ІКЕА знову просить Київ виділити землю для торгового центру

Четвер, 22 червня 2006, 09:29

Шведська меблева компанія ІКЕА знову просить Київську міську державну адміністрацію виділити 55-60 га в районі Харківської площі для будівництва торгового центру.

Про це заявив представник компанії Свен Хольм на зустрічі з в.о. заступника голови Київдержадміністрації Денисом Бассом, передають Українські новини.

"Ми підібрали, на наш погляд, найбільш прийнятну для нас точку розташування представництва фірми ІКЕА і тепер очікуємо затвердження з боку адміністрації міста", - сказав Хольм.

За його словами, ділянка засаджена лісом, але компанія готова компенсувати місту зелені насадження, які будуть знищені при будівництві.

Хольм відзначив, що компанія не ставить завдання придбати цю ділянку, її цілком влаштовує довгострокова оренда на 49 років.

Представник компанії повідомив, що, будуючи цей торговий центр, ІКЕА створить 25 тис. робочих місць.

Хольм відзначив, що ІКЕА має намір вкласти в будівництво 350-400 млн. доларів.

У свою чергу, заступник головного архітектора Києва Едуард Лещенко сказав, що виділення цієї ділянки викличе негативну реакцію в киян, тому Київдержадміністрація повинна повторно вивчити пропозицію компанії.

У свою чергу, Басс відзначив, що Київдержадміністрація готова ухвалити рішення щодо виділення компанії ділянки тільки після проведення громадських слухань.

Група компаній IKEA нараховувала, на 31 серпня 2001 року, 143 магазини в 22 країнах світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді