МВФ знайшов у Держбюджеті-2007 і позитиви, і недоліки

П'ятниця, 29 вересня 2006, 18:24

Проект Держбюджету-2007 містить як позитивні положення, так і норми, що викликають деякі побоювання.

Такий висновок Міжнародного валютного фонду озвучив старший постійний представник МВФ в Україні Джеффрі Френкс на зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром фінансів Миколою Азаровим, передає Ліга.

Серед позитивів представник МВФ назвав інвестиційну спрямованість держбюджету, на відміну від бюджетів 2005-2006 років, які характеризувалися "перекосом" у бік витрат на соціальну сферу.

Держбюджет-2007 буде спрямовано на підвищення соціальних стандартів шляхом підтримки інвестиційної складової, що, за словами Френкса, забезпечить економічний ріст в Україні в середньо- та довгостроковій перспективі.

Крім того, МВФ підтримує пропозицію впровадити єдиний соціальний внесок, а також намір відмовитися від нарахувань на валютні операції, що в майбутньому позитивно відіб'ється на монетарній ситуації в країні.

Що стосується негативних сторін держбюджету, то експерти МВФ вважають більш прийнятним передбачити дефіцит бюджету на рівні 2% від ВВП або нижче, але і з дефіцитом на рівні 2,5% також можна погодитися.

Також, за словами Френкса, викликом для українського коаліційного уряду буде прагнення утриматися від надмірного "роздування" видаткової частини бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді