ухвалила рішення про проведення ради партії 7 квітня, на якій будуть проаналізовані результати виборчої кампанії.
10:57
Душа президента не з Тимошенко, бо вона ворог?
Попередні підсумки парламентських виборів є хорошим результатом для помаранчевих ідей та помаранчевих цінностей, вважає експерт британської оборонної академії Джеймс Шерр.
10:50
Партія Януковича терміново хоче поговорити з Росією
Партія регіонів виступає за негайне поновлення переговорів України і Росії про створення Єдиного економічного простору, що дозволить, зокрема, вирішити питання про енергоносії
10:40
Омельченку вже не наздогнати Черновецького
За даними опрацьованих 82,13% бюлетенів Леонід Черновецький лідирує на виборах київського міського голови.
10:33
Омельченко вивозить з мерії документи?
Другий номер виборчого списку ПОРА-ПРП у Киъвраду Володимир Бонаренко заявив, що мер Олександр Омельченко вивозить з будівлі мерії документи.
10:29
США раді за Ющенка і Тимошенко
Держсекретар США Кондоліза Райс вважає важливим той факт, що в ході виборів у Верховну Раду обидві "помаранчеві" сили набрали в сукупності більше голосів, ніж партія екс-прем'єра Віктора Януковича
10:29
Мороз піде в опозицію, якщо "Наша Україна" дружитиме з Януковичем
Один із лідерів Соцпартії Йосип Вінський заявляє, що в разі підписання "Нашою Україною" коаліційної угоди з Партією Регіонів, СПУ піде в опозицію.
10:27
Британських інвесторів шокує прем'єрство Тимошенко
У Великобританії деякі економісти вважають результати парламентських виборів в Україні негативними для інвесторів.