Колесніков спростовує свою причетність до виконавця тендеру на НСК "Олімпійський"

Вівторок, 18 січня 2011, 17:29

Після виходу публікації на Українській правді "Хто заробляє на Євро-2012? Перша частина розслідування" до редакції звернувся віце-прем'єр Борис Колесніков.

Як відомо, у статті повідомляється про залучення ТОВ "АК Інжиніринг" в якості генерального підрядника реконструкції НСК "Олімпійський" та Палацу спорту без проведення тендеру.

У статті повідомлялося, що споріднена структура генпідрядника "АК Інжиніринг-Донбас" серед своїх засновників має Івана Шакурова - юриста та наближену особу Бориса Колеснікова.

Дана інформація міститься у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб від 22 листопада, яка була офіційно отримана "Українською правдою".

 

Водночас Колесніков стверджує, що Шакуров ще в січні 2010 року продав свою частку у "АК Інжиніринг-Донбас".

На підтвердження цих слів сам Шакуров надіслав до "Української правди" таке повідомлення:

"17.01.11. на сайте Украинской правды вышла статья "Кто зарабатывает на Евро…", в которой непосредственно затрагиваются темы, касающиеся меня, Ивана Шакурова как руководителя компании "Укринвест" и моих партнеров которым я оказываю правовые услуги.

Вы прямо указываете на мою причастность к компании, являющейся подрядчиком на одном из объектов Евро 2012. Очевидно не разобравшись детально в вопросе Вы бросаете ничем не обоснованные обвинения в мой адрес и адрес моих клиентов.

Я действительно являюсь правовым консультантом Бориса Колесникова, однако имея за плечами более чем двадцатилетний юридический стаж, я оказываю подобные консультационные услуги еще десяткам клиентов, и имею собственные бизнес-проекты, не связанные с компанией "Укринвест".

Довожу до Вашего сведения , что я не являюсь участником общества с ограниченной ответственностью "АК Инжиниринг-Донбасс". В январе 2010 года мною были проданы корпоративные права в ООО "АК Инжиниринг-Донбасс", о чем свидетельствует договор купли-продажи доли в уставном капитале указанного предприятия.

Согласно протокола № 9 общего собрания участников ООО "АК Инжиниринг-Донбасс" от 08.02.10. я был выведен из состава участников общества. Новая редакция Устава ООО "АК Инжиниринг-Донбасс" с новыми участниками была удостоверена в нотариальной конторе 22 апреля 2010 года. На основании изложенных фактов смею утверждать, что не имею никакого отношения к ООО "АК Инжиниринг-Донбасс" с января 2010 года.

Почему новая редакция Устава была зарегистрирована у Государственного регистратора в конце ноября 2010 года, Вам стоит обратиться к новым собственникам и руководству указанной компании, очевидно они смогут дать Вам вразумительное объяснение. С момента продажи корпоративных прав и вывода меня из состава участников, меня не интересовала судьба указанного предприятия.

Направляю в Ваш адрес подтверждающие документы и прошу опубликовать опровержение фактов, изложенных в вышеуказанной статье. Надеюсь на объективность и корректность при изложении переданной Вам информации.

Также сообщаю Вам, что в случае отсутствия реакции с Вашей стороны я вынужден буду обратиться в суд за защитой чести, достоинства и деловой репутации".

"Українська правда" публікує ці документи.

 
 
 
 
 
 
 
 

Водночас дозволимо собі звернути увагу на деякі моменти.

По-перше, хто став замість Івана Шакурова засновником у компанії "АК Інжиніринг Донбас"?

Прізвище цієї людини Руслан Тєряєв. Така інформація міститься у дублікаті договору купівлі-продажу частки у "АК Інжиніринг-Донбас", виданого в жовтні 2010 року Руслану Тєряєву в зв'язку із... втратою ним оригіналу документу.

По-друге, звертає увагу, що, згідно з дублікатом договору купівлі-продажу, частка "АК Інжиніринг Донбас" була придбана новим власником за номінальною вартістю - тобто 50 тисяч гривень. Це дивно, адже компанія "АК Інжиніринг-Донбас" позиціонує себе як успішне підприємство.

По-третє, сам покупець акцій "АК Інжиніринг-Донбас" Руслан Тєряєв ще у 2007 році був головним інженером у донецькій фірмі ТОВ "Міське будівництво".

 

ТОВ "Міське будівництво", згідно з повідомленням на порталі Кабінету міністрів, входить до переліку підприємств, що беруть участь у Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

 

А керівником цієї фірми є депутат Донецької міськради від Партії регіонів Іван Гветадзе. Ця ж людина значилася гендиректором ЗАТ "Донбаський інвестиційно-будівельний консорціум".

Цікаво те, що реєстратором, який обслуговував цю структуру, було ТОВ "Реєстр консалтінг", створене Іваном Шакуровим і Борисом Колесніковим.

Цей же реєстратор обслуговував такі фірми, як "УкрІнвест", "Фірма Юг", "Виробниче об`єднання "Контi" і навіть торгівельний центр "Білий лебідь", які пов'язані з ім'ям віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Хоча, звичайно, це може бути збігом - реєстратор обслуговує різні підприємства.

І, нарешті, ще одна загадка.

Згідно з дублікатом договору купівлі-продажу, Іван Шакуров продав акції в компанії "АК Інжиніринг-Донбас" 2 січня 2010 року. Це була субота, другий день свята, що само по собі дивно, адже для оформлення угоди вони в цей вихідний день знайшли працюючого нотаріуса. Складно уявити, правда?

Але менше з тим - вивели Шакурова зі складу засновників на зборах акціонерів 8 лютого 2010 року, а зафіксували новий статут у нотаріуса 22 квітня.

Проте всі ці зміни були відображені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб тільки через півроку, 30 листопада 2010 року.

Хоча стаття 7 закону "Про господарські товариства" зобов'язує організацію у п'ятиденний строк повідомити орган, що провів реєстрацію, про зміни, які сталися в установчих документах. І державний реєстратор має наступного же дня внести зміни в Реєстр.

Навіть у пункті 3.2 дублікату договору, який був наданий Шакуровим, зазначається, що "покупець набуває права власності з моменту внесення відповідних змін до установчих документів товариства та державної реєстрації згідно чинного законодавства".

Таким чином, на момент позаконкурсного призначення компанії "АК Інжиніринг" генпідрядником реконструкції НСК "Олімпійський", яке сталося в червні 2010 року, зміна складу учасників "АК Інжиніринг-Донбас" не набула чинності, оскільки ця інформація не була внесена до державного реєстру.

Про це свідчить і виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб від 22 листопада (цей документ наведений на початку статті), і де повідомлялося, що Іван Шакуров на той момент значився засновником компанії "АК Інжиніринг-Донбас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді