Росія залишила Литву без нафти

Четвер, 31 серпня 2006, 19:04

Росприроднагляд завершив перевірку ділянки Унеча-Полоцк трубопроводу "Дружба" у Брянській області. За підсумками перевірки відомство постановило, що в найближчі 5 місяців ремонт трубопроводу не почнеться. Отже, експорт нафти в Литву не відновиться, принаймні до початку 2007 року.

В офіційному прес-релізі Росприроднагляду йдеться, що розпорядження про усунення порушень природоохоронного законодавства виконано в термін, передає Finance.ua.

Воно стосувалося наслідків розливу нафти 29 липня 2006 року в Суражському районі Брянської області. Неполадки в системі трубопроводу послужили причиною для того, щоб не поставляти паливо на єдиний нафтопереробний завод у Прибалтиці - Mazeikiu Nafta.

На думку литовської сторони, Росія в такий спосіб намагається вчинити політичний тиск на країну, оскільки Mazeikiu Nafta був проданий "ЮКОСом" не російським, а польським компаніям.

Наприкінці серпня Вільнюс навіть заявив, що може почати ремонт залізниці, що веде в Калінінград, що серйозно ускладнило б транспортування вантажів.

У зв'язку з зупинкою постачань по трубопроводу російським "Роснєфті" і "Лукойлу" доводиться поставляти паливо на Mazeikiu Nafta по морю через нафтоналивний порт Бутінге.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді