Лукашенко в шоці від нових розцінок "Газпрому"

П'ятниця, 29 вересня 2006, 17:58

Запропонована ВАТ "Газпром" ціна на газ для Білорусі у 2007 році однозначно призведе до розриву білорусько-російських відносин.

"Збільшення до таких розмірів ціни на газ - це однозначно розрив усіх відносин. В економіці - так це точно", - заявив президент Білорусі Алєксандр Лукашенка на прес-конференції для російських регіональних ЗМІ у Мінську в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна"

При цьому він вважає, що газовий контракт "треба все одно укладати".

"До якоїсь угоди ми прийдемо", - вважає президент. У той же час "ми будемо на цьому (на збереженні поточної вартості поставок) наполягати", - підкреслив Лукашенко.

Білоруський лідер зазначив, що позиція білоруської сторони заснована на принципі збереження рівних умов конкуренції для білоруських та російських підприємств.

"Якщо МТЗ (Мінський тракторний завод) буде одержувати газ по 200-250 дол., а у Волгограді тракторний завод - по 30 дол., то яка ж це конкуренція?", - запитав Лукашенка.

"Це питання не розміру, а питання збереження рівних умов. Давайте зробимо хоч по 500 дол., але для усіх у Єдиному економічному просторі", - вважає білоруський президент.

Він нагадав, що "Бєлтрансгаз" зараз веде переговори щодо газового контракту на 2007 рік. За словами Лукашенка, "росіяни вважають, що якщо створимо єдину газотранспортну систему, продамо "Газпрому" половину Бєлтрансгазу", ціна на газ буде, як у них, у Росії".

Він також зазначив, що білоруська та російська сторони домовилися щодо оцінювача "Бєлтрансгазу".

"Ця оцінка зараз ведеться", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді