Двері Євросоюзу для України відкриті - німецькі парламентарії

Четвер, 14 вересня 2006, 12:18

Двері Європейського Союзу залишаються для України відкритими, і тільки від Києва залежить, чи зможе країна в них увійти.

Про це заявили за підсумками візиту в Україну депутати німецького Бундестагу Карл-Георг Велльманн і Манфред Грунд, повідомляє Ліга.

Представники німецького парламенту вперше відвідали Україну після обрання нового українського уряду.

За інформацією Deutsche Welle, депутати німецького Бундестагу переконані, що складне формування нинішньої правлячої коаліції в Україні було викликано тим, що це відбувалося вперше в історії молодої української демократії.

І Брюссель, і Київ ще не готові обговорювати перспективи членства України в ЄС, але візит прем'єра Віктора Януковича в Брюссель на цьому тижні дозволить приблизити укладення нової угоди про співробітництво в рамках політики європейського сусідства, - вважають німецькі депутати.

"У новій угоді мова буде йти про наближення українського законодавства до стандартів ЄС, посилення принципів правової держави, вступ України до СОТ, впровадження європейських технічних стандартів, які б полегшили співробітництво з Євросоюзом і двосторонню торгівлю з Німеччиною", - сказав Грунд.

Його колега Велльманн підкреслив, що офіційний Берлін вважає Україну європейською країною, але для вступу в ЄС їй ще необхідно здійснити чимало реформ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді