Українці у 2006 у 15 разів більше застрахували своє життя, ніж у 2002

П'ятниця, 22 вересня 2006, 16:36

Порівняно з 2002 р. обсяги угод по страхуванню життя в Україні зросли у 15 разів.

Про це проінформував керівник інвестиційно-банківського департаменту ІФГ "Сократ" Владислав Остапенко на щорічному національному форумі "Злиття та поглинання в Україні", передає Finance.ua.

Разом з тим, відзначив Остапенко, страхування життя продовжує залишатися в зародковому стані, а частка 5 провідних страхових компаній на ринку страхування життя складає 70%.

"Тобто зараз у нас є безумовні лідери. Однак їхня концентрація зменшиться у зв'язку з тим, що ринок страхування буде рости в десятки разів" - заявив Остапенко.

Він нагадав, що в Європі страхування життя стосовно інших видів класичного страхування співвідноситься 50/50.

Найбільшу частину страхових послуг в Україні складають страхування фінансових ризиків.

За даними експерта, на даний час в Україні 10 провідних компаній контролюють 24% ринку страхування фінансових ризиків. Так само пріоритетним залишається недержавне обов'язкове страхування.

За словами фахівця, у найближчі 2-3 роки вітчизняний ринок страхування стане більш цивілізованим за рахунок жорсткості вимог до статутного капіталу компаній-страховиків та збільшення частки страхових виплат з нинішніх 15% від валових страхових премій до 33%.

Крім того, на думку Остапенка, страховий ринок буде переорієнтуватись на роздрібний продаж послуг, переходячи від страхування корпоративних клієнтів до фізичних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді