Грузинські винороби обіцяють не демпінгувати на українському ринку

Четвер, 22 червня 2006, 12:09

Виробники грузинських вин не мають наміру продавати свою продукцію за демпінговими цінами на українському ринку.

Про це повідомив голова правління Союзу виробників грузинських вин Леван Коберідзе, інформують Українські новини.

Він відзначив, що в цей час у деяких фахівців на ринку вина сформувалася думка, що після заборони Росією ввозу грузинського вина виробники будуть сильно демпінгувати і продавати свої вина нижче собівартості.

"Всі провідні виробники, які об'єднані в Союзі виробників грузинських вин, - це 15 провідних компаній, жодна з них не збирається знижувати ціни на свою продукцію", - сказав він.

Коберідзе підкреслив, що у випадку зниження вартості вина згодом буде дуже важко підняти його ціну до необхідного рівня, а провідні грузинські виробники позиціонують свою продукцію не на один день.

"Ми можемо програвати якісь гроші, але ми ніяк не будемо знижувати цінове позиціювання, тому що потім важко буде його піднімати", - сказав він.

"Тому наші колеги не повинні побоюватися, що українське вино буде втрачати обсяги через активність грузинського вина", - сказав він.

Коберідзе також уточнив, що молдовське вино є більшим конкурентом українському вину, ніж грузинське вино, тому що молдовська продукція відноситься до більш низького цінового сегменту.

Наприкінці березня Росія заборонила ввіз вина з Молдови та Грузії через його нібито низьку якість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді