Сергій Пашинський: Після Качанівської колонії Тимошенко переїде одразу на Банкову

Вівторок, 31 січня 2012, 15:01

"Наш рейтинг - 25%, а до виборів підніметься до 30%", - запевняє депутат від БЮТ Сергій Пашинський.

Його пов'язують давні стосунки з Юлією Тимошенко, які сягають ще часів її роботи віце-прем'єром в уряді Ющенко.

Він займався питаннями, пов'язаними з ліквідацією ЄЕСУ, а за часів прем'єрства Тимошенко був довіреною особою в контактах з деякими сильними світу цього.

Після її ув'язнення цей депутат піднімається у неформальній ієрархії БЮТ. Досі Пашинський керує Житомирською обласною організацією "Батьківщини" - а зараз не проти стати ще й заступником керівника виборчого штабу.

Ілюстрацією відчаю, який охопив БЮТ, для європейських телеканалів стала картинка, як Пашинський б'є ногами двері Лук'янівського слідчого ізолятора.

Сам же він запевняє, що у паніка охопила не опозицію, а владу. І додає - наступним місцем перебування Тимошенко після Качанівської колонії стане кабінет президента. На чому ґрунтуються цей оптимізм - чи фанатизм? - читайте в інтерв'ю Пашинського "Українській правді".

- Чому реакція людей на ув’язнення Юлії Тимошенко була пасивною? Чому ніхто не асоціює свої проблеми з її тюремним терміном?

- Знаєте, я непогано розбираюся в історії і можу навести десятки прикладів. Ви можете підняти пресу річної давнини. Жоден експерт, жоден аналітик - ні Моссаду, ні ЦРУ, ні різних наукових інститутів - навіть теоретично не могли подумати, що самоспалення дрібного підприємця в Тунісі приведе до усунення диктаторів, яких вважали вічними. А щодо активності нашого народу – перед помаранчевою революцією масові акції теж не збирали багато людей.

- Але, попри все, вони були! А зараз – немає...

- І зараз є. Я приймав участь у всіх акціях за останній рік. Так, звичайно, сотень тисяч людей ми не збирали. Але десятки тисяч приходили. І це були активні люди, якими я пишаюся.

- Можна було би пишатися, якби ці люди не отримували гроші - "добові" від БЮТ за свої протести…

- Від БЮТ ніхто добові не отримував. Дійсно, були певні моменти… Наприклад, добратися з Рівного до Києва туди й назад – це мінімум 200 гривень. Дійсно, наша партійна організація допомагала людям, фінансувала їх переїзд. Наприклад, я не роблю з цього велику інтригу – я керівник Житомирської організації. Маршрутка з Житомира до Києва й назад – 90 гривень. Враховуючи кількість акцій, для наших партійців це досить велика сума. Бували випадки, коли ми оплачували квитки. Щодо інших фактів – їх просто немає.

На жаль чи на щастя, партія "Батьківщина" зараз не має матеріальної можливості фінансувати масові акції. Всі люди, які приходять під нашими прапорами - це наші активісти. Їх навіть візуально видно. Щодо проплачених акцій, я завжди пропоную один і той самий тест: на будь-якій акції підійдіть до активіста з нашим прапором та візьміть у нього інтерв’ю. Вам зразу стане все зрозуміло.

Взагалі, зараз застосовується багато інформаційних технологій. Вони час від часу роблять вкидання через досить серйозних журналістів або авторитетних політиків. Це трагедія нашого суспільства, коли люди вже не можуть розрізнити, де технологія Банкової, а де - реальність.

- Що ви маєте на увазі?

- Наприклад, всі ЗМІ розказали, що коли Тимошенко везли до Качанівської колонії, на спецавтобусі за нею їхали 12 чемоданів її власних речей. Це абсолютно цинічна брехня! Яку, на жаль, розтиражували і демократичні ЗМІ, і недемократичні…

- Тож скільки чемоданів з речами їхало за Тимошенко в колонію?

- Дві сумки, її особисті речі. ЗМІ, вільно чи невільно, поширюють дуже багато неправди про Тимошенко.

- Але ви - сторона Тимошенко, так само даєте приводи! Спочатку ви каже, що вона вимагає свого масажиста… Кілька днів була дискусія в інформаційному просторі, хто має її масажувати – свій масажист чи не свій. Потім таки приїхав свій масажист, виявилося, що вона ще вимагає свій масажний стіл …

- Запитайте в будь-якого лікаря-вертебролога. Масаж робиться не на ліжку, а на спеціальному столі, інакше можна зробити ще гірше. І не слухайте заяви полковників пенітенціарної служби…

Є факти. Перше – днями виходить начальник колонії і каже: "З Тимошенко все в порядку, вона себе нормально почуває, пересувається за допомогою своєї співкамерниці". Пряма мова! І вони стверджують, що "з нею все в порядку"!

Другий факт – коли Шевченківський суд зібрався вдруге обрати запобіжний захід Тимошенко, представник прокуратури зачитав судді Трубникову довідку з СІЗО, що Тимошенко не може рухатися. І це дало підстави псевдосудді призначити засідання суду прямо в камері СІЗО!

Все інше – це продукт "кімнатки" на Банковій, де сидить чи три, чи п’ять осіб, які вкидають оці брехливі тези в інформаційний простір. Те, що Тимошенко важко хвора –підтверджено медичними інструментальними дослідженнями.

Пашинський намагається потрапити в СІЗО. Фото Олександра Прокопенка 

- Назвіть діагноз Тимошенко? Всі тільки кажуть, що вона хвора, але діагноз ніхто не озвучує.

- У неї серйозні проблеми зі спиною, підтверджені знімками МРТ і комп’ютерною томографією, які було зроблено і в Києві, і в Харкові.

Наведу ще один приклад. Перед Різдвом, з 6 на 7 січня. Адвокат Власенко покидає о пів на шосту вечора колонію. І коли в перший робочий день, 10 січня об 11 годині він знову до неї заходить, то дізнається, що того ж таки 6 січня приблизно о 22:00 Тимошенко втратила свідомість.

Юлія Володимирівна була 20 хвилин без свідомості, і співкамерниця барабанила в двері, незважаючи на те, що там стоїть камера спостереження. Тут же з'явилася заява заступника міністра охорони здоров’я Раїси Моісеєнко, що, виявляється, вже о першій годині ночі 7 числа, тобто через 4 години після інциденту, вона вже була в складі комісії МОЗ на території Качанівської колонії.

Ви вдумайтеся, яка паніка серед тюремників піднялася, що вони вночі з 6 на 7 січня, напередодні трьох вихідних, погнали комісію в колонію! В результаті, зранку 7 числа, Юлія Володимирівна пройшла повний курс обстеження в Харківській обласній клінічній лікарні.

Вони тут же, через неназвані джерела в пенітенціарній системі заявили, що Тимошенко півгодини була в душі, а потім вийшла, їй стало зле, але через 6 хвилин їй стало краще. Коли ми запитали начальника пенітенціарної служби Лисицького - будь ласка, пред’явіть відео з камери відеоспостереження - нам тут же заявили, що саме ці дані не збереглися!

Друге питання – тиск Тимошенко в той момент був 60/40. І запитайте будь-якого лікаря, чи може душ спричинити таке пониження тиску. Я обдзвонив п’ять лікарів, поставив одне питання. Відповідь була однакова – вона була при смерті. Тому що 60/40 – це грань між життям і смертю.

І після того ці виродки - я хочу наголосити – не люди, а виродки - виступають і розповсюджують брехню! Я впевнений, що є суд людський і суд Божий. І всім цим "діячам", які дозволяють собі "губити" відеозаписи, які не допускають нас до медичної документації – прийде час, і їм доведеться відповідати перед людьми і перед Богом.

- Виглядає так, що ви їм погрожуєте…

- Я не погрожую. Я сказав про суд – людський і Божий. Вони - кримінальні злочинці, і будуть за все це відповідати!

Я думаю, трагедія України не в тому, що в нас президент Янукович купує собі золоті унітази і тратить сотні мільйонів на своє утримання, а в тому, що в нас відбувається абсолютна девальвація моралі. А приклад Тимошенко – просто найбільш яскравий.

Було дуже багато держав, де все це вже відбувалося. Чому розпалася Римська імперія, яка завоювала весь світ? Тому що імператори собі дозволяли, скажімо так… "зайве". Народ дивився на імператорів і потрохи деградував. А потім прийшло 20 тисяч варварів, і все їхнє "dolce vita" з їх розпустою, з розкішшю, з всіма гріхами зруйнували вщент.

ТЮРМА РОБИТЬ ТИМОШЕНКО ТІЛЬКИ СИЛЬНІШОЮ

- Чи правда, що Тимошенко перед вироком Кірєєва сподівалася, що її вийде захищати набагато більше людей, і вони фізично завадять винесенню цього вироку?

- Ми ніколи не ставили перед собою якихось екстремістських задач. В мене була розмова на цю тему навіть з вищими чинами в міліції. Не стояло завдання, умовно кажучи, атакувати той автозак. Я казав: "Ну добре, ми звільнимо фізично Тимошенко з автозака, і куди ми її поведемо? В Лук'янівське СІЗО?"

Ви мене хочете переконати, що суспільство пасивне? Я ж не кажу, що воно суперактивне. Я кажу, що воно закипає. І рано чи пізно, кришку зірве. Як кажуть, влада думає, що закручує гайки, а насправді стискає пружину…

- Я кажу про інше. Таке враження, що навіть самі депутати Тимошенко іноді навіть паразитують на цій темі. Тобто для них Тимошенко у в’язниці – це як прохідний квиток в їхнє політичне майбутнє.

- Коли Тимошенко заарештували, були розмови, що у вересні фракція у Верховній Раді розсиплеться. Але від нас пішов лише один депутат. Коли 11 жовтня Тимошенко дали сім років незаконного ув’язнення, знову були статті, що до Нового року фракції БЮТ не буде. За цей період пішов ще один депутат.

Наші вороги кажуть, що нам вигідно, що Тимошенко в тюрмі… Кому?! Вона – близький мені друг… Я, і не тільки я, готові багато чим пожертвувати, аби тільки щоб Юлія вийшла на свободу.

Тільки Тимошенко може збирати такі мітинги. Я пам’ятаю, в моєму рідному Житомирі в 2007 році на зустріч з Тимошенко прийшло більше 40 тисяч людей. В Харкові вона збирала мітинги по 60 тисяч. Тимошенко – унікальний політик, унікальна людина дійсно світового масштабу. І партії дуже й дуже важко без неї.

Пашинський на мітингу. Фото Олександра Прокопенка 

- Коли, на вашу думку, Тимошенко реально може вийти на свободу?

- Я вірю в чудо, і ми робимо все, щоб воно прискорилось. Але, коли б вона не вийшла на свободу, я хочу сказати дві речі.

Перше – Юлію Володимирівну вони не зламають. Вони її можуть вбити, але вони не зможуть її зламати.

Друге – Юлія Володимирівна вийде звідти кращою і сильнішою, і стане президентом цієї країни. "Все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими". Вони роблять Тимошенко тільки сильнішою.

- Хто очолить ваш список на наступних виборах?

- Я сподіваюся і молюся, і ми робимо все можливе й неможливе, щоб цією людиною була Тимошенко Юлія Володимирівна.

- Це ж нереально!

- Ви бачите реакцію світу. Ми дуже вдячні США, Канаді, ми бачимо і цінуємо позицію Європи, що Тимошенко повинна брати участь у наступних парламентських виборах. Цю позицію розділяє і більшість народу України.

Партія регіонів і її фактичний лідер Янукович довели нашу країну до дефолту, соціальна напруга в країні зростає в геометричній прогресії і вибухнути може в будь-який момент.

- Який у вас зараз рейтинг?

- Останні цифри – 25% з числа тих, хто прийде голосувати. Я реально бачу, що наш мінімальний рейтинг через декілька місяців буде 30%. Друге місце займає "Фронт змін", Партія регіонів уже третя.

Однозначно, що ми наберемо більшість. Це вже не є інтригою. Ми – це ті сили, які підписали на Софійській площі Декларацію єднання. Реально партія влади набере максимум 12%, якщо фальсифікації будуть в традиційних українських межах…

- …якраз у 2002 році блок "За єдину Україну" набрав теж 12%. Але спочатку вони призначили свого спікера Литвина, потім - свого прем’єра Януковича. А вибори відбувалися саме за тією самою змішаною системою, яку ви освятили своїм голосуванням!

- Не беріть у законі про вибори тільки частину, яка стосується системи виборів. Нас у цьому законі хвилюють інші речі – кандидатів не можна зняти з виборів, голосування на дому врегульовано у спосіб, який дозволить нам цей процес контролювати. І взагалі, з цього закону прибрано усі механізми фальсифікацій, улюблені останнім часом нашими опонентами.

А щодо 2002 року – уже сьогодні у Верховній Раді є 150 депутатів - "БЮТ-Батьківщина" і НУНС, які є справді жорсткою опозицією до діючої влади. Задача об'єднаної опозиції – щоб у наступному парламенті їх було хоча б 240.

ТИМОШЕНКО НЕ БЛАГОСЛОВИЛА КОРОЛЕВСЬКУ

- На вашу думку, вчинок Наталії Королевської - це зрада Тимошенко?

- Як на мене, виглядає неетичним і некоректним, що в день, коли апеляція підтверджувала ганебний вирок Кірєєва, Королевська з помпою і прапорцями проводила пишну презентацію свого політичного проекту. Я ж неодноразово читав у різних інтерв’ю Королевської, що вона дуже поважає Юлію Володимирівну. Сумнівна повага, чи не так?

Час покаже, чи це зрада. Королевська вийшла з найбільшої опозиційної партії в країні – "Батьківщини". Вона теж голосно заявляє про свою опозиційність. Але між заявами і реальними справами дуже часто лежить прірва. І те, що вона некоректно поступила стосовно Юлії Тимошенко, людини, яка їй дала путівку в велику політику – це правда.

- Хіба Королевська не купила цю путівку в Тимошенко за гроші – заплативши гроші в касу БЮТ?

- Жодної копійки Королевська в партійну касу не внесла, хоча могла би. І якщо вірити Наталії Юріївні, то вона неодноразово розповідала, що путівку в політику їй дала саме Тимошенко. Рішенням Юлії Володимирівни Королевська стала головою комітету і одним із спікерів нашої політичної сили.

- Чи відома позиція самої Тимошенко з приводу виходу Королевської? Вона давала добро на окремий політичний проект? Бо сама Королевська казала, що піде тільки з санкції Тимошенко.

- Уповноважений повідомити офіційно, що ніякого "добра" від Тимошенко Королевська не отримувала.

- Чи не схожа історія Королевської на те, як сталося в 1999 році, коли Павло Лазаренко залишив Україну, і наступного тижня Тимошенко оголосила про свій політичний проект - створення фракції "Батьківщина", вихід з "Громади"? Зараз виглядає так само, тільки вже з Королевською і Тимошенко.

- Якщо ви дійсно хочете порівняти Тимошенко і Королевську, то у мене це, крім іронічної посмішки, нічого не викликає. Тимошенко – політик світового рівня. Можна подзвонити західним, австралійським, японським журналістам і запитати, кого з політиків вони знають в Україні…

- Правильно ми розуміємо, що після виходу Королевської й ув’язнення Тимошенко на провідну жіночу роль в БЮТ виходить Олександра Кужель?

- Ми дійсно співпрацюємо з Олександрою Кужель, вона сильна особистість.

- Чи Женя Тимошенко так само є членом вашої команди, яка буде балотуватися на наступних виборах?

- Є небажання самої Жені Тимошенко балотуватися і брати участь в політиці. Але життя саме все розставляє на свої місця. І те, що Женя зараз робить – по суті, це вже політика. Я її бачив в реальній бойовій обстановці. Я хочу сказати, що Женя – гідна дочка своєї матері.

- Чи правда, що керівництво БЮТ дізналося про від’їзд Олександра Тимошенка з преси?

- Ні, неправда. Знаючи цю владу, вони б спробували використати Олександра Тимошенка як заручника, як це робив Кучма. Слава Богу, що він встиг виїхати з країни. І я би хотів, щоб всі люди, яких зараз використовують як заручників, мали можливість покинути цю країну.

- Кого ще ви маєте на увазі?

- Я маю на увазі, наприклад, того ж Арсена Авакова, керівника нашої Харківської обласної організації, який опинився "на передовій", інших людей з нашого оточення.

- Аваков зможе балотуватися, будучи закордоном?

- Звичайно, 100%. І він буде балотуватися, і не тільки по списку партії "Батьківщина", а, мабуть, і по мажоритарному округу. І обов’язково переможе.

- Арсеній Яценюк – це ваш тимчасовий попутчик, чи союзник, чи паразит на рейтингу опозиційної активності?

- Ви використовуєте штампи. Як би там не було, по своєму настрою Яценюк – це проєвропейський політик і однозначно наш союзник. До речі, я абсолютно впевнений, що це - світоглядний вибір Яценюка. Однозначно, об’єднання опозиції потрібне. Люди, які хочуть бачити тут бананову республіку на чолі з кримінальним кланом – це наші спільні вороги.

- Якщо все залишиться, як є, то ви неминуче станете перед вибором - підтримувати Яценюка на виборах президента чи ні?

- Давайте будемо вирішувати проблеми по мірі їх виникнення. А можливо, все закінчиться на парламентських виборах? Ви виключаєте таку можливість? Я - ні.

Пашинський і Кожем'якін. Фото прес-служби БЮТ 

- На якій стадії перебуває узгодження спільних дій опозиції на виборах до Верховної Ради?

- У нас є абсолютно однакове розуміння і бачення процесу. Є блок технічних проблем - це реальний розподіл округів між фізичними особами.

- Чи є право вето однієї опозиційної сили на кандидата від іншої?

- Якщо говорити відверто, то нам треба набрати 150 достойних, потужних людей. Це проблема. І коли пан Кличко заявляє, що треба робити якісь праймеріз, то це просто сміх крізь сльози. Нехай для початку пан Кличко назве хоча б 5, я вже не кажу про 10 чи 15 прізвищ.

Коли я розмовляю з "Свободою", з "Фронтом змін", я ці прізвища знаю. Прямо зараз в сусідньому кабінеті сидять представники "Свободи" і "Фронту змін", і ми в даний момент погоджуємо спільну політику конкретно на Житомирщині: у нас в трьох округах буде кандидат від "Батьківщини", в одному – від "Фронту змін", в одному ми разом підтримаємо кандидатуру Павла Жебрівського, і можливо, один округ віддамо іншій демократичній силі.

Але окрім округів, ми узгоджуємо чисто технічні моменти – як будуть пересуватися спостерігачі, юристи, і таке інше. Дуже просто поділити округи в місті Львові і в Києві. Але це всього-на-всього 20 округів.

- Яка стадія погодженості спільних кандидатів між опозицією по всій країні?

- Я думаю, відсотків 30 округів погоджено під конкретні персоналії.

ТИМОШЕНКО НА 100% КОНТРОЛЮЄ СИТУАЦІЮ В ПАРТІЇ

- Що вам відомо про умови утримання Тимошенко в тюрмі? З ким вона сидить? Що їсть? Чи отримуєте ви від неї вказівки? Чи впливає вона на процес формування списку?

- Тимошенко абсолютно на 100% контролює ситуацію в партії.

Вона сидить разом з ув’язненою за економічні злочини. Прізвище цієї людини загалу нічого не скаже. А якщо вірити начальнику колонії, то тільки за допомогою цієї жінки Юлія Володимирівна може пересуватися. Хочу їй за це подякувати.

- Тимошенко якось відслідковує інформацію? В неї є телевізор?

- У неї є телевізор, вона дивиться новини, "5 канал", політичні ток-шоу

- Чи отримує вона роздруківки з інтернету?

- Думаю, що ні. Хоча Тимошенко має право отримувати газети й журнали.

- Чим займаються жінки, які знаходяться в Качанівській колонії?

- Вони шиють одяг. Причому непоганий.

- Тобто Тимошенко теоретично після розгляду другої справи має перейти на цю роботу?

- Тимошенко з слідчого ізолятора Качанівської колонії переїде зразу на Банкову в президентський кабінет.

- Це схоже більше на мрії, ніж на якийсь раціональний прогноз. Адже зараз порушена нова справа проти Тимошенко…

- Попередня справа – повний юридичний абсурд, фальсифікація від першої до останньої сторінки. Але коли я прочитав уже нову постанову про притягнення її в якості обвинуваченої – то навіть після досвіду попередньої справи – у мене немає просто слів.

Вони звинувачують Юлію Тимошенко в тому, що вона в 1995 році усно підготувала групу "злочинців" - бухгалтера ЄЕСУ, директора ЄЕСУ, і в період 97-98 років, не будучи на той час посадовою особою компанії ЄЕСУ (її було обрано до парламенту ще в 1996 році), давала їм усні вказівки, як посадова особа, порушувати закон.

А знаєте, в чому було порушення закону? Корпорація ЄЕСУ експортувала металопродукцію. Є митна декларація, що це підтверджує, отримано валютну виручку.

Всім відомо, що компанія може відшкодовувати собі ПДВ. Так от, як стверджує слідство, діяльність ЄЕСУ "грунтувалась на імітації грошових розрахунків через закордонні банки шляхом документального оформлення видимості надходжень до України платежів у валюті за експорт металопродукції".

От просто запитайте будь-якого банківського співробітника, як можна створити документальну імітацію розрахунків в валюті? Якщо валюту було реально отримано на рахунки і навіть витрачено?

- Якщо я правильно зрозумів, у банку Тимошенко були встановлені комп’ютерні програми, за допомогою яких вони створювали видимість транзакцій з Кіпру в Україну й навпаки…

- Я працював в банківській сфері. Будь-який банк України має гривневі рахунки в Національному банку, а доларові рахунки - це кореспондентські рахунки в іноземних банках. Так от, цей банк дійсно мав свій коррахунок, в рамках якого всі транзакції йшли "живими" грошима, а в рамках цього коррахунку ішли виписки по рахункам клієнтів. Є чітке питання – валюта на рахунок ЄЕСУ зараховувалася чи ні?

- Зараховувалася?

- Зараховувалася. Але у версії слідства це, виявляється, була "імітація зарахування". А що таке імітація? Ми питаємо слідчого: "Що це таке?". Він каже: "Хай в суді розбираються".

І на підставі цього Юлії Володимирівні інкримінують статтю 191, частину 5, це "розкрадання в особливо великих розмірах" - за те, що компанія отримала відшкодування по ПДВ на 14 мільйонів гривень…

- 14 мільйонів гривень - на той час це було близько 7 мільйонів доларів…

- …але я звертаю увагу, що ці 14 мільйонів в 1997 році отримала не Тимошенко, а компанія ЄЕСУ за абсолютно легальні операції, коли Юлія Володимирівна вже два роки була народним депутатом.

Всі підприємці знають, що перед відшкодуванням ПДВ відбувається тотальна податкова перевірка. Нагадаю, що Тимошенко на той час уже була в жорсткій опозиції до Кучми. І можна тільки уявити собі, як тодішній голова податкової Азаров проводив ці перевірки.

Зверну вагу ще на один "дивний" епізод звинувачення Тимошенко. У 1998 році за те, що ЄЕСУ подала документи на відшкодування ПДВ на суму 11 мільйонів гривень, які так і не було повернуто, їй знов ж таки пред’являють звинувачення в "спробі заволодіння бюджетними коштами" і несплаті з цієї суми податків.

То ж кожен з підприємців повинен бути готовим: коли ви зараз подаєте декларацію на відшкодування ПДВ по експортним операціям, валюта за які поступила, майте на увазі, що наступного дня до вас можуть прийти "грабики" і передадуть справу "кірєєвим", щоб обвинуватити у спробі крадіжки з держбюджету - до 12 років ув’язнення.

- З іншого боку, Хорошковський би не став ризикувати своєю репутацією заради "липової справи", враховуючи його високі амбіції.

- Я не думаю, що Хорошковський дбає про свою репутацію. Судячи зі всього, для нього зараз найголовніше – прихильність Віктора Федоровича. Заради цього він готовий йти на будь-які провокації і фальсифікації.

Друга справа Тимошенко абсолютно липова. Я б порадив панам Хорошковському і Пшонці ще раз уважно перечитати рішення Верховного Суду від 11 листопада 2005 року, коли 52 судді ВС вказали, що "кримінальні справи проти Тимошенко обгрунтовано і відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства компетентними органами і посадовими особами закриті за відсутністю складу злочину".

- Але це перекручення! Тоді, в 2005 році, Верховний суд не ухвалював рішення на виправдання Тимошенко - бо не розглядав справу по суті пред’явлених звинувачень. Верховний суд лише підтвердив, що справа Тимошенко, дійсно, закрита прокурором в рамках повноважень, які має будь-який прокурор на закриття будь-якої справи в державі.

- Кожен бажаючий може ознайомитися з цим рішенням Верховного суду і зробити свої висновки. Верховний суд в 2005 році приймав до уваги рішення судів першої інстанції та апеляції, а також постанову слідчого. І таким чином прийшов до висновку що справу закрито обґрунтовано.

- Але жодна інстанція не розглядала ту справу Тимошенко по суті! За вашою логікою, якщо зараз суд закрив справу проти Кучми, то це означає його невинуватість? Хоча суд також не розглядав звинувачення проти екс-президента по-суті.

- Я не хочу жонглювати рішеннями. Я вважаю неприпустимим проводити паралелі між участю або неучастю Кучми в убивстві Гонгадзе і фальсифікованими доказами по псевдоекономічним і посадовим злочинам, які інкримінують Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді