США пояснили чому їм не подобається Росія у СОТ

П'ятниця, 22 вересня 2006, 14:43

США стверджують, що вступу Росії у СОТ заважають торгові бар'єри та піратство.

Росія повинна зняти бар'єри на постачання м'яса з США та запровадити нові заходидля боротьби з піратством та підробкою американських товарів для того, щоб вступити до СОТ. Про це заявив представник США на переговорах з питань торгівлі Джон Вероно, передає Ліга.

"Вони досягли деякого прогресу, але, чесно кажучи, я думаю, набагато більше речей ще мать бути зроблені", - сказав Вероно на засіданні Сенату, присвяченому його призначенню на посаду заступника представника США з питань торгівлі.

Незважаючи на те, що РФ сподівалася погодити питання щодо СОТ до самміту "Вісімки", президент США Джордж Буш та американський торговий представник Сюзен Шваб у липні відмовилися схвалити вступ Росії до торгової організації.

"Сподіваюся, це стало для російського уряду яскравим сигналом того, що президенту та послу Шваб потрібен подальший прогрес... у двох цих важливих питаннях (м'яса і піратства), а також у ряді інших", - повідомив Вероно.

Очікується, що наступного тижня у Вашингтоні відбудуться переговори російської та американської сторін з приводу приєднання РФ до СОТ.

Прес-секретар торговельного представника США Гретхен Хемел з обережністю коментує можливий розвиток переговорів між РФ та США наступного тижня.

"Ми постараємось знайти рішення і будемо інтенсивно працювати над усіма питаннями, що залишилися,", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді