"Український прорив" - крок у прірву

Вівторок, 17 березня 2009, 11:36

Кожна доросла людина на підсвідомому рівні вірить у казки, а тим більше прагне вірити в дива. Сподіваючись, що хтось махне чарівною паличкою і життя стане як у казці.

Вірили люди у піраміду МММ, вірили шахраям та віддавали своє кровне. Гіркими були наслідки та прозріння.

У казку "Український прорив" теж багато громадян повірили. Та чомусь про розрекламовану передвиборчу програму Блоку Юлії Тимошенко зразка 2007 року сьогодні всі забули. Та мабуть дарма.

Прийшов час відстежити, що приніс українцю цей програмний витвір БЮТ? під гучною назвою "Український прорив".

Згадаймо, які дива містилися у казковій передвиборчій програмі БЮТ.

Гарантувалося, що армія з 1 січня 2008 року перейде на контрактну службу. Інфляція зникне як явище, корупцію винищать, хабарників посадять, ціни на харчі та комунальні послуги впадуть, заробітна платня разом з пенсією та стипендією зросте до європейського рівня. Валюта буде коштувати копійки, гривня буде міцною.

Економіка України підніметься до небаченого рівня. Газ подешевшає без посередників, Суди стануть справедливими. Можна переховувати усі пункти цієї казочки, та головне те, що заживуть українці як люди, чи як боги у раю. Всі заздрити будуть такому життю. Та чомусь ніхто не заздрить!

Сьогодні – Української контрактної армії нема та у найближчі 5 років і не буде! Уряд навіть не згадує про армію, в прямому значенні цього слова. Забули про армію! Нема для армії часу, грошей, нема світла, нема їжі, а та що є відправляє солдат у лікарні…м’яко кажучи нічого нема. Коштів на переозброєння вистачить, щоб купити лише два танка!

Уряд програмно знищує збройні сили. Сумно, але факт.

Боротьба з інфляцією. У минулому році механізм боротьби уряд запропонував найпростіший – привезти стільки товару з за кордону до наших крамниць, скільки влізе.

Те що такою боротьбою з інфляцією будуть знищені вітчизняні виробники та українські товари Тимошенко не хвилювало. Ціни зростали кожного тижня. Дорожчало все у кілька разів! Від хліба до бензину з самого початку 2008року. З екранів телебачення від Тимошенко всі чули одне, а на цінниках у магазинах очі бачили інше, зовсім протилежне.

В кінці року підсумували наслідки боротьби з інфляцією – рівень інфляції за рік 25 відсотків, а за показниками нового 2009 року прогнозують вже 30 відсотків! Сумно, але теж факт.

Зміцнення національної валюти. У розвиненому світі так з національною валютою так не граються. Наш уряд на чолі з Тимошенко майже співали про міцну валюту влітку. Оди співали прем’єрці за те, що долар дешевшає, а гривня дорожчає. Які прогнози були.

Сьогодні навіть школяр знає справжню ціну національної валюти. Сумно, але теж факт.

Заробітна плата, пенсія, стипендія. Знову таки з газет, екранів телебачення ми всі тільки й чуємо, що показники зростають. Незрозуміло тільки куди. Весь 2008 та 2009 рік

Тимошенко каже вгору, а насправді за ті копійки, які отримують люди, жити неможливо.

Як би там уряд з коаліцією не намагався доводити, що на такі гроші добре жити можна, що платню тільки збільшують, ніхто вже не вірить, тому що брехня.

Шкода тільки, що міністр Луценко разом з Тимошенко вже не бігають по крамницям і не галасують, як у 2007 році, про непомірні ціни. Шкода , що не показують ролики БЮТ 2007 року про вчительку, шахтаря та водія на заправці. Це не жарт, це факт.

Боротьба з корупцією, справедливі суди та судочинство, заклики про справедливість казкові заклики. Але факт незмінний. Посадовці всіх рівнів сьогодні не беруть хабарів лише за повітря яким ми дихаємо. Та ніхто не дасть гарантії, що завтра, ми за це теж змушені будемо заплатити.

Рейдерство стало нормою нашого життя! Український феномен рейдерского об’єднання бандитів, міліціантів та суддів. Це теж факт, що такого розгулу корупції, хабарництва, рейдерства Україна ще не бачила. Дуже сумно, але теж факт.

Нескінченні катастрофи, загибель людей за останній рік не тільки вражає, а жахає.

Відповідь чому? не почуємо. Весь 2008 рік і початок нового року вся Україна чула лише одне – як все добре, який гарний та сумлінний прем’єр-міністр. Як Тимошенко вже понад року нам доводить, що ніякої кризи в країні нема та не буде.

Все добре і чудово. Хоч грілку прикладай, радій за коаліцію та уряд. Та у реальному житті бачиш зовсім інше.

Реальність вже не казка. Безробіття, зупинення підприємств, страйки, невиплата грошей, залежність від американського долара, мізерні пенсії та заробітки, злидні для місцевих громад та суцільне свавілля діючої влади у всіх галузях без винятку.

Ми всі стали залежними від чужих ринків та чужих товарів. За рік ми стали бідними, якщо не сказати гірше.

Ніхто не знає, що буде завтра, не кажучи про те, як ми будемо жити через тиждень. Ще трохи, і слова Віктора Януковича стануть реальністю сьогодення. Цю діючу владу разом з коаліцією люди просто винесуть з їхніх кабінетів та викинуть, як сміття на звалище у вигляді непотребу. Терпець народу урвався. Це вже не жарти, а реальний факт.

Можна нагадати про кризу. Чому ця криза прийшла в Україну? Треба питати не у пересічних громадян. Питати треба у діючої влади. яка не тільки не захистила людей від кризи, а сприяла розвитку останньої з початку 2008 року.

БЮТівські казки скінчилися, ніякого дива не сталося. "Український прорив" виявився лише рекламним інструментом-казочкою, за допомогою якої обдурили мільйони громадян України, які повірили в цю казку та чекали дива.

Цікаво лише одне, чи понесе відповідальність БЮТ разом Тимошенко за свою брехню, за безлад в країні?

Чи знову знайдуть примарного ворога та звинуватять його у всіх бідах України. Приклади такого уникнення відповідальності всі вже наслухалися та надивилися. От що професіонально вміє робити БЮТ разом з Юлією Тимошенко, так це когось впевнено звинувачувати та шукати ворогів.

Винні інші, тільки не персонально Тимошенко з своєю командою. Та хочеться нагадати, що люди не винні, що повірили в коаліційні казки, приходить час коли народ спитає і дуже суворо спитає за усю брехню та зубожіння, за те що принесла діюча влада власному народу.

 

Юрій Федун

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді