Колесников називає звинувачення "абсолютним маразмом". Фоторепортаж

Четвер, 2 червня 2005, 18:58
Печерський районний суд Києва продовжив затримання Колесникова ще на два місяці.

Таке рішення ухвалила суддя Анжела Стрижевська, задовольнивши тим самим подання Генпрокуратури.

Своє рішення суд мотивував тим, що в поданні Генпрокуратури вказується на тяжкі злочини, вчинені Колесниковим, які прокуратура вважає доведеними.

Також суд врахував пункт подання Генпрокуратури, де йдеться про бажання запобігти можливій протидії Колесникова.

Водночас суддя виголосила окрему ухвалу Генпрокуратури, де звернула увагу, що в її поданні не конкретизована загроза, яку несе Колесников, а також причини такого довгого ознайомлення з матеріалами справи.

Також суддя вказала на те, що Генпрокуратура порушила строки подання до суду.

По завершенню оголошення ухвали адвокат Колесникова Андрій Федур не зміг приховати свого роздратування. Він назвав засідання суду "фарсом".

 
Фото Анни Андрієвської
 
"Я ще ніколи не бачив, щоб людину закривали в СІЗО для того, щоб він два місяці знайомився зі справою і через те, що в нього з’явилися нові адвокати. Як на мене, правом тут і не пахне", - сказав він.

"Я давно прийшов до висновку, що це політичне замовлення... Його будуть тримати в тюрмі за будь-яку ціну, щоб приховати брехню про відірвані ноги та літаки, які начебто кудись літали", - додав адвокат.

Слід відзначити, що спілкуючись з журналістами зі своєї "клітки" Колесников за кілька хвилин до вироку все ж не ризикнув назвати свій процес політичним замовленням. Він також не став це пов'язувати із зустріччю в Секретаріаті президента, лише зазначивши, що там його "про таке попереджали". Але прізвищ не назвав. Обіцяв сказати після процесу.

 
Фото Анни Андрієвської
 
Адвокат Федур сказав, що буде подавати апеляцію до суду. Водночас, із його настрою можна було зрозуміти, що він не вірить у його задоволення.

Згідно з постановою суду, адвокати Колесникова мають три дні для оскарження рішення Печерського суду в апеляційному суді.

На початку засідання захист Колесникова і нардепи його прихильники були налаштовані оптимістично. Олена Лукаш шуткувала, що журналістів не пустять до залу, щоб вони не зафіксували як Федур розіб'є аргументи прокуратури. Хоча самого подання вони ще не бачили. Так само, як і про засідання суду дізналися за годину до нього.

Однак суд дав згоду на присутність журналістів на засіданні, відхиливши відповідне клопотання прокуратури. Сам Колесников виглядав досить оптимістично, був одягнений у сірий костюм, а не форму "Шахтаря", як минулого засідання.

Він звернувся до суду з проханням відпустити його під заставу, зважаючи на сімейні обставини. Зокрема, він звернув увагу на те, що в нього мала дитина та старенька мати, яка вже 2 місяці знаходиться в реанімації.

 
Фото Анни Андрієвської
 
Колесников назвав звинувачення "абсолютним маразмом", передає кореспондент "5 каналу".

Як передає кореспондент "УП", у своїй промові Колесников зазначив, що на момент звільнення Пенчука він не був акціонером "Білого лебедя".Він також розповів про особливості очної ставки з Пенчуком 30 травня. За словами Колесникова, Пенчук назвав мотивом передачі акцій те, що згорів сусідній ЦУМ, і він боявся, що згорить "Білий лебідь".

Другою причиною було названо те, що Пенчук боявся за колектив, хоча за місяць збирався його скоротити.

"І третьою причиною – тільки після нагадування слідчого він згадав приказку, яку я начебто йому сказав: "Є людина – є проблема, нема людини – нема проблеми", зазначив Колесников. Також Колесников висловив здивування, яким чином він завдав матеріальних збитків Пенчуку, якщо купив в нього акції по 62 коп., а в решти акціонерів лише по 10.

Він звернув увагу, що для звільнення Пенчука потрібно було мати 50%+1 акцій, а Пенчук мав тільки 10%, які продав ще в 2002 році.

Колесников також висловив сумнів у доцільності утримання його під вартою і висловив готовність внести заставу на суму позову, яка за словами Федура, становить більше 3 мільйонів гривень.

 
Фото Анни Андрієвської
 
Як завжди захисники Колесникова прийшли на суд не самі, а з групою підтримки з символікою Партії регіонів. Оскільки на цей раз акція приходила без колег з СДПУ(о), то кількість мітингувальників сягала десь 70 осіб.

Одягнені у дощовики літні люди і студенти активно тарабаніли в пластикові каністри кольору кампанії Януковича. Більшість облич була знайома з попердніх акцій. На питання, хто такий Колесников, одна жіночка щиро зізналася, що "не знає, але вона за всіх, хто проти Ющенка".

По обіді прихильники Колесникова майже розійшлися, їх залишилося близько 25 осіб. Вони сиділи під стінами, їли однакове морозиво, та пропонували його представникам "Беркута", які стояли перед дверима суду. Дехто вже співав "Червону руту", а від декого доносився запах алкоголю.

 
 
Значна кількість з них просто куняла, присівши під стінами занедбаного подвір'я суду. Почувши звуки пісні "Разом нас багато", люди почали дружно висловлювати своє невдоволення.

Коли засідання суду закінчилося, прихильники Колесникова-Януковича активізувалися. Здається, їх стало більше ніж було. Вони невдоволено дуділи в дудки.

Тим часом в коридорі суду Олена Лукаш комусь скаржилася, що так Колесникова можуть тримати в СІЗО півтора роки.

В залі суду перебували кілька депутатів від фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова, Тетяна Бахтеєва, Равіль Сафіуллін, Ігор Шкіря, та Сергій Ларін. Вони весь вільний час спілкувалися з Колесниковим, але політичних заяв не робили. Їм явно бракувало "заводили" Шуфрича чи принаймні власного Януковича, який знімається у передачах у Москві замість захищати свого соратника.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді