Харчовиків теж "зв'язали" Меморандумом. Тих, хто не знизить ціни чекають штрафи?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 10:50
У третій декаді листопада Міністерство економіки очікує активного зниження цін на основні продукти споживання в роздрібній торгівлі.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції перший заступник міністра економіки Сергій Романюк, передає Ліга.

Романюк відзначив, що Кабінет міністрів підписав меморандум з виробниками сільгосппродукції, у якому було обговорене зниження оптових цін на основні продукти споживання - хліб, яйця, м'ясо птиці.

Зокрема, передбачалося, що з листопада оптові відпускні ціни будуть знижені залежно від ситуації від 2,5% до 10%.

За словами Романюка, якщо оптовики домовленості дотримують, то роздрібні торговці, як показав спільний моніторинг Мінекономіки й Державної інспекції з цін, не поспішають знижувати торговельні надбавки.

Так, ціни на хліб у роздрібній торгівлі знижені в деяких регіонах на 0,2-0,3%, трохи більше на яйця - до 4%, незначне зниження на м'ясо птиці в роздрібній торгівлі, при тому, що, як відзначив Романюк, зокрема, у Київській області оптові ціни на м'ясо птиці знижені на 13%.

Романюк пообіцяв, що Мінекономіки разом з Держінспекцією з цін буде проводити щоденний моніторинг роздрібних цін до 1 грудня.

Ніяких адміністративних заходів до роздрібних торговців уряд застосовувати не буде, оскільки це не його компетенція.

Романюк підкреслив, що певні важелі впливу в даній ситуації є в місцевих органів влади.

Саме місцеві органи влади можуть встановлювати граничний рівень надбавок на товари основного споживання в роздрібній торгівлі, і у випадку порушення цієї планки обкладати суб'єкт підприємництва штрафом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді