ПФТС СТАЛА БІРЖЕЮ

Четвер, 22 червня 2006, 11:47

Державна комісія з коштовних паперів і фондового ринку надала Першій фондовій торговельній системі ліцензію біржі.

Дозвіл на організацію торгівлі цінними паперами дочірньому підприємству "Фондова біржа" ПФТС вручив глава ДККПФР Анатолій Балюк 21 червня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

На початку червня збори асоціації "Перша фондова торговельна система" (ПФТС) перейменували Дочірнє підприємство "Технічний центр ПФТС" на Дочірнє підприємство "Фондова біржа ПФТС".

Асоціація "ПФТС", яка займає понад 90% ринку організованої торгівлі цінними паперами, на початку липня 2005 року вирішила створити ВАТ "Фондова біржа ПФТС" зі статутним фондом 9 млн. 183 тис. грн., визначивши свою частку в ній на рівні 97,82%.

Передбачалося, що ще 2,18% акцій будуть рівномірно розподілені між торговцями цінними паперами-членами ПФТС.

ДККПФР на початку вересня відмовила ПФТС у реєстрації ВАТ "Фондова біржа ПФТС" з двох основних причин: частка одного засновника не повинна перевищувати 5%, і внесок у статутний капітал біржі повинен вноситися в грошовій формі, а не корпоративними правами на дочірнє підприємство.

До останнього часу в Україні було зареєстровано вісім бірж і три торгово-інформаційні системи.

Обсяг організованої торгівлі цінними паперами в Україні в 2005 році, за даними ДККПФР, склав близько 14 млрд. 700 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді