На Майдан вже прийшло 50 тисяч. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вівторок, 22 листопада 2005, 15:36
О 17 на Майдані Незалежності почався святковий концерт з нагоди річниці початку помаранчевої революції.

Як відомо, о 18 на сцену мають вийти головні політичні діячі революції.

Президент Віктор Ющенко та екс-прем'єр Юлія Тимошенко одночасно стоятимуть на сцені Майдану під час святкування річниці помаранчевої революції у вівторок увечері в Києві.

"На сцені поряд з президентом стоятимуть лідери всіх партій, які підтримали його на виборах, включаючи Юлію Тимошенко", - сказав керівник ради "Нашої України" Роман Безсмертний.

"Юлія Тимошенко виступатиме останньою перед тим, як слово візьме Віктор Ющенко", - додав Безсмертний.

За його словами, близько 18 години на сцену вийдуть п'ять польових командирів Майдану: сам Безсмертний, Володимир Філенко, Тарас Стецьків, Юрій Луценко і Микола Томенко.

Після цього, повідомив Безсмертний, близько 18:40 на сцену виходитимуть лідери партій, які підтримали Ющенка.

Також він додав, що серед останніх виступатиме прем'єр Юрій Єхануров, після нього Анатолій Кінах, після цього – Олександр Мороз, а за ним – Тимошенко.

Завершить вечір виступ Ющенка, який, як планується, почнеться о 20 годині.

Безсмертний також висловив упевненість, що під час святкування не буде жодних провокацій. "Подивітться навкруги, які тут можуть бути провокації", - показав Безсмертний убік численного мітингу.

***

Святкувати річницю майдану люди почали зранку. Першим прибув львіський потяг, який особисто зустрічав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Станом на 11:00 на Майдані Незалежності зібралися близько вже 3 тисячі осіб.

Люди приїжджають на автобусах з різних міст України. У них помаранчева символіка, плакати з написами: "Ющенко - символ нації", "Не дамо розвалити революційну силу".

Охочі могли сховатися від непогоди в "Глобус" і подивитися виставку "Пори", присв'ячену річниці революції.

А всеукраїнська громадська організація "Коаліція учасників помаранчевої революції" установила наметове містечко з 7 наметів на Майдані Незалежності в Києві. Його жителі на час святкування річниці помаранчевої революції будуть роздавати їжу людям на Майдані, для чого вони підготували спеціальні намети.

Станом на 13 годину вівторка на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч людей, які прийшли на святкування річниці помаранчевої революції.

Як передає кореспондент "Української правди", перед сценою стоять люди з помаранчевими прапори і символікою "Нашої України", "Батьківщини", УНА-УНСО, а також українськими, польськими та грузинськими національними прапорами.

Як і торік, люди тримають у руках плакати з написами міст і регіонів, з яких вони приїхали.

Водночас біля самої сцени можна побачити людей, на прапорах яких написано "Так! Порошенко", "Так! Ющенко", "Так! Мартиненко!", "Ми не дамо розколоти революційну команду".

За словами одних з них, вони приїхали з Луганська автобусом. Інші розповіли, що працюють на підприємствах Петра Порошенка, зокрема на Кондитерській фабриці "Рошен" та Ленінській кузні.

"Ми віримо Порошенку", - сказали вони. На питання, чому, вони відповіли: "Тому що".

Учасники акції розгорнули величезний національний прапор розміром 5×5 метрів біля монументу Незалежності.

Біля великого екрану стоять 15 бензинових бочок, які минулого року слугували барабанами для людей, які били в них біля Кабінету міністрів.

Поряд з бочками стоять близько 10 людей, які, за їхніми словами, минулого року на цих бочках барабанили. На бочках написано: "Власність народного депутата Андрія Шкіля".

За припущенням Безсмертного на Майдан у річницю помаранчевої революції вийде близько 300-350 тисяч громадян.
Наразі витрати організаторів святкування річниці революції склали близько 3 мільйонів гривень.

"Я не можу абсолютно стверджувати, але всі ті ресурси йдуть з рахунку, на який перераховано кошти минулого року. Тут все абсолютно благополучно з точки зору закону про благодійні організації", - зазначив 5 каналу Роман Безсмертний.

О пів на п’яту на Майдані Незалежності запрацювала сцена, на якій почалися урочистості з нагоди святкування річниці помаранчевої революції.

Як передає кореспондент "Української правди", станом на 16:40 на Майдані зібралось близько 50 тисяч людей.

Побільшало прихильників Тимошенко. Якщо станом на 14-00 більшість прапорів були помаранчевого кольору, зараз приблизно на половину Майдану майорять прапори Блоку Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді