Профспілка гірників проти розпродажу Мінвуглепромом шахт за безцінь

Четвер, 28 вересня 2006, 11:03

Незалежна профспілка гірників України виступає проти намірів Мінвуглепрому продавати неприбуткові вугільні копальні приватним власникам за безцінь, навіть за умови забезпечення роботою гірників.

Про це заявив голова НПГУ Михайло Волинець, передає Німецька хвиля.

Негативну реакцію незалежної гірничої профспілки викликала заява одного з речників Мінвуглепрому, який від імені цього відомства виступив проти позиції Фонду держмайна продавати вугільні копальні за ціною, не меншою від витрачених на їхнє будівництво коштів.

"Спочатку треба зробити реструктуризацію вугільної галузі. Якщо зараз шахту в найгіршому стані продати, то скоріше за все вона буде закрита. Тому що економічно вигідніше демонтувати обладнання, продати кольорові метали, ніж утримувати таку шахту", – заявив Михайло Волинець.

Він послався на досвід Росії, де Мінвуглепром на позичені мільярд та двісті тисяч доларів провів успішну реструктуризацію вугільної галузі, внаслідок чого значно зросли економічні показники та рівень безпеки шахтарської праці.

Волинець нагадав, що найбільш успішні шахти сьогодні вже контролює група компаній, що належать донецькому мультімільярдеру Ренату Ахметову.

Раніше Фонд держмайна затвердив продаж шести шахт із дванадцяти, поданих на приватизацію Мінвуглепромом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді