31 серпня 2017

Архів

Публікації

З людини в Людину: як українські педагоги змінюють життя дітей

У 2017 році в Україні стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine. УП.Життя обрала трьох українських педагогів, які змагаються за здобуття "Нобеля" для вчителів, і розпитала у них, як це змінювати освітню систему зсередини.

Українські інтереси у Вашингтоні: хто й навіщо звертається до американських лобістів

Для українських бізнесменів робота з американськими лобістами є способом просування своїх компаній у США, а також своєрідним захистом від тиску всередині України.

"Ля, свет горит!" Як Зайцеве між обстрілами крокує до "світлого" майбутнього

"Ми деколи в хованки тут бавимось", – вказує на підвал Данило. Хлопець з батьками живе в окупованій частині Зайцевого, але на літо приїхав в гості до бабці в підконтрольну Україні частину селища.

Заступник міністра фінансів: чотири транші від МВФ — так далеко ми ще не заходили

Як Мінфін готується до пікових виплат зовнішнього боргу? Чим Україна може привабити інвесторів? Що буде далі з інфляцією та курсом гривні? Про це ЕП розповів заступник міністра фінансів Юрій Буца.
Колонки

Макрон і Франція: медовий місяць закінчився

Про перспективи криптовалют в Україні

Новини
23:40
Луценко назвав 3 підозрюваних у смертельній перестрілці в Княжичах
Генпрокуратура вручила підозри трьом особами, які організували та уможливили застосування вогнепальної зброї у селі Княжичі Київської області, де загинули 5 осіб.
23:31
5 військових частин одночасно перейдуть на нове харчування
1 вересня 5 військових частин переходять на нову систему харчування.
23:02
Найголовніше за день
Добірка найважливіших новин за 31 серпня на Українській правді.
22:52
США відправляє додаткові війська в Афганістан
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що він підписав указ про відправку додаткових військ в Афганістан відповідно до стратегії Дональда Трампа щодо Південної Азії.
22:25
Мера Ірпеня підозрюють у причетності до загибелі людини 6 років тому
Прокуратура Київської області повідомила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку у порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.
21:59
Екс-мера Штепу перевели до штрафного ізолятора - адвокат
Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу, обвинувачену в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи, перевели в штрафний ізолятор Харківського СІЗО.
21:41
Лавров пообіцяв відповідь на закриття генконсульства РФ у США
Глава МЗС Росії Сергій Лавров в телефонній розмові з Держсекретарем США Рексом Тіллерсона заявив, що Москва відреагує на закриття російського генконсульства в Сан-Франциско та ще двох дипломатичних об'єктів.
21:15
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Головні економічні події четверга, 31 серпня.
20:52
Бойовики стріляли з танка, всього 16 обстрілів – штаб
Від початку доби проросійські бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.
20:38
Нацбанк презентував свій перший мобільний додаток
У Національному банку у четвер презентували мобільний додаток "Українська гривня".
20:33
Кличко звільнив заступника, в якого знайшли підроблений диплом
Мер Києва Віталій Кличко звільнив керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, стосовно якого триває розслідування за фактом використання підроблених документів.
20:10
США вимагають від Росії закрити консульство в Сан-Франциско
США вимагають у Росії закрити консульство у Сан-Франциско та два інші дипломатичні об’єкти у відповідь на "необґрунтовані дії" Росії.
19:59
Місія МВФ у середині вересня прибуде до України – джерело
Місія Міжнародного валютного фонду у середині вересня прибуде до України.
19:47
4 канали медіагрупи "Інтер" попередили про нестачу української мови
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланових перевірок винесла попередження 4 каналам за порушення вимог законодавства щодо частки передач українського та іноземного виробництва.
19:24
В Полтаві суддя вимагав хабар за своє рішення – НАБУ
У Полтаві правоохоронці впіймали на отриманні хабара суддю Ленінського районного суду.
19:05
Україна закликала Польщу вирішити в дусі добросусідства паспортний скандал
Україна закликала Польщу вирішити в дусі добросусідства питання щодо зображення на нових польських паспортах Меморіалу орлят у Львові.
18:52
З храму УПЦ КП в Криму пристави вивезли ікони, кришталь і килими
У Сімферополі російські судові пристави за підтримки силовиків вивезли церковне начиння з храму св. рівноапостольних князів Ольги та Володимира УПЦ КП.
18:25
ДТЕК Ахметова значно покращив фінансові показники
Енергохолдинг ДТЕК в першому півріччі 2017 року значно поліпшив фінансові показники в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
18:13
Катастрофа MH17: Слова Путіна про диспетчера-іспанця не ввійшли у фільм Стоуна
Президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю Оліверу Стоуну заявив, що в 2014 році український диспетчер "іспанського походження" спостерігав за катастрофою рейсу MH17 га Донбасі.
17:53
Насильство в Ріміні: під час нового нападу на пляжі затримали марокканця
В італійському курортному місті Ріміні карабінери зуміли завадити новому епізоду сексуального насильства, затримавши на місці нападника-марокканця.
17:26
Під контролем "Ісламської держави" залишилося лише одне місто в Іраку
Під контролем бойовиків "Ісламської держави" залишилося тільки одне велике іракське місто – Гавія у провінції Кіркук, що знаходиться у 300 км на північ від Багдада.
17:18
Автомобіль Димінського перевірять біологи та автотехніки
Вилучені з автомобіля бізнесмена Петра Димінського біологічні зразки будуть відправлені на молекулярно-генетичну, автотехнічну та інші експертизи.
17:16
Омелян очікує на прихід в Україну трьох лоукостерів у 2018 році
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян чекає, що в наступному році в Україні запрацюють три авіакомпанії - EasyJet, Eurowings і Ryanair.
17:12
Силовики РФ в Криму напали на храм УПЦ КП і травмували архієпископа
В четвер в окупованому Криму російські силовики блокували храм Київського патріархату, в результаті чого був травмований архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.
16:49
"Укргазвидобування" втратить 3 мільярди кубометрів газу через Держгеонадра
Через бездіяльність Державної служби геології та надр щодо продовження ПАТ "Укргазвидобуванню" спеціальних дозволів напередодні опалювального сезону компанія може втратити близько 3 мільярдів кубометрів річного видобутку газу, а держава – більше 28 мільярдів гривень бюджетних коштів.
16:47
Каналу "112 Україна" в 25-ий раз відмовили в переоформленні ліцензій
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в черговий раз відмовила регіональним компаніям, які мовлять із емблемою "112 Україна", у переоформленні ліцензій у частині зміни програмної концепції мовлення.
16:43
Київ вимагає повного припинення вогню на Донбасі
Українська сторона закликала Росію та ОБСЄ зробити все для того, щоб 1 вересня на Донбасі режим припинення вогню був максимально дотримано.
16:29
НАЗК ретельно перевірить декларацію судді Вовка
Нацагентство щодо запобігання корупції почала повну перевірку електронних декларацій голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка за 2015 і 2016 роки.
16:20
Зникнення Гриба: МЗС Білорусі образилося на слова Зеркаль і підвищує тон
Українського дипломата Валерія Джигуна викликали в МЗС Білорусі, щоб довести "безперспективність загроз і неприйнятність висловлювань", які прозвучали з вуст заступника глави МЗС України Олени Зеркаль.
15:49
Британія не хоче виконувати фінансові зобов'язання ЄС щодо України після Brexit
Велика Британія не хоче дотримуватися фінансових зобов'язань щодо третіх країн після виходу зі складу Європейського союзу, в тому числі щодо України.
15:45
Нацгвардія столиці прийматиме присягу під стінами Верховної Ради
Столичні нацгвардійці будуть приймати присягу на вірність українському народові перед стінами Верховної Ради, де у 2015 році під час сутичок загинули чотири бійці нацгвардії.
15:22
Поляков зібрався до психіатра
Нардеп від "Народного фронту" Максим Поляков заявив про намір пройти психіатричну експертизу 4 вересня.
15:21
НАЗК взялося перевіряти декларації Дейдея
Національне агентство по запобіганню корупції початок повну перевірку електронних декларацій народного депутата від "Народного фронту" Євгенія Дейдея за 2015 і 2016 роки.
15:19
Осінь почнеться для частини України дощами й прохолодою
Найтепліше буде у західних областях, на Закарпатті навіть до 29 градусів. а Полтавщині, Дінпропетровщині та Харківщині очікується лише 15-17 градусів тепла. У столиці 19-21 градус.
15:16
ОБСЄ пояснюють, що Київ має право на видворення журналістів-"шкідників"
Україна дослухається до думки ОБСЄ з приводу свободи слова і умов роботи іноземних журналістів у країні, але буде переконувати партнерів у праві на захист своїх національних інтересів та інформаційного простору.
15:07
Нацполіція шукає ДНК Димінського - ЗМІ
Слідчі поліції ведуть пошук біологічних зразків бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінського.
15:03
Туроператор не сплатив за рейси до Іспанії - майже 100 осіб застрягли в аеропорті
У міжнародному аеропорті "Київ" застрягли близько сотні українських туристів, рейси яких до Іспанії були скасовані через несплату перельоту туристичним оператором "Idriska Tour".
14:49
Депутати, НБУ та Мінфін визначать правовий статус Bitcoin в Україні
Правовий статус так званої "криптовалюти Bitcoin" в Україні буде визначено до кінця вересня.
14:17
В ГПУ не знали, що йдуть до приймальні Добродомова
В Генпрокуратурі не знали, що йдуть обшукувати приймальну нардепа Дмитра Добродомова, оскільки вона офіційно не зареєстрована.
14:11
У США сталися вибухи на хімзаводі після урагану й повені
У компанії попередили місцевих жителів, що можливі нові вибухи, – і закликали не повертатися до зони евакуації доти, доки влада не визнає це безпечним.
13:59
У Єврокомісії прокоментували видворення з України журналістів з РФ та Іспанії
У Єврокомісії очікують, що Україна буде утримуватися від накладення непотрібних обмежень, а захист національної безпеки та громадян буде здійснюватися з повною повагою фундаментальних прав та свобод.
13:36
Заступнику Кличка оголошено підозру за фальшивий диплом
Керівнику апарату Київської міської державної адміністрації оголосили підозру за фактом використання завідомо підробленого документу.
13:13
Колишній "посадовець ДНР" визнав, що Росія "кинула" Донбас
"Я вірив у Росію, яка нас не кине. Але вона кинула, причому під танки! Тисячі людей забивають, як худобу, для телевізійної картинки", – заявив Лягін.
12:57
Українці замовили понад 1 млн біометричних паспортів з початку безвізу
З початку набуття чинності безвізового режиму між Україною та Євросоюзом держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" отримало понад мільйон заявок на виготовлення біометричних паспортів.
12:36
Кличко обіцяє показати аналітику The Economist прекрасний Київ
Мер Києва Віталій Кличко запросив до столиці України провідного аналітика видання The Economist та пообіцяв особисту екскурсію містом.
12:35
Українці при зіткненні потягів у Польщі не постраждали
Консул України у Гданську повідомляє про відсутність українців серед постраждалих унаслідок зіткнення потягів 30 серпня.
12:27
Приймальню нардепа хотіли обшукати у справі Курченка
Позафракційний нардеп Дмитро Добродомов заявив, що до його депутатської приймальні у Києві на вул. Козловського, 4 намагались ввірватись співробітники Служби безпеки та прокуратури.
12:23
Генпрокурор Фінляндії подав у відставку через звинувачення у кумівстві
Генеральний прокурор Фінляндії Матті Ніссінен пішов з посади після відкриття справи за звинуваченням у конфлікті інтересів.
12:10
Частка держави в "ДТЕК Дніпрообленерго" пішла з молотка
Фонд держмайна на аукціоні 31 серпня реалізував блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" за 1,468 мільярда гривень.
12:06
В Києві вночі в ДТП загинув співробітник УДО
В смертельній аварії, яка сталася на Столичному шосе біля бази "Динамо", загинув співробітник держохорони Юрій Рудобаба.
11:52
ЗМІ: Вілла Януковича в Криму перейшла до людей, пов'язаних із друзями Путіна
16 червня 2017 року ТОВ "Шанс" продала віллу на мисі Айя ТОВ "Берег", а земельні ділянки під віллою – віддали в оренду цій фірмі, створеній 31 травня цього року.
11:51
Порошенко підписав указ про посилення кібербезпеки
Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про заходи для посилення кібербезпеки в державі.
11:24
Білорусь підтвердила перетин кордону українцем Грибом
Білоруська сторона підтвердила факт перетину кордону українцем Павлом Грибом при в'їзді в Білорусь 24 серпня.
11:23
Фонд держмайна продав акції "ДТЕК Дніпроенерго"
Фонд держмайна на аукціоні 31 серпня реалізував блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" за стартовою ціною 728,236 мільйона гривень.
11:17
СБУ розслідує кілька замахів на Порошенка
Служба безпеки України розслідує 2 кримінальні провадження за фактами можливого замаху на життя президента Петра Порошенка.
10:51
У МОЗ розповіли, що зміниться для пацієнтів з 1 січня 2018 року
З 1 січня 2018 року кожен пацієнт зможе отримувати первинну допомогу безкоштовно в обраного ним сімейного лікаря.
10:42
НАЗК пропонує скасувати декларування антикорупціонерів
Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує скасувати декларування антикорупційних громадських організацій, а також проти того, аби вони подавали річний фінансовий звій про свою діяльність.
10:38
Побиття Булаха: Поліція розшукує свідків
У поліції стверджують, що побиття депутата Харківської облради, голову "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха бачили 5-6 перехожих, їх просять звернутись в поліцію.
10:30
ЗМІ: Порошенко сам купує зброю й передає її армії
Серед переданої допомоги автомобілі, бронежилети, спорядження, форма, теплі речі, а також 100 снайперських комплексів, у складі: 82-х 7-62-мм карабінів Z-10 (308 Winchester) та 18 гвинтівок Savage під набій 338 Lapua Magnum, оптика, далекоміри та десятки тисяч набоїв
10:20
УАЗ буде продавати автомобілі за криптовалюту
Новий позашляховик УАЗ Профі тепер можна буде купити за криптовалюту Biocoin.
10:19
У київському метро останній день для обміну жетонів
До 19:00 31 серпня кияни та гості столиці зможуть обміняти зелені жетони для проїзду в метро на сині в чотирьох центрах на станціях столичної підземки.
10:00
У Туреччині на шляху тюремного автобуса стався вибух, є поранені
Інцидент стався в районі Буджа, вибухівка знаходилася в контейнері зі сміттям, повз який проїжджав автобус, що перевозив в’язнів і чиновників.
09:54
Кабмін змінив керівника Державного космічного агентства
Кабінет міністрів звільнив Юрія Радченка з посади голови державного космічного агентства й призначив замість нього Павла Дегтяренка.
09:27
У Польщі 28 людей постраждали внаслідок зіткнення потягів
На півночі Польщі на залізничній станції Сментово товарний потяг зіткнувся з пасажирським.
09:19
Українські рятувальники допомагають Грузії гасити пожежі
30 серпня літак Ан-32П здійснив 2 вильоти для гасіння пожеж у гірському районі на північ від с. Абастумані, але через складні погодні умови робота авіації призупинялася.
08:40
Макрон розповів про труднощі роботи президентом
"Я один з тих, кому доводиться говорити з Ердоганом кожні 10 днів", - сказав Макрон
08:25
У МЗС хочуть, щоб Рада безпеки ООН почула, що Росія виробляє в Криму
Рада безпеки ООН має заслухати факти невиконання Росією рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та доступу до освіти українською мовою в анексованому Криму.
08:09
Шторм у США забрав життя 35 людей
Тропічний шторм "Гарві" в Техасі забрав життя щонайменше 35 осіб, 17 залишаються зниклими безвісти.
08:00
Хроніка 31 серпня. Граната під Радою і чесний комуніст Ющенко
Ющенко зізнався, що був чесним комуністом, політики піаряться у шкільних щоденниках, під час протестів проти децентралізації під парламентом підірвали гранату...
07:46
АТО: Обстріли на Донеччині тривають, на Луганщині тихо
Загалом від початку доби незаконні збройні формування 19 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Втрат серед українських бійців немає.
07:35
Зеркаль: Білорусь поводиться як партнер лише на словах
Білорусь на словах веде себе як партнер, а насправді діє зовсім по-іншому.
07:10
Японія буде наполягати на посиленні санкцій щодо КНДР
Японія просить США запропонувати нові санкції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо Північної Кореї, які можуть вдарити по поставкам нафти та експорту текстилю.
06:28
WSJ розповіла про зв'язки Манафорта з Дерипаскою
Екс-глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт працював на Росію довше, ніж було відомо раніше.
05:38
МЗС: У зоні АТО 400 людей зникли безвісти
Міністерство закордонних справ заявляє, що понад 400 людей вважаються зниклими безвісти в зоні проведення антитерористичної операції (АТО).
04:51
Клиха тримають у лікарні в Магнітогорську – адвокат
Українського заручника Станіслава Клиха утримують у лікарні у російському Магнітогорську.
03:05
Макрон про Україну: Франція не допустить, щоб Путіну все зійшло з рук
Президент Франції Еммануель Макрон має серйозні розбіжності з президентом Росії Володимиром Путіним щодо Украіни і "не дозволить, щоб йому все зійшло з рук".
02:16
Україна і Нідерланди обміняються даними по MH-17
Україна і Нідерланди планують обмінятися інформацією у справі про збитий в 2014 році малайзійський Боїнг-777 рейсу MH-17, що допоможе офіційному Києву в позові проти РФ.
01:45
Шредер хоче в керівництво "Роснефти", щоб "зробити Європу енергонезалежною"
Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер, незважаючи на різку критику на свою адресу, не має наміру відмовлятися від входження до складу наглядової ради концерну "Роснефть".
01:09
У Пентагоні назвали скільки військових США в Афганістані
В даний час в Афганістані розміщено близько 11 тисяч військовослужбовців США.
00:58
Апеляцію підозрюваного у вбивстві Вороненкова знову відхилили
Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду про тримання під вартою до 8 жовтня Ярослава Тарасенка.
00:17
Українська армія 30-та серед найкращих армій світу – Міноборони
Міжнародна компанія Global Firepower цього року помістила Україну на 30 місце – між Швецією і М’янмою.