30 січня 2017

Архів

Публікації

Телефонна атака: Україну накрила хвиля кібершахрайства

Довірливих і недосвідчених українців все частіше обкрадають через телефони і сайти. Рахунок іде на мільйони гривень. Зупинити хвилю кібершахрайства взялися депутати за допомогою нового закону. (рос.)

Віталій Манський: Я вважаю, що зараз не час для примирення

Віталій Манський останнім часом часто приїжджає до України. Країна, в якій він народився і провів дитинство, стала для нього тепер, через десятиліття, майданчиком для пошуків власної ідентичності. УП.Культура поговорила з режисером. (рос.)

Велика американська стіна: що збудує та що змінить Трамп у міграційній політиці США

Указ набув чинності в день підписання і став несподіванкою: в ключових аеропортах накопичилися сотні пасажирів, що легально прибули до США і стикнулися із забороною вже на кордоні.

Томаш Фіала: Без МВФ ми навіть до президентських виборів не дійдемо

Чи чекає Україну в 2019 році дефолт, чому для України важливо виконувати вимоги МВФ, і яка реформа дозволить українській економіці зростати щорічно на 5%. Про це в інтерв'ю з гендиректором інвесткомпанії Dragon Capital Томашем Фіалою.

Битва за Вашингтон. Лобі Дмитра Фірташа

У разі поразки захисників, Фірташу загрожує ув'язнення у США строком на 20 років і конфіскація низки компаній, зокрема Group DF, з рахунків якої оплачуються послуги лобістів.Чи зміниться хід справ українського олігарха, залежить одразу від кількох факторів.
Колонки

Як трудоголікам знайти час на читання книжок?

Мовний менеджмент по-українськи

Влада оголосила війну "патентним тролям"

Чи продовжать Україна і ЄС зближення після зняття санкцій проти Росії?

Податки: що чекає на бізнес в зоні АТО в 2017 році

Чи наблизять Україну до Європи спроби задушити нові ідеї?

Навіщо Україні бізнес-омбудсмен?

Новини
22:20
відеоПорошенко закликає Тристоронню контактну групу терміново зібратися
Президент Петро Порошенко доручив провести засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі через ситуацію в Авдіївці.
21:51
OVERTIME: Головні події дня в економіці
21:19
Екс-голова банку "Михайлівський" втік з-під домашнього арешту
Прокуратура отримала дозвіл на затримання екс-голови банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка, який втік з-під домашнього арешту.
20:52
Бойовики відмовляються припиняти вогонь в районі Авдіївки – СЦКК
"Ситуація 2-й день поспіль залишається складною. Найбільш складною є Авдіївка-промзона", - розповів керівник української сторони Спільного центру контролю і координації Анатолій Петренко.
20:14
Авдіївський коксохім Ахметова знеструмлено через обстріли
Авдіївський коксохімічний завод, найбільше в Європі коксохімічне підприємство, що входить до групи "Метінвест", після чергових обстрілів виявився знеструмлений і починає "гарячу" консервацію обладнання.
19:48
Порошенко перервав візит до Німеччини через Авдіївку
Президент Петро Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини через обстріли в Авдіївці, які призвели до надзвичайної ситуації.
19:38
Президент Єврокомісії: зараз не час для зміни санкцій проти РФ
В Європейському союзі на даний момент не розглядають жодних варіантів зміни рішення щодо санкцій відносно Росії.
19:20
ГПУ досі не отримала запит на екстрадицію грузина-атошника
Генпрокуратура досі не отримала від російської сторони запит на екстрадицію колишнього бійця полку "Азов", громадянина Грузії Гії Церцвадзе, тому екстрадиційна перевірка ще не починалася.
18:57
Через обстріли Авдіївка лишилася без води, електрики і тепла
Проросійські бойовики пошкодили останню лінію електропередач на Авдіївку Донецької області, місто залишилося без води, електрики і теплопостачання.
18:43
НКРЕ може збільшити вартість підключення до електромережі вшестеро
Національна комісія, що здійснює Державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні у вівторок планує підвищити вартість приєднання до електричних мереж більше, ніж в 6 разів.
18:27
Суд зобов’язав Садового знайти місце для переробки сміття
Львівський апеляційний адмінсуд визнав протиправною бездіяльність міського голови Львова і виконавчого комітету Львівської міськради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища.
18:11
Умерову вручили оновлений обвинувальний вирок
Заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову вручили оновлений обвинувальний висновок.
17:57
Порошенко на зустрічі з Меркель: важливо зберегти санкції проти РФ
Європейський союз повинен посилити санкційний тиск на Росію, якщо вона і надалі не виконуватиме зобов’язань за Мінськими домовленостями.
17:36
День в АТО: 20 українських військових постраждало
Троє військових загинули, сімнадцятеро зазнали поранень і троє отримали травми внаслідок обстрілу бойовиками позицій Збройних сил України у понеділок.
17:35
Білорусь обмежила ввезення свинини з Донецької області
Білорусь вводить тимчасові обмеження на постачання свинини з Донецької області в зв'язку з реєстрацією там захворювання тварин на африканську чуму свиней.
17:27
Яворівська райрада заборонила Львову будувати полігон для сміття
Яворівська районна рада на Львівщині заборонила Львівській міській раді будівництво на території району полігону для побутових відходів і сміттєпереробного заводу.
16:50
Російські оператори можуть втратити 3G-ліцензії через Крим
Найбільші російські мобільні оператори МТС, "Мегафон" і "Білайн" можуть втратити федеральні ліцензії на зв'язок 3G, щоб не потрапити під санкції через роботу в окупованому Криму.
16:29
ГПУ: Якщо захист не затягуватиме, Януковича судитимуть у лютому
Захист екс-президента Віктора Януковича почне ознайомлюватися із матеріалами досудового розслідування у справі про держзраду 31 січня.
16:04
У відповідь на указ Трампа Ірак готується заборонити в'їзд американцям
Парламент Іраку схвалив рішення у відповідь на указ Дональда Трампа про тимчасову заборону в’їзду громадян з Іраку та кількох інших мусульманських країн.
15:53
Злам пошти Суркова: затриманому журналісту продовжили арешт
Лефортовський суд Москви продовжив арешт журналіста Володимира Анікєєва, якого вважають творцем хакерської групи "Шалтай-Болтай" і звинувачують у незаконному доступі до комп'ютерних систем.
15:48
Суд відмовився арештувати центр кінного спорту Онищенка
Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання детективів Національного антикорупційного бюро у накладенні арешту на центр кінного спорту Gut Einhaus у Німеччині, що опосередковано належить депутату Верховної Ради Олександру Онищенку.
15:43
Грузин-атошник Церцвадзе попросив статус біженця
Затриманий в Україні за запитом Росії боєць АТО з Грузії Гія Церцвадзе подав прохання про отримання статусу біженця.
15:33
Лавров розказав деталі розмови Путіна і Трампа
Глава МЗС Росії Сергій Лавров розповів, що телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа була "продуктивною".
15:13
Київ оцінює вартість проїзду в метро у 6 гривень
Київська адміністрація оцінює собівартість проїзду в метрополітені у 6 гривень за поїздку, однак поки піднімати тариф не будуть.
14:57
Меркель: На Донбасі знову гинуть солдати, порушується режим "тиші"
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість ситуацією на Донбасі.
14:46
Євробачення-2017: Україна обрала логотип і гасло
Організатори Євробачення-2017 обрали гасло й логотип конкурсу, який на початку травня відбудеться у Києві.
14:44
фотоЗаступника прокурора Кіровоградщини затримали при спробі дати хабар
Служба безпеки України спільно з Генпрокуротурою затримала заступника прокурора Кіровоградської області, коли той намагався дати хабар.
14:41
ГПУ готова цілодобово охороняти Януковича
В Генпрокуратурі Україні запевняють, що підозрюваному екс-президенту Віктору Януковичу в Україні нічого не загрожує.
14:39
Трамп: Указ про біженців – не проти мусульман, а від терористів
Президент США Дональд Трамп заявив, що його міграційні обмеження, що забороняють в'їзд у Штати громадянам семи країн, направлені на захист американців від терористів, та не стосуються релігії.
14:31
заяваЯнукович кличе слідчих до свого дому у Ростові-на-Дону
"У будь який зручний для вас час ви можете особисто прибути за місцем мого проживання, яке вам відоме, для отримання від мене показів, вручення необхідних документів та проведення інших процесуальних дій", – йдеться у заяві.
13:59
Грузія спростувала брехливі заяви РосЗМІ про відновлення дипвідносин з РФ
Грузія не планує відновлювати дипломатичні відносини з Росією до тих пір, поки та не почне вирішувати проблеми окупованих територій.
13:58
Прокуратура не відсудила 3 гектари під маєтком Клюєва в Козині
Суд відмовив прокуратурі у позові про витребування в екс-глави Адміністрації президента часів Януковича - Андрія Клюєва трьох гектарів землі у смт Козин Київської області.
13:49
Геращенко пов'язала загострення в Авдіївці з переговорами
Представник гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко пояснює загострення на Донбасі проведенням важливих міжнародних переговорів.
13:34
Порошенко попросив Бундестаг визнати Голодомор геноцидом
Президент Петро Порошенко закликав німецький Бундестаг визнати Голодомор геноцидом українського народу.
13:29
На рахунках "чиновників" ОРДЛО фінмоніторинг заблокував 28,54 млн
Державна служба фінансового моніторингу за рік заблокувала 28,54 мільйона гривень на рахунках так званих "високопосадовців" незаконних збройних формувань "Л/ДНР" в українських банках.
13:14
Пєсков: У Трампа – проти застою в українській "кризі"
"Ми проти подвійного чи потрійного трактування домовленостей. Саме це може стати запорукою успіху. Саме з цим ми поки пов'язуємо таке суттєве провисання", – заявив Пєсков.
13:12
В Авдіївці призупинили обслуговування платежів
Державна казначейська служба 30 січня 2017 року тимчасово призупинила обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів в м.Авдіївка Донецької області.
13:11
фотоВ обстрілювану Авдіївку направлено додатковий загін поліції
До Авдіївки Донецької області, яку зараз інтенсивно обстрілюють бойовики ОРДО, додатково спрямовано зведений загін поліцейських.
13:07
Янукович і К° "відмили" більше 200 мільярдів – Держфінмоніторинг
Державна служба фінансового моніторингу викрила сотні фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням у незаконний спосіб.
12:59
Тимчук: Обоє затримані у справі Геращенка – з окупованих територій
Депутат з "Народного фронту" Дмитро Тимчук оприлюднив деякі подробиці про осіб, які були затримані в рамках справи про замах на депутата Антона Геращенка.
12:31
Відносини України та Польщі "під питанням" через УПА – Качинський
Лідер керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський вважає, що майбутнє польсько-українських відносин "під питанням" через трактування в Україні власної історії, зокрема, ролі УПА.
12:18
Фірташ витратив на лобіювання в США майже 800 тис. доларів
Український олігарх Дмитро Фірташ витратив майже 800 тисяч доларів на лобіювання своїх інтересів у США.
12:05
РосЗМІ перебрехали слова генсека НАТО про Крим
Російські ЗМІ перекрутили слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про анексію Криму, назвавши її "приєднанням".
12:03
Бій за авдіївську промзону в неділю йшов безперервно 19 годин – штаб
Бій за авдіївську промзону 29 січня тривав безперервно протягом 19 годин.
12:02
У школах переглянуть програми для 5-9 класів
Міністерство освіти і науки має намір до травня 2017 року переглянути чинні програми для 5-9 класів.
11:54
Суд щодо голови ЦВК перенесли
Один із суддів захворів. Наступне засідання – 9 лютого.
11:50
У понеділок під Авдіївкою вже є загиблі і поранені
У понеділок внаслідок ворожих обстрілів двоє бійців загинули, п'ятеро поранені.
11:36
СБУ відкидає звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами
Служба безпеки засудила "популістські" дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу.
11:33
Луценко схвалив гальмування справи МАУ - Шабунін
Голова ГПУ Юрій Луценко визнав законною відмову голови антикорупційної прокуратури Назара Холодницького оголошувати підозру у справі завдання збитків Україні компанією "МАУ".
11:31
Адвокати РФ просять припинити політичне переслідування Курбедінова
"Одночасний арешт адвоката за розміщення відеоролика в соцмережі й обшуки в нього в офісі й квартирі носять спланований і політичний характер з метою залякування, пошуку компрометуючих матеріалів і усунення його від виконання професійного обов’язку", – заявляють вони.
11:23
Вищий адмінсуд "замінували" у день позовів Онищенка і судді Вовка
Вищий адміністративний суд 30 січня припинив роботу після повідомлення про замінування.
11:18
Прокуратура розслідує доведення до самогубства співробітника СБУ
За фактом смерті співробітника Служби безпеки України розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 120 КК України (доведення до самогубства). Чоловік залишив передсмертну записку.
11:07
Розвідка заявляє про 15 вбитих бойовиків
Головне управління розвідки повідомляє про загибель 15 бойовиків і поранення 24 бойовиків.
10:55
Із компанії, пов'язаної з Коломойським, стягнули борг перед "Укрнафтою"
Господарський суд Харківської області задовольнив позов "Укрнафти" і зобов'язав ще одного її дебітора - ТОВ "Техтрейд Груп" (Харків) - погасити заборгованість в розмірі 1,104 млрд гривень за нафту, куплену на аукціоні в серпні 2015 року.
10:48
Справа на Плотницького за збитий Іл-76 в Луганську пішла до суду
Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження відносно ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака ІЛ-76.
10:23
У Харкові за розбій судили банду з бійців "Грифона" і "Беркута"
Червонозаводський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок у справі організованої збройної банди, яка викрадала людей і забирала у них гроші.
10:19
Полозов поскаржився на дії ФСБ в Криму суду й омбудсмену
Російський адвокат Микола Полозов подав скаргу до Київського райсуду Сімферополя в анексованому Криму на затримання ФСБ-шниками й приведення його на допит.
10:14
Через обстріли частина Донеччини може залишитись без води
Донецька фільтрувальна станція у зв’язку з обстрілами може припинити постачання питної води.
10:02
НАЗК хоче жорсткіше штрафувати партії
Нацагентство з питань запобігання корупції планує розробити законопроект щодо підвищення штрафів для політичних партій за порушення порядку та строків подання звітності.
10:01
Без траншів МВФ Україна не зможе погасити держборг - гендиректор Dragon Capital
Без траншів Міжнародного валютного фонду золотовалютні резерви України почнуть танути, і розпочнеться спіраль, яка була в січні-лютому 2015 року, коли курс валюти не можна було зупинити.
09:47
Бійці захопили бойовика з Макіївки – він вже дає свідчення
Під час боїв у неділю в районі Авдіївки бійці взяли в полон одного бойовика.
09:27
Молодь кидає держслужбу через низькі зарплати
В Україні спостерігається відтік молодих кадрів з державної служби через низькі зарплати.
09:27
Авіакомпанії змінюють склад екіпажів через указ Трампа
Авіакомпанії світу переглядають склад екіпажів на рейсах у США у зв'язку із забороною на в'їзд у них громадян з Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану на 90 днів
09:18
Омелян хоче звільнити свого заступника
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в понеділок має намір направити в Кабінет міністрів подання про звільнення свого першого заступника Євгена Кравцова.
08:54
У Румунії масштабні протести проти планів уряду амністувати корупціонерів
Десятки тисяч румунів протестували у Бухаресті і інших великих містах країни протии планів уряду декриміналізувати окремі злочини і помилувати ряд злочинців-корупціонерів.
08:53
Дужчі морози будуть в останню ніч січня, особливо на сході
Кінець січня буде дуже морозним, особливо для сходу й півночі України, але з 1 лютого почне відчутно теплішати.
08:34
Нафта дешевшає через збільшення бурових установок в США
Ціна нафти знижується в перший день робочого тижня, продовжуючи відігравати опубліковані в п'ятницю дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання кількості бурових установок в США.
08:18
У неділю в Києві застрелився співробітник СБУ
У неділю в Києві застрелився співробітник Служби безпеки України.
08:00
Volkswagen обійшов Toyota з продажу автомобілів у 2016 році
Німецький автоконцерн Volkswagen в 2016 році обійшов японську Toyota Motor з продажу автомобілів.
07:47
Бойовики зранку знову обстрілюють Авдіївку. Нові подробиці про бої в неділю
Станом на ранок понеділка бої в районі Авдіївки тривають.
07:25
Через стрілянину в мечеті Квебека загинули 6 людей, влада каже про теракт
Шість людей загинули і вісім отримали поранення в результаті стрілянини у мечеті канадського міста Квебек у неділю.
06:38
відеоЗбірна України не стала слухати гімн РФ на церемонії нагородження призерів ЧЄ
Збірна України не стала слухати гімн Росії на церемонії нагородження призерів чемпіонату Європи з біатлону у змішаній естафеті.
06:31
Винищувачі НАТО відпрацьовуватимуть польоти над Естонією на низьких висотах
Літаки НАТО, що базуються в Естонії на авіабазі Емарі, відпрацьовуватимуть наступного тижня польоти над територією країни.
05:45
АТО: Бойовики били з "Градів", 5 військових ЗСУ загинули, 9 поранені
За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики відкривали вогонь 56 раз по всій лінії зіткнення. В результаті 5 українських військових загинули, 9 поранені, 4 травмовані.
05:27
Трюдо назвав атаку на мечеть боягузливою
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав стрілянину в мечеті боягузливим нападом.
04:53
Британія направить есмінець до берегів України для навчань
Британія вперше з часів холодної війни направить в акваторію Чорного моря есмінець HMS Diamond.
04:03
фотоУ Канаді в мечеті сталася стрілянина, є загиблі
Невідомі відкрили вогонь під час вечірньої молитви в мечеті в канадському місті Квебек.
03:37
Під час аварії судна з туристами біля Малайзії зникли безвісти 6 людей
Малайзійські рятувальники дістали на поверхню 23 китайських туристів і двох членів екіпажу після аварії судна біля берегів Малайзії.
02:43
ЗМІ: Трамп хоче зобов'язати гостей США повідомляти про активність у Мережі
Представники адміністрації президента США Дональда Трампа обговорюють можливість зобов'язати іноземців при відвідуванні Америки надавати інформацію про активність в Інтернеті.
02:15
Полторак нагородив 16 українських військових
29 січня міністр оборони Степан Полторак під час робочого візиту до Львівської області нагородив 16 українських військових, що перебувають на лікуванні після отриманих поранень в зоні АТО.
01:31
ОБСЄ за добу зафіксувала 2260 порушень режиму припинення вогню
Місія ОБСЄ зафіксувала 2260 порушень режиму припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі протягом доби.
00:46
У США пообіцяли відновлення видачі віз через 90 днів
Президент США Дональд Трамп заявив, що введена ним заборона на в'їзд в країну громадянам з семи країн, спрямована не проти мусульман, а повинна захистити Америку від терористів.
00:12
За тиждень поліція викрила 6 бойовиків "ДНР"
За минулий тиждень поліція Донецької області викрила шість бойовиків «ДНР».
23:28
Порошенко у понеділок обговорить з Меркель ситуацію на Донбасі
У понеділок, 30 січня, на зустрічі президента України Петра Порошенка і канцлера ФРН Ангели Меркель в Берліні будуть обговорюватися питання виконання Росією пунктів Мінських угод, врегулювання ситуації з безпекою на Донбасі, а також питання звільнення заручників.