"УкрГаз-Енерго" одержало кредит $110 млн. для закупівлі газу

Вівторок, 1 серпня 2006, 15:33

Єдиний імпортер газу в Україну ЗАТ "Укргаз-Енерго" 1 серпня одержало кредити "Райффайзенбанк Україна" і Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG на загальну суму 110 млн. дол. по середньозваженій ставці Libor+3,05%.

Як повідомили в "Укргаз-Енерго", компанія використовує залучені кошти винятково для закупівлі природного газу з метою його нагромадження в підземних сховищах газу і постачання своїм споживачам протягом опалювального сезону 2006/2007 рр, інформує "Інтерфакс-Україна".

Станом на 1 серпня "Укргаз-Енерго" закачало в ПХГ понад 5 млрд. куб. м природного газу, в тому числі в червні-липні - близько 3 млрд. 600 млн. куб. м.

"Абсолютно надійне постачання наших споживачів є головним пріоритетом компанії, і щоб виконати цю мету, ми створюємо додатковий запас газу в підземних сховищах", - прокоментував надання позики голова правління "Укргаз-Енерго" Ігор Воронін.

ЗАТ "Укргаз-Енерго" створено 2 лютого 2006 року у виконання угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між НАК "Нафтогаз України", російським ВАТ "Газпром" і швейцарським трейдером RosUkrEnergo AG від 4 січня 2006 року. Його акціонерами є НАК і RosUkrEnergo, яким належить по 50% акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді