Тарифи на послуги ЖКГ розкололи команду Януковича

Четвер, 28 вересня 2006, 17:41

Уряд просить Верховну Раду скасувати мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Про це повідомив 28 вересня віце-прем'єр Володимир Рибак на засіданні уряду. За його словами, в даний час, у середньому по Україні тарифи на послуги ЖКГ компенсують 60% витрат.

"Це є результатом популістської політики органів місцевого самоврядування", - заявив він, передає Finance.ua.

Так, у м. Керч відшкодування витрат за рахунок тарифів складає 85%, а в Сімферополі - 20%. У зв'язку з чим, фінансові збитки підприємств ЖКГ з початку року склали 1,2 млрд. грн. А заборгованість по зарплаті на підприємствах ЖКГ склала 72 млн. 200 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, парламент подолав вето президента, накладене на закон "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і спожиті у побуті газ, електроенергію і послуги громадського транспорту". "За" проголосували 340 депутатів, при необхідних 300.

Тим часом прем'єр-міністр Віктор Янукович підтримує ідею мораторію на підвищення цін на енергоносії для населення.

28 вересня на засіданні Кабміну він відзначив, що тарифи потрібно не підвищувати, а удосконалювати і завірив, що до початку опалювального сезону уряд представить економічно обґрунтовані тарифи на комунальні послуги.

За його словами, уряд розглянув можливість значного зниження цін на газ, теплопостачання й енергопостачання для населення.

Разом з тим, Янукович заявив, що уряд нікому не дозволить відключати від тепла і світла жодного споживача незалежно від фінансування.

"Анархії у забезпеченні людей теплом та світлом не буде", - сказав Янукович.

28 вересня заступник голови секретаріату президента з економічних питань Арсеній Яценюк повідомив, що президент підпише закон про мораторій на підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді