Швачки та будівельники – найпопулярніші професії в Україні

Вівторок, 29 серпня 2006, 13:42

На даний момент найбільшим попитом в Україні користуються професії будівельної галузі, промисловості, сфери послуг і туризму.

Про це міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко заявив під час підсумкової колегії зі співробітниками установ професійно-технічної освіти у вівторок, передає Ліга.

Результати аналізу регіональних ринків праці свідчать, що найбільшим попитом користуються будівельники (маляр, штукатур, столяр).

Не менш популярними залишаються промислові професії (електрозварювач, токар, слюсар-ремонтник й інші), спеціальності легкої промисловості та сфери послуг і туризму - швачка, закрійник, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, агент з організації туризму.

За офіційними даними, озвученими Ніколаєнком, більше 90% випускників професійно-технічних училищ (ПТУ) сьогодні не мають значних проблем із працевлаштуванням.

"Цього року до нас приходять бізнесмени, роботодавці і кажуть: дайте фахівців. Будівельників ви сьогодні з вогнем не знайдете, електрозварювачів, токарів, машиністів - прохань море", - сказав міністр.

За його словами, попит настільки великий, що по деяких робочих спеціальностях зарплати в два-три рази перевищують заробіток інженерів, бухгалтерів і економістів, - більше 3 тис. грн. на місяць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді