"Нафтогаз" просить у Кабміна $1 млрд.

Понеділок, 26 червня 2006, 10:50

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить Кабінет Міністрів надати до 1 млрд. доларів для погашення боргу за поставлений газ перед компанією "РосУкрЕнерго" і закупівлі додаткових обсягів газу для закачування в підземні сховища.

Про це говориться в листі першого заступника голови правління "Нафтогазу" Ігоря Васюника до прем'єр-міністра Юрія Єханурова, повідомляють Українські новини.

"...Просимо Вас, шановний Юрій Іванович... підтримати нашу пропозицію щодо проведення державного фінансування НАК "Нафтогаз України" у сумі до 1 млрд. доларів США з метою погашення заборгованості перед "РосУкрЕнерго", закупівлі додаткових обсягів газу для закачування в ПХГ", - говориться в цьому листі.

Відповідно до листа, надання 1 млрд. доларів унеможливить для Росії обґрунтувати обмеження поставок газу для споживачів України існуванням заборгованості за спожитий газ.

Також у листі говориться, що до кінця червня "Нафтогаз" одержить кредит у розмірі 500 млн. доларів від ABN AMRO Bank (Нідерланди) і, при одержанні від держави 1 млрд. доларів, поверне частину отриманих кредитних коштів у сумі до 500 млн. доларів, необхідних для закупівлі в літній період імпортного газу для закачування у ПХГ.

Крім того, у листі говориться про недопоставки газу з боку "РосУкрЕнерго" і спільного підприємства "Укргаз-Енерго".

Зокрема, за квітень-травень із запланованих 10 млрд. 400 млн. куб. м. газу надійшли тільки 7 млрд. 860 млн., і місячні плани закачування в ПХГ не були виконані.

У червні також прогнозується недопоставка газу: з передбачених технічною угодою 5 млрд. 300 млн. куб. м. природного газу запланована поставка 3 млрд. 990 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді