29 березня 2016

Архів

Публікації

Картковий будинок для Порошенка

Поки що Порошенко може святкувати перемогу. Хитку, але перемогу. Він близький до формування нової коаліції і отримав черговий шанс прибрати Яценюка, поставивши свого прем'єра, який насправді не змінює ситуацію. Ця конструкція нагадує картковий будиночок, який рано чи пізно все одно впаде. (рос.)

"За мир і стабільність". Як Кривий Ріг обрав Вілкула мером

27 березня Кривий Ріг знову обирав мера. "УП" спостерігала за завершенням криворізької виборчої епопеї безпосередньо на місці. Схоже, вільне місто визначилось зі своїм майбутнім.

Винайти велосипед. Історія успіху служби доставки DelFast

Казахстанський підприємець, що переїхав в Україну, заснував фірму з доставки товарів з інтернет-магазинів за годину, посадивши кур'єрів на електробайки. Київ, Алмати і Варшава завойовані, попереду - Берлін, Париж і Рим. (рос.)

Сіміки-помічники. Як військові працюють з місцевими в АТО

Їх спеціально тренують не лише тактичній медицині – але й правилам поведінки з агресивно налаштованими місцевими та ведення переговорів з бойовиками.

Гроші, санкції, "Джавеліни" – які помилки робить Київ у співпраці з США

У США немає жодного життєво важливого інтересу, який би вони не могли забезпечити без України. То ким є США? Союзником чи лише партнером? Чи, може, вже варто говорити не про співпрацю, а про патронаж?..

Небо і земля: яка реформа чекає українські аеропорти і авіацію

Кабмін написав програму розвитку аеропортів до 2023 року, яка передбачає амбітні плани щодо залучення інвесторів, лоукостів і об'єднання аеродромів. Наскільки все це реалістично? (рос.)

Неформальна освіта в культурі: довгострокові внески з високими відсотками

Як працює система неформальної культурної освіти у Великій Британії, Франції та Естонії та які висновки з їхнього досвіду варто зробити Україні.
Колонки

Нелюстроване зло зростає

Гаазький вирок Радовану Караджичу: кілька уроків для України

Не генпрокурором єдиним…

Арешт моєї квартири – розправа та особиста помста Шокіна

Чому пропаганда патріотизму марна

Реформаторський рух. Час просвітлення молодих урядовців і політиків ще попереду

Оцінки для української дипломатії. "Заліковка" за 2015 рік

Новини
23:10
В Україні подорожчає білоруський бензин через підвищення мита
Білорусь з 1 квітня підвищує експортне мито на нафту і нафтопродукти, що вивозяться за межі митної території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).
22:20
Голландський депутат розповів, у якому випадку угоду з Україною не ратифікують
Депутат нижньої палати парламенту Нідерландів від партії D66 Кейс Ферхувен, який є одним з ключових лобістів угоди про асоціацію з Україною, визнав, що парламент не стане її ратифікувати в разі негативного результату референдуму.
21:53
Реальна зарплата в Україні скоротилася на 8,3%
Реальна заробітна плата в Україні в лютому 2016 року порівняно з лютим 2015 року скоротилася на 8,3%, порівняно із січнем 2016 р - зросла на 5,3%.
21:31
Штаб АТО: Бойовики обстрілювали цивільних на Луганщині. Є поранений
Прес-центр АТО повідомляє, що бойовики з гранатомету обстріляли цивільні будинки на західній околиці Новоолександрівки. Поранення отримав 42-річний чоловік.
21:06
Цеголко розповів про суддю-хабарника, який втік завдяки імунітету
"Директор Національного антикорупційного бюро повідомив президента про спецоперацію з затримання судді, який отримав хабар в розмірі 500 тисяч гривень. При цьому суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і, користуючись імунітетом, втік", - написав він на Facebook.
20:43
Кабмін розгляне основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік
30 березня Кабмін розгляне проект постанови про основні напрями бюджетної політики на 2017 рік.
20:22
Горбатюк не проти очолити Генпрокуратуру
Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк висловив готовність очолити Генпрокуратуру України.
19:58
Лікаря "швидкої", який приїхав п’яним на виклик до дитини, уже звільнили
Лікаря Центру екстреної медичної допомоги, який 27 березня прибув на виклик до 1,5-річної дитини в нетверезому стані, звільнили.
19:34
РФ залишилися лідером за обсягами грошових переказів в Україну
Найбільші обсяги грошових переказів в Україну, як і в минулі роки, надходили з семи країн світу (у звітному році частка цих країн становила 67,5%).
19:19
Рада провалила закон про Дорожній фонд
Депутати Верховної ради під час сесії у вівторок не змогли проголосувати про проект закону, який передбачує створення Державного дорожнього фонду України.
18:59
Суд за 15 хвилин повернув регіоналу крісло заступника міністра
Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов регіонала Євгена Головіна, котрий підлягає люстрації, та поновив його на посаді заступника міністра.
18:46
Посол ЄС: Дії ГПУ викликають підозри
Новий генеральний прокурор повинен забезпечити незалежність Генеральної прокуратури України від політичного впливу та тиску.
18:20
Марушевська: слова Насірова можуть призвести до скандалу з ООН
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська вважає, що негативне висловлювання голови ДФС Романа Насірова щодо відсталості й неефективності програмного забезпечення ASYCUDA для митниць, яке надає ООН, може призвести до скандалу
18:19
Фірташ розповів, як США "зробили Україну бідною"
Український олігарх Дмитро Фірташ, екстрадицію якого з Австрії вимагають американці, вважає, що США зруйнували Україну.
18:18
Бойовики активізувалися на Луганському напрямку – штаб
Упродовж вівторка бойовики здійснили 33 обстріли по позиціях ЗСУ, у тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї.
18:17
Барну офіційно повернули до фракції БПП
Перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про повернення до складу фракції "БПП "Солідарність" депутат Олега Барни.
17:59
МЗС РФ звинуватив Латвію у "витисканні російських ЗМІ"
МЗС РФ звинуватив Латвію у "цілеспрямованому витисканні російських ЗМІ".
17:51
Народний фронт звинувачує Тимошенко у шантажі
У "Народному фронті" заявляють про шантаж з боку Юлії Тимошенко під час переговорів щодо кандидатури Володимира Гройсмана на пост глави уряду.
17:46
Порошенко дозволив іноземцям у ЗСУ швидше отримувати громадянство
Президент Петро Порошенко підписав указ, яким дозволяється надавати іноземцям громадянство України через 3 роки, з моменту їх вступу на військову контрактну службу до ЗСУ.
17:34
До Естонії з Греції прибули перші сім біженців
У вівторок в Естонію прибули з Греції перші сім військових біженців, серед яких одна сім'я з трьома дітьми і двоє самотніх чоловіків.
17:24
Куценко про звільнення Сакварелідзе: це історичне рішення
У Генеральній прокуратурі пояснюють звільнення заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе "порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій".
17:23
Чиновники Міноборони вкрали 3 млн, призначені на житло військовим
Чиновники Міністерcтва оборони розікрали 3 млн гривень, призначені на забезпечення військових квартирами у Дніпропетровську.
17:04
В Одесі затримали прокурора, призначеного Сакварелідзе
Військова прокуратура Південного регіону затримала співробітника прокуратури Одеської області Олександра Модебадзе. Його підозрюють в отриманні хабара.
17:03
У ГПУ пояснили, хто виконуватиме обов'язки генпрокурора
Після рішення Верховної Ради підтримати заяву про звільнення з посади генерального прокурора Віктора Шокіна обов'язки генпрокурора буде виконувати перший заступник Юрій Севрук.
16:57
фотоКримчанина Афанасьєва хочуть оштрафувати за татуювання
Громадянина України Геннадія Афанасьєва, засудженого в РФ у так званій справі Олега Сенцова, помістили у штрафний ізолятор і хочуть оштрафувати за татуювання.
16:49
Рада розширила перелік заборонених російських фільмів
Верховна Рада поширила заборону трансляції російських фільмів на вперше оприлюднені після 1 січня 2014 року.
16:48
Українські олігархи переоформили землю та дачі в окупованому Криму - ЗМІ
Після окупації Криму українські олігархи переоформили власність на частину своїх земельних ділянок та нерухомості.
16:38
Новинський зі знижкою купив 10% акцій Чорноморського суднобудівного заводу
ФДМУ продав на аукціоні за принципом зниження ціни 9,64% акцій Чорноморського суднобудівного заводу його мажоритарному власнику - компанії Smart Maritime Group Вадима Новинського, за 1,49 млн грн, що в 8,4 разу нижче за початкову вартість цього пакета (12,45 млн грн).
16:22
Путінські байкери знову спробують доїхати до Берліна
Російський мотоклуб "Нічні вовки" планує в кінці квітня почати мотопробіг з Москви до Берліна, присвячений Дню перемоги.
16:18
Касько: Шокін пообіцяв знищити всіх, хто зазіхнув на його "сім’ю"
Генпрокурор Віктор Шокін особисто очолює кримінальне переслідування проти свого екс-заступника Віталія Каська і решти прокурорів і слідчих, які займалися "діамантовою справою".
16:16
Саакашвілі: Мафія і сепаратисти здають Одесу
Глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає ситуацію зі звільнення його соратника Давида Сакварелідзе з ГПУ "махровою контрреволюцією".
16:01
Поки 2 фракції готові увійти в коаліцію - з Тимошенко шукають компроміс
Поки що лише фракції БПП "Солідарність" та "Народний фронт" готові ввійти в коаліції, продовжуються перемовини з "Батьківщиною".
15:52
МЗС: Україна зробила "дуже щедру пропозицію" щодо обміну Савченко
Росіяни Віктор Бут і Костянтин Ярошенко, які відбувають покарання в США, не мають жодного відношення до народного депутата України Надії Савченко, засудженої до тюремного ув'язнення в Росії.
15:49
фотоПутін нагороджує найманців "ПВК Вагнера" за Сирію та Україну
В Росії існує умовно приватна військова компанія "ЧВК Вагнера", яка відправляє воювати на Донбас і в Сирію. Її втрати не входять в офіційну статистику, але це не заважає президенту Путіну нагороджувати російських найманців.
15:39
Більшість британців проти виходу з ЄС
Кількість прихильників Британії у складі ЄС на 8 процентних пунктів перевищує число тих, хто хотів би виходу країни з блоку.
15:36
Порошенко заявив Сакварелідзе, що відставку з ним не узгоджували
Екс-прокурор Одеської області і екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе у вівторок був на зустрічі з президентом Петром Порошенком, який запевнив, що звільнення Сакварелідзе з ним не узгоджували.
15:28
Сакварелідзе оголосив про початок громадської діяльності
Колишній заступник генпрокурора і колишній прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе вирішив зайнятися громадською діяльністю.
15:26
Обама розповів про відверту розмову з Путіним про ЗМІ
Президент США Барак Обама в розмові про свободу слова з Володимиром Путіним висловив припущення, що російський президент повністю контролює ЗМІ в своїй країні.
15:19
Суд зняв арешт із мільярдів меткомбінату Тарути
Київський апеляційний господарський суд зняв арешт з раніше заарештованих за позовом групи "Метінвест" Ріната Ахметова 5,818 млрд гривень Алчевського металургійного комбінату.
15:17
Опоблок пропонує створити на окупованому Донбасі об'єднання у складі України
"Міжобласне територіальне об'єднання Донбас утворюється тимчасово та не є самостійним суб’єктом системи адміністративно-територіального устрою України", - сказано в проекті закону.
15:15
відеоСуд допитав 2 свідків про розгін Майдану. Попов: "Відволікають увагу"
Шевченківський райсуд Києва переніс на 11 квітня розгляд справи екс-голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова стосовно розгону Євромайдану у 2013 році.
14:59
Поліція Кіпру заарештувала викрадача літака EgyptAir
Поліція Кіпру затримала викрадача літака EgyptAir та відпустила заручників.
14:57
Суд заблокував ліквідацію чергового банку
Окружний адміністративний суд Києва визнав ліквідацію банку "Союз" незаконною.
14:54
Тимошенко висунула ультиматум щодо входження в коаліцію
Фракція "Батьківщина" залишається у переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.
14:44
МЗС вимагає від Росії негайно повернути Солошенка в Україну
МЗС України висловлює протест та вимагає від Росії звільнити громадянина України Юрія Солошенка, незаконно засудженого російською владою до 6 років позбавлення волі.
14:38
Томенко: Порошенко наказав заблокувати мою депутатську картку
Президент Петро Порошенко у вівторок вранці персонально розпорядився заблокувати картку Миколи Томенка, якого раніше позбавили мандату під час з’їзду БПП.
14:26
НФ у новому Кабміні претендує на три міністерства
Парламентська фракція "Народний фронт" у новому коаліційному уряді претендує на посади міністрів внутрішніх справ, юстиції, освіти і науки.
14:23
Промвиробництво в першому півріччі зросте на 2% - МЕРТ
За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі за підсумками січня-червня 2016 року зростання обсягів промислового виробництва очікується на рівні 2%.
14:09
Саакашвілі вимагає реакції Порошенка на звільнення Сакварелідзе
Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі вимагає реакції президента Петра Порошенка на звільнення одеського прокурора, заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.
14:07
Бойовики утримують в заручниках 40 цивільних українців
Бойовики утримують у заручниках 40 цивільних громадян України, Росія – 12 українців, серед яких 1 представник МВС України.
14:04
Депутати змінили механізм нарахування пенсії
Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії".
13:50
У Путіна розповіли, що було в червоній валізці Керрі
У червоній валізі, яку держсекретар США Джон Керрі носив з собою у ході візиту в Москву, були просто документи до переговорів.
13:49
Обама відправить на зустріч із Порошенком Байдена
Зустріч американського президента Барака Обами з президентом Петром Порошенком під час його візиту до США поки що не запланована.
13:49
Росія збільшить експорт зброї завдяки військовій операції в Сирії – ЗМІ
Участь Росії у військовій кампанії в Сирії призвела до підвищення інтересу до російської продукції з боку покупців озброєнь і може привести до декількамільярдного зростання прибутків від продажу зброї.
13:45
Розвідка: Мобільний зв'язок ОРЛО віддали чеченцям
Головне управління розвідки заявляє, що місцевий луганський оператор мобільного зв'язку "Луганом" передане в оперативне управління Чеченській компанії "Вайнах Телеком".
13:35
Пасажира літака авіакомпанії EgyptAir переплутали з викрадачем
13:29
Тимошенко висунула нові вимоги, БПП екстрено радиться
Фракція "Батьківщина" висунула нові вимоги для повернення в коаліцію, які обговорюють на терміновому засіданні фракції "БПП "Солідарність".
13:28
У середу в Україну прийдуть дощі і перші грози
30 березня у Києві вдень очікується 12-14 градусів тепла, слабкий дощ із грозою. На більшості території очікуються дощі, у центральних і північних областях - невеличкі грози, на півдні й південному сході – без суттєвих опадів.
13:26
списокПорошенко отримав 80 подарунків, зокрема від Клименка
За час президентства Петру Порошенку вручили близько 80 подарунків, здебільшого дарували книги та сувеніри.
13:13
Послугу перенесення номера запустять не раніше осені
ДП "Український державний центр радіочастот" зможе запустити послугу перенесення номера при зміні оператора (MNP) у тестовому режимі не раніше осені 2016 року у зв'язку з рішенням АМКУ, який зобов'язав держпідприємство провести переоцінку результатів торгів.
13:12
Указ про демобілізацію четвертої хвилі набув чинності
Указ про звільнення в запас військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації набув чинності.
13:11
НФ хоче позачергове засідання Ради з президентом
"Народний фронт" хоче, щоб на позачерговому засіданні Верховної Ради з приводу створення нової коаліції був присутній президент.
12:54
У штабі кажуть про 6 поранених у зоні АТО за добу
За добу в зоні проведення антитерористичної операції 6 українських військових отримали поранення.
12:51
Презентація книжки Ложкіна обійшлася йому майже в 670 тисяч
Витрати на презентацію книги голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна "Четверта республіка" 18 березня склали 668 319 гривень 84 копійки.
12:48
Посол США задоволений, що Шокін піде
США вітають відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.
12:44
відеоМатіос показав відео з Грабовським і сказав, що це не єдина смерть
Заступник Генпрокурора-головний військовий прокурора Анатолій Матіос заявляє, що у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського є інші вбивства.
12:36
США навіть не думають міняти на Савченко ув’язнених росіян
"Пропозиція для обміну – це просто смішно. Савченко утримують незаконно в Росії, вона незаконно була захоплена й за Мінськими угодах її треба звільнити й крапка", - сказав посол США в Україні.
12:34
ДФС відсторонила усе керівництво волинської митниці
Керівництво Волинської митниці відсторонено від виконання обов'язків через службове розслідування за фактом затримання партій товарів, які незаконно потрапили на територію України.
12:29
Єгиптянин, який захопив літак, просить притулку на Кіпрі
Викрадачем літака авіакомпанії EgyptAir є громадянин Єгипту Ібрагім Самаха, він попросив політичного притулку на Кіпрі.
12:27
Нацбанк запропонує на аукціоні 30 мільйонів доларів
Національний банк у вівторок оголосив аукціон з продажу до 30 млн доларів.
12:25
Суд пропонує Чийгозу говорити із захистом через телевізор
Суд на окупованому Криму, що розглядає "справу 26 лютого", відмовився доставляти на засідання заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та інших фігурантів справи.
12:16
У Раді оголосили про вихід фракції Ляшка з коаліції
Перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про вихід фракції "Радикальної партії" з коаліції.
12:04
Організм Савченко перестав сприймати воду – адвокат
Організм ув'язненої в Росії Надії Савченко перестав сприймати звичайну воду.
11:55
Шокін радий і зібрався на пенсію
Генпрокурор Віктор Шокін, звільнення якого схвалила Верховна Рада, має намір піти на пенсію, після того як президент Петро Порошенко підпише указ про його звільнення.
11:51
Італія фактично відкрила небо з Україною
Італія ввела режим відкритого неба з Україною.
11:48
Трамп взяв у помічники консультанта Януковича і Ахметова
Претендент на кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заручився підтримкою американського політтехнолога Пола Джона Манафорта, який раніше консультував політичну кампанію екс-президента Віктора Януковича і Партії регіонів.
11:47
Геращенко - "Самопомочі": Ви профукали Кривий Ріг, продалися "регіоналам"
Депутат "Блоку Петра Порошенка" Ірина Геращенко звинуватила представників партії "Самопоміч" у провалі перевиборів у Кривому Розі й попросила вибачення за них у жителів міста.
11:43
Ляшко вимагає забрати мандат у Вітка, який тепер "під крилом" БПП
Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає позбавити депутатського мандата Артема Вітка, який був виключений з фракції.
11:37
Мінфін залучив у ЄІБ 400 мільйонів євро кредиту
Міністерство фінансів залучило у Європейського інвестиційного банку кредит у розмірі 400 млн євро на реалізацію проектів розвитку комерційних банків, а також підприємств малого і середнього бізнесу.
11:35
БПП оновила фракцію у ВР
Зареєстровані у ВР депутатами Олександр Бригинець і Дмитро Білоцерковець увійшли до складу фракції БПП.
11:34
"Народний фронт" хоче тиждень на формування Кабміну
"Народний фронт" пропонує провести позачергове засідання Верховної Ради наступного вівторка для голосування за нову коаліцію та Кабмін.
11:31
Рада визначилась, хто обиратиме голову Нацагентства з повернення активів
Верховна Рада призначила членами конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора Нацагентства з питань виявлення, розшуку та повернення корупційних активів Дарину Каленюк, Гліба Канєвського і Ярослава Юрчишина.
11:22
фотоБіля ЦВК будують футуристичний центр адмінпослуг
На площі Лесі Українки, поблизу будівлі Центрвиборчкому, розпочалося чергове будівництво.
11:14
ВР затвердила своїх людей, які призначатимуть голову ДБР
Верховна Рада затвердила трьох членів конкурсної комісії, яка має визначати керівництво Державного бюро розслідувань.
11:12
США збільшили на 20% кількість віз, виданих українцям
Громадяни України отримали минулого року 77 203 неімміграційних віз, що на 22% більше ніж у попередньому році.
11:02
РАДА ДАЛА ЗГОДУ НА ЗВІЛЬНЕННЯ ШОКІНА
Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.
11:00
Тимошенко про зміну прем’єра: "Перший барак міняється білизною з другим"
"Згадується такий старий несмішний анекдот: коли в концентраційному таборі сказали, що сьогодні буде зміна білизни – і перший барак міняється білизною з другим. Приблизно так виглядає сьогодні переформатування коаліції", - сказала вона.
10:48
Павленко оприлюднив декларацію: 100 тисяч гривень, автомобілі та катери
Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в 2015 році отримав 100,5 тисяч гривень доходу.
10:32
Партія Яценюка підтримає прем’єра від нової коаліції, але має умову
"У свою чергу, ми очікуємо, що "Блок Петра Порошенка" надасть підписи членів своєї фракції та забезпечить обіцяні підписи ще щонайменше однієї фракції, аби сформувати коаліцію у конституційний спосіб", - заявив Бурбак.
10:31
Викрадач літака Egyptair утримує екіпаж і 5 іноземців, решту відпустили
Більшість пасажирів літак авіакомпанії Egyptair були звільнені після переговорів із невідомим, який сьогодні викрав літак.
10:29
Фірсов з трибуни Ради: "ми ще повернемося"
Колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов вважає позбавлення його і Миколи Томенка мандатів абсурдом.
10:24
"Антонов" покаже свої літаки на збройовій виставці в Індії
В період 28-31 березня делегація ДП "Антонов" братиме участь у виставці DefExpo-2016, яка відкрилася в штаті Гоа, Індія.
10:12
Гройсман оголосив про позбавлення Томенка і Фірсова мандатів
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про позбавлення мандатів депутатів Миколи Томенка та Єгора Фірмова.
10:10
Гройсман сподівається, що у новій коаліції буде більше 3 фракцій
"Робочим варіантом є утворення нової коаліції у складі трьох фракцій. Можливо, ми зможемо розширити коаліцію з трьох фракцій, як вчора було заявлено, до чотирьох або п’яти", - заявив Гройсман.
09:50
ШОКІН ЗВІЛЬНИВ САКВАРЕЛІДЗЕ
Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе.
09:49
Ціни на нафту знижуються через побоювання за надлишок на ринку
Світові ціни на нафту у вівторок продовжують знижуватися на побоюваннях надлишку пропозиції, що зберігається на ринку.
09:44
Невідомі захопили літак EgyptAir і посадили його на Кіпрі
Літак авіакомпанії Egyptair, який здійснював внутрішній переліт з Олександрії в Каїр, у вівторок був викрадений і приземлився на Кіпрі.
09:40
Яресько висміяла фейковий лист пропагандистів РФ
Міністр фінансів Наталія Яресько висміяла фейковий лист, який російська пропаганда видає за справжній документ, адресований від імені глави української Мінфіну помічнику держсекретаря США Вікторії Нуланд.
09:37
фотоПропускний пункт у Золотому можуть відкрити наприкінці тижня
"Якщо не буде провокацій з боку терористичних угрупувань ми як і планували у кінці тижня плануємо відкрити КППВ", - сказав Тука.
09:26
Суд заарештував рахунок E-Pay за пособництво бойовикам
Печерський районний суд Києва заарештував рахунок платіжної системи E-Pay через посередництво фінансування бойовиків невизнаних "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки".
09:20
Захист Савченко не чув про можливий обмін Савченко на Бута, але не проти
Захист українки Надії Савченко був би радий її можливому обміну на Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США, але про такі переговори не знає.
08:31
У Росії називають нових людей, на яких готові обміняти Савченко
Українка Надія Савченко, засуджена судом РФ до 22 років позбавлення волі, може бути обміняна на групу росіян, у тому числі Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США.
08:20
Польща може стати об’єктом атаки російських хакерів - ЗМІ
Польща може стати мішенню російської хакерської атаки під час липневого саміту НАТО у Варшаві.
07:26
АТО: кількість обстрілів рекордно зросла, бойовики застосували артилерію
Минулої доби кількість обстрілів незаконних збройних формувань по позиціях сил АТО рекордно зросла. Бойовики 72 рази обстрілювали позиції сил АТО, у тому числі із застосуванням мінометів і ствольної артилерії калібру 152 мм.
06:57
Глава ЦРУ побував у Москві в березні до виведення її військ з Сирії
Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан побував в Москві на початку березня.
06:36
Заступник держсекретаря США у Москві продовжить розмову Керрі
Заступник державного секретаря США з політичних питань Томас Шеннон вирушив до російської столиці для обговорення з представниками влади РФ питань, які піднімалися під час останнього візиту Джона Керрі.
06:09
Сирія висунула США умови своєї участі в коаліції проти ІДІЛ
Офіційний Дамаск готовий до співпраці з міжнародною коаліцією під проводом США, яка бореться із терористами на Близькому Сході.
05:38
Порошенко закликав депутатів повернутися до питання судової реформи
Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів повернутися до питання судової реформи та змін до Конституції в частині правосуддя попри політичну кризу.
05:14
Керівника поліції Черкащини затримали на хабарі
Виконувача обов’язків керівника поліції Черкаської області Владислава Пустовара затримали під час спроби дати хабара за проходження переатестації у поліцію.
03:56
У Москві було затримано представника Омбудсмена України
У Москві поліцейські затримали представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини Володимира Шрейдлера.
03:32
ГПУ готує підозру екс-майору Мельниченку через "справу Гонгадзе"
У Генеральній прокуратурі України найближчим часом буде вирішене питання з підозрою екс-майору Управління Державної охорони Миколі Мельниченку, відомому по касетному скандалу в справі Георгія Гонгадзе.
02:54
У Кривому Розі виборці отримували по 500 грн від Вілкула – Соболєв
У Кривому Розі перед позачерговими виборами міського голови чинний мер Вілкул роздав виборцям по 500 грн, які були виділені з міського бюджету.
02:34
Шимків не погодиться стати міністром охорони здоров’я
Призначення Дмитра Шимківа на посаду міністра охорони здоров'я суперечитиме поняттю технократичного підходу до формування уряду.
01:47
Фейгін: РФ не зможе повернути Савченко в рамках Мінських угод
Росія не стане обмінювати українську льотчицю Надію Савченко на ув'язнених ГРУшників в рамках Мінських домовленостей, оскільки не визнає себе стороною конфлікту на Сході України.
01:03
Японія стурбована військовою експансією Росії на спірних Курилах
Японія висловила Росії стурбованість планами останньої побудувати військово-морську базу на Курильських островах, предметі територіальної суперечки.
00:55
"Самопоміч" не голосуватиме за прем'єра, поки не будуть виконані умови фракції
Фракція "Самопоміч" не планує входити до парламентської більшості.
00:42
Бурбак: Кабмін може бути призначений у вівторок, якщо буде створена коаліція
"Народний Фронт" буде голосувати у вівторок за кандидатуру Володимира Гройсмана у разі підписання коаліційної угоди і розробки програми дій уряду.
00:27
ГПУ про гроші на реформу: Пайетт може допомогти у справі, але про допит не йдеться
Посол США в Україні Джеффрі Пайетт може допомогти в рамках справи про зникнення виділених США і ЄС грошей на реформування відомства, але не може бути ніякого допиту дипломатично недоторканної особи.